| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
||||
|
||||
![]() Zitat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Zitat:
Ben soyleyeyim. Bu ulkede Ermeniler ve Kürtler her zaman Türklerle ayni firsatlarda yasadi. Turk universitelerinde okudular, kendi kiliselerine gittiler. Kürt muteahhitler neden kendi milletinin yasadigi topraklara yatirim yapmiyor da surekli Marmara Bolgesi'nde is yapiyor? Bu kadar mi kendi milletlerini seviyorlar? Fakir olan Kürtler nasil oluyor da dugunlerde kinalarda onlarca kilo takiyor geline ve damada? Neden guneydogu'daki Kürtlerin %50'sinden fazlasi kacak su, elektrik kullaniyor da bunun faturasi bana cikariliyor? Kaçak elektriğin en çok Güneydoğu bölgesinde kullanıldığını dile getiren Bakan Yıldız, vatandaşın şikayetini anladığını ancak hassas bir konu olduğunu vurguladı. Kayıp-kaçağın en fazla olduğu kentlerin Urfa, Diyarbakır, Siirt, Batman ve Hakkari olduğunu kaydeden Bakan sözlerini şöyle sürdürdü: "Şimdi bu bölgedeki kaçak elektriğin parasını sadece bu bölgedeki abonelere yansıtırsak, bunu siyasi olarak istismar ederler. Terör örgütü ve siyasette aynı çizgideki partiler; ayrımcılık yapılıyor, diye istismar ederler. Fatura farkını etnik ayrımcılık diye gündeme getirirler." http://www.sabah.com.tr/Ekonomi/2012...aturasi-batiya Ozellikle son cumleyi oku. Her seye etnik ayrimcilik, irkcilik demenizden dolayi kacak elektrik, su kullananin faturasini biz oduyoruz. Yani agziniza etnik ayrimciligi sakiz etmissiniz, sirf bunlardan daha fazla faydalanmak icin. Heryerde kendi dillerini konusuyorlar, Turklerle ayni egitimi aliyorlar. Hep soz hakki verildi. Her soz hakki verildiginde de mecliste, BDP ve turevleri gibi, PKK propagandasi yaptilar, halen de yapiyorlar. Demek ki soz hakki vermek ise yaramiyormus. Kürt dil okullari acilsin dediler, acildi, kimse Kurtce ders almadi. http://www.sabah.com.tr/Egitim/2012/...-ragbet-etmedi http://www.erganihaber.net/haber-836...t-Gormedi.html Birakin mazlum edebiyati yapip bu ulkeyi somurmeyi artik!!!!!!!!!!!! Zitat:
Siradaki istikamet Dominik Cumhuriyeti, ''Today'' yeni bir kaynak okumam icin beni oraya gonderiyor ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Zitat:
ben kürt diyorum sen devamli ermenileride konuya dahil etmeye calisiyorsun. kapkac fakirligin ve parasizligin ldugu yerde olur. hirsizliklarda o yerlerde olur, refahin oldugu yerde bu tür suclar en aza iner. bu konularida kürtlerle bagdastirmaya calisman manidar. bu kadar ugrasacagina türkler üstün millettir geri kalanlarida bizim altimizdadir desen bir satirda derdini anlatacaktin. ama bunu unutmaki gün gelecek bu söylediklerin hepsini yalayacaksin. nasil 10 yil önce kürt yoktur, kürtce yoktur falan diyordunuz ve bugün o söylemlerinizi yuttuysaniz yarinda bu söylemlerinizi yutup yalayacaksiniz. biz azimli ve sabirliyiz. dogru yolun yolcusuyuz. sizler 80 yildir ayni bos laflarla avutulurken biz durmadan ilerliyoruz. bakalim 10 yil sonra kimin dedigi olacak ![]() ps. iftira attin dedim ama o konuya hic girmedin. bu da yine ne mal oldugunu belli ediyor |
|
|||
|
|||
![]() Zitat:
Bir insan fakir olabilir ama onurlu yasamalidir. Her fakir hirsizlik yapmiyor, kacak kullanmiyor. Fakirlik hicbir seyin ozru olamaz. Bir ulkede alt kimlik-ust kimlik denilen bir sey vardir. Rusya icinde bir suru milleti barindirir, Dagistanli, Abhaz, Cecen vb. Dagistanli olmalari Abhaz olmalari Cecen olmalari alt kimlikleridir, ust kimlikleri ise Rusluktur. Rusya vatandasligina sahiptirler, Rus parasportlari vardir. Ayni sey Türkiye'deki Kürtler icin de gecerli. Kürtlük alt kimlik, Türklük ust kimliktir. Buna istedigin kadar ''Turkler ustundur'' deyip dur, debelen dur, alt kimlik-ust kimlik olgusu her yerde var ve irkcilik degil. Bak yeni bir sey daha ogrendin. Tipki Erdogan sloganlari atiyorsun, itici olmaya basladin. Zitat:
Iftira denilen sey senin gibi hazimsizlik yasayanlarin burada Ataturk'e soyledigi sozlerin butununu olusturuyor. |
|
|||
|
|||
![]() Zitat:
kimse mazlum edebiyati yapmiyor. fakir olan kesimlerde hirsizlik daha yaygin oluyor dedim. fakirlik hirsizligin özrüdür demedim. hadi genelde türk olan illerimize bakalim. fakir olan türk semtlerinde hirsizlik ve kap kac olaylari daha fazladir. bu simdi bütün türklerin hirsiz oldugu anlamina mi geliyor? senin o yakistirmak istedigin cok acik. sen kürtler hirsizlik yapiyor ve bunun özrü yok diyorsun bende sadece hirsizligin özrü olmamasi gerekir diyorum. ve ben bunu her irk icin söylüyorum. sen kürtler ezilmedi kendi dillerini konusuyor diyorsun. bende yalancisin diyorum türkiyede kürtler ezildi ve kürtce yasakti diyorum. kürtler ayni egitimi aliyor diyorsun. bende evet bugün ayni egitimi aliyor ama gecmiste alamiyordu diyorum. sen kürtlere zulm yapilmadi diyorsun bende en agir iskenceler bile yapildi, askerler kafasina göre cocuklari ve yasli amcalari dövdü diyorum. sen atatörkün serefsizliklerini örtmek icin bunlari yok sayiyorsun ama bizler bununla yüzlesip bu topraklari gerce ksahiplerine verdik. ben tayyip erdogan sloganlari degil gercekleri söylüyorum. demek sen gerceklerden nefret ediyorsun. yeter artik bu yalanlari baska inanan varmi burada? |
|
||||
|
||||
![]() Zitat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Zitat:
Intikam duygusu sadece anadolu ve ortadoguna özgü bir istem degildir.Dünya cografyasinin herbir parcasinda intikam duygusunu hissebilenler var.Katliamlar nerede yapilirsa yapilsin karsiligini bulacaktir. yani davaro filmindeki gibi "sizin inekler bizim hiyar tarlasina girdi." Yapilmis katliamlari mesru göstermek,suca ortak olmaktir.Insanliktan cikmaktir. Kurtulus savasini yedi düvel biliyor. cerkesi,kürdü bu savasa ortak oldu,gögüsledi ve kurtardi topraklarini ancak sonrasinda izlenen politikalar onlari tam anlamiyla hazimete ugratti,sorun budur,günümüzdür ancak son asamalardayiz hatalarimizi görebiliyoruz.Bazi seylerden özür dileyebiliyoruz artik,globallesen dünya hernekadar kapitalistlessede katliamlarindan utanc duyacak kadar insanilesebiliyor.Afrika kitasinda eskisi gibi alanen katliam yok,olmussuda utanc duyuluyor,nazi almanyasi utanc icerisinde yasiyor,türkiye kürtlerle olan sorunlari azda olsa görebiliyor...hic birseyi inkar etmeyelim,bilmedigimiz seyleride biliyor gibi inkar etmeyelim,aci,düstü yerde yürek parcalar... Diyarbakir zindani,pkk'nin cikis noktasidir.Binlerce türk devrimci diyarbakir zindanlarinda PKK saflarina katildi,binlerce bagimsiz türkiye slogani atan kürt,türk diyarbakir zindanlarinda günümüzde büyük acilarin yasanmasina sebep olan pkk saflarina katildi.türkiye bunun farkinda ancak,halka empoze edilen bilinc bunu halen inkar etmekte...Sorun gecmiste olandan özür dilemek,özür dilemek erdemliktir.Hatasini bilen insan ayni hataya düsmemek icin caba gösterir.Ancak senin caban hep siddetten yana buna anlam veremiyorum... cocuk olmali her insan,livaneli ne güzel diyor "ve biz büyüdük,kirlendi dünya".büyümedik aslinda,gerceklerin farkina vardik.iyiler zaten hep cocuktur dogrulari ve inanclari ugruna ölseler bile... |
|
|||
|
|||
![]() Zitat:
Tum Kürtler ayni degil, bunun farkindayim. Turk semtlerinden bahsetmissin, yok oyle Türk semtleri, 20 milyon Kürt'un buyuk cogunlugu Marmara Bolgesi'nde yasiyor. Buradaki curuk binalarin muteahhitleri ne hikmetse hep Kürt. Hep ruhsatsiz binalar. Neden acaba. (İnsaat sektorundeyim bunu iyi biliyorum). Hangi Kürt gitmis memleketine yatirim yapmis? AVM acmis? BDP milletvekilleri guneydogu'ya ne yatirimi yapmis? Isleri gucleri mecliste PKK propagandasi yapmak, teror estirmek, bardak atmak, senin gibi ona buna kufur yagdirmak, kavga etmek vb. Kürt'lere zulum yapilmadi diyorum, halen de diyorum. Sadece isyan cikaranlar cezalandirildi, iyi ki de cezalandirildi. Senin bu stadyumvari Atatürk karsiti sloganlarini cok bile dinledim. Ataturk'un adini bile telafuz edemiyorken onun hakkinda bilmedigimiz seyleri bildigini iddia ediyorsun. Boyle konusarak AKP'ye oy vermis insanlari da zan altinda birakiyorsun. Siradan bir 19 Mayis kutlama basligina bile dayanamadiniz, provoke ettiniz. Geändert von BosphorusTaurus (23.05.2013 um 15:35 Uhr). |
|
||||
|
||||
![]() Zitat:
|
|
|||
|
|||
![]() Zitat:
Mülltoni'yi dövülmüs ve taslanmis köpekten beter bir duruma düsürdü.. aslinda bir kac cevap yazmak istiyorum ama Boshorus arkadasimizin yazdiklarini okumak icin biraz geri cekiliyorum. |