| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
|||
|
|||
![]() Mısırlı dünyaca ünlü hafız Dr. Ahmed Naina, Fethullah Gülen Hocaefendi öncülüğünde dünya genelinde açılan Türk okullarının insanlığa hizmet ettiğini söyledi.
Her gittiği ülkede önce Türk okulunu ziyaret ettiğini belirten Naina, “Mısır’daki okulların açılışını ben yaptım. Allah bu hizmetlere vesile olanlardan razı olsun.” dedi. Kutlu Doğum Haftası etkilikleri kapsamında Mardin Din Görevlileri Derneği’nin tarafından Cüneyt Yüksel Camii’nde düzenlenen etkinlikte Kur’an-ı Kerim okuyan Ahmet Naina, yatsı namazından sonra Mardinlilerin kulaklarının pasını sildi. Yoğun ilgi gören etkinlikte Naina, Mardinlileri sesiyle mest etti. Mardin Din Görevlileri Derneği Başkanı Serdar Ökmen, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Mardin’de 9 ilçede düzenlenen Peygamber Sevgisi programları ile vatandaşlara Efendimizi (sav) anlattıklarını söyledi. Etkinlikler kapsamında Mısır’ın dünyaca ünlü hafızı Dr. Ahmet Naina’nın, bir haftadan beri Mardin’de farklı ilçelerde vatandaşlara Kuran- Kerim ziyafeti verdiğini belirten Ökmen” Peygamber Sevgisi Mardin’de salonlara sığmıyor. Vatandaşların Efendimize(sav) olan sevgileri inanılmaz derecede yoğun. Bizde dernek olarak Allah’ın kelamı olan Kuran ziyafetini onlara dünyaca ünlü hafızdan dinletiyoruz.” dedi. Camide verdiği Kuran-ı Kerim ziyafeti ardında Fethullah Gülen Hocaefendi’nin açtığı Türk okulları hakkında övgü ile söz eden Mısırlı Hafız Dr. Ahmed Naina, Türk okulları dünyada barışın ve sevginin tohumlarını ektiğini vurguladı. Bugün dünyanın dört bir yanında Türk okulları bulunduğunu belirten Naina” Gezdiğim dolaştığım dünyanın bir çok ülkesinde hocaların hocası olan Fethullah Gülen’in okullarını ilk olarak ziyaret ediyorum. Hatta Hocaefendi’nin Midyat’ta açtığı okulu da ziyaret ettim. Çok beğendim. Hocaefendi’nin Mardin’de de 5 tane okul açtığına şahit oldum. Çok memnun kaldım.” dedi. Hocaefendi’nin açtığı okulların çok önemli hizmetlere vesile olduğunu ifade eden Naina, “Bu hizmetler büyük hizmetlerdir. Bu hizmetler dünya insanlığına yapılan hizmetlerdir. Kıymetini iyi bilmek gerekir. Ben hizmetlerin devam etmesini diliyorum. Mısır’da açtıkları Selahaddin Türk Okulları’nın açılışını kendim yaptım. Orada yeni Kahire olarak adlandırılan o semtte bulunan Türk okulunda Kuran-ı Kerim okudum. Allah bu hizmetlere vesile olanlardan razı olsun.” dedi. Zaman |
|
|||
|
|||
![]() O okullar her turlu Turklerin yararinadir. F. Gulen o konuda iyi is yapiyor.
Ama ne zaman Mavi Marmara katliamindan sonra israil'i hakli buldu ve israil'den izin alinmasi gerektigini soyledi, o zamandan beri ona olan pozitif bakisim sifirlandi. |
|
|||
|
|||
![]() Zitat:
http://www.zaman.com.tr/abdulhamit-b...ri_992019.html |
|
|||
|
|||
![]() Zitat:
burasi ne hale gelmis??? |
|
|||
|
|||
![]() Zitat:
Olabilir. Dostum, burasi sence halen iyi halde degil mi? |
|
|||
|
|||
![]() Zitat:
Su cumlede hersey acik: Mr. Gülen said organizers' failure to seek accord with Israel before attempting to deliver aid "is a sign of defying authority, and will not lead to fruitful matters." Turkcesini buradan da okuyabilirsiniz: http://www.israhaber.com/fethullah-g...06-haberi.html Buradaki sorun, Gulen'in israil'i ''otorite'' ve olayi ''otoriteye karsi cikilmasi'' olarak gormesidir. |
|
|||
|
|||
![]() Zitat:
Ben de bu konunun dagilmasini istemesem de konu hakkinda önemli bir sey söylemek istiyorum. Söylenen söz önemli ama ne denmek isteniyor, asil mesele burasidir. Nur Cemaati'ni iclerine girip taniyan herkes sunu kabul eder; bir cok kisiden farkli düsünüyorlar. Herkes farklidir. Ama herkes kendi fikirlerine uyan, kafa dengi olan kisiler bulur, buluyor. onlar ile beraber hareket ederler etmezler o ayri bir mesele. Bence burada Fethullan Gülen'i bilen ve anlayanlar onun kötü düsünmedigini düsünüyor, ne demek istedigini anliyor. anlamayanlar ise senin kastettigin sekilde bir haber yapmis, bunu uzun uzun yorumlamayi akillarina getirmemisler bile.. Demek istedigime söyle de örnek verebilirim; Burada Kemal kilicdaroglu'nun bir sözü tartisilmisti. Kilicdaroglunu desteklemedigim halde, lafinin carpitildigini, aslinda kötü bir sey söylemek istemedigini yazmistim. Simdi, ben Kilicdaroglu'nu anliyor da Fethullah Gülen, Cemaat disinda neredeyse herkes tarafindan yanlis anlasiliyorsa, bu o kisilerin sorunudur. Bunu senin icin söylemiyorum tabi, sen iyi niyetli yazilar yaziyorsun amma madem bu konu acildi; bir cok kisi icin söyleyebilirim ki, Fethullah Gülen'i yanlis anlamak icin sebep ariyorlar ve zaten onu sevmiyorlar, hakkinda küfür etmekten baslayin, bir sürü acaip haberler yayinliyorlar. Hic anlamaya kalkismadan!! Sanada saygilar arkadasim, umarim seni kirmamisimdir. |
|
|||
|
|||
![]() Zitat:
Gulen cemaatini cok yakindan taniyorum ve yaptiklari islerin hepsini takdir ediyorum, Islam'i tanitmalarini ve okullar acmasini ozellikle. Beyni yikanmis vaziyette onun yaptiklarini at gozluguyle elestirenleri de ben bircok platformda elestirmisimdir. AMA, mumkunse israil ve abd politikalari konusunda konusmasin, cok antipati kazanir. Onu takdir edenlerden bile. israil'i otorite olarak gorme sebebi ve ilimli yaklasma sebebi amerika'da ikamet etmesidir. Yarin ona Irak ve Afganistan hakkindaki dusunceleri sorulsa, sirf amerika'da diye amerika'nin Irak ve Af. politikasini bile elestirEmeyecektir belki de. Belki de abd ve israil'e ilimli yaklasmasinin sebebi amerika'da okullar acimasina karsi amerikalilardan engel ve yaygara cikarilmasini istememesinden kaynaklaniyor olabilir? Eger oyleyse bu iyi bir sey, cunku elde edilen somut kazanimlar, bir konu hakkinda yaptigi yorumdan daha hayirli ve daha zekicedir. Saygilarimla. |