Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 30.12.2004, 16:44
eniskaya

Standard 1000 kat daha hayirlidir

Hac ziyaretinin anasini bellemisler..... borcu olan bir devletin vatandasi Hac farz degildir.....

Ilk önce parasi pulu varsa, devletinin ve milletinin düze cikmasina yardimci olmasi lagzim......

Ben tüm Türkiye insanligini Hac parasinidepremzedelere vermesini talep ediyorum...

EGER GÜNAHSA, CANABU HAK TÜM GÜNAHLARI BANA YAZSSIN.......

Aferin medeni ve biraz Hurafet dininde uzak insanlarda varmis......

Selamlar
ENis
Alt 30.12.2004, 16:50
vonderstrasse

Standard selam arkadasim

senin gibi humordan anlayan gercek dindarlara selam olsun.
Alt 30.12.2004, 16:53
eniskaya

Standard Allah salih insani sever

Mesela laf ile Müslümani sevmez..... cünkü Müslümanlik anlamakla arastirmakla ve belki günün birinde Allahi ve mekanizmasini anlayip Salih ve evrensel bir insan olarak yasam imkani olur diye calisan insani sever...

ALlah Bakara 62 ve Maide 69 da belirttigi insanlari sever...

Şüphe yok ki, iman edenler, yahudiler, hıristiyanlar ve Sabiiler; bunlardan her kim Allah"a ve ahiret gününe gerçekten iman eder ve iyi bir amel işlerse, elbette bunların Rableri yanında mükafatları vardır. Bunlara bir korku yoktur ve bunlar mahzun da olmayacaklardır.

Simdi eski insanlarin hangisi ben ve benim gibiler kadar Kurani okudu veya arastirdi....

Cogu insanlarin okuma yazmasi bile yoktu o zaman.......

Simdi bunlarin Müslümanligiyla, bir Elmalili Hamdi Yaziri Allah katinda bir olurmu.....

Kuranda Ayet var.......

Allah bileni seviyor bilmeyeni degil.....

"Hic bilenle bilmeyen bir olurmu (Kurani Kerim)"

Bu ünlü Ayet icin Akif ne diyor ????

OLMAZ YA TABI...
BIRiSI INSAN BIRISI HAYVAN

Allah gani gani Rahmet etsin Cihan sairimiz ve Üstadimiz Mehmet Akif ersoyu.....

Serefli ve degerli insanlari yillar sonra Rahmetle aniyoruz
Alt 30.12.2004, 16:56
eniskaya

Standard Tesekkür ederim

Hem Humor hemde gercek.....

Bu Forum uzun zamandir, benim tabirimle din Azmanlari tarafindan isgal altinda sayilir.....

Ama adamlar bir tane soruma bile cevap verecek durumda degiller......

Yedikleri ekmege küfreden, kendilerini adam sayanlarla dolu......

DelaHoyada cok efendi birisi, en azindan devletine milletine küfretmeyen birisi.....

Digerlerinden adam olmaz...

Foruma sik sik katil ve Beitraglar yaz...... en azindan dünya Idiotlar tarfindan yönetilmedini bir kez daha anlasinlar

Selmlar
Enis
Alt 30.12.2004, 16:59
eniskaya

Standard EVET 5 yasindaki cocuk bile

biliyor ama GENETIK OLAN DIN AZMANALARI bilmiyor.......

Bilemezler cünkü Allah onlarin kebine hastalik vermistir......

Bizler Kuran ile düze cikarken, kendileri karanliklarin icine dahada girmekteler.....

Almanlara kafir diyorlar....

Bunlarin hepsi kendilerini Allahin Jandarmasi saniyorlar
Alt 30.12.2004, 17:00
unknown

Standard haddini bil o.T.

ohne Text
Alt 30.12.2004, 17:12
eniskaya

Standard Alevilerin bazilarindan özür dilerim

Vaybeede tanistigim degerli bir Abiyle gecenlerde orijianl hayatta bulustuk, tanistik, Futbol oynadik ve daha sonra bir yerlerde oturup uzun zaman sohbet ettik........

Tanismamiz tesadüfen oldu, Vaybeede baska bir arkadasla yazisirken, yazi seklimi ve yazdiklarimi begenmis ve benimle yazismaya gecmis, ayni zamanda Meslektasiz.....

Kendisi Alevi, ama kendisini Müslüman olarak görüyor, namaz niyazinda.....
Uzun zaman hem dünya hem din, Aziz Nesinden heryeyde sohbet ettik..... bir konuyla basladik 1000 konu oldu....

Bana kendisi bir sey söyledi ve tam anlamiyla Allahi ve sistemi anlamis olduguna kanaat getirdim

Bektasilikte, Allahin insanin icinde oldugu anlatilir ve ben Allahin insanin icinda olduguna inaniyorum dedi.....

Iste Islamin püf Noktasida burada yatiyor.....

Allahin Enerjisi tüm insanligin icinde yatiyor..... bunu Aleviler anlamis ama Islamin bir cok diger Gruplari anlamamis......

O yüzden o arkadas gibi düsünen ve deger üretebilen, kendisni yalniz Müslüman sayan ve ibadetinide yapan Alevi arkadaslardan özür dilerim....

Demekki Alevilerinde arasinda Kurandaki dini anlayan ve algilayanlar var....

Das war neu für mich, cünkü bizim buradaki Aleviler OT gibi mahlukatlar, ayni zamanda devlet düsmanlari.... dedeleri falan var camiye mamiye gelmezler ayricalik yaratirlar....

Ben Mezhepsizim cünkü Mezheplere ihtiyacim yoktur..... cünkü bu zamanda Kuran ve Tefsir ve Kuran Ansiklopedisi okuyarak bunlari asmak mümkün.....

Insallah günün birinde tüm Insanlik, sadace Müslüman kelimesi altinda toplanir ve ortak degerler ve anlayislar vercevesinde, kurandaki dini yasamaya baslarlar.....

Ben bu yazdiklarimi zayiflik olarak görmüyorum, bir tekim Aleviler icin hatamdan döynüyorum.......

eger ben ögrenemzsem ve hatami kabul edemezsem, ne insan ne aydin bir kisi nede bir Müslüman olabilirim......

Selamlar, Sevgiler
Alt 30.12.2004, 17:18
eniskaya

Standard So simdi sikayet ediyorum seni o.T.

ohne Text
Alt 30.12.2004, 20:58
Benutzerbild von beyaz02
beyaz02 beyaz02 ist offline
Neuer Benutzer

Standard o.T.

hic bir seyden cakdigin yok be insan öylesine konus baklim nereye kadar ...
Alt 30.12.2004, 22:42
Benutzerbild von cemdean
cemdean cemdean ist offline
Neuer Benutzer

Standard Enist Du laberst so einen SCheiß...

...dass ich mich manchmal frage, woher Du all die Kraft nimmst Nonsense zu produzieren.
1. Der Werte Alevite ist dir wohl gesonnen, weil er Deinem Islamverständnis nahekommt, der ja, man sollte ihn auf keinen Fall anzweifeln, ohne Zweifel "der Richtige" ist!
Wie kann ein Mensch sich nur anmaßen, Verteter des "richten Islams" zu sein?
2. Eine interessante These, dass Aleviten "Staatsfeinde" sind. Eigentlich sind gerade sie eine "sichere" STütze in einem islamischen Land, dessen Demokratie noch immer in Kinderschuhen steckt.
3. Positive Anmerkung: DU hast die Fähigkeit Dich zu entschuldigen und verbohrst Dich anscheinend nicht.
Antwort