Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 11.01.2005, 17:19
Benutzerbild von bigpuma
bigpuma bigpuma ist offline
Neuer Benutzer

Standard Sen Kafirsin Kurana Karsi Geliyorsun

(Yahudileri ve Hıristiyanları dost edinmeyin, sevmeyin!) [Maide 51]

Kuranin bazi Ayetlerini kafana göre yorumlamaya benzemez bu?

Yukardaki Ayete inaniyormusun inanmiyormusun?
Alt 11.01.2005, 17:28
Benutzerbild von bigpuma
Neuer Benutzer

Standard Ilimi Kültürü Arablardan Ögrendiniz

Sual: İslamiyet ilerlemeye engel midir? Müslümanlar niçin geri kalmıştır?

CEVAP

İslamiyet, faydalı her yeniliği emreden bir dindir. Bundan dolayı, ilim adamlarına çok önem verilmiş, ilmi, fenni ve teknik tecrübeler yapılmış, müslüman Araplar, tıpta, kimyada, astronomide, coğrafyada, tarihte, edebiyatta, matematikte, mühendislikte, mimarlıkta ve bunların hepsinin temeli olan, güzel ahlak ve sosyal bilgilerde, en mükemmel dereceye vasıl olmuşlar, bugün de tazim ile yâd edilen kıymetli âlimler, hakimler, mütehassıslar, üstadlar yetiştirmişler, dünyanın hocası, medeniyetin rehberleri olmuşlardır.

O zaman, yarı vahşi olan Avrupalı, fen bilgilerini İslam üniversitelerinde öğrenmişler, hatta Papa Sylvester gibi, Hıristiyan din adamları da Endülüs üniversitelerinde okumuştur. Bugün, hâlâ Avrupa?da kimyaya, Chemie ve cebire, [Arabi El-cebir kelimesinden] Al-gebra ismi verilmektedir. Çünkü bu ilimler, önce müslüman Araplar tarafından dünyaya öğretilmiştir.

Avrupalılar, dünyayı tepsi gibi dümdüz ve etrafı duvarla çevrili zannederken, müslümanlar, ilk olarak, dünyanın yuvarlak olduğunu ve döndüğünü buldular. Musul civarında, Sincar sahrasında, meridyenin uzunluğunu ölçtüler ve bugünkü rakamları elde ettiler.

Bugün insaflı Hıristiyanların kabul ettiği gibi, hakiki Rönesans, İtalya?da değil, Abbasiler zamanında, Arabistan?da başlamıştır ki, Avrupa?daki Rönesans?tan çok çok öncedir.

Müslümanların son zamanlarda, ilim sahasında en büyük rehberi, Osmanlılar idi. Bütün Hıristiyan âlemi bu İslam devletinin, dünyadaki terakkilere ve keşiflere kayıtsız kalması için siyasi ve askeri hücuma geçtiler. Bir taraftan, haçlı saldırıları, bir taraftan da, bunların ihdas ettikleri, bid"at sahibi müslümanların yıkıcı ve bölücü çabaları, Osmanlıların fen ve teknikte rehberlik yapmalarına mani oldular. Türkler, dışardan ve içerden yapılan saldırılardan dolayı, çok zarara uğradılar. Tesirleri fazla olan yeni silahlar yapamadılar. Ülkelerinin büyük kaynaklarından layığı ile faydalanamadılar. Kendi vatanlarında sanayii ve ticareti yabancılara kaptırdılar. Fakir düştüler.

Dinimiz, İslam ahlakında ve ibadetlerde en ufak bir değişiklik yapmayı şiddetle men etmiştir. Dünya işlerinde, fen bilgilerinde ise, her değişikliği yapmayı, bütün yeni keşifleri öğrenmemizi ve yapmamızı emretmiştir. Osmanlı Devletini ele geçiren sözde aydınlar, dinimizin bu emrinin tam tersini yaptılar. Masonlara aldanarak din bilgilerini değiştirmeye, dinin esaslarını yıkmaya çalıştılar. Avrupa?nın fende ilerlemesine, yeni keşiflere gözlerini kapadılar. Hatta fen bilgilerine, modern tekniğe uymak isteyen büyük Türk sultanlarını şehid ettiler. Masonların elinde maşa olarak, ilerlemeyi, teknikte değil de, dinde reform yapmakta, bölücülükte aradılar.

<a href="redirect.jsp?url=http://www.dinibilgiler.org/BirBileneSoralim/DinimizveBozukDinler_fr.htm" target="_blank">http://www.dinibilgiler.org/BirBileneSoralim/DinimizveBozukDinler_fr.htm</a>
Alt 11.01.2005, 17:46
Benutzerbild von bigpuma
Neuer Benutzer

Standard Y,Nuri-S,Ates Peygamber,Miler +

DEE Gelmis Kurani Kerimi Yorumluyorlar ve Islama yeni bir yön veriyorlar.

Ingiliz Yahudinin yapmak istedigini O Sapik Profösörler yapiyorlar.
Islami bu sekilde parcalamaya calisiyorlar Asagidaki yaziyi iyi okudugunuzda o Serefsizlerin ne mal oldugunu anliyacaksiniz?

Resulullah Kur?anı açıkladı

Sual: Resulullah Kur?anı niye açıkladı?

CEVAP

Kur?an-ı kerimde, (Resulüm, sana indirdiğimiz Kur?anı insanlara açıkla) buyuruluyor. (Nahl 44)

İmam-ı Şarani hazretleri de buyuruyor ki:

Kur?an-ı kerimde, namazların kaç rekat olduğu, rüku ve secdede okunacak tesbihler, vakit namazları ile bayram ve cenaze namazlarının nasıl kılınacağı, namazı bozan şeyler, zekat nisabı, zekatın hangi maldan verileceği orucun ve haccın farzları, oruç kefareti, hukuk bilgileri, kedi köpek etinin yenilip yenilmeyeceği gibi birçok husus açıkça bildirilmemiştir. Yani hiçbir âlim, bunları Kur?an-ı kerimden bulup çıkaramazdı. Bunları peygamber efendimiz açıklamıştır. (Mizan-ül kübra)

Yalnız Kur?an diyen müsteşriklere [oryantalistlere] soruyoruz. Kur?an-ı kerimde (Meyte ve kan size haram kılındı) buyuruluyor. (Maide 3)

Meyte, boğazlanmadan ölen veya öldürülen yani leş olan hayvandır. Bir müsteşrik, bu âyete bakarak balık yemenin haram olduğunu söyler. Ona göre sadece delil Kur?andır. Halbuki Allahü teâlâ (Bir işte anlaşamazsanız, bu işin hükmünü öğrenmek için Kur?ana ve sünnete bakın!) buyuruyor. Balık kesilmeden yenir mi diye Kur?ana bakınca müsteşrik yenmeyeceğini anlar. Dalak kandır. Müsteşrik, âyete bakınca bunun da haram olduğunu anlar. Fakat sünnete bakılınca istisna olarak balık ve dalağın helal olduğu görülür. Hadis-i şerifte, (Size iki meyte ve iki kan helal kılındı. İki meyte balıkla çekirgedir, iki kan ise, karaciğerle dalaktır) buyurulmuştur. (İbni Mace, Ebu Davud)

Yine Peygamber efendimiz, (Denizin suyu temizdir, meytesi helaldir) buyurarak deniz meytelerinin helal olduğunu bildirmiştir. (Ebu Davud, Abdürrezzak)

Buna da açıklık getirilmiş, her meyte değildir. Mesela kendiliğinden ölüp su yüzüne çıkan balığın da yenilmeyeceği hadis-i şerifle bildirilmiştir. (Dare Kutni)

Aslan, kaplan, kurt, maymun ve köpek gibi yırtıcı hayvanlarla, atmaca, kartal, doğan ve şahin gibi yırtıcı kuşların etlerinin haramlığı da hadis-i şerifle bildirilmiştir. (Müslim)

(Yemin ederim ki, ben size ancak Allah?ın emrettiğini emrediyor, nehyettiğini nehyediyorum) buyurdu. (Taberani), zaten onun sözleri vahiydir. (Necm 4)

Kur?ana, İslam?a uymak için, Peygamber efendimize uymak gerekir. Peygamber efendimize uymak için de İslam âlimlerine uymak gerekir. Kur?an-ı kerimde (Bilmiyorsanız âlimlere sorun) buyuruluyor. (Nahl 43)

Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:

(Âlimlere tâbi olun!) [Deylemi]

(Âlimler yeryüzünün ışıklarıdır. Benim ve diğer peygamberlerin vârisleridir.) [Ebu Nuaym]

(Âlimler rehberdir.) [İ. Neccar]

(Âlim, Allah?ın güvendiği kimsedir.) [Deylemi]

Tahtavi hazretleri, buyuruyor ki:

(Kur?an-ı kerimdeki, (Allah?ın ipine sarılın!) emri, (Fıkıh âlimlerinin, mezhep imamlarının bildirdiklerine uyun) demektir.) [Dürr-ül muhtar haşiyesi]

Nasıl kanunlar, Anayasadan ayrı kabul edilmezse, sünnet, yani hadis-i şerifler de Kur?an-ı kerimden ayrı değildir. Onun açıklamalarıdır. Nasıl, tüzükler, yönetmelikler, kanunlara aykırı kabul edilmiyorsa, icma ve kıyas-ı fukaha da sünnete aykırı değildir. Kıyas, Kur?an-ı kerimin ve hadis-i şeriflerin açıklamasıdır. Sünneti Kur?an-ı kerimden ayrı, kıyası [âlimlerin ictihadlarını] hadis-i şeriflerden başka göstermeye çalışanların, sapık olduğu Mektubat-ı Rabbani?de yazılıdır.

<a href="redirect.jsp?url=http://www.dinibilgiler.org/BirBileneSoralim/KuraniKerim_fr.htm" target="_blank">http://www.dinibilgiler.org/BirBileneSoralim/KuraniKerim_fr.htm</a>
Alt 11.01.2005, 17:51
eniskaya

Standard Und wie kommt es das wir viel Schlauer

und gebildeter und weiser sind......

Neden Araplar kiclari acik.....

Neden Araplar baskalarinin usaklari haline gelmisler........

Neden Araplarda seref Namus ve diger degerlerden hic bir sey kalmamis........

Acayip medeniyetmis..... kic acik medeniyeti... para karsiligi kiz satin alma medeniyeti
Alt 11.01.2005, 17:56
eniskaya

Standard Tümü ve tüm Islam Alemi

hepsi kendini diger insanbliktan üstün samymiyormu......

Benim hayattimda gördügüm ve tanistigim tüm Araplarda yni.... hepsi kendini bir sey saniyor.... ama inan bana kafalari yari calisiyor.... ben Unide bunlara ne kadar ders verdim cünkü Profu anlayacak kafa yok adamlarda.... aber RIEEESEn Klappe..... und nichts dahinter.....

Arap olsun iranli olsun.... devletini terk edince tamamiyle dinsiz olup cikiyorlar......

Benim anlamadigim... bunlarin dinleri bu kadar süper ise.... neden geri kalmislar...... ????

Weiss du darauf ein Antwort... und komm nicht die Christen waren es...... Kuran kendini koru söylüyor.....

Araplarin ve Islam Aleminin ortak hastaligi iste...... die anderen waren es......

KANN DIESEN SCHEISS NICHT MEhR HÖREN
Alt 11.01.2005, 17:58
Benutzerbild von bigpuma
Neuer Benutzer

Standard Sen Kafayi Yemissin?

Daha kullandigin Alfabe bile Arab Alfabesi :=))

Avurpa arkiologlari neden hep mezepotanya ve Arab yarim adasindaki medeniyeti hep arastirir ve hayranlik duyar.

Bir ikincisi Avrupaya Hiristiyanlara kafirlere güvenmeyin Kuranda yaziyor senin Atansa kicini satmistir onlara.

Ama bati herzaman atanin sistemine karsi cikmistir.

Uzaya ilk insan gittiginde Aya ayak bastiginda acaba kimin rolü vardi o Astronotlari bir Arab eyitmisti?

Burdada acikladik ve aktardik o sahisin ismini suan bilemiycem Islami taniyorda.

Simdi abd uzaya ucmus diyorlar ama abd de baska irklarda insanlar yokmu.

Baskasinin hakkini yeme senin TC nin yada Türklerin kici boklu halde senin Arablan alib veremedigin ney.
Alt 11.01.2005, 18:04
Benutzerbild von bigpuma
Neuer Benutzer

Standard Bati Herzaman Barbardi?

Ve halada Barbar kalacak bugün insanliktan bahsedenleri Irakta Cecenistanda görüyoruz mahsun insanlari öldürüyorlar.

Teknolojiye gelince Sömürü olmadimi teknolojide olmuyor o ise para lazim?

Bugün Arablar petrolün muslugunu kesseler senin teknolojin acayip sekilde geriliyecektir nedenmi cünkü Sömürü ile kendilerini ayakta tutuyorlar.

Medeniyetin teknolojinin bulusunda ilerleyisinde demokrasin hic bir rolü olmamistir.

Krallik diktatörler zamaninda en cok teknoloji harikalari gerceklestirilmsitir hangi paralarlan sömürü paralariylan.

Bugün gine ayni sekilde sömürü paralariylan teknolojilerini ayakta tutuyorlar.

Senin batin daha cömlege sicarken tuvaleti bilmezken elin Arabi Ilk beyin ameliyati yapmistir.

Bugün teknolojide geri kalmis olabilirler ama yarnin neler getirecegini sen bilemezsin.
Alt 11.01.2005, 18:23
eniskaya

Standard O zaman neden adamlarin devletinde

onlardan medet umuyorsun.....

Sen hic bir hayatinda tefsir oikudunmu ?????

Ama gercek cevap ver.... hic bir zaman bir Hamdi Yazir Tefsiri okudunmu.... ??? ki o Ayetin arkasinda yatan olayi bilesin ????

Naaaaaaa TILT oldun dimi.... iste asil Kafirlik... kendini Allahin jandarmasi sanmaktir....

Eger bu Ayet dedigin gibiyse.... o halde diger Hiristiyanlarla evlenme veya iliskileri düzenleyen Ayetler ne halt yemeye inmis ??????
Heeeeeee

Niye anlasmalar yapin diyor.....

Manyak Herif
Alt 11.01.2005, 18:28
Benutzerbild von bigpuma
Neuer Benutzer

Standard Buuuu Ayettt Neee Diyorr???????

(Yahudileri ve Hıristiyanları dost edinmeyin, sevmeyin!) [Maide 51]

Bana onun aciklamasini yap benim burda yasayip yasamiyacagim orda yazmiyor?

Sen tefsir edebiliyorsan söyle bana o Ayet neyi acikliyor?

Burda kalib kalmiyacagim sana kalmamis ben Ayetlerin ne dedigini aciklamak istiyorum.

Bugün Türkiyede Arab ülkelerinde yüzbinlerce batili calisiyor ekmek kazaniyor.

Benim burda olub olmadigim seni ilgilendirmez hem burda kaliyorsamda onlara boyun eymek zorumlulugum yok.

Almanlarlan ingilizlerlen hollandalilarlan calistim hepsi serefsiz?

Iki yüzlü ve pislikler bende vergimi veriyorum onlarda isleri gücleri ispiyonculuk baska sey yapmazlar.

O Ayette gercekleri acikliyor sen simdi o Ayete karsimi geliyorsun?
Alt 11.01.2005, 18:32
eniskaya

Standard Sen Almanyada degilmisin ????

Sen neyini sattin o zaman..... ????

Kac sfer dedim sana ki düz okumakla Kuran anlasilmaz......

Hayatinda bir Tefsir okumamis birisi Kurani anlayamazki.....

Sen Ayetin ne zaman hangi sartlarda ve kac tanesi bir anda, hangi Sosyo-Kültürel olay icin indigini bilmedikce Kurani ASLA ve ASLA anlyamazsin.....

Analrim dersen iste senin gibi deforme edilmis Light Teröristler meydana gelir.....

Sen baksan Elmalilin Tefsirine....

Ver bana Mail adresini, sana yollayayim Elmalilinin tefsiri, bence PC icin tasarlanmisida var.... 5 MB gross
Antwort