Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Aktuelles

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 27.10.2010, 11:20
Benutzerbild von DieWahrheit
DieWahrheit DieWahrheit ist offline
Erfahrener Benutzer

Reden CHP'den Skandal Başörtü Sözü

CHP'li bazı yöneticilerin çocuğunu ilköğretim okuluna başörtüsüyle göndermek isteyen veliye "Sorununu hallederiz" vaadinde bulunduğu ortaya çıktı.

Mersin ve Adana'daki bazı velilerin çocuklarını ilköğretime başörtülü göndermek istemesi tartışılırken Diyarbakır'da yaşayan Murat Ö., 6. sınıf öğrencisi kızı Ece N. Ö'nün başörtülü olarak okula gitmesi için CHP'nin kendisine destek sözü verdiğini iddia etti. Yeni Şafak'a konuşan Murat Ö. ilk görüşmeyi CHP Diyarbakır İl Teşkilatı'nda gerçekleştirdiğini belirterek şunları söyledi: "CHP Genel Başkanı, 'bu sorunu biz çözeriz' dediğinde içime bir umut doğdu. Diyarbakır İl Başkanlığı'na gittim. Orada CHP İl Başkanı ve İl Yönetiminde bulunan Süleyman Berberoğlu da vardı. Benden kızıma ait tüm belgeleri istedi. Kızıma ait okulda tutulan tutanakların tümünü onlara verdim. Bana destek sözü verdiler. Daha sonra durumu Genel Başkanları Kılıçdaroğlu'na ilettiklerini, Kılıçdaroğlu'nun 3 Eylül'de yapacağı Diyarbakır mitingi sırasında benimle görüşeceğini söylediler. Ancak miting olmadığı için görüşemedik."

GÖNDER ÇÖZELİM

Diyarbakır'daki görüşmeden sonra CHP İstanbul İl teşkilatını aradığını da söyleyen Murat Ö. konuştuğu avukat Necmi Şimşek'ten ikinci destek sözünü aldığını anlattı. Murat Ö., Şimşek ile yaptığı görüşmeyi şu şekilde aktardı: "Bana, 'Ben avukatım. Bizi gavur ilan eden AKP yaptıkları ortada... Evraklarını gönder biz çözelim' dedi. Ben de evrakları Diyarbakır teşkilatına verdiğimi söyleyerek, oradan isteyebileceklerini söyledim."
Antwort