| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen ![]() |
![]() |
|
Themen-Optionen
![]() |
Thema durchsuchen
![]() |
|
|||
![]() Dünyanin her neresinde olursa olsun Allah her topluma kab´vime Kuranin tabiriyle Elcilar göndermistir ve onlari, onlarin lisaniyla uyarmistir yönlendirmistir...
Tüm Peygamberle Kuranda gecmez, cünkü Bir Brezilayada yasayan bi Uyaricinin Araplara fazla fayda getirmeyecegi bellidir, cünkü o zamanki insanlar diger topluluklardan fazla ve bazende hic haberleri yoktu.... Nasil Resül zamaninda kimse Amerikadan Avuytrulayadan haberleri yoktuysa ayni sekilde onlarinda diger insan topluluklarinda bey haberdiler, ama Allah onlarlaydi ve hepsinede Resüller göndermistir ve onlari o zaman cercevesinde yönlerndirmistir... Bunu kim söylküyor... bunu Akil Medeniyet ve her seyden evvel Kurani krim söylüyor.... Neredemi... bakalim o zaman... ----------------------------- Mümin Suresi 78 (Meali Yasar Nuri) Yemin olsun, biz senden önce de resuller gönderdik. Onların bir kısmının hayat ve hatırasını sana anlattık, bir kısmının hayat ve hatırasından sana bahsetmedik. Hiçbir resulün, Allah"ın izni olmaksızın herhangi bir mucize getirmesi söz konusu olamaz. Allah"ın emri geldiğinde, hakla hükmedilir ve gerçeği hükümsüz kılmaya çalışanlar orada hüsrana uğrarlar. Mümin Suresi 78 (Meali Süleyman Ates) Andolsun biz, senden önce de elçiler gönderdik. Onlardan kimini sana anlattık, kimini de anlatmadık. Hiçbir elçi, Allah"ın izni olmadan bir mucize getiremez. Allah"ın emri geldiği zaman hak yerine getirilir ve işte o zaman (Allah"ın ayetlerini) boşa çıkarmaya uğraşanlar, hüsrana uğrarlar Nisa Suresi 164 (Meali Yasar Nuri) Resuller var, hayat ve hatıralarını daha önce sana anlattık; resuller var, hayat ve hatıralarını sana anlatmadık. Allah, Mûsa"ya kelime kelime söz söylemişti. Nisa Suresi 164 (Meali Süleyman Ates) Daha önce sana anlattığımız elçilere ve sana anlatmadığımız elçilere de (vahyetmiştik). Ve Allah, Musa"ya da konuşmuştu -------------------------------------- Sana bahsedilen ve bahsedilmeyen uyaricilar, elciler gönderdik...... Olay cok aciktir.... Isteyen yine Süleman Hocanin bugünkü Mekalesine bakabilir Link.. <a href="redirect.jsp?url=http://www.gazetevatan.com/cat/sates.asp?kid=29" target="_blank">http://www.gazetevatan.com/cat/sates.asp?kid=29</a> |
|
|||
![]() Bende olayi benzeri degerde görüyorum...
Demekii adam olmayan, hic bir serde ve hic bir zamanda adam olmuyor.... olay hep sosyo-kültürel kaliteye bagli..... Öyleleride böyleleride var...... Allah Rahmet eylesin, Aziz Nesin ne kadar hakliymis.... Türklerin yüzde 90 i kafadan catlak deigine ben tümüyle katiliyorum..... Cünkü gercektende öyle hele hgele Sünnilik yada ALevilik gibi din disi Ideolojiler insanligin, kanaatimce zararina |
|
|||
![]() danke für deine Offenheit... ich werde es mir durchesen....
Bir seyi daha cok iyi anladim.... öyle cok asiri tarihte gerileri arayanlar, yani gelecegi birakmis ve gecmistekilerle ugrasanlar hernedense dünyanin neresinde olursa olsun geri kalanlardir..... Entressant olay bence ve geneldede bu olay Asaya devletlerinde yasanmakta... Afrika ise baska bir olay, adamlar tabiatla berisik halde yasiyorlar ve dinleri her zaman Samanisimle karisiktir.... kalsiisk anlamada ne Müslüman nede Hiristiyan bulabilirisin aralarinda |
|
|||
![]() Bir Schman yada bir Medizinmann veya Buda bir uyarici olabilir, cünkü die Lehre des Islam würde in deiser gegende und Zeit der erde nichts bewirken
|
|
|||
![]() beni tanimaz degilsin ve bos yerede bir seyler söylemedigimi galiba bilirsindir...
Alevilerden herhangi bir Laik sisteme yada devlete öyle din söyledir böyledir söyle yapilmali böyle yapilamli dumyadim.... bu Libaral devlet acisindan bende ayni düsüncedeyim... Ammaaaa is dine ve Allahi tanimlamaya geldimi.. tümü bir araya gelse bir Enis etmezler oda belli bir sey... cünkü bayagi gercek disi aliskanliklarida var Alevilerin... ama ayni zamandada din ve medeniyet disi alsikanliklar Sünnilerde daha cok.... Her ikiside banim anlayisima göre zerre kadar faydali Ideolojiler degil... ama bir devlet acisindan Din Azmanlari dinsizlerden daha cok zararlidir |
|
||||
![]() dass die TR offener hinsichtlich Religionsausübung wird. Zeichen für Verständnis und Akzeptanz verschiedener Kulturen... Wünsche mir , dass auch Christen neue Kirchen bauen dürfen.. Denn laut meines Wissens ( Gespräche mit der Ausländerbehörde) erhlaten z.b. christliche Minderheiten keine Baugenehmigung für Kirchen.. Ob es tatsächlich so ist, konnte mir bisher keiner beantworten... Hatte bei 3 türkischen Rechtsanwälten nachgefragt, die in D. promovieren.
|
|
||||
![]() ancak sen konuya oyle giris yapiyorsun ki.. sanki sadece Alevilerden ( duymadim diyorsun.. arkadaslarini anlatiyorsun.. senin arkadaslarin olduguna gore zaten senin kafa dengin insanlar olmali.. sadece o insanlardan yola cikmakta zaten dogru olmaz) medeni ve laik oldugunu anlatiyosun.. Simdi benim kendini ateist diye tanimlayan arkadaslarim var.. Onlar tamamen laik, demokrat vs.. o halde ateistler medeni insanalr mi sence?? Anlatmak istedigim din .. medeniyetle karistirilamaz.. Evet su an senin ne demek istedigini anliyorum.. ama konuya aciklik getirmemis olsan.. kann man dich eben nur so verstehen.. wie ich es zuvor verstanden habe.
|