Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 07.02.2005, 23:10
eniskaya

Standard Bos ver... yankinda tanz yaparlar

olur biter.... ölen ölür kalan vundelerini lecken yapar.....

Ben veya sen istesende istemesende düyna döynüyor dostum ben dönmüsüm cokmu..... ???

Ali yazar Veli bozar, küp suyunu ceker azar azar, üzülmüsüm neye yarar, KESKIN SIRKE KÜPÜNE ZARAR....

In diesem sinne.... Festpaltteyi Formatieren ettim... muss mich um mein Rechner kümmern... habt viel Spaß
Alt 07.02.2005, 23:32
Benutzerbild von oezsu
oezsu oezsu ist offline
Neuer Benutzer

Standard ALLAHIN SÜNNETI

Yazmiyacaktim ama yine tutamadim kendimi, neyse

Benim Sünnet anlayisim söyle:
Sünnet anlayisi "Allah indinde din Islam´dir" aciklamasini yasatmaya mecburidir!

Hz. Muhammed: "Benim sünnetimden yüz ceviren bizden degildir" demistir!

"Velen tecide Li sünnetallahi tebdila"=Allahin Sünnetinde degisiklik olmaz!

Yani sünnet dedigimiz, Kuranin ruhunu anlamaktir, cünkü Evren, kainat var olmadan öncede Allah indinde din Islam´di ve yok oluncada Allah indinde din Islam olacak. Zaten yok olmak yok, yok kelimesinin bi sonrasi yok...

Gelinde Muhammedin acikladigi Sünneti simdi bi daha bi düsünün ondan sonra tartisalim.

Bi takim kesimlerin savundugu gibi, sakal sarik sünnettir seviyesine düsmeden

kalin saglicakla...
Alt 07.02.2005, 23:44
Benutzerbild von oezsu
oezsu oezsu ist offline
Neuer Benutzer

Standard HADIS

Enis´cim, hadisler ile problemin nedir senin?

Kur´an- i Kerimi teblig eden yüce Zâtin hadislerinimi inkâr ediyorsun, yoksa benmi yanlsi anliyorum seni???

Hadisleri tartismadan kesinlikle kabul etme mecburiyetindeyiz!Bu zamanlar moda oldu zaten, Kurani kabul ediyoruz, ama HAdisleri asla!
S A C M A L A M A Y A L I M ! ! ! !
Alt 08.02.2005, 00:06
eniskaya

Standard So ist es.... :)))

Iste o dedigin Sünnetullahtir......

Allahin degismez sistemifir o dedigin ve esas yani Kurandaki Sünnetullahin tarifidir.....

Kanaatimce yeryüzünde su anki haliyle Ahmed Hulusiden baska daha iyi aciklik getiren yoktur bu konuya.....

Zaten kainat var olmadan Allahin ilminde vardi.....

Zamaninda Peygamberin yoldaslari bu erdeme varmislardi..... ama gel görki bizim sakalli enayiler, yatip kalkip kendilerini Peygamber zannediyor.....

Ben sahsen mecaz anlamda kendimi Allahin veya Sünnetullahin bir parcasi olarak görüyorum... o yüzden derler ya, Allah insanin icindedir....

Eski müfessirler bunun erdemine varmislardi, ama kapasite eksikliginden dogru dürüst sözlere dökememislerdi....

Also..... meine lieben Freunde.... önceki yazilarimdada belirttigim Sünnetullah budur iste.....

Sünnetullah ist nicht gleich der Sünnet bei euch im Moschee...... das ist SIRK.....
Allah katindaki dine dindir diye Ilave veya ksintiler yapmak elbette SIRKTIR.....

Was den sonst
Alt 08.02.2005, 00:11
Benutzerbild von oezsu
oezsu oezsu ist offline
Neuer Benutzer

Standard tercümen icin tsk ;)

sen onu bunu birak, tekrarlamaya gerek yok papagan olmak istemiyoruz degilmi Enis´cim? )))

Hadise cevap ver
Alt 08.02.2005, 00:16
eniskaya

Standard Ben 16 tane hadisi kabul ederim

bir kere... Haidis kelimesinde mutabakata varmamiz lagzim... Hadis sence nedir ????

Eger Hadislerde, Kurana uymayan varsa..... kanaatimce hemen hemen tümü uymamakta.... eeee o zaman ben buna dinmi diyecegim... weg damit... ab in den Müll....

Kaldiki Haidis Peygamberin aciklamasidir...
Neyi aciklamasi... Kurani Kuranin cercevesinde kendi zamanina yorumlamasinin, toplanip kitap haline getirilip bizlere din diye dayatilmasidir.....

Eger yazilanlar gercek olsa... amenna, yani HZ Muhammedin agizindan cikan lafla birebir uyussa Ok diyecegim.... ama yüzyillarca yil sonra toplanmis olan sözlere ben inanmam... inanamam.....
Inanirsam Sünnetullahi inkar etmis olurum cückü Sünnetullahta bunlarin gercekten HZ Muhammedin sözü olasiligi esittir sifir....

Ayni zamanda Prof. Osman Ates, bir kitap yazdi... sanada bahsetmistim..... kadinlar hakkinda uyduruk Hadisler diye....

Artik millet hadislerin uyduruk olduguna inanmaya basladi... bazi seyler kirildi....

Diyanet ve Ilahiyatcilarin imzasiyla sadece 16 tane Hadis gercek kabul edilmekte... zamaninda TV de cok büyük yanki bulmustu, Diyanet ile Ilahiyatcilarin bulusmasi.....
Orada Yasar Nurinin ve Süleyman Hocaninda katilimiyla sadece 16 tane Hadis sahih diye kabul gördü, cünkü Kuranda Ayetleri belli... kisacasi o Ayetlerin Tefsiri görevini yapiyor....
Alt 08.02.2005, 00:17
eniskaya

Standard ?????

O zaman sen beni tekrarladin.....

Ben durmadan Sünnetullah diye, Allahin sistemi yada mekanizmasi diye milyarlarca yazdim Foruma.... seni ben bile anlamakta gercekten zorlaniyorum
Alt 08.02.2005, 00:30
Benutzerbild von oezsu
oezsu oezsu ist offline
Neuer Benutzer

Standard uzun zamnadan beri girmedim yüce Enis...

....Internete, sadece asagidaki bi arakadasin yazisini okuduktan sonra icimden yazmak geldi...
Alt 08.02.2005, 00:30
eniskaya

Standard Sünnet diye bir sey din ilavesi

olarak yoktur....

Bak ben ayardir Sünnetullah diye burada söylüyorum.... Oezsu Sünnet basliginda Kurandaki Sünnet kavramini Ahmed Hulusiden kopyalarak veya yorumlayarak yazdi....

Tüm Ilahiyatcilarda Sünneti o sekilde algiliyor..... also nix mit zusatz Religion
Alt 08.02.2005, 00:31
eniskaya

Standard Tja.... o.T.

ohne Text
Antwort