Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 20.03.2005, 13:18
unknown

Standard Sevgili arkadaslar DIN süphe götürmez

Sevgili arkadaslar DIN süphe götürmez
Sevgili arkadaslar, ALLAHa inandiktan sonra, O’nun kitabina, KURANI KERIMe inanmak, imanin sartlarindandir. Bir ayetinden bile süphe etmek, caiz degildir. Birine inanmamak, tamamina inanmamak demektir. Süphe edenler, ALLAHü tealayi seven, dogru din adamlarinin (islam alimlerinin) kitaplarini okuyarak, süphesini gidermelidir.
ALLAHü teala, cok merhametli oldugu icin, emirlerini ve yasaklarini dünyada isitmeyen insan kalmasin diye, yalniz Peygamber göndermemis, ayrica Kitap da göndermistir. Müslümanlarin kitabi KURANI KERIMdir. KURANI KERIM, Peygamberimizden evvel dünyaya gelen milletlere, ALLAHü teala tarafindan gönderilen kitaplardaki emirleri ve hükmleri de icinde topladigi icin, bütün insanlara hitab eden bir kitaptir. Yani, KURANI KERIM bugünkü dünyada mevcut, Hiristiyan, yahudi, mecûsi, vesaire gibi cesidli dinlere sapmis insanlara da, dogru yolu gösteren bir kitaptir.
KURANI KERIMe inanmayan müslüman sayilmaz. Müslüman olmayan da ALLAHü tealanin atesinden kurtulamiyacaktir.
KURANI KERIM, ALLAHü tealanin kelamidir. Yani, KURANI KERIMdeki her söz ve her kelime ALLAHü teala tarafindan, Peygamberimize bildirilimistir. Peygamberimize bu sözler, vahy yoluyla yani, meleklerin büyüklerinden Cebrail vasitasi ile bildirilimistir.
Cebrail insan sekline girerek bunlari Peygamberimize okumus ve ezberletmistir. Peygamberimize KURANI KERIM parca parca (kism kism) gelmistir. Peygamberimiz, ALLAHü tealanin emirlerini alir almaz, hem kendileri ezberler, hem de kendi yakinlarina ezberletirdi. Vahy katiblerine de yazdirirlardi.
Sonradan bunlar bir araya toplanarak KURANI KERIM meydana gelmistir. Dünyanin her tarafindaki bütün KURANI KERIMler birbirlerinin aynidir. Bir kelime, hatta bir harf bile degisik degildir. Halbuki hiristiyanlarin ellerindeki İnciller birbirlerini tutmuyor ve birbirlerine benzemiyor (Eniscim BARBANAS incili dahil buna, ne kadarda gercege yakin densede).
ALLAHü tealanin emirleri münakasa edilemez. Herkesin kendi anlayisina göre mana vermesi veya isine geldigi sekilde anlamasi caiz degildir, yani MANTIK dini degildir ISLAM ve KURAN.
KURANI KERIMi en iyi anlayan yalniz Peygamberimiz dir. Peygamberimiz KURANI KERIMin, bizim anlamadigimiz taraflarini HADISI SERIFLERI ile aciklamistir. Ayrica büyük din alimleri, KURANI KERIMi tefsir etmislerdir. KURANI KERIMde pek cok ayetlerin cok genis manalari vardir. Onun icin KURANI KERIMi kelime kelime tercüme etmekle tam manasi ifade edilemez. Ancak, her ayetin salahiyyetli büyük din alimleri tarafindan tefsir ve izah edilmesi ile manasini ögrenmek mümkündir.

Selam ve Dua ile
Kama ABINIZ :-)
Alt 20.03.2005, 13:20
unknown

Standard HACI

simdi senin kafana bir ossurursam görürsün sen!!! O zaman 80 yil kendine gelemezsin ÖKÜZ :-)))

Yahu gercek nikinle neden yazmiyorsun buraya KORKAK kardesim :-)
Alt 20.03.2005, 13:25
ruveyda30

Standard SELAM AGBIM

KAMA AGBIM yazinin altina müsadenle imzami atiyorum, hosch gör lütfen :-))
Alt 20.03.2005, 13:27
unknown

Standard :-) müsade SENIN BAGCIM :-)

bana AGBIM yazma ABIM yaz :-) BAGCIM
Alt 20.03.2005, 13:30
ruveyda30

Standard olur ABIM :-) o.T. o.T.

ohne Text
Alt 20.03.2005, 13:36
Benutzerbild von hacikischkisch
hacikischkisch hacikischkisch ist offline
Neuer Benutzer

Standard ülen sakamutra! neden 80 yil??

sen yoksa laik türkiye cumhuriyeti düsmani,arap milliyetcisi bir seriatcimisin:0))

öyleysen bunu acik söyle ne kivirip duruyorsun?

hangi nickimi sölyeyim..en az 20 tane var

muahahahahahahaha
Alt 20.03.2005, 14:29
Benutzerbild von berlinfatih
berlinfatih berlinfatih ist offline
Neuer Benutzer

Standard ISLAM da Krallik Yoktur

İSLÂM"DA YÖNETİM NİZAMI KRALLIK DEĞİLDİR
İslâm"da yönetim şekli, krallık değildir. Zira krallık nizamında yönetim babadan oğula veraset yoluyla geçer. İslâm"da yönetim nizamında ise veraset yoluyla yönetim devri ve veliahtlık söz konusu değildir. Bilakis onda yönetimi, rıza ve seçim ile müslümanların kendisine halife olarak biat ettiği kimse üstlenir.
Krallık nizamında kral, kendisini dokunulmaz ve kanun üstü kılan özel haklara ve ayrıcalıklara sahiptir. O yöneten değil sahip olandır. Ya da ülke ve kullara karşı istediği gibi ve hevasına göre hareket eder, tasarrufta bulunur.
Halbuki İslâm nizamında halife ya da imam herhangi bir özel hak ve ayrıcalığa sahip değildir. O, yönetim ve otoritede ümmetin naibi/vekilidir. O bütün davranışlarında, hükümlerinde, ümmetin işlerini ve maslahatlarını güdüşünde şeriatın hükümleri ile kayıtlıdır.
Alt 20.03.2005, 14:52
unknown

Standard Gene sacmaladin Kama abi ;-))

Din Alimleri kimmis? Istersen buradan söze girelim. Allah ve peygamber tarafindan onay almayan bir beseri yaratigin dinde uygulama aciklamalari nasil olurda kayitsiz sartsiz Allah"tan gelmis gibi bir görüntü ile sergilenebilir? Allah"u Teala elbette bize sayisi aciklanmayacak kadar cok peygamberler yolladi. Hepsi de Allah katinda esdegerde olan peygamberlerin sonuncusu olan Muhammet peygamber bizlere Cebrail araciligi ile Kuran"i Kerimi hak kitab olarak tanitti. Simdi bu Kuran var iken nasil olurda sayilari belirsiz olan alimciklerin sözleri Kuran"i Kerim kadar tartisilmaz bir sekil alabiliyor? Bence Islam dininin ici oyuldu ve batillik yine hakikattan üstünlük kazandi. Cözümü ancak, müslümanlarin kamatsutrasi olan daha cok seksuel pratikalari aciklayan hadis kitaplarini, fikih kitaplarini ve diger kitapbciklari cöpe atmaktir ve Kuran"i-Kerime yönelmediktir.

Wenn der Kuchen spricht sollten die Krümmel schweigen ;-)) degil mi Kamasutra abi? ;-))

Tabii bu arada bir gercegi de göz önünde bulundurmak lazim: Seytan hic bir zaman bos durupta beklemedi. Elbette kendine özgü stratejiler üretti. Iste bunlardan birisi de hadisler, icmalar, fikih fistik filan.....

Kuran-i Kerim"i herkes anlayamaz belki onun ademogluna yutturdugu en büyük yalandir. Elbette Kuran-i Kerim"i her insan anlayabilir, kendi dilinde okursa eger. Kuran-i Kerim cenazelerde okunan ölülerin kitabi degil. Duvarlarda asilli süs kitabi da degildir. Kuran-i Kerim Ademoglu tarafindan okunmasi gereken bir kitaptir.

Yoksa hadisleri okudugumda bana gina geliyor. Yok efendim peygamber alti yasindaki bir kizi belledi..Yok efendim onun erkeklik gücü 30 güclü erkeginki kadar....Böyle seyleri okuyup ya da duydugumda, kendime hakimiyetimi bir anlik kaybetmis olsam, bunlarin seytanin oyunlari oldugunu bilmessem ve daima Kuran-i Kerime sarilmasam. ANA AVRAT KÜFÜR EDERDIM BÖYLE BIR PEYGAMBERE, ama iste seytanin ayrintilarda gizli oldugunu bildigim icin bunlarinda onun oyununlarin sonuclari oldugunu biliyorum.

Islam dini cinsel sorunlar ile ugrasan hadis yalanarinin kisiltlamarindan ancak gercekten dine dönüs ile kurtualbilir. Bu dine dönüste ancak Kuran-i okumak ile gerceklesir.

Esenlikler
Alt 20.03.2005, 16:31
eniskaya

Standard Müslümanlık Nerde

Müslümanlik nerde! Bizden geçmis insanlik bile...
Adem aldatmaksa maksad, aldanan yok, nafile!
Kaç hakiki müslüman gördümse, hep makberdedir;
Müslümanlik, bilmem amma, galiba göklerdedir;
Alt 20.03.2005, 16:34
eniskaya

Standard Alakasi yok...

bak mesela Kuran tüm Resulleri Müslüman olarak nitelendiriyor... yani Islamin ruhuna uyanlari hep Müslüman sayiyor...

Diger Resüller zannediyorum HZ: Muhammed gibi 5 vakit namaz kilmamislardir...

Olay sadece namaz kilmak degil... iyi bir Müslüman sükür icin namaz kilar.... anlatabiliyormuyum... öyle mecburiyetten degil
Antwort