| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
|||
|
|||
![]() Arkadaslar, bugün Canakkale Zaferinin yildönümü.
Dün mesela "Kurtlar Vadisinin" yeni bölümündeki verilen ne güzel mesajlar vardi. Bakan varmiydi? |
|
||||
|
||||
![]() Canakkale gecilmez, gecilmedi, gecilmeyecek! Canakkale savasini kazanarak vatani ve bayragi icin sehit olan Mehmetciklerin anisina saygiyla.. [18 Mart 1915-2011]
Aber seien wir ehrlich, wie viele in Deutschland lebende "Türken" oder Personen mit "türkischem Ursprung" (wie man sich gerne bezeichnet), wissen überhaupt was der 18. März für eine Bedeutung hat ? Find ich traurig ! |
|
|||
|
|||
![]() Es ist traurig aber wahr. Viele wissen diesen Tag nicht zu schätzen. Wäre der Ausgang ein anderer gewesen, würde es die Türkei, wie wir sie heute kennen und viele von uns nicht geben. Nur icinde yatsinlar, mekanlari cennet olsun. Kann jedem nur raten, Canakkale mal aufzusuchen und sich einen dieser professionellen Führer zu buchen und sich das ganze mal 2 Stunden anzuhören und anzusehen. Wenn das nicht unter die Haut geht, ist kein Türke, kein Mensch.
|
|
||||
|
||||
![]() Naja sie wissen nichts von der Geschichte der Türkei, sie wissen vielleicht gerade mal so, wann die Feiertage sind, aber die Hintergründe ? Never ever....
Her neyse. Der Thread ist ja nicht dafür Tüm sehitlerimizin ruhlari sad olsun.. |
|
|||
|
|||
![]() sehitlerimizin ruhlari sad olsun,
cogumuz ama bundan bi haber Canakkaleye gitmek gerek, o atmosferi tatmak gerek, o tarihi bilen bir kisiden duymak gerek gittim, gördüm, hissettim....herkese tavsiye ederim, bambaska bir olay hatirlatman icin tesekkürler tom |
|
|||
|
|||
![]() bende canakkale yi maalesef hala görmedim ama canakkale anisina bir toplantiya gittigimde orda hepimizin tanidigi bir neseli türkünün hikayesi anlatilinca burada paylasayim dedim. hikayesini taniyinca bu türküde insan neselenesi degil aglayasi geliyor
savas zamaninda ülkede yetiskin erkek kalmadigindan en sonunda bütün "onbeslileri" toplayip savasa götürken bu türküyü söylemisler: http://www.youtube.com/watch?v=5a76hMVYASY Hey On Beşli Hey on beşli on beşli Tokat yolları taşlı Onbeşliler geliyor Kızların gözü yaşlı Aslan yarim kız senin adın hediye Ben dolandım sen de dolan gel beriye Fistan aldım endazesi on yediye Giderim ilinizden Kurtulam dilinizden Yeşil bas ördek olsam Su içmem gölünüzden Aslan yarim kız senin adin hediye Ben dolandım sen de dolan gel beriye Fistan aldım endazesi on yediye Gidiyom gidemiyom Sevdim terk edemiyom Sevdigim pek gönüllü Gönlünü edemiyom Aslan yarim kız senin adin hediye Ben dolandım sen de dolan gel beriye Fistan aldım endazesi on yediye |