| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
|||
![]() bu sözü hakaret manasinda algilamissin ama elden bir sey gelmiyor, ne kadar kocunsan yeridir.
aslinda seriatci olduklari icin dünyanin en geri ülkeleri olmaya mahkum yönetimleri ite benzetmek o güzel hayvanlara hakaret oluyor ama ne yapalim, dilimizde böyle kullaniliyor. köpek muamelesi yapmak diye bir terim var. basta arab ülkeleri olmak üzere seriatin onursuz bir acizlige düsürdügü yönetimler, kendi zavalli insanlarini da geri birakiyorlar, rezil ediyorlar, köpek muamelesi uyguluyorlar. seriatci ülkelerin durumu bu kadar acik gözler önündeyken, senin gibi agzi salyali ahlaksizlarin atatürk"e ve laik türk devletine küfür etmesi, demokrasi yerine seriat düzeni istemesi din falan degil siyaset pustlugundan baska bir sey degildir. atatürk"ün cansiz bedenine dahi hakaret etmekten utanmayan, arsiz serefsizin tekisin, senin her bi tarafin dindar olsa ne boka yararsin? |
|
|||
![]() fabrikalar, tüketiciye yakin olan yerde ya da hammaddenin yogun üretildigi yerde kurulur. mardin pamugunu adana fabrikalarinda islemek herhalde daha ucuz ve ekonomiktir.
dogu"da yetisen tütün ise maalesef sigara yapim kalitesi tasimadigi icin islenemiyor. devlet tütün üreticisi ac kalmasin diye taban fiati belirleyip tütünü satin aliyor, depolarinda bir yil bekletip yakiyor. bir de utanmadan devlet doguya yardim etmiyor diyorsunuz. |
|
|||
![]() dindar kimseler dini siyasete alet etmeyen, inanclarini vicdanlarinda ve ibadetleri ile yasayan, devletine ve milletine saygili düzgün insanlardir. elbette bunlari sevmek gerekir.
dinciler ise kelimenin türkce "ci" takisindan da anlasilacagi gibi, yaptigi is, sattigi mal sirtindan gecinen insan anlamina gelir. taksici, simitci, ückagitci, siyatsetci gibi. dinciler ya da islamcilar da, "allah böyle emrediyor, kuran böyle yaziyor" yalanlari ile insanlari kandirip, cahiller üzerinde baski ve hakimiyet kurmak isteyen yaratiklardir. benim dindari sevip, dincilerden tiksinme hakkima sen karismazsin. |
|
||||
![]() müslümanlar degilde atatürkün en güzide evlatlari laikler memleketi yönetirken acliktan agziniz kokuyordu.
devlet iflas etmisti ve dünya bankasindan para dilenmisti senin o cagdas müthis laik basbakanlarin hemde bunu(yani para dilenmeyi) ecevit yenilemek zorunda idi. hani "seriat" ile yönetilen ülkelerin sefaletini anladikta, siz cagdas modern ilerici batiklar niye böyle geri kalmis ülkelerdensiniz bunu anlamak güc. hatirlarsak milli görüscü belediye baskanlari secimleri kazandiktan sonra insanlar HIZMET nedir görebilmisti. Ancak yillar sonra yine müslümanlar idareyi ele alinca bu milletin yüzü güldü. niye laikligin en güzide veledleri bu vatani har hurup harman savurdu? Madem o kadar iyi idiniz. Demek hicte bir ise yaramamissiniz. size ragmen bu devlet geri ac fakir ve sefil kalmis. eskiler derlermis, kendi götündeki kazigi görmez baskasinin gözündeki cöpü görür. sen o arkana gecmis kazigi bir bertaraf et. |
|
|||
![]() bati"da insana deger veriliyor ama terör destekcisi yönetimlere deger verilmiyor. Bu konuda islam ya da hristiyan ayirimi da yok.
sivil halka gözünü kirpmadan terör uygulayan yöneticilerin adlarinin milosevic ya da saddam olmasi fark etmiyor. soguk savas sona erdikten sonra, olumlu gelismeler oldu. eskiden terör rejimleri iki süper gücden birinin arkasina siginir icerde kendi bildikleri gibi eziyet ederlerdi. uluslararasi güc dengesinin hassas dengeleri nedeniyle özellikle bati ülkeri bu diktatörlere istemeyerek de olsa göz yummak, destek olak zorunda kalirlardi. fakat artik zorba ülkelerin "ic islerine karismamak" kalkani arkasina kolayca siginmalari mümkün degil. bosna ve irak örneklerinde oldugu diktatörlük rejimleri birlesmis milletlerin onayi ile birer birer yikiliyor, yikilacak. afganistan"da osama, irak"da saddam yönetimleri müslüman olduklari icin degil terörist katil rejimler olduklari icin yikildi. eger bati müslüman düsmani olsaydi, müslüman bosna halkini milosevic katilinin katliamlarindan kurtarmazdi. bati"da insan haklari ve yardimlasma duygusunun ne kadar gelistiginin bir örnegi de sivil halkin tsunami bölgesine yaptigi bagislardir. suudi arabistanin rezil yöneticileri müslüman "kardeslerine" 3 milyon dolar yardim yaparken, batili sivil halkin devlettebn ayri olarak yaptigi 3-5 gün bagislari yüzlerce milyon dolar tutuyor. buradaki bazi seriatci dümbeleklerin icki haram olmadigi icin gavur diye küfür ettigi abd, almanya gibi devletlerin bagislari ise milyarlarca dolar tutuyor. batiyi müslüman düsmani gösterip, insanlarimizi bati aleyhine kiskirtma komikliginiz size bir fayda saglamaz. |
|
||||
![]() Bir Agac kesildiginde Ormanlar yandiginda hayvanlar yok edildiginde neden insanlarin sesi cikmiyor.
Dünyayi kapitalizim ugruna zehirliyenler nerdeler. Savas ugruna milyonlarca insan katlediliyor o insanlara saygi durusunda bulunulmuyor. Ama bir Afat oldugu zaman herzaman ayni sahneleri görüyorum herkes Insanlara yardim etmek icin yarisiyor. Ve bunuda propaganda aleti olarak kullaniyorlar bak ben yardim ediyorum ben demokratim deme cürreti göstere biliyor. Benim merak ettigim seyy acaba o insanlar Ormanlar yok oldugu zaman nerdeler hayvanlar katledildigi zaman nerdeler. Dünyayi zehirli gazlarla zehirlendigi zaman nerdeler acaba bunlar icin neden yardim toblanmiyorda. Insanlar afatlarda öldümü yardimlara kosuluyor acaba gösteris olsun diyemi yapiliyor bu yardimlar yoksam insani duygulari oldugu icinmi yapiliyor. Halbuki o insanlar zamani gelincede bombanin en kuvvetlisini ve tabiyatin en büyük yok edicisi deyillermi. Allahin verdigi nimetleri yok eden insan oglu Acaba o nimet veren Allah icin napmistirki. Herzaman yok etmek icin birbirleriylen yarismislardir ve yokta ettiler tabiyati. |