| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
|||
|
|||
![]() Uzun süredir bu tür yerlere girerim,sanırım yaklaşık olarak 6 yıl olmuştur.Çok fazla siteye girdim desem yalan olur,bir elin parmaklarını geçmeyecek ölçüdedir.Fakat uzun süre kaldığım sitede bir kanı edindim.İnsanlar tıpkı bu dünyanın bir parçası haline gelmişti bana göre...
Canlı bireylerin sanallaşması; Kapitalizm;varlık koşulu gereği,tüketen toplum yaratmakta,toplumları bölüp yanlızlaştırarak,kendi istediği seviyeye getirmekteydi.Bilgi çağı diye adlandırılan bir çağda,insanların elektronik aletlerin yönetimi altına girdiğini söylesek abartmış olmayız... Sanal ortamlarda bu yeni yüzyılın,yeni toplanma yerleri olduğunu söylersek yanılmamış oluruz.. Peki asıl sorun da bu,sanal ortamlar,gerçekten sosyal ortamlarmıdır,yoksa sosyal insanı asosyal duruma sokan araçlardan birimidir?Eğitim düzeyi geri olan ve gittikçede geriye doğru giden bir toplumsal yapıya sahibiz.Kabul etsekte etmesekte,türkiyedeki mevcut iktidar,türkiye toplumunu gericileştirmeye yönelik çalışmalarına tam hızla devam ediyor.Bu açıdan bakıldığında;sanal ortamında bundan payını aldığını söyleyebiliriz.Özel aylıklara bağlanarak,özel imkanlar sunulan 10 binlerce Trol,görevlerini layıkıyla yerine getiriyor. Şimdi asıl soru şu,bu tür yerleri sıradan halkın ne amaçla kullandığı ve ne beklediğidir?Sistemin savunucularının yapmak istedikleri alenen belli zaten,var olan sosyal medyayı istediği yöne kanalize etme,toplumları alıklaştırma ve koyun gibi güdülmesini sağlamaktır.... |
|
|||
|
|||
![]() İnsan sosyal bir varlıktır.İnsanı diğer canlılardan ayıran en önemli özelliği üretmesi ve bunun tezahürü olarak düşünmesidir.Buradan da anlaşıldığı gibi hayvanlar düşünmez....
Sosyal insan,çeşitli aktivitelerle kendini her daim ileri götürmeyi başarmıştır.Burada ki sosyal insan kavramı geneldir özel değil. Sosyal medya veya bir başka deyişle İnternet dünyası,sosyal insana bir takım artılar katıyor mu?Bir taraftan evet,diğer taraftan hayır diyebiliriz. Sosyal medyanın,paylaşmak ve birleşmek için kullanıldığı ülkelerden birinin Türkiye olduğunu söylersek,yanılmamış oluruz. Var olan mevcut sistemin eleştirisinden tutunda,günübirlik herhangi bir olayın aktarılamasına kadar,herşeyiyle gerçekten bir sosyal medya var.İşte bundan dolayıdır ki,türk hükümeti trollere maaş bağlayıp,bu medyayı kendi istediği yöne çekmeye çalışıyor.Bu trolleri tarif etmeye gerek yok,biliyorsunuz zaten,gece gündüz buralarda Akp ve erdoğan propagandası yapar veya ileride tasarlanan herhangi birşeyin ön hazırlığını.Mesela türkiyede bir darbe hikayesi var,buna hikaye diyorum ya bu gerçekten hikaye.Bu ayrı bir konu olduğu için geçiyorum.... Geändert von ___EZEL___ (18.10.2016 um 20:42 Uhr). |
|
|||
|
|||
![]() internet dünyası,bizlere dünya büyüklüğünde bir sosyal ortam sunarken,neden bazı insanlar inadına sosyal olamaz?
Sosyal olma durumuda sınıflara ve ideolojik yapıya göre değişiyor tabi. Bu tür yerlere sırf geyik muhhabeti olsun diye girenlerin,%10 olduğunu varsayarsak,geri kalan % 90 bir amaç için giriyor demektir. Bunlar arasında lümpen olanlar revaçtadır.Lümpen olduğu için çevresi ile sosyal ilişki kurmakta zorlananlar ile lümpen kültüründen dolayı macera arayanlar çoktur.Bunların evli veya bekar olmalarının,o ara birileriyle ciddi düşünmüş olmalarının hiçbir anlamı yoktur.Arabesk kültüre dayalı hayat sürdüğü içinde,kaderci,isyankar yapılara sahip olmaları şaşılacak bir durum da değildir aslında. Bu tipler her zaman kendini haklı gösterecek bir gerekçe bulurlar.Dilin kemiği yok,çünkü;dönüşler ve yalpalar rahat olur.Rehavet ortamında yaşarlar ve bencildirler,kendilerinden başka hiçbir şey umurlarıda değildir.Bir topluluk içinde,rüzgar nerden eserse o yöne kayar,statik bir dostluk veya arkadaşlık anlayışları kesinlikle yoktur.Yeri geldi mi; arkadaşım dostum dediklerinin ilişkilerine bile dadanabilecek tipik şehir küçük burjuva yapısına sahiptirler....Kısacaca halk dilinde rahat adam satanlardır.... |
|
|||
|
|||
![]() Gayet doğru bir tespit, his ve düşüncelerime tercüman olduğun için teşekkür ederim...
|