| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
||||
|
||||
![]() Sen yazmisinkine Tr nin Dine Saygisi yok.. Trdekiler kilisler ne ozaman saygisi yokda??
Hem sen diyorsunkine sabahin köründe namaz kilmak zorundalarmi??? Bu sekilide.. Biliyorsun Tr Bir Müslüman Ülkesi dogrumu? sen dersen zorundalarmi namaz kilmaya.. Evet zorundalar müslümanlik görevini yerine getiriyorlar!!! Senin Dine Saygin nerde ozaman?????!!!!!!! Sen Kendin önce dinimize Saygi göster bence!!! Sonra elestir.... |
|
||||
|
||||
![]() Benim sabahin köründe uyandirilmak istemeyesime kim saygi gösteriyor? Ayni terör estirircesine capraz capraz degisik camilerden, hoparlörden bagirtilan kaos!
Namazini kilacak hopörlarsiz cagirilan ezandan da uyanir, yada saatini kurar. Baska insanlari rahatsiz etmeye hakki yok. |
|
|||
|
|||
![]() ))) Adana Merkez camisii-sinde günde bes kez okunan ezan, merkezi bir sekilde tüm camilere yayinlanir. Ezan her camiden ayri ayri okunmaz.
Cok güzel cok cagdas bir cözüm. )))Bir insanin yilda sadece birkac hafta gecirdigi bir ortamda kendisini devamli bulundugu bir ortamdaki gibi hisetmesi mümkün degildir. Ortama, yöreye ve kültüre ait farkliliklarin olmasi dogaldir.Sosyal güvencesi had safhada olan bir ülkeden, yasam standartlarinin cok ta kolay olmadigi bir ülkeye giden birisinin dikkat cekmesi malumdur. Bir topluma hangi gözle bakilirsa, o toplum da size ayni gözle bakacaktir. )))Kilisenin can sesleri de eminim bircok insani rahatsiz etmektedir.Ama bundan gercekten rahatsizlik duyanlar "Bürgerinitiative e.V." kurmuslardir. Ve hala susturmaya ugrasmaktadirlar. Saygilar |
|
||||
|
||||
![]() olarak söyleniyor, ezan sesinin degisik camilerden ayni zamanda okunmadiginin olmayacagini. Ama benim yazimda elestirinin biri bunadir. Ve namazin aralarinda birde, ölü sayisina göre, selalar veriliyor. Bir gününüzün tümü camiden gelen seslerle dolduruluyor.
Ikincisi, kilisiye gelince: Kilise her adim basinda yok. Dolayisiyla hepsi bir anda canlarini calmiyor. Hicbir zaman buna rastlamadim. Sadece Hiristiyanlarin papalari ölünce, öyle bir olay oldu. Ondan beri kafamizi ütüleyen kiliseyi duymadim. Ama Köln"de, hiristiyan olkesinde, kocaman kafa ütüleyen bir cami kurulmasi isteniyor. Nerde kaldi din özgürlügü. Nerde kaldi, TR"deki yasayan Ateistler, Ermeniler, Yahudiler vs. icin din özgürlügü???? |
|
|||
|
|||
![]() evet öylede arkadasin biri yazmis, imza topladiklari halde hic bir degisiklik elde edememis. Tek tarafli cagdas davranis olmuyor iste.
|
|
|||
|
|||
![]() bir vatandas ezan yerine 20 dakika yüksek ses gürültü dinlemek zorundaysa ve buna mecbur birakiliyorsa, senin cevabini anliyamadim. Benegin saygisizligi simde nerede?
|
|
|||
|
|||
![]() bazen bazi seyleri oldugu gibi kabul etmekten de baska care kalmiyor...maalesef.
Bastan alayim; "Bürgerentscheid "diye birsey var.Eyaletimizde(nrw) bu yil 10 kez böyle bir oylama yapildi.sadece 4 kez yeterince oy alinarak yaptirim gücüne erisilebildi. Diger 6 oylama ve konu icin..hos olmadi, ama bu yapilan isin bosa gittigi anlamina gelmez.Yeniden bir dahaki sefere daha fazla propaganda ya da sorunlarini daha aktif ve etkili bir sekilde anlatmak durumu olusuyor. Ya da..unutmak. |
|
|||
|
|||
![]() müslümanlarin sezonluk maymun tiyatrolari basladi...
Birbirlerine show yapabilmek icin oruc tiyatrosunu seyir edin artik ! :-)) 11 ay boyunca yemedikleri BOK kalmaz, ramazan ayinda göz boyamak icin oturduklari yerden 4 takla atarlar artik ! :-)) Vatandas müslümanlik dersi veren sigara tiyakileride gizli sakli bir kösede kahvelerini yudumlar... pis bogazlarini tutmayan hastalik numarasi... 11 ay yemedigi BOK kalmayan sapiklarda vatandasin gözünü boyamak icin, her önüne gelene "niyetlisin?" ayaklarina yatar. Yani bak gör ben orucluyum ! :-)) Ve daha nice maymunluklar ! :-)) hahahahahahahhahahahahahahahahahahahaaaa :-)) Gercekler aci oldugu icin, simdi birkac maymun yine kuduracak ! :-)) mmuahahahahahahahhahahahahahahaahaaa :-)) |
|
||||
|
||||
![]() Fos cok iyi niyetli yaklasiyorsun olaya. Bir yandan haklisin, ama diger taraftan AKP - Belediyesi kulak asmiyorki. Bu problem AKP geldiginde basladi ve hizla cogaldi. Mesela imza toplayanlarida nerdeyse tasliyacaklar ellerinden gelse. Ve diger vatandaslarda korkularindan ses cikarmiyor.
|
|
|||
|
|||
![]() Nedense ben almanyada alis veris yaptigim hicbir dükkanda dolandirildigim, aldatildigim, kaziklandigim gibi bir duyguya kapilmiyorum !
Herseyin fiyati üstünde ! Isime gelirse alirim isime gelmezsem almam ! Israrda yok ! müslümanlarin genlerine mikropluk islemis, yapistilarmi yakandan silkesiye insan vitik oluyor ! :-)) Kurtulamazsan zaten öyle veya böyle yemin tövbeyle dolandiriyorlar ! :-)) Begenmedikleri "Gavurlar" onlardan daha dürüst ve mert ! |