Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 01.03.2005, 22:02
Benutzerbild von isinsu
isinsu isinsu ist offline
Neuer Benutzer

Standard .....

ach... ne diyeyim.. ok.. biraz da kendin elestiriye acik olsan?? Deine Mama ist auch eine FRAU! so typisch Frau yani, ne??! sen olayi hemen yanlis yone cekiyorsun...Aber ok.. Asparagasci!
Alt 01.03.2005, 22:14
unknown

Standard Zaman ihtiyarladikca kuarn genclesiyor

ama kimi öküzler yerinde kaliyor
Alt 01.03.2005, 22:18
Benutzerbild von hemsoline
hemsoline hemsoline ist offline
Neuer Benutzer

Standard birakalimda buna ALLAH karar versin!

herkes dinini istedigi gibi yasasin, kimin daha cok müslüman olup olmadigi konusunda bize laf düsmez diyorum!
Alt 01.03.2005, 22:52
Benutzerbild von acizhane
acizhane acizhane ist offline
Neuer Benutzer

Standard Dini konularda lütfen biraz daha....

dikkatli olalim bence sevgili kardeslerim

herseyin bir siniri vardir arkadaslar oyüzden birseyler yazmak olsun diye itikat ve inancimizi bozmayalim, insanin itikati cok önemlidir yani bir insan evet günah isleye bilir, her kötü isler yapa bilir ama önemli olan onun allaha karsi itikatini yitirmemesidir, bu forumda yazan cogu kisiler belki rabbimize karsi inanclari hepimizinkinden cokdur belki namaz kilmazlar oruc tutmazlar ama allah onlara hidayetini verdimi en takva insan onlar olur.

Sevgili Peygamberimiz buyuruyorlarki
Nevvas Ibnu Sem"an el-Kilabi anlatiyor:

"Resulullah aleyhissalatu vesselam"i isittim. Dedi ki:
"Rahman"in iki parmagi arasinda olmayan bir kalp yoktur. Allah dilerse onu dogru yola sevkeder, dilerse sasirtir!"

Oyüzden burda bazi arkadaslar Kurani Kerim hakkinda veya Islam hakkinda yanlis veya olumsuz seyler yazsada yarin ne olacaklari belli olmaz Hidayet Allah´dandir

Süphesiz bu Kur´an, insanlari en dogru yola götürür. Salih amel işleyen mü"minlere büyük bir mükafat oldugunu, ahirete iman etmeyenlere de can yakici bir azap hazirladigimizi müjdeler" (el-İsra, 17/9-10).
Alt 02.03.2005, 01:15
Benutzerbild von berlinfatih
berlinfatih berlinfatih ist offline
Neuer Benutzer

Standard OTORITE Ümmete Aittir

OTORİTE ÜMMETE AİTTİR
İslâm"da sulta/otorite ümmete aittir. Bu kaide, şeriatın halifeyi ümmet etrafından nasbedilir kılmasından ve halifenin otoriteyi ümmetin biatı ile ele geçiriyor oluşundan alınmıştır. Halifenin otoriteyi ümmetin biatı ile ele geçiriyor oluşunu Resül (sav)"in şu sözü ortaya koymaktadır:
"…(Birisi de) bir imama sadece dünyası için biat edip imam ona istediğini verirse kendisine vefalı olan, vermezse vefalı olmayan kimsedir." (Buhari, K. Ahkam, 6672)
Ubade b. Samid, biat hadisinde şöyle dediği rivayet olundu:
"…Resülullah (sav)"e zor ve kolaylıkta, hoş ve kerih durumlarda dinleyip itaat etmek üzere biat ettik." (Müslim, K. İmarat, 3426)
Böylece halifenin nasbı/yönetime getirilmesi, müslümanlar tarafından kendisine biatlarıyla olmaktadır. Bu, raşid halifelerde de hasıl olan husustur. Zira onlar müslümanlardan biat aldılar. Müslümanların kendilerine yaptıkları biat vasıtası olmaksızın halife olmadılar.
Halifenin otoriteyi müslümanların kendisine biatı ile alıyor oluşuna gelince, bu itaat hadislerinde gayet açık görülmektedir. Resül (sav) şöyle dedi:
"Kim bir imama biat edip onunla tokalaşır ve kalbinin semeresini verirse ona gücü yettiğince itaat etsin…" (Ahmed b. Hanbel, Müs. Mükessirin min"es-Sahabe, 6503)
"Kim itaattan elini çekerse, Kıyamet günü Allah"ın huzuruna kendisi için bir delil olmaksızın çıkar." (Müslim, K. İmarat, 3441)
Alt 02.03.2005, 01:37
Benutzerbild von delahoyaa
delahoyaa delahoyaa ist offline
Neuer Benutzer

Standard Safii Kürt? o.T.

ohne Text
Alt 02.03.2005, 01:38
Neuer Benutzer

Standard Amin. o.T.

ohne Text
Alt 02.03.2005, 01:39
Neuer Benutzer

Standard Safii Kürt! o.T.

ohne Text
Alt 02.03.2005, 01:39
eniskaya

Standard kimse beni beden daha cok kritisieren

edemez zaten.... sen beni kritisieren edecegine yazilarimdaki yanlislari düzelt yeter.....

Sana ben sadece onu söylüyorum......

Yazilarimda hata varsa düzelt, ansonsten kannst du dir deine komentare über mich sparen....

Sen beni zerre kadar tanimiyorsun taniyamazsinda...... deshalb bitte hier nicht persönlich werden...
Alt 02.03.2005, 01:40
Neuer Benutzer

Standard Yobaz oglu yobaz! o.T.

ohne Text
Antwort