Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Aktuelles

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 22.08.2013, 09:18
Benutzerbild von benekalice
benekalice benekalice ist offline
Erfahrener Benutzer

Standard Kan göllerindeki insanlar

Mubarek diktatördü. Halk demokrasi istedi ve ayrica ac kalmaktan bikti. Diktatör rejimler böyle protestolari kaldiramiyorlar halk bunu bilerek kafasini koltugunun altina alip gitti. Cok kisi öldü.

Ben kendim Misir'da kac kez tatil yaptim Mubarek zamaninda. O zamanlar da islamistler tarafindan turizm yerlerine kanli saldirilar düzenleniyordu, bir sürü kisiler ölüyordu. Otellerin önleri, caddeller askeriye korumasi altindaydi.

Sonra gelen Mursi hem diktatör hemde kadin düsmaniydi. Ben de bir kadin olarak onu kabul etmek istemezdim. Bir sürü Misirli tanidigim da var. Onlarin baska alternatifi yoktu. Kadinlar icin bir sistem kapandigi zaman baska cikis kalmiyor. Ve yine baslarini koltugunun altina alip ciktilar sokaga. Yine bir sürü kan akti. Insanlar öldü. Bur arada bir (20 yaslarinda mi) Asma bir kursunla öldürülmüs, diger tarafta Islamistler 14 yasindaki kiz toplu halde döve döve iskenceyle öldürüyorlar (bir video gördüm), sec ozaman hangisine üzülecegini. Orantisiz karsilastirma degilmi?

Ben her zaman ölen cocuklara üzülüyorum. Ve kendi cocuklari olanin, babalar dahil, hicbir zaman ici getirmez yanyana dizilmis cocuk cesetlerinin görünümü. Keske bu tür savaslara baslamadan önce cocuklarini bir yere devretseler de kendileri de defolup gitse, ölecek mi sürünecek mi artik.

Ve acikca söylüyorum, kadinin bu denli haklarini kisitlayan, seriat'i uyguluyorum diyen yaratiklar yasamasin!!! Onlara hic üzülmüyorum, cünki onlara güc verdgin zaman, yönetme verdigin zaman, kücük kiz cocuklarini (sevap) adina yaslilara satanlar veya sözünü dinlemedigi zaman recm edenler. Cünki onlari hayvan gibi tutuyorlar, yararlari icin. Böyle dikta rejimlerde kadinlarin hic bir hakki yok. Bugün Bati ülkelerede artik hayvanlarin bile haklarini korumaya calisirken, Islam ülkelerinde kadin, ondan faydalanilabilecek bir obje haline gelmis.

Bugün Tayyo da sokaga cikan kadinlara, gencine yaslisina copla giristiriyor. Burada Tayyo polisi eline aldi ve kullaniyor, hemde vergi veren kendi halkina karsi. Bunu halk bilseydi ona secimde oy verirmiydi.
Tayyo hicbir zaman Gezi'de düsenler ve hayatini kaybeden tertemiz genc cocuklar icin yas düzenlemedi, sözünü etmedi bile. 14 kisi gözünü kaybetti, onlardan hic söz etmedi. Simdi Misir icin yas düzenliyormus, ona tapanlarda sosyal sayfalarda Asma'nin düsüsüne agliyorlar.
Böyle sahtekar timsah gözyaslarina migdem bulanarak bakarim ben.

Evet Mubarek'i saliverceklermis. Ve benim düsüncem, bir yere gelememis halk her zaman böyle batakligin icinde sürüklenir cikamaz. Cocuk oyuncagi gibi haksiz hukuksuz birseyler yapip dururlar.
Antwort