Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 17.03.2005, 11:40
eniskaya

Standard Bir aralar birisi burada Maide 51 e

dayanarak... yok efendim Hiristiyanlarla Musevilerle, lafta Müslüman olmayanlaral dost falan yada Politik iliskilerde olmayin falaln filanlar yazmisti.....

Maide 51 den önce baslayan Ayetler zinciri Maide 69 u kadar ve daha sonra devam eder....

Bunlari öyle düz kafadan yada deforme edilmis Meallerle okuyan, kesinlikle icerisinde anlatilan incelikleri anlamaz ve ayni zamandada Ayetlerin birbirlerine zit oldugunu zanneder....

Sayin Süleyman Ates Hocaya bunu bir aralar bende sormustum... benzeri soruyu bir arkadasimiz Hocamiza sormus ve oda her zamanki gibi medeni bir sekilde aciklamis....

Bakalim gercekten Ayetler birbirlerine zitmidir yoksa bizim Forumda lafta Müslümanlardami kafadan catlaklik var....

----- Alinti -----------------

Soru: Maide Suresi"nde 51. ve 69. ayetlerde anlatılmak istenenler bana birbirlerinden farklıymış gibi geldi. Tabii ki Kur"ân"da kesinlikle çelişki olmaz. Yine de açıklarsanız memnun olurum. 51. ayette şöyle deniyor: "Ey iman edenler, Yahudi ve Hıristiyanları gönül dostları edinmeyin, onlar birbirlerinin gönül dostlarıdır. Sizden kim onları gönül dostu edinirse o, onlardandır." 69. ayette şöyle deniyor: "Şu bir gerçek ki, iman edenler, Yahudiler ve Hıristiyanlardan Allah"a ve ahiret gününe inanıp barışa yönelik iş yapanlara korku yoktur, onlar üzülmeyeceklerdir." (Burcu Sermen)

Cevap: Ayetler arasında asla çelişki yoktur. Sizin yazdığınız mealler tam doğru değildir. Maide 51"inci ayetin doğru anlamı şöyledir: "Ey inananlar, Yahudileri ve Hıristiyanları veliler edinmeyin. Onlar, birbirlerinin velileridir. Sizden kim onları kendine veli yaparsa o, onlardandır. Şüphesiz Allah, zalim toplumu doğru yola iletmez." Veli, koruyucu dost demektir. Bu ayet, Müslümanlara karşı savaşan Yahudi ve Hıristiyanları dost tutmamayı, onlan veli yapmamayı emrediyor. Bu emir, Müslümanların kendileriyle savaşmayan gayrimüslimlerle, müşriklere karşı ittifak yapmalarına engel değildir. Bir Müslüman toplumu, gayrimüslimlerle dost olabilir fakat bu dostluğu, başka Müslümanlara zarar vermemekle şartlıdır. Gayrimüslimlerle yapılan ittifak, başka Müslümanlara zarar veriyorsa bu dostluk haramdır. Hele İslâm düşmanlarıyla birleşip Müslümanlara karşı savaşmak kesinlikle haramdır.

Müslümanlara karşı Yahudi ve Hıristiyanların tarafını tutan kimseler artık Müslümanlardan sayılmazlar. "O, onlardandır!" İşte bu cümleyle Allah, Müslümanları bırakıp Müslümanların düşmanlarıyla birleşenleri, o birleştikleri kimselerden sayıyor. Yoksa Müslümanlarla savaşmayan kimselerle, hem Müslümanların hem de kitap ehlinin ortak düşmanı olan dinsizlere karşı ittifak yapmalarını yasaklamıyor. Nitekim Peygamber (s.a.v.) de Medine Yahudileriyle hariçten gelecek bir saldırıya karşı ortak savunma ittifak yapmıştır.

Mümtehine Suresi"nin aşağıdaki ayetleri, konuyu daha iyi aydınlatmaktadır. "Allah sizi, din hakkında sizinle savaşmayan ve sizi yurtlarınızdan çıkarmayan kimselere iyilik etmekten, onlara adil davranmaktan men etmez. Çünkü Allah adalet yapanlan sever. Allah sizi ancak sizinle din hakkında savaşan, sizi yurtlarınızdan çıkaran ve çıkarılmanız için yardım eden kimselerle dost olmaktan men eder. Kim onlarla dost olursa işte zalimler onlardır" (8-9) ayetleri, Müslümanlara düşman olmayan gayrimüslimlerle ittifak yapmanın, barış içinde yaşamanın men edilmediğini bildirmektedir.

----------- Alinti Ende --------------

Link

<a href="redirect.jsp?url=http://www.gazetevatan.com/cat/sates.asp?kid=29" target="_blank">http://www.gazetevatan.com/cat/sates.asp?kid=29</a>
Alt 17.03.2005, 11:54
eniskaya

Standard Hayati aciklama

Simdi bazi manyaklar kara borsa kendi dininden olmaya düsmanlik ederler.... oysa Kuran acik ve net bir sekilde kime ne zaman ve nerde nasil davranilacagini cok acik sekilde aciklamistir.....

Ama yinede Sülocular ve benzeri terikatti Azmaniler kendilerini tebligci zannedip Allaha ve sistemine küfrederler..

Oysa Hak Mümtehine Suresi 8-9 Ayetlerde olayi cok acik bir sekilde anlatmistir....
Anlamak icin tam süper DELI olamak lagzim... Ayetler o kadar acikki en geri zekali din Azmani bile anlar....

Üstad Hamdi Yazir Meali

8. Allah sizi, din hakkinda sizinle savasmayan ve sizi yurtlarinizdan çikarmayan kimselere iyilik etmekten, onlara adaletli davranmaktan men etmez. Çünkü Allah adalet yapanlari sever.

9. Allah sizi, ancak sizinle din hakkinda sava&thorn;an, sizi yurtlarinizdan çikaran ve çikarilmaniz için yardim eden kimselere dost olmaktan men eder. Kim onlarla dost olursa iste zalimler onlardir.

Üstad Yasar-Nuri Öztürk Meali
besser verständlicher als vergleich)

8. Allah sizi, din hakkinda sizinle savasmayan ve sizi yurtlarinizdan çikarmayan kimselere iyilik etmekten, onlara adaletli davranmaktan men etmez. Allah, adaleti ayakta tutanlar&yacute; sever.

9. Allah sizi; ancak din hakkinda sizinle savasan, sizi yurtlarinizdan çikaran, çikarilmaniza yardim eden kimselerle dost olmaktan yasaklar. Böyleleriyle dost olanlar, zalimlerin ta kendileridir.
Alt 17.03.2005, 11:56
Benutzerbild von kerio
kerio kerio ist offline
Neuer Benutzer

Standard tamam iste

arkadas demek ki hakli imis, hristiyanlar irakta müslümanlari katlediyor, yahudiler ise filistinde. daha ne istiyorsun?

bu arada hala ayetleri okuyamadim.
Alt 17.03.2005, 11:59
eniskaya

Standard güzel arkadasim sorunu o zaman

tekrarlarmisin... ama benimde anlayacagim sekilde....

Allah öyle düpedüz kimseye cennet vermedigini artik dünya Alem biliyor...

Olmayan Ayeti ben sana nasil yaratayim yahu... senin bekledigin stilde Ayete ben rastlamadim Kuranda... duymadim görmedim......

Ama Salih Amel yapan her kisiye mükafatlar verecigi hususunda Kuranda bir cok Ayet var...
Alt 17.03.2005, 12:00
eniskaya

Standard Yukarida o.T.

ohne Text
Alt 17.03.2005, 12:03
eniskaya

Standard Elbet hakli Irak olayi

tam bir HAcli seferdir... ve TR de cok becerili sekilde Müslümanlara karsi savasanlari kendi imkanlari ve kuvveti cecevesinde cok masrafli bir manevraya soktuki, su an Amerika acayip acik vermekte....

Insallah sonunda Allah bu azmani devlete Iflas Bayragini cektirir...

Iraktaki direnisciler Allah katinda kanaatimce Cihad yapmaktalar... biz bunu kurtulus savasinda Mustafa Kemal önderliginde dünyada benzeri görülmemis sekilde gerceklestirdik... bu birazda kanda olan olay
Alt 17.03.2005, 12:04
eniskaya

Standard Keirocugum.. sorunu lütfen tekrarlarmisi

ich habe mir jetzt vorgenommen das mit dir durchzudiskutieren....

Ben sorunu galiba tam anlayamadim.... Tekrarlarmisin.... ama yanlis anlasilmaycak sekilde sor lütfen
Alt 17.03.2005, 12:06
Benutzerbild von kerio
kerio kerio ist offline
Neuer Benutzer

Standard demek ki öyle bir ayet yok

yani cehennemden sonra cennetin oldugunu acikca beyan eden ayet yok. bunun böyle oldugunu iddia eden bölüm hadis kismina gecer, peygamberin bu konuda arz ettigi görüslerdir.
senin metoduna göre sen simdiye kadar arzettigin düsüncenin, anlayisin hurafe oldugunu ifade edip kuranda gecmedigi icin böyle birseye inanmaman gerekiyor. cünkü kuranda sen Allah"in günahkar kulu cehenneme girdi ise, cikmasi Allah"u alem mümkün degil. cünkü öyle bir ayet yok.

Sana Ayet yarat diyen olmadi, lakin olmiyan bir ayete varmis gibi iman etmeni acikliyamiyorsun.

kuran ramazan ayinin kameri takvimin 5.6.7. yada 12.ayi oldugunu söylemez. ama ramazan ayi geldimi kimse bu ay ramazan ayi degil bu ay kameri takvimin 5.ayidir ama ramazan filanci aydir diye baska birsey ortaya sunmaz.

mekke sehrinin suudi arabistanda oldugu da kuranda hicbir yerde gecmez. ama peygamber orada yasamis ve oradaki kabeyi tavaf etmis. sen simdi cikip ta diyebilirmisin kabe suudi arabistanda degildi avusturalyada vs.? yasanan bir gelenek var bu gelenegi yasiyan önder peygamberin ta kendisidir. Onun yasadiklarini, sünnetini, onun Vahy i konusundaki anlayisini bir kenara atmaya calisanlar sadece ve sadece karanliga kilic sallayanlardir. DIN"e sagliksiz yaklasimlarindan baska birsey degildir.
Alt 17.03.2005, 12:07
Benutzerbild von kerio
kerio kerio ist offline
Neuer Benutzer

Standard asagida yazdim o.T.

ohne Text
Alt 17.03.2005, 12:13
Benutzerbild von kerio
kerio kerio ist offline
Neuer Benutzer

Standard fesubhanallah

kan degil iman ile alakali bugün trde böyle birsey olsa o askeri zor bulursun. o mücadeleyi zor verirsin.

cecenler yillardir o mücadeleyi veriyor. cezayirliler verdiler.
Antwort