| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
|||
![]() Ama öyle degilmi abi ya :-)
niklere bak, yazilanlara bak :-) |
|
|||
![]() puhhhhhhh.... du hast Null Ahnung....
Bakara Suresinde 31 ve davaminda anlatilan Iblis olayi Hicr Suresinde devam ve datayli sekilde anlatilir.... ve Hicir Suresi 39-40 a göre.... Iblis Salih Müminlerle isi yoktur ugrasmaz....ancak digerleriyledir isi.... Sen Kurani tamamen inkari bir sekilde duyduklarini din saniyor burada bagirip cagiriyorsun, oysa senin dediklerinin tam ama tam tersini söylüyor Kuran... Eeeeee simdi Kuranin yerine senin kisisel dininemi ibadet edelim...... insaf yahu, biliyorsan konus bilmiyorsan susmasinida bilmek gerek... Hicr Suresi 39.)(İblis) dedi ki: Rabbim! Beni azdırmana karşılık ben de yeryüzünde onlara (günahları) süsleyeceğim ve onların hepsini mutlaka azdıracağım! 40.) Ancak onlardan ihlâslı kulların müstesna. 41.) (Allah) şöyle buyurdu: "İşte bana varan dosdoğru yol budur." 42.) "Şüphesiz kullarım üzerinde senin bir hakimiyetin yoktur. Ancak azgınlardan sana uyanlar müstesna." 43.) Muhakkak cehennem, onların hepsine vâdolunan yerdir. ------------------------- Istedigin meale bakabilirsin... benim kullandigim genelde Yasar Nuri ve Elmelili Hamdi Yazirdir..... |
|
|||
![]() sana dinini sasirirsin......
Sana ne ögretmisler yahu.... Kuran yerine hangi kitabi okutmuslar sana... Incil bile olmadigi besbelli...... Nerv mich bloss nicht... senin gibiler düpedüz Kurani inkar edenlerdir.... ich kenn euch besser als Ihr euch jemals kennenlernen werdet |
|
|||
![]() ettikse bagisla... ama Kurandaki dindir buradaki konumuz... Süleymanin Alinin Velinin benim yada baskasinin degil.....
Hele hele Iblisin Müminlerledir isi diyen birisi tamamiyle din cahilidir... akldiki dini olacaginada inamiyorum.... Allahi kabul etmek baska bir dine mensup olmak baska..... Olay senin sandigindanda ileri bir boyutta... anlaman zor |
|
|||
![]() Ballikizimiz biraz Kurandan uzak ve sadece Süleymanci yada diger tarikat Hocalarinin dininden beslendigi icin, dinden tabiki uzak oldugu icin Seytanin müminleri kandirmaya calistigini ve insalarin Halife olmadigini ve ancak insanlarin kendi aralrinda secilenin Halife olabilecegine inaniyor... yani insanlar birisini secip.. gel arkadas sen bizim Halifemiz ol...
Yani Allahla insanlarin arasina baskasini sokmak... bir nevi Italyadaki Papaz gibi..... Seytan olayina deginmeme gerek yok... cünkü cok acik... Seytan Mümin ve salih insanlarla bir alip veremedigi yok.. onun isi tam taersi olan kisilerle... yani istikameti sasirmislarila usw...... Ve burada istikameti asil kaciranlar Ideoloji sahipleri ve mürdleri oldugu icin Seytanin kendi pesinde olduklarinin hemde cok iyi farkidadirlar... o yüzdendirki, Seytanin Müminlerin pesindedir HURAFETINI kandilerine anlatirlar ve sonundada kendi yalanlarina inanirlar... bir bir piskolojik korunma mekanizmasidir.... man nennt es Einbildung ist auch eine Bildung o.ä. ------------------ Simdi Enis yine cok yazdin falan filancilar icin... bir cak Kpie yapalim... Bir acin okuyun... hatta Ilmihallere bakin yada en iyisi elinizde var ise Tefsire bakin... ---- Iblis ile Ilgili Ayetler ------- HICR SURESI 39.)(İblis) dedi ki: Rabbim! Beni azdırmana karşılık ben de yeryüzünde onlara (günahları) süsleyeceğim ve onların hepsini mutlaka azdıracağım! 40.) Ancak onlardan ihlâslı kulların müstesna. 41.) (Allah) şöyle buyurdu: "İşte bana varan dosdoğru yol budur." 42.) "Şüphesiz kullarım üzerinde senin bir hakimiyetin yoktur. Ancak azgınlardan sana uyanlar müstesna." 43.) Muhakkak cehennem, onların hepsine vâdolunan yerdir. ----- Halifelik ile ilgili Ayetler ------- Bakara Suresi 30. Ayet Düşün ki, Rabbin meleklere: "Muhakkak Ben, yeryüzünde bir halife tayin edeceğim." dediği vakit, "Biz seni tesbih ve takdis edip dururken orada fesat çıkaracak ve kanlar akıtacak bir yaratık mı yaratacaksın?" dediler. "Her halde Ben sizin bilmeyeceğiniz şeyleri bilirim!" buyurdu. Enam Suresi 165. Ayet O, sizi yeryüzünün halifeleri yapan ve sizleri verdiği şeylerle denemek için kiminizi kiminize üstün kılandır. Şüphe yok ki, Rabbin çabuk cezalandıran ve yine şüphe yok ki, O tek bağışlayan, tek merhamet edendir. Araf Suresi 129. Ayet Kavmi de ona: "Sen bize gelmeden önce de, geldikten sonra da işkenceye uğratıldık." dediler. O da: "Umulur ki, Rabbiniz hasımınızı helak edip de sizi yeryüzünde halife kılacak ve sizin nasıl işler yapacağınıza bakacaktır." Yunus Suresi 14. Ayet Sonra onların ardından sizi yeryüzünde halifeler yaptık ki, bakalım nasıl ameller işleyeceksiniz. Yunus Suresi 73. Ayet Buna rağmen yine ona yalan söylüyorsun, dediler. Biz de onu gemide kendisiyle beraber olanları kurtarıp, onları yeryüzünün halifeleri yaptık; ayetlerimizi inkar edenleri ise suda boğduk. Bak işte uyarılanların akibeti nasıl oldu? EINSCHUB.... iste bu Ayet en büyüklerindendir... onlari yani kalan insanlari Halife yaptik.... yani bizde o zamandan sonra isek eger bizde Halifeyiz... tabi Halifeligi ancak akli basinda ve birazda din uzmani olanlar kabul eder... bilmeyen Allahla direkmen kontak icin korkar... o yüzden baskasini araci yaptirmak ister Fatir Suresi 39. Ayet Sizi yeryüzünde halifeler yapan O"dur. O halde kim inkar öderse inkarı kendi aleyhinedir. Kafirlere inkarları, Rableri katında gazaptan başka birşey artırmaz. Kafirlere inkarları, zarardan başka birşey artırmaz. ------------------------------------- Das macht hier kein Spaß mehr mit diesen Dummen und ungebildeten möchte gern Moslems oder was weiss ich noch wie man die nenen soll.... |
|
||||
![]() olduk enis?
Insanlarin kendisi bu dünyada Allah"in halifesidir. hangi insanlar bunlar enis? Allah ayetlerinde hangi tür insani kast ediyor? bu Insan tarifini bir yap bakalim becerebilecekmisin? devletin liderine müslümanlar tarihte halife demisler. bunlar Insani kamil olma hasebi ile yani EBU Bekir ve digerlerini ele alirsak örnek insan olabilmeyi basarmislar. iclerinden birtanesi Allah"in kendisine özel bir lütfu oldugunu düsünmüs. Hz. Ebu Bekir devlet hazinesinden kendi ihtiyaclarini üzerine cikan gelirleri tekrar devlete iade etmis, ömer ise devlet isleri ile ugrasirken devletin mumunu yakarken kendi özel isleri icin devletin mumunu söndürmüstür. senin laik alcak basbakanlarindan hangisi böyle bir büyüklük gösterebilmistir? senin bunun haricinde karistirdigin mevzuu lar ise, halifenin hangi tarihte kimin tarafindan Allah ile kul arasinda bir araci olarak kullanildigini baska mevzularla karistirmis olman. buda senin gibi bir ESSEK icin cok dogal birsey. hatasiz kul yoktur, bircok batili bilgin bircok konuda tarihte yanilmislardir. fakat hicbir bilgin batili bu hatalardan dolayi bu alime senin gibi hakaret etmemistir. bu asagilik kompleksi olan, birilerinin kicina girmek icin kendi tarihine sövecek kadar serefsiz haysiyetsiz hamiyetsiz olacaktir. |