| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen ![]() |
![]() |
|
Themen-Optionen
![]() |
Thema durchsuchen
![]() |
|
||||
![]() acik ve net yorumun icin... ben bu yazarin soylediklerinden etkilenmedim.. ancak elbetteki soylediklerini sorgulamaya basladim.. cunku dusunsene .. bir hadis de : namaz kilarken insanlari cekistiren 2 muslumana hz. muhammed s.a.v. namazinizi tekrar kilin demis- kabul olmadi demis... yani bunlara dayanarak.. insanin once kalbi ve yuregi temiz olmasi gerektigine inaniyorum.. islamiyet bu dur.. daha sonra da .. o yurekle ibadetleri yerine getirmek gerekiyor.. ki getiremiyor isen... gunah islersin.. bunu demek istedim... benim anlatmak istedigim farkli aslinda.. yani dinimizi yerine getirmek coook coook daha ince dusunmek ile baslar... sadece yerine getirilen farzlar ile degil.. oyle degil mi?? buna dayanarak da kafamdan cehennem ve cennet sorusu geldi..
Kaynak yazmamamin sebebine gelince.. cok basit..netten degil.. kitabin iceriginden anlasilan ve anlatilan seyler.. bu kisiye de haksizlik yapmayalim.. cunku yazarin da kendisine gore " iyi bir niyeti var".. namaz kilmayin demiyor.. |
|
||||
![]() oyle dusunuyorum... bu yuzden de Allah dusmanlari dedim.. once temiz kalp.. ince dusunmek.. kisinin kendisi onemli.. insanlar ile olan diyalogda bile ..karsindaki insan ne kadar kotu olursa olsun... senin bu "kotu insana" yaptigin, soylediginin bile onemi vardir.. oyle degil mi?? bir kulun yuzune ayibini vurmayacaksin mesela.. oyle degil mi?? iste.. das meinte ich.. once Allah sevgisi..
|
|
||||
![]() Enis.. sen biraz hiristiyan yorumundan gidiyorsun sanki.. insanlar gunahkar dogmuyor hristiyan dusuncesindeki gibi... islam da gunahsiz doguyorsun... oyle degil mi?? Hz. Muhammed s.a.v. "tertemiz" di.. cehennem yolu kesinlikle herkesin gittigi, hatta Peygamberlerin de gittigi bir yer olamaz.. Sie waren auserwählt.. bence yanlis dusunuyorsun.. Hz. Peygamberimiz dusmana bile dogru konusurmus... yalan konusmazmis.. bunu hic dusundun mu?? wie grossartig und einzigartig er war..?
|
|
||||
![]() Enis.. sen biraz hiristiyan yorumundan gidiyorsun sanki.. insanlar gunahkar dogmuyor hristiyan dusuncesindeki gibi... islam da gunahsiz doguyorsun... oyle degil mi?? Hz. Muhammed s.a.v. "tertemiz" di.. cehennem yolu kesinlikle herkesin gittigi, hatta Peygamberlerin de gittigi bir yer olamaz.. Sie waren auserwählt.. bence yanlis dusunuyorsun.. Hz. Peygamberimiz dusmana bile dogru konusurmus... yalan konusmazmis.. bunu hic dusundun mu?? wie grossartig und einzigartig er war..?
|
|
||||
![]() Es Selamun aleykum,
kardes Enis, sünnet hem dinimizde, hem bu zamanin ilimdede var, geh zum Urologen und frag nach, Amerika da her erkek cocugu ilk aylarda, senelerde bile sünnet ediyorlar, Vorhaut ist überflüssig, wie langer Fingernägel...aus hygienischen Gründen.Basta..ister sünnet ol, olma, senin iradene birakilmis...-)))) |
|
|||
![]() onu bir gecelim... hatta Kurana aykiri cok taraflari var... bunu burada bir aralar tartistik...
Islam ile Kurandaki dini bir ayird edelim.... Kurandaki din evrensel ve sadece cerveyi veren dindir.. Islam ise onun zamansal yorumudur... Iste bu yorumda (hadi din diyelim yanlsita olsa) var... Kuranda yok. Anlatabiliyormuyum.... kaldiki Yahudilerdede Sünnet olayi var.... hatta Kurandan binlerce yil önce uygulanan olay.... Kadinlarda sünnet ediliyor ne dersin buna.. Eger Kuranin disina cikarsak tam SAKATI YOLLARA düseriz ve nemize gerek öyle Kuran disi Hurafetleri din yapmak ???? Haaa Hygiene acisindan mutlaka sarttir... ama olmayanin din acisindan bir mahsuru yoktur... Bunu bir gecelim... cün Sünnetullahat öyle asla nedensiz yere bir fazlalik yaratilmaz... Belki insan hep bu sekilde yasar durursa, günün birinde Vorhaut kendiliginden zurückentwickeln eder... das nennt man Evolution |
|
|||
![]() sen yokken Oezsu Forumda vardi... bakma öyle fazla takilmiyor Foruma....
Sie weiss ganz genau was Sie sagt... also sei bitte nett zu Ihr.. Selam Enis |