Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 20.03.2005, 11:40
ruveyda30

Standard kiyametin alameti bu!

ESSELAMU ALEYKUM; maalesef benim üzüldügüm husus, böyle sarlatanlara saygi gösterip onlarin pesinden giden suursuz müslümanlar olmasidir, tvler basbas bagirdi, gazeteler yazdi uzun zaman önce. Yinede bu papazin bir sahtekar oldugunu bilen insanin cok az olmasi icler acisidir. Nasil bir din bilgisine sahipiz biz?son PEYGAMER 2 cihan severi HZ. Muhammed s.a.v iken, bazi sahislarin böyle papazlari tasvip etmesi ve dinden imandan cikmasi cok korkunctur.Bu sarlatanin tv"si halan ayakta, kapatmiyorlar, bilgisiz cahil beyinleri zehirlemeye devam ediyor bu sarlatan. UmIt ediyorum ki en kisa zamanda bu tv kanali kapatilir ve bu insan kiligindaki seytanda ALLAHtan cezasini bulur.
Alt 20.03.2005, 11:55
Benutzerbild von hizlikacak
hizlikacak hizlikacak ist offline
Neuer Benutzer

Standard müslümanlik nerde kaldi???

Analarimiza saygi Babalarimiza hörmet bacilarimiza koruyan kanatlar gitti elden... hey gidi millet müslümanlik nerde kaldi??!

Evli veya bekar gavur erkekler namusumuza irzimiza giren chat odalarini pavyona ceviren, kizlarimizi kirleten veya kurduklari yuvalarini cehennem yapan sizlere sesleniyorum! Sizin gibiler oldugu müddetce bu dünyaya göklerden nur yerine bok yagacak!

So
20
Mrz
--------------------------------------------------------------------------------
04:21 160102

mrblar güzel bayan. saygılar sunar, ben bursadan altan. Yaşım 30. Güzel heyecanlı dakikaları saygı çerçevesinde seksin en doruk noktalarını sınırsız ve çılgınca yaşamak istiyorum. YA siz, sizde istiyorsanız tanışmak ve görüşmek en büyük isteğim olduğunu bilmenizi isterim. Tabiki güven, gizlilik ve temizlik sizin açınızdan ne kadar önemliyse, benim içinde aynen... görüşmek üzere....
Alt 20.03.2005, 12:08
Benutzerbild von hizlikacak
hizlikacak hizlikacak ist offline
Neuer Benutzer

Standard Allaha ibadet etmenin bin yolu vardir

fakat namaz en kolayidir
Alt 20.03.2005, 12:48
unknown

Standard SELAM KARDES !!! o.T.

ohne Text
Alt 20.03.2005, 12:52
unknown

Standard SELAM KARDES !!!

Ben bunda bir sakinca görmüyorum.. Tabiiki simdi rumuzuma bakip, senin zaten rumuzundan belli diyeceksin :-) Haklisin sen kendi bakis acindan !

Ama evvela MISYONERLIK hakkinda yazdigim yaziyi bir oku ve sonrada buraya ekledigin makaleyi o süzgecten gecir... O yaziyi yazan INSAN kilikli MAHLUKAT tabiiki kendinden sorumludur.. Ama hic düsündünmü gercek hayatta (TV de Gazete de Otobüs te Okul da vs. vs.) her yerde cinsellik FI$KIRIYOR...

Bu konuya fazla yorum yapmayacagim... Sadece KENDINI BILEN KADIN ERKEK her sahis o gibi yazilari sadece "ACIYARAK" okur ve gecer !!!

Eger O kisiye yanit veriyorsa o yaziyi alan kisi, o zaten burda olmazsa baska yerde de bu olaylari yasamaya hazirdir..

ALLAH BIZI AF EYLESIN !
Alt 20.03.2005, 12:59
unknown

Standard HEP SÖYLEMEKTEYIM...

Inanin bana O ADAMDA hic SUC yok ama HIC :-) Tüm SUC bizde, cünki tekrar "CAHILIYYE toplumu" yasamaktayiz... ALLAH tan baska yüzlerce ILAH ve TAGUT aldik yine yanimiza... Ve ALLAH´tan baska herseye secde ediyoruz (mal mük para kadin söhret san top pop vs...)!! ALLAH tan baska varliklardan (Devlet Babadan, Sirketlerden, Holdinglerden :-)) medet umuyoruz ! Cahiliyye Döneminden kalma adetleri aldik yine yasantimiza... Secde etmek sadece bir SEMBOLIK olay oldugu icin, secdenin mana anlami olarak yere kapanmak demek degildir.Hayatimizi ALLAHIN kurallarina göre degilde, baska varliklarin sistemlerin, görüslerin kurallarina göre yasiyorsak iste ONLARA SECDE ettigimiz anlama gelmektedir :-) Keske keske keske her TEHLIKE karsimiza NUR TV deki Beyaz Sakalli DEDE gibi ciksa... :-):-):-) GÜLER GECERDIK TEHLIKEYE,,, ama inkarci sistemin IDEOLAGLARI karsimiza o kadar sinsi ve usta cikariyorki karsimiza TAGUTLARI hic anlamiyoruz bile!!!

Selam ve Dua ile
Alt 20.03.2005, 13:05
ruveyda30

Standard ölmeden ölmek.........

Ölüm, insanoglunun kacinamayacagi bir gercektir. Kur’an-ı Kerim’de “Nerede olursaniz olun, sarp ve saglam kalelerde olsaniz bile ölüm size ulasacaktir..."; buyrulmaktadir.

Tam olarak farkina varmasak da ölüm, hayatimizin en yalin ve en gercekci yanini temsil etmektedir. Nasil ki hayat Yüce Allah’in bir ihsani ise, ölüm de O’nun bir fermanidir. İnancimiza göre ebediyyen baki kalacak olan sadece Yüce Allah’tir. Mülk suresinin “O, Allah ki, hanginizin daha güzel isler yapacagini sinamak icin ölümü ve hayati yaratti” mealindeki 2. ayeti ölüm ve hayatin yaratilis sirrini cok acik bir sekilde gözlerimizin önüne sermektedir. Ölümün hikmeti, insanin imtihaninda saklidir. Ölümle hayat sona ermeyecektir. İnsanı ölümden sonra sonsuza dek sürecek olan bir hayat beklemektedir. İste insan, iyi ya da kötü isledigi her seyin karsiligini ahiret yurdu dedigimiz bu ölüm sonrası hayatinda görecektir. Ölüm bir taraftan insanin hesap vermesi ve sorumlu tutulmasi hakikatine kapi aralarken, diger taraftan da fani olan insanin ebedilesmesinin de ilk basamagini teskil etmektedir. Bu acidan ölümü, tipki hayat gibi, ahiret yurdunda ebedi mutluluga ulastiran bir vasita ve nimet olarak algilamak da mümkündür.

Ölüm insan icin en büyük ibret ve en etkili ögüttür. Ölüm gerceginden uzak olarak sürdürülen hayatlar yitik ve ziyan edilmis hayatlardir. Sonu da apacik hüsrandir. Dünyaya hic ölmeyecekmis gibi baglananlar kuskusuz aldanmislardir. Aslolan hic ölmeyecekmis gibi dünya icin, hemen ölecekmis gibi de ahiret icin calismaktir.

Ölmeden önce ölmek ve kalici mutluluklari dünyanin gecici zevklerine feda etmemek gerekir. Ölümle her seyin bitecegini zannedip, sürekli nefsin arzulari pesinde kosmak, hayati zevki sefaya adamak ve bunu bir yasam felsefesi haline getirmek cok büyük yanlisliktir. Bu düsünce, insanlari deger tanimazliga ve her seyi mubah görmeye insani iman acısından da son derece tehlikeli sonuclara götürür..
Alt 20.03.2005, 13:05
unknown

Standard CENNET CEHENNEM

CENNET CEHENNEM

Sevgiyle yoğurulmamışsa yüreğin,
Tekkede manastırda eremezsin.
Bir kez gerçekten sevdinmi bu dünyada,
Cennetin, Cehennemin üstündesin.

ÖMER HAYYAM

YAHU BEN CENNETE GIRMEK YADA CEHENNEME GIRMEMEK ICIN INANMIYORUM RABBIME ! EGER SIZ BUNUN ICIN INANIYORSANIZ, SIZLER HÜSRANDASINIZ ARKADASLAR !!! SEVMEK SEVMEK SEVMEK EVET AYNEN AMAC BU ALLAHTAN KORKMAK DEGIL ONU SEVMEK ASIL AMAC !!! SEVGI KORKUDAN ÜSTÜNDÜN VE ETKILIDIR !!! BABAMDAN KORKARDIM VE DEDIKLERINI YAPARDIM, :-) AMA ARKASINDAN MAYMUNLUK YAPARDIM `BABAMA :-) AMA ANAMI SADECE SEVERDIM VE O YAP DEMEDEN DEDIKLERINI YAPARDIM !:-)

DÜSÜNÜN TEFEKKÜR EDEN VE ONDAN SONRA BEYNINIZDEKILERI IGFAL EDIN BURAYA :-)
Alt 20.03.2005, 13:09
unknown

Standard MÜSLÜMANLIK NERDE

MÜSLÜMANLIK NERDE

Müslümanlık Nerde

Müslümanlik nerde! Bizden geçmis insanlik bile...

Adem aldatmaksa maksad, aldanan yok, nafile!

Kaç hakiki müslüman gördümse, hep makberdedir;

Müslümanlik, bilmem amma, galiba göklerdedir;

Istemem, dursun o payansiz mefahir bir yana...

Gösterin ecdada az çok benziyen kan bana!

Isterim sizlerde görmek irkinizdan yadigar,

Çok degil, ancak Necip evlada layik tek siar.

Varsa sayet, söyleyin, bir parçacik insafiniz:

Böyle kansiz miydi -hasa- kahraman ecdadiniz?

Böyle düsmüs müydü herkes ayrilik sevdasina?

Benzeyip sirazesiz bir mushafin eczasina,

Hiç görülmüs müydü olsun kayd-i vahdet tarumar?

Böyle olmus muydu millet canevinden rahnedar?

Böyle açliktan bogazlar miydi kardes kardesi?

Böyle adet miydi bi-perva, yemek insan lesi?

Irzimizdir çignenen, evladimizdir dogranan...

Hey sikilmaz, aglamazsan, bari gülmekten utan! ...

"His" denen devletliden olsaydi halkin behresi:

Payitahtindan bugün tasmazdi sarhos naresi!

Kurd uzaklardan bakar, dalgin görürmüs merkebi.

Saldirirmis ansizin yaydan bosanmis ok gibi.

Lakin, ask olsun ki, aldirmaz otlarmis esek,

Sanki tavsanmis gelen, yahut kiliksiz köstebek!

Kâr sayarmis bir tutam ot fazla olsun yutmayi...

Hasmi, derken, çullanirmis yutmadan son lokmayi! ...

Bu hakikattir bu, sasmaz, bildigin usluba sok:

Halimiz merkeple kurdun ayni, asla farki yok.

Burnumuzdan tuttu düsman; biz bogaz kaydindayiz;

Bir bakin: hala mi hala ihtiras ardindayiz!

Saygisizlik elverir... Bir parça olsun arlanin:

Vakti çoktan geldi, hem geçmektedir arlanmanin!

Davranin haykirmadan nakus-u izmihaliniz...

Öyle bir buhrana sapmistir ki, zira, halimiz:

Zevke dalmak söyle dursun, vaktiniz yok mateme!

Davranin zira gülünç olduk bütün bir aleme,

Beklesirken gökte yüz binlerce ervah, intikam;

Yerde kalmis, na"sa benzer kavm icin durmak haram! ...

Kahraman ecdadinizdan sizde bir kan yok mudur?

Yoksa, istikbalinizden korkulur, pek korkulur.
Alt 20.03.2005, 13:16
Benutzerbild von hacikischkisch
hacikischkisch hacikischkisch ist offline
Neuer Benutzer

Standard Bu nasil direk yahu?

Bir ossurmakla yikiliveriyor!
Antwort