Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Lifestyle

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 09.02.2012, 09:59
Benutzerbild von Der_Levantiner
Der_Levantiner Der_Levantiner ist offline
Erfahrener Benutzer

Reden Vaybee'nin eski halinden eser yok simdi

Önceden burda Rhizome yazardi, bilmem chocoo, Henry Miller vesaire. Aslinda vaybee'de cok gülünc vakit gecirdim.
.. Birde adi gibi güzel cigdemm vardi üc m'li mi dört m'li mi... Ve daha da baskalari vardi. Hem kontes hem köylü kiziydi. hem güzel ve hemde zeki idi. Belki en zeki oydu burda ama zekasi kadar da sacmalamayi, girgir etmeyi ve bazilariyla alay edip gülmeyi severdi.. Bende onun bu huyunu severdim
Daha da önce Almanya'da Time gazetesinde yazarlik yapan bir periodik bir sevgilim demeyim icinde sevgi kelimesi var, kacamak mi deyim, Lückenbüsserin während der Suche nach der richtigen mi deyim, vardi. Hani Almanlarin bir degimi var ya "offene Beziehungen" öyle bir seydi. Aslinda öyledi. Öyledi yani. Evet öyle :-D Vaybee cidden eski sihirini yitidirdi Bana "vey bee" sitesini biliyormusun diye sormustu ve kendinin orda üye oldugunu görmüstüm.
Henry Miller'nin ona iltifatlarini görünce, artik bu kadarina da pes dogrusu demistim , ben Vaybee'yi sanal ve kendimdem cok uzakta. Weihnachten'den 15 kilometre solda ve Ostern'dan sonra ki kavsakta 5'nci sokakta saniyordum... Birden dedim hay Allah, bu Henry Miller'de tam avlancak yeri bu buldu. Bende bir huy vardi internetti ki hic bir tartismayi gercek hayatta tasimam. Tasiyanlara da hic hos gözle bakmam... Henry ile de zaten sonradan anlasmaya baslamistik. Hic dünya gözüyle görüsmedim Henry ile ama tanimak isterdim dogrusu. Er hatte schon was auf'n Kasten.. Kavga iklimi kalmamisti aramizda. Yazar genc kadindan da uzaklastim ve sonra sonra bir kac seneliginé gitmistim. Simdi Vaybee'de ki o eski havayi ariyorum ama eski halinden eser yok simdi

Geändert von Der_Levantiner (09.02.2012 um 10:04 Uhr).
Alt 09.02.2012, 20:54
Erfahrener Benutzer

Standard

Iyi aksamlar fos,

Hayir Incel Memed yasar Kemal'nin romanlarindaki kahramanidir. Ancak insanlar Ince Memed'i o kadar benimsemisler gercek oldugunu sanmaktarlarmis. Bunu Yasar Kemal'nin reportajinda okumustum..

Son okudum kitaplardan, roman türünden, birisi idi. Memed mein Falke. Ince Memed'in almancisi.. Tavsiye ederim
Alt 09.02.2012, 20:59
Benutzerbild von Billy73
Billy73 Billy73 ist offline
Erfahrener Benutzer

Standard

Lev, die Rhizome war doch schon vor 10 Jahren aktiv.

Ich war sogar mal in München bei einem Treffen vor 10 Jahren. Dann wurde die Seite kostenpflichtig. Da bin ausgestiegen. Aber es war schon eine gute Seite.

Mittlerweile sind die Türken wahscheinlich integriert und haben keine Lust mehr andere Türken kennenzulernen. Oder was weiss ich? ;-)

Ich mein man soll von den Leuten nicht zu viel erwarten, ausser vielleicht gutem Sex. ;-)
Alt 09.02.2012, 21:42
Erfahrener Benutzer

Standard

Zitat:
Zitat von fosfos Beitrag anzeigen
"Jeder Kanon von Dogmen und Glaubenslehren kommt mit einer Reihe von Ritualen, einer Reihe von Zwängen, die den Geist binden und den Menschen vom Menschen trennen. " J.K.

Wie wahr, wie wahr, leider.
Ja, da ist schon ein Quentchen Wahrheit dran!
Alt 09.02.2012, 21:52
Erfahrener Benutzer

Standard

Zitat:
Yoksa sen biryerlerde iki sandik "Tartisma Kültürü" buldun da bize göstermiyormusun? @Lev'
Yok daha öyle bir hazineye rastlamadim Türkiye'da tartisma kültürü yok, maganda kültürü var. Birisini bi düzelt bakiyim. Vay sen misin bunu bana diyen? Adamla kirk sene küs duruyorlar bu hirbolar. Bir yogurt tasinin icinde bile bunlarin beyninden daha fazla kültür bulabilirsin. Yok abi, yok! 10 ton altin bulursun ama iki sandik tartisma kültürü bulamazsin bu memlekette
Alt 09.02.2012, 22:05
Erfahrener Benutzer

Standard

Zitat:
Hah, simdi Atalarina bin rahmet iste! Tam demek istedigim gibi anladin.
"Fonksiyon" mu "Fayda" mi? Ben tamamiyla fonksiyonlasma arzusuyla yanip tutusan bir tabiat hisediyürüm..irkiliyürüm...

Benim espresso makinam da fonksiyonel, ondan sadece islemesini, calismasini bekliyorum. Düsnünmesini degil. Neyse..hayirli aksamlar Ankaraya.
Ruhrgebiet'e de benden selam olsun
Alt 11.02.2012, 22:29
Erfahrener Benutzer

Standard

Zitat:
Zitat von Jag_U_Are Beitrag anzeigen
Ben cok fikirli bir nesilden yanayim.
O birazda senin elinde. Konusan ve tartisan, sirf tüketen degil üreten bir nesilden bende yanayim. Bunun yolu kaliteli egitimden gecer... Türkiye'de basta Imam-Hatipler olmak üzere bütün egitim sistemleri ezbere ögretmekten gecer. Almanya'da fikir üretmeyi, tezler olusuturup o tezleri kanitlamakla olur...

Bende o konuda seninle hem fikirim Jaguar!
Alt 11.02.2012, 22:41
Erfahrener Benutzer

Standard

Zitat:
lütfen cok düsünmeyelim..isleyelim---run run run..the system-- ..levantiner, nirdesin hemso?
Vallaha oturma odamdayim, biraz müzik dinliyorum, Coca-Cola'mi, erkek adam diyet zero miro icmez, kan kirmizi colami yudumluyorum pencereden Elmadag'i'nin o müthis karla kapli manzarasini seyrediyorum ve simdi seninleyim dostum. Uzakliklar, mesafeler nedir ki, yeter gi gönüller birlik olsun degil mi
Alt 11.02.2012, 22:54
Erfahrener Benutzer

Standard

Zitat:
Öyle oturmakla olmaz. Yarasin
Demesi kolay bir de bana sor. Sen hic kisin Ankara trafigine takildin mi? Sonra bir kac isler icin beyin yagi erittikten sonra. Adamin cani cikiyor... Das ist zwar nicht der Schlaf des Gerechten, aber das Ausruhen des Gerechten

Ankara'ya geldiginde sana bir Kalecik karasi aciyim. O adama yarar. Türkiye'nin en kaliteli sarabi odur!
Alt 11.02.2012, 23:27
Erfahrener Benutzer

Standard

Zitat:
Okay! Daran werde ich dich erinnern. Mersi.
Ankaranin ki$ini iyi bilirim..pis, berbat ve soguktur, lakin her defasinda da degmisti gittigime dogrusu..tüm me$akkatlere ragmen öhömm
Aynen dedigin gibi birde üstüne Melih Gökcek sag olsun berbat bir alt yapi, kötü yollar, falan filan gelirse, insana da gina geliyor.. Ama dedim ya güzellikleri de var.

Ben simdi kaciyorum dostum, sana da güzel istirahatlar dilyorum. Biliyorsun burasi bir saat önden gidiyor
Antwort