Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 20.03.2005, 20:46
eniskaya

Standard Nein Leider

Worum geht es in dem Buch ???
Alt 20.03.2005, 20:56
eniskaya

Standard Alevilik ve Sünnilikteki yanlislarda

Paralellik

Gecenlerde benim yegenler icin camiide Sünnet Mevlidi verdiler... siddetle karsi cikmama ragmen... tabiki dayilari olarak bende katildim Hurafette olsa orada bulunmak zorunda kaldim...

Söyle uzaktan bir seyrettim dinledim... Hoca Kuran okuyor, yani Arapcasini okuyor.... herkes bir kösede dinliyor...
Ammmmaaaaa kimse Allah canimi alsin ne okudugunu bilmiyor anlamiyor hatta Kuranin neresinden oldugunu bile tahmin bile edemiyor.. istisnalar gaydeyi bozmaz, cünkü bende zerre kadar bir sey anladiysam Arap olayim...

Herkes Kuranin Musikisini dinliyor... baska bir seyi degil....

Daha sonra Hurafetlerin ve Aleviligi andiran Mevlid olayina gecildi.... Mevlidhanlar siraya gecti ve basladilar Türkce gaydeli bir sekilde Mevlid Siirini okumaya...

Eyyyyy Allahim sen akil ve mantik ver su millete... adamlar Mevlid siirindekini ger4cek zannediyor... annelerimiz, büyükannelerimiz gercek zannediyorlar...... hatta Kuran zannedenlerde var aralarinda.. yok degil...

Eeeeee Enis simdi ne demek istiyor... cok basit....

HA Alevisi cem evinde dans etmis saz calmis ve onu din zannetmis..... ha Sünnisi Camiide Siir okumus din zannetmis....

Yahu zaten hepsi Hurafet.....

Cözümde götürelim..... ALEVILIK, SÜNNILIK yada MEZHEPCILIK böyle seyler YOOOOOK YOOOOOK und nocmal YOOOOK...
Kuranda böyle hurafetler yok.....

Also weg damit... schmeistt alll diese Hurafets in den Müll...

Bakin bizim aile cevresinde benim gibi düsünmüyorlar... azinlikta kaliyor benim gibi sadeece Kurani referans alip Müslüman olmak isteyenler... oysa digerleri kolayi zorlastirip yozlastirip din zannediyorlar....

Bizimkilerde dahil Allah böyle hurafetlare inanlara akil ve fikir versin... eger haksizsam bana versin memnun kalirim
Alt 20.03.2005, 20:57
ruveyda30

Standard Nasil alakasi olmaz??????

Lütfen önce yazdiklarimi dosdogru okuyunuz...
Alt 20.03.2005, 20:58
ruveyda30

Standard BEN TSK EDERIM OKUMA ZAHMETI GÖSTERDIGIN

ohne Text
Alt 20.03.2005, 21:05
eniskaya

Standard anlasamadigimiz nokta var

ben namazin mecburi kilmam, mecburum gibi hissinden yana degilim.... anlatabiliyormuyum...

Ilk önce insan tertemiz önyargisiz Kurandaki dini arastiracak ve böylelikle otomatikmen namaz kilar..... und das ein Lebenlang......

Birde Namazi ne bileyim sadece namaz icin yasayanlarda var... yani dinin asil amacini saaadece namaz kilmak imis gibi algilayanlar var... iste o tpler zerre kadar Kurandaki dini arastirmamislar ve sadece Mürid gibi yat kalk yat kalk... ama ne icin kimin icin yaptikalrininda farkinda degiller...

Böyle yazmakla galiba olayi anlatamiyacagim.... beynimde ne demek istedigimi biliyorum ama kelimelere anlasilir dekilde dökmekt kolay degil
Alt 20.03.2005, 21:17
unknown

Standard Da Vinci Sifresi

diye yayimlandi Türkcede Özsu ! Belki arkadaslar bu ismi daha iyi anlarlar o zaman !

Evet ben okudum ! Buyur konusalim !
Alt 20.03.2005, 21:32
unknown

Standard o.T.

Acaba Dan Brown "Da Vinci sifresi“ romanini yazmadan önce Philipp Vandenberg in "Besinci Incil" (Das Fünfte Evangelium, Basim Tarihi: 1993 Lübbe Verlag) adli romanini okumusmuydu??!

Da Vinci sifresi, sürükleyici oldugu kadar ilginc ve tartismali bir kitap. Bir tesadüf sonucu onu okuduktan sonra, ondan daha önce yayinlanmis ve pek cok dile cevrilmis olan "Besinci Incil" adli bir baska kitabi okudum.

Besinci Incil ile Da Vinci sifresinin birbirine cok benzedigini fark ettim. Konular, mekanlar, kahramanlar, kurgu neredeyse ayni. Bu kadar benzemenin bir tesadüf olup olmadigini ve elestirmenlerin neden dikkatini cekmedigini düsünmeden edemedim.

Belki bu benzeyisin, bu iki kitabi okuyan baska insanlarin da dikkatini cekmis olabilecegini düsündüm, ama tuhaf bir durum vardi; Da Vinci sifresi üzerine herkes yazip cizerken, bu kitap cok genis bir sekilde tanitilirken, Besinci Incil in pek taninmadigini da fark ettim. Oysa, özellikle kurgu ve Hiristiyanlik inancina iliskin olarak Besinci Incil de cok daha ciddi iddialar var. Da Vinci sifresinde &lt&ltKutsal Kase&gt&gt etrafinda gizemli bir öykü kurgulanirken, Besinci Incil de dosdogrudan, bilinmeyen bir Incil ile ilgili -ki aslinda romana konu olan kitabin birinci ya da ilk Incil oldusu anlasiliyor- bir öykü anlatiliyor.

Böyle bir Incil in varligina iliskin ilk isaretler, sir tasiyicisi olarak tanimlanan Leonardo Da Vinci, Dante, Voltaire, Shakespare gibi ünlü yazar ve sanatcilarin eserlerinde görülüyor. Sonra da, bu isaretleri dogrulayan ve Kipti dilinde yazilmis Incil metinleri bulunuyor. Bu metinler Vatikanin kabul ettisi dört Incilden bircok noktada ayrilmakta, papalik kurumunu yalanladigi gibi, Hiristiyanlik ve Hz. Isa ile ilgili farkli seyler de anlatmaktadir. Bu yüzden de, Kipti dilinde yazilmis olan bu kitap yüzyillar önce yasaklanmistir. Yillar sonra Incil Metinlerinin yeniden ortaya ciktiginin duyulmasi ortalisi karistirir: Vatikan, Orfeus Tarikati, Radikal Islamci gurup arasinda kiran kirana bir mücadelenin baslamasina vesile olur.

SIMDIDEN KEYIFLI OKUMALAR ENISCIM :=)
Alt 20.03.2005, 21:37
unknown

Standard Ayrica DAN BROWN bir MASON ve bu...

...asil amaci MASONLUGA insanlari hayran birakmak ! Merak etmeyin yakinda HOLLYWOOD´un 33. dereceli masonlari bunu beyaz perdeye getirip, bizleri uyutan zehirlerini akitirlar :-)
Alt 20.03.2005, 21:41
unknown

Standard Arastirma yaparken buldum :-) TIBET INCI

LI...

Tibet İncili

Hıristiyan Dünyası"nda muteber sayılmayan ve apokrif kabul edilen İnciller"in başında şüphesiz Barnabas İncili gelmektedir. Dört muteber İncil"le büyük oranda tezat teşkil eden Barnabas İncili"nin nispeten Kur"an"a yakın olması sebebiyle Batıda yasaklandığı bilinmektedir.

1887"de Tibet"in Ladak şehrinde Rus Nikola Notoviç tarafından tesadüfen ele geçirilen ve Tibet İncili adı verilen bu apokrif İncil ise, önce 1894"de Fransa"da bir dergide yayınlanmış, daha sonra ise Rusya"da bir kitabevi tarafından bastırılmıştır.

Notoviç"in verdiği bilgiye göre Tibet İncili önce Hintçe yazılmış, bilahere rahipler tarafından bir mağarada Tibetçeye tercüme edilmiştir.

Muteber İnciller"de İsa"nın 14-29 yaş arasında nerede olduğu belirtilmemekte, bazen cılız bir şekilde çölde yaşadığına işaret edilmektedir. Tibet İncili"nde ise İsa"nın bir ticaret kervanıyla 14 yaşındayken Hindistan"a geldiği ve orada Budda"nın öğretileriyle tanıştığı, daha sonra 29 yaşında Filistin"e dönerek Hıristiyanlığı yaydığı kaydedilmektedir.

Tibet İncili de, Barnabas İncili gibi diğer İnciller"den hayli farklıdır

:-)
Alt 20.03.2005, 21:46
unknown

Standard bence yazarin demek istedigi su:

insanlar, beni cevremden kimse adam yerine koyup dinlemiyor; ne anam, babam, bacim, kardesim, evet hatta yigenlerim, kedim ve oyuncak ayim bile. sacmaliklarima kulak verecek kimse yok mu!?

- kahrolsun! acele et, seni dinliyorum ))
Antwort