| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
|||
![]() zamaninda Aziz Nesinde dogruyu söylemisti, ama adamlar unu yakmaya kalkti......
Sapik insan Türkiyede fazlasiyla var |
|
|||
![]() (Nisâ: 94/123-125)
123- (İş), Ne sizin kuruntularınızla, ne de Kitâp ehlinin kuruntularıyla olur. Kötülük yapan, onunla cezâlandırılır ve kendisine Allah"tan başka ne dost, ne de yardımcı bulur (hiç kimse onu Allah"ın cezâsından kurtaramaz). 124- Erkek veya kadından her kim inanarak güzel işler yaparsa, işte onlar cennete girerler ve zerre kadar haksızlığa uğratılmazlar. 125- Hangi insan, din bakımından, iyilik edici olarak yüzünü (özünü) Allah"a teslim edip dosdoğru İbrâhîm milletine (dinine) tâbi olandan daha güzel olabilir? Allah İbrâhîm"i dost edinmişti" "De ki: "Ey Kitap ehli, bizim ve sizin aramızda ortak olan söze gelin: Yalnız Allah"a tapalım, O"na hiçbir şeyi ortak koşmayalım; birbirimizi Allah"tan başka rablar edinmeyelim." (Âl-i İmrân: 94/64) Kitap ehlinden öyleleri var ki Allah"a inanırlar, size indirilene ve kendilerine indirilene inanırlar; Allah"a karşı saygılıdırlar; Allah"ın âyetlerini birkaç paraya satmazlar. Onların mükâfâtı da Rableri katındadır. Şüphesiz Allah, hesabı çabuk görendir." (Âl-i İmrân: 94/199) Bu âyetler, İslâm’ın özünü ortaya koymaktadır. Kâh İbrâhîm milleti, kâh hanîf olarak tanımlanan İslâm’ın üç temeli vardır: Tevhîd, âhirete iman ve sâlih amel. Kur"ân, Allah"ı birleyip yalnız O"na kulluk eden herkesi, sözde müslüman olmasalar bile, özde müslüman kabul etmekte ve cennetlik saymaktadır. |
|
|||
![]() Kitap ehlinden öyleleri var ki Allah"a inanırlar, size indirilene ve kendilerine indirilene inanırlar; Allah"a karşı saygılıdırlar; Allah"ın âyetlerini birkaç paraya satmazlar. Onların mükâfâtı da Rableri katındadır. Şüphesiz Allah, hesabı çabuk görendir." (Âl-i İmrân: 94/199)
"Biz, O"nun elçileri arasında bir ayırım yapmayız (hepsine inanırız).” (Bakara: 92/285), "Onlar ki Allah"a ve elçilerine inandılar, onlar arasında bir ayırım yapmadılar; işte onların da Allah, pek yakında mükâfâtlarını verecektir. Şüphesiz Allah, çok bağışlayan, çok esirgeyendir." (Nisâ": 98/152) "Şüphesiz iman edenler, Yahûdîler, Hıristiyanlar ve Sâbiîler, bunlardan her kim Allah"a ve âhiret gününe inanır, iyi iş yaparsa elbette onlara Rableri katında mükâfât vardır; onlara korku yoktur ve onlar üzülmeyeceklerdir." (Bakara: 92/62, Mâide: 110/69) EINER DER BEDEUTENSTEN AYETS DES KURANS 51- Ey elçiler, güzel şeylerden yiyin ve yararlı iş yapın. Çünkü ben yaptıklarınızı bilmekteyim. 52- Ve işte sizin bu ümmetiniz, bir tek ümmettir; ben de sizin Rabbinizim; benden korkun! (Mü’minûn: 74/51-52) Bu âyetlerde, bütün peygamberlere helâl, güzel, temiz şeyleri yemelerinin; iyi ve güzel işler yapmalarının emredildiği anlatılmaktadır. Yani bütün peygamberlerin getirdikleri dinin esası, helâl, temiz şeyleri yemek, güzel işler yapmaktır. "Ey Muhammed, her peygambere verilen emir bu olduğu gibi, sana verilen emir de budur. Ey peygamberler siz, o putataparların, câhillerin uydurdukları hükümlere, geleneksel dine bakmayın; güzel, temiz şeyleri yiyin ve güzel işler, ibâdetler yapın!" buyurulduktan sonra bütün elçilerin aynı prensipleri öğütlediklerini belirtmek üzere: "İşte sizin bu ümmetiniz, bir tek ümmettir: Allah"a teslîm ve O"na kul olma şerîatidir. Ben de sizin Rabbinizim; benden korkun!" buyurulmuştur. Burada ümmet toplumsal din anlamındadır. Aynı ülkü ve prensiplere bağlı olan din toplumunu belirtir. Kitap ehlinin, Hz. Muhammed"e gelen âyetlerin vahiy olduğuna inandıkları, birçok âyette belirtilmiştir: "Kendilerine bilgi verilenler, Rabb"inden sana indirilenin, gerçek olduğunu, mutlak galib ve hamde lâyık olan(Allah)ın yoluna ilettiğini görürler.”[2], “Kendilerine Kitâb verdiğimiz kimseler, sana indirilene sevinirler.”[3] âyetleri bunlardandır. --------------------------- Hadi simdi Allahin Kuranini inkar edin bakalim..... Kuran adam gibi insani desteklerken...... gelsin bazilari Allah yolunda yasayan herhangi bir dine mensup olanida cennetinden kovsun......... OT OT OT OT OT und nocmal OT.... su bizim Hurafetciler....... Siz Allahin Kuranini inkar edemezsiniz... sizler bizim yanimizda Müslüman degilsiniz, olamazsiniz... cünkü ilim irfaniniz yok..... Site Bomba gibi Ayetler inkar edin de göreyim..... """HAL BU IKEN RABBINIZIN NIMETLERINDEN HANGISINI YALANLAYABILIRSINIZ"""" (Rahman Suresi) |
|
|||
![]() Resüllerin Allahi.... iyilik yapan, Allaha ve ahiret gününe inanan tüm insanligi CENNETINE sokuyor......
Sikiysa cikarin....... hadi cikarin bakalim ben ve benim gibileri Cennetten..... Eninden sonunda tüm insanlik cennete girecektir..... ama aynen Resüller gibi Cehennem serüveninden gecerek...... Tüm insanlik Cehennemden gececektir...... Ameline göre Allahin Cennetlerinden bir tanesine girecektir..... SO STEHT Es GESCHRIEBEN, SO WIRD ES GESCHEHEN........ Tüm iyilik ve güzellik pesinde kosan insanlara Selamlar Saygilar..... korkmayin, Allah her zaman güzelin yanindadir..... o yüzden her zaman basarili oluyorsunuz....... iste Allahin Sünnetullahinin insanliga cevabi..... yaptigin her seyin karsiligini aninda aliyorsunuz |
|
|||
![]() Recm, Kur"an"da yoktur.
Recimle ilgili rivayetlerin hicbiri Kur’an’a uygun degildir ve Resülullah disidir, yani uyduruk yalanci HURAFETTIR. Bir Yahudi adetini İslamilestirmek icin uydurulmustur. O rivayetleri kabul etmek, Kur’an’ın korunmuslugu ilkesini reddetmeyi gerektirir. Bunu hicbir mümin yapamaz,a am OTLAR yapabilir, cünkü onlar Resüle inanmazlar, kendi Resüllerine inanirlar. Bilerek ve kasten adam öldürmenin cezası, eger öldürülenin varisleri affetmezse, cezası ölümdür. Netice olarak RECM olayi KATLIAMDIR ve emri veren kisininde ölmesi gerekir. Bunlari ben Enis olarak söylemiyorum.... bunlari Kuran"i Kerim söylüyor..... |
|
||||
![]() ep ey kokuttun ortaligi.
bir kere kimin cennete girip kimin girmeyecegini belirlemek ne senin nede benim isim. ikincisi medine yahudilerinden bazilari peygamberin söylediklerine iman edip inandilar, digerleri ise Allah"in ayetlerini inkar ettiler ama yahudi olarak yasamaya devam ettiler. kuran bunlari kafir olarak adlandiriyor. sana göre bunlar ehli kitap olduklari icin cennete giriyor ama kurana göre bunlar kafirdirler cünkü Allah"in gönderdigi peygamberin ayetlerini inkar ettiler. burada önemli bur nüans vardir ona dikkat etmek lazim. peygamberlerin cehennem serüveni olacagini nereden cikardigini merak ediyorum. senin ayetlerinden bunu tam cikarmis degilim. herkesin cennete girip girmeyecegide bence o kadar önemli bir mevzu degil. böyle bir meseleyi iddia etmek yada etmemek bize neyi kazandiriyor? bosa kilic sallama enis. |
|
|||
![]() mübarek ne zaman kafasina esip dogal afet araciligi ile toplu kiyim yapsa hep fakir kullarini ve cogu zaman da müslümanlari seciyor...
bir bakima hakli yani. icinden kombilir neler geciyordur. mesela: - "vay hayvan herifler yine ac karnina it zkisip tavsan gibi cogalmislar, görürüsünüz simdi!!!" ya da - "ulan bu müslümanlar beni dinlemiyor. adam olsunlar diye son dinimi indirdim buna ragmen sefillikten kurtulamadilar. akillari fikirleri kadinlari cuvala sokup, köle gibi davranmak. kitabimdan ayetleri cimbizla secip yobazliklarina beni alet ediyorlar. görürsünüz gününüzü". kimbilir belki de söyle diyordur : "ne yapiim lan insanin tek basina cani sikiliyor burda" ![]() |
|
|||
![]() ilgililere önemle duyurulur. günümüzde, suud emperyalizmine sadakat turundan baska hicbir anlami kalmayan hac ziyaretleri bu yil tarafimdan iptal edilmistir. hac icin ayirdiginiz paralarin tsunami felaketzedelerine yardim olarak vermeniz uygun görülmüstür. aksine davrananlar cehennemde yanmadan önce hadim edileceklerdir.
|