| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
||||
|
||||
![]() orospu,
ich habe doch geschrieben, dass ich dir das "NICHT" wünsche. was soll also deine antwort in meinem gb? bist du zu doof zum lesen, oder wie viele andere hier auch bloß nur einfach zu doof, das zu verstehen, was du gelesen hast? |
|
|||
|
|||
![]() oldugu gibi seveceksin insani, ve oldugun gibi sevileceksin.
|
|
||||
|
||||
![]() es sind doch ehh die kleinen Fehler/Makel die einen dann perfekt machen...also bloß nciht täuschen lassen, dass einer super body usw usw hat aber dafür ne matschbirne....aber es ist dann sowieso erst richtige Liebe wenn man diese "Fehler" akzeptiert
|
|
|||
|
|||
![]() lasse mich nie vom aussehen täuschen. Gutaussehende Typen sind eh -fast alle- hohl. Die suchen andauernd BEstätigung von außen.
|
|
|||
|
|||
![]() Yillardir aski aradim artik Akil Çagi basladi benim için... Yani -belki- olmayan bir seyi aradim... Bugün geldigim noktada içimde isyan var sitem var... Bir kisi duygularimizin hislerimizin ve ona sundugumuz askin kiymetini bilmeyecekse bunu ona hiç sunmamaliyiz.
Belki çitayi çok yüksege koydugum için hayalimdeki kisiyi bulamadim. Aslinda idealimdeki gibi 1-2 kisi ile karsilastim ama geç kalmistim. Artik ailem kimi uygun görürse onunla evlenip mutlu olmaya çalisacagim... tek kilolu olmasin yeter... (Kimse alinmasin) kilolu kizlara antipatim var ve onlar çok itici geliyor bana. Zaten evlenecegim kisiye de sart kosarim onu (hamilelik dönemi hariç) kilo almani istemiyorum diye. Mutluluk kanaatle alakali birazda... kadir kiymet bilme... Yani insan askini sürekli taze tutabilir... Artik bir hayal pesinden gitmek degil mutlu olmak istiyorum... huzurlu olmak istiyorum Aksam eve gittigimde güleryüzlü "hos geldin hayatim" diyen bir es; "hos geldin babacigim deyip boynuma atlayan" bir çocugum olsun istiyorum. Hepinize mutluluklar diliyorum saygilar |
|
|||
|
|||
![]() gelincik du hast schon recht, aber man sollte sich auch nicht zu sehr auf das Liebesleben fixieren. Ich finde das ist nicht alles und erst recht nicht das Wichtigste im Leben. Um wirklich glücklich sein zu können, brauchst du nicht den Mann deines Lebens oder die große Liebe finden.. Ihr zerbrecht euch ja die Köpfe
![]() |
|
|||
|
|||
![]() kim bilir, belki de seni ancak kilolu biri mutlu edebilir
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() ****
Gönlünüze/Ruhunuza hitap eden, yaninda kendisinizi emin ellerde hissebildiginiz, sizi rahat ettireceginize inandiginiz bir "gönül dostu" cikarsa karsisina sakin yok boyu kisa, yok burnu uzun vs diyerekten onu birakmayin. Gelecek sefere karsina manken gibi bi cocuk cikmis ama degerini bilmiyor sürekli kizlar tarafindan simartildigi icin belkide..öylesi daha mi iyi?;-) Ben bir erkegin benimle konusurken daima mesafeli ve saygili olmasini isterim. Yakisikli ve küstah birini bogarim valla hic dayanamam :-) bir kizin güzelligi yeter, erkekte harbiden güzellik aramayacakmissin. Insan olgunlastikca anliyor **** Ne kadar dogru ve içten söylenmis sözler... Tipki bir gül bahçesinden geçmek gibi en iyi gülleri bulmak için nice gülleri almayiz... ve bazen ilerlerken bilerek-bilmeyerek bazi gülleri ezip öldürürüz onu... ama sunu hep unutuyoruz biz ilerlerken (daha iyi gülü ararken) geriye dönme sansimiz olmayacak yani ya biz yaslanmis olacagiz ya da is isten geçmis olacak... Herkesten tek istedigim SAKIN ve SAKIN kimseye gereksiz yere ümit vermeyin, kimsenin duygulari ile oynamayin ve biri ile yola çiktiginizda onu asla yariyolda birakmayin... sunu ASLA unutmayin ki baskalarinin gözyasi ve mutsuzlugu üzerine asla MUTLU bir dünya kuramazsiniz... beddualar, kirilmis kalpler ve gözyaslari sizin mutluluga ulasmanizi engeller... saygilar |
|
|||
|
|||
![]() Bunun bir diger ifadesi: kayitsiz sartsiz sevmektir; seni oldugun gibi sen oldugun için seviyorum, hiçbir sey ve senin hiçbir davranisin bunu degistiremeyecek....
Evet ama hepimizin hatasi olabilir; ve ufak tefek hatalar dahi olsa bunlari düzeltmeye çalismali degil miyiz ? Saygilar |
|
|||
|
|||
![]() Evlilige hazirlaniyor musunuz?
Henüz daha çok gençsiniz; lise veya üniversite talebesisiniz. Tahsil yapmak, iyi bir meslek sahibi olmak için var gücünüzle çalisiyorsunuz. Evlilik su anda sizin için çok ileride. Bunu düsünecek ne vaktiniz, ne de ilginiz var. Fakat unutmayin ki hayatin bütün yönlerine oldugu kadar evlilige de hazirlik bu dönemdeki bilinçlilikle basliyor. Aile kurma vakti gelince yapilacak duygusal ve zihinsel hazirlik için geç kalmis olabilirsiniz. Zira kisinin karsi cinsten bir kisi ile yakinlasmasindan önce kendisini tanimasi, aile, iletisim, duygusal yakinlik, sorumluluk duygusu gibi konularla ilgili kendini yetistirmesi bu yakinligin evlilikle noktalanmasinda önemini daha çok gösteriyor. Bir kisi es seçiminde ne kadar dikkatli olursa olsun, ne kadar uygun bir es seçerse seçsin önceden evlilik hayati ile ilgili bilinçlenip kendisini yetistirmedikçe, hazirlik yapmadikça uygun es evlilikte uyum için yetmemektedir. Gerçi anne babaligin en iyi okulu aile oldugu gibi evliligin de okulu ailedir. Evliligi uyum içinde yürütmek için gereken tutumlar ve davranis modelleri hayatin ilk günlerinden itibaren aile içinde edinilir. Bununla beraber hiç kimse mükemmel olmadigi gibi hiçbir aile de mükemmel degildir. Her ailenin farkli güzel özellikleri vardir. Kisiler birbirinin güzel davranislarini örnek aldikça ve aile ile ilgili çevresinde gördügü arkadaslarin aileleri gibi farkli örnekler üzerinde düsünüp gözlem yapip akademik ve pratik çalismalardan istifade ettikçe aile müessesesindeki sorumluluklarini daha basarili bir sekilde yürütebilmektedir. Diger taraftan sosyal degisimlerin hizla ortaya çiktigi günümüzde bilhassa büyük sehirlerde gençlerin gelisim sürecinde mesleki egitim, sanat, spor gibi belli konulara agirlik verilmesi, anne ve babalarin is yogunlugu vb. sebebiyle çocuklar ve gençlerle yeterli sekilde ilgilenememeleri, evlilik için gereken temel bilgi ve becerileri kazandirmakta problemlerle karsilasmalari, sosyal hayattan, yakin akrabalardan uzaklik veya kopukluk pratikte eksikliklere yol açabilmekte, bu da evlilik gibi önemli bir müesseseye gerektigi sekilde hazirlik yapilmasini ve kurulan ailelerin saglikli bir sekilde yürümesini engellemektedir. Evlilik öncesi bilinçli hazirlik gereklidir. Evlilikte mutlulukta eslerin evlilik öncesi hazirligi ve evlilik problemleri henüz ortaya çikmadan eslerin egitim almasinin önemi gün geçtikçe bütün dünyada bilimsel çalismalarla da ortaya konmaktadir. Zira ?es terapileri?, ?aile terapileri?, ?iletisim gelistirme programlari?nin aile içi huzursuzluklarinin giderilmesinde etkili yöntemler oldugu çesitli çalismalarla gösterilse de bu programlara katilan esler; ?Daha önce bilinçlenseydik simdiki hatalari yapmazdik? seklinde duygu ve düsüncelerini ifade etmekte, daha önce egitim alanlar ise sonra egitim alanlara göre daha az hata yapmaktadirlar. Peki alinan egitim hangi konulari kapsamalidir? Psikoloji ve davranis bilimleri, koruyucu saglik gibi ilimler gittikçe gelismekte ve diger alanlarda nasil bu ilimlerden istifade ediliyorsa aile kuracaklarin da bu ilimlerden istifade etmesi ve ögrendiklerini önce birey olarak hayatlarina tatbik etmeye çalismalari gerekmektedir. Buna bagli olarak kisi evlilik öncesi bu ilimlerden okuyarak, arastirarak, iletisim vasitalarindan yararlanarak, konferanslara katilarak ve mümkünse düzenli egitim alarak kendisini gelistirmek durumundadir... Egitimler hangi davranislari gelistirir? iletisim kurma. Duygusal yakinlik. Kendini tanima, biyolojik-psikolojik ve sosyal özelliklerini bilme. Kisilik farkliliklari konusunda bilinçli olma. Saglik ve koruyucu saglikla ilgili temel bilgilere sahip olma. Benlik açma, duygularini paylasma, sevgisini gösterme. Dürtü kontrolü, tepkilerini sözle, fiziksel vb. açilardan kontrol edebilme. Problem çözebilme. Sorumluluk sahibi olma. Karsi cinsi tanima, karsi cinsin farkli özelliklerini, beklentilerini, ihtiyaçlarini bilme. Aile yuvasinin devami açisindan sorumluluk duygusunun önemini kavrama. Kendi sorumluluklarini bilme, bu sorumluluklari yerine getirmek için gereken bilgiye sahip olma. Kendi sorumluluklarini bilmek kadar gerekli zamanlarda esin sorumluluklarini paylasmak için de temel bilgiye sahip olma ve gerektiginde paylasmaya hazirlikli olma. Anne-babalik; çocuk sahibi olma, hormonal özellikler, çocukluk özellikleri, çocuklarin gelisim özellikleri ve çocuk psikolojisi hakkinda bilgilere ve çocuk sevgisine sahip olma. Sayi: 141 Bölüm: Evlilik Muhabir: PSiKOLOG FARiKA TEYMUR ARTIR *copy-paste oldu ama profesyone birinin görüslerine de yer verelim dedim. saygilar |