Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 28.05.2007, 15:02
Benutzerbild von hacikischkisch
hacikischkisch hacikischkisch ist offline
Neuer Benutzer

Standard oluumm erkekse ordun ciksin ABD ye

karsi..kendi halkini adam yerine koymayan, tercihlerine saygi duymayan, darbe yapip iskence eden, o büyüüüükkk cok büyükkkk türk ordusu amerika basina cuval gecirince neden ses cikarmadi ve süt dökmüs kediye döndü?? muahahahahahaha
cünkü türk ordusu zaten amerikanin kucaginda olum..muahahaha...
seni ordu asker hayrani militarist-fasist soytari seni..senin gibilerinin kicina her gün 3 ögün asker copu sokmak lazim...muahahahahaha.. asker sevdani ancak böyle karsilariz kazma herif.....
Alt 28.05.2007, 16:38
Benutzerbild von combat
combat combat ist offline
Neuer Benutzer

Standard eine hammer geschichte. und er hat

tatsächlich das kleine mädchen getötet?
Alt 28.05.2007, 17:37
Benutzerbild von yesimxx
yesimxx yesimxx ist offline
Neuer Benutzer

Standard Terbiyesizligin Acizligin bu kadari...

görülmemistir... roman agzin lagim gibi ,sen insanca yazmayi bilmiyorsun galiba...

Terbiyesiz Ahlaksiz mahluksun sen ....
Alt 28.05.2007, 20:36
Benutzerbild von roman
roman roman ist offline
Neuer Benutzer

Standard !!!.

Bombalar
Aklıma hep o eski fıkra geliyor.

Adam tren makasçısı olmak için sınava girmiş.

Sormuşlar:
- Karşılıklı iki tren aynı hatta hızla birbirine doğru gidiyor… Ne yaparsın?
- Makası değiştiririm.
- Makas kilitlenmişse ne yaparsın?
- Manivelayla kilidi açmaya çalışırım.
- Kilit açılmıyorsa?
- Bizim hanımı çağırırım.
- Niye?
- Kazayı o da seyretsin diye.

Sanırım “hanımı” çağırma vakti yaklaşıyor.

Kazanın geldiğini görüyoruz ama ne makası değiştirebiliyoruz, ne kilidi açabiliyoruz.

Bir büyük şehirde bombanın patlamasını epeydir bekliyordum, bir iki dostuma da söylemiştim.

Ankara’da bomba patlayınca sadece orada ölen insanlar için acı duymadım, geleceğimiz adına iyice korktum da.

Çünkü şimdi başka büyük şehirlerde bombalar patlayacağından ve suikastler olacağından endişeleniyorum.

İnsanların “yeter artık, bir şeyler yapın” diye haykıracağı ve bir “sıkıyönetim” ilanını kaçınılmaz kılacak yeni belalar gelecek gibi görünüyor.

Genelkurmay Başkanı ile kuvvet komutanlarının, bombanın patladığı yerde ortaya çıkmaları ve “bunların devam edebileceğini” söylemeleri endişelerimi daha da artırdı.

Bu arada, “Kuzey Irak’a girelim” konuşmaları da çoğaldı.

Genelkurmay sitesinde, birdenbire “Amerikan uçaklarının Türk hava sahasını ihlal ettiği” haberi yer aldı.

Türkiye ve Amerika iki NATO ülkesi, iki müttefik, böyle bir olayın kendi aralarında her zamanki uygulamalarla halledilmesi gerekirken bunun neredeyse düşmanca bir edayla açıklanması, güneydoğuda da bir şeyler beklememiz gerektiğini haber veriyor.

Şehirlerde bombaların patlaması, Kuzey Irak’ta çatışmalarla birleştiğinde ülkede tam bir “savaş hali” meydana gelir, sıkıyönetim ilan etmek çok kolaylaşır.

Olayları eleştirmek imkansızlaşır.

Ülke ve insanlar sessizleştirilir.

Seçimler ertelenebilir.

Ordu, adli bürokrasi, cumhurbaşkanı üçlüsü hukuka pek de aldırmayan alışkanlıklarıyla hükümeti değiştirebilir.

Sonrası Avrupa Birliği’nden ve Batı kampından uzaklaşmaktır.

Yeni ittifaklar ve ağır bir diktatörlüktür.

Bütün bunların hedefi ilk bakışta AKP imiş gibi gözüküyor ama bence hedef o değil.

Hedef, demokrasi talepleri çok keskin olan Batı’dan uzaklaşmak.

İktidarda AKP yerine başka bir parti olsaydı da fark etmezdi, aynı oyun oynanırdı.

AKP yaptığı hatalarla bu oyunun oynanmasını kolaylaştırıyor, o kadar.

Peki, ne yapmalı?

Birincisi, Avrupa’nın iyice körleşen yöneticilerine, olacakların sadece Türkiye’nin değil dünyanın da başını belaya sokacağını anlatmak.

Onların pek de akıllıca olmayan Türkiye politikalarını değiştirmeye çalışmak.

Avrupa Birliği ve demokrasi için çok güçlü ve inandırıcı bir kampanyayı süratle başlatmak.

AKP’nin din vurgulu siyasetini derhal demokrasi vurgulu bir siyasete çevirmek.

AKP’ye duydukları nefret nedeniyle “darbe” yandaşlığına bile sıcak bakan kitleleri, konunun AKP değil, çocuklarının geleceği olduğunu açıkça göstererek yeniden demokrasi yandaşlığına çekmek.

Her düşünceden, inançtan, görüşten insanlarla büyük bir demokrasi cephesi oluşturmak.

Bütün bunlar işe yarar mı?

Önümüzdeki vakit çok az.

Avrupalılar kör.

AKP düşmanlığı, demokrasi düşmanlığıyla özdeşleştirildiği için demokratik talepler cılız.

Yani makas kilitlenmiş.

Manivelayı derhal kullanmak gerekiyor.

Bu yapılamazsa…

O zaman “hanımınızı” çağırın.

Bir ülke nasıl batıyor, o da seyretsin.

28 Mayıs 2007, Pazartesi

Ahmet Altan- Gazetem Net.
Alt 28.05.2007, 22:38
unknown

Standard Soyu sopu belirsizler !

Iste size soyu sopu belirsiz YOBAZlardan bir örnek !

O begenmedigin Türk Silahli Kuvvetlerinin karsisina cikarabileceginiz bir orduya sahipmisiniz !?

Madem o kadar "ERKEKSINIZ" cikarin türk Silahli Kuvvetlerinin önüne bir ordu, görelim sizin erkekliginizi ! :-))

hahahahahahahahhahahaahahahahahahaaaa :-))

Gerci sizin "BIZIM" diyebileceginiz bir ulusda yoktur ortada, kaldiki bir "ORDU" ortaya cikarabilesiniz ! :-))

Siz cikarsaniz cikarsaniz kahpece haince savasan capulcular SÜRÜSÜ cikarirsiniz ortaya ! :-))

hahahahahahahahahhahahahahahahahaaaaa :-))
Alt 31.05.2007, 11:50
Benutzerbild von halitpasa75
halitpasa75 halitpasa75 ist offline
Neuer Benutzer

Standard 8

Sirnak"ta verdigimiz sehit sayisi 8´e cikti.
Gencecik arslanlari topraga teslim ettik.
Yatiyorlar artik. Toprakta ve Gönlümüzde!

Fakir milletiz, ancak gönlümüz zengin.
Bu cocuklarinda tek varliklari gönülleri, yürekleri ve vatan sevgileriydi.

Hepsi 20"lerinin icinde.
Hicbiri sünnetlerinde zenginlesmedi.
Hicbiri dügün davetiyelerini ucaklarla teslim edemedi.
Hicbiri torpille Dünya Bankasinda ise alinmadi.
Hicbiri torpille Amerika´da okuyamadi.
Hicbiri tek vasfi "damat" olup büyük bir Holding´in Genel Müdürü olamadi.
Hicbiri calismadan milyonluk gemi satin alamadi.
Hicbiri vatan görevinden kacmadi.
Hicbirinin yolu Kasimpasa Hastanesine düsmedi.
Hicbiri cürük raporu ayarlatmadi.
Hicbiri Türklükten utanmadi!

Bundan dolayi hepsinin gönlümde yeri var.
Allah rahmet eylesin.

Allah vatanimiza ve ulusumuza ihanet edenlerin belasini versin! Silahli hainlerin de, silahsiz hainlerin de!
Alt 31.05.2007, 12:32
Benutzerbild von yesimxx
yesimxx yesimxx ist offline
Neuer Benutzer

Standard o.T.

Sonuna kadar katiliyorum...
Alt 31.05.2007, 21:04
unknown

Standard allah, varsa eger,...

allah, varsa eger, sadece ihanet edenlerin degil, o serefsiz hainleri Türkiyenin basina basbakan, disisleri bakani,icisleri bakani,...ikdidar secen beyinsizlerinde belasini versin !

allah olmus olsaydi zaten gencecik insanlarin pkk hainlerinin ve ikdiardaki serefsizlerin hainlikleri dolasiyla yasamlarini yitirmelerine seyirci kalmazdi !

dinci YOBAZlar akp`yi ikdidar, tayyipi basbakan sectikce ne pkk terrörü biter nede Türk insani huzura kavusur.

Zaman, kani bozuk, soysuz, serefsiz, hainlerin zamani !
Alt 02.06.2007, 12:18
unknown

Standard abdüllatif senerin tayyiple zit....

Son birkac güne damgasini vuran olay abdüllatif senerin önümüzdeki secimde adayligini koymamasi oldu. Nede olsa abdüllatif sener akp`nin 5 agir topundan biri !
Bakalim abdüllatif seneri akp saflarindan uzaklastiran nedenler neymis !
Kendi agzindan tayyipe gönderme yapiyor ! :-))

1) Toplumu kucakladım
İktidar döneminde toplumun tamamını kucakladım. Yeri geldi şarap muhabbeti yaptım. Milli kültürümüzün özündeki hoşgörü kavramının şarapla oluştuğunu biliyordum. Bektaşi fıkralarını içki içen de sever içmeyen de. Şarap üzerinden toplumun tamamına mesaj gönderdim. Alevi olduğumu söyledim. "Her Mülkiyeli biraz komünisttir" dedim. Müzelere konserlere, sergilere gittim. Cumhuriyet mitinglerine katılan vatandaşların da milletvekiliyim dedim. Mitingleri yapan insanların ne dediklerini dinler, bunun üzerine düşünürüm dedim. Üniversitelerde protesto yapan öğrenciler için, "Kendilerini ifade etmelerinden mutluluk duyarım" dedim. Toplumu ayrıştıran değil, birleştiren unsurlara vurgu yaptım.

2) Kurumlarla zıtlaşmadım
Kurumlarla zıtlaşma içinde değil, birlik içinde olmanın gerekliliğine yürekten inandım. Riskli bir coğrafyada bulunan ülkemizin güçlü olması için kurumların işbirliği içinde olması gerektiğini söyledim. Çözümleri birlikte aramalıyız mesajını verdim. Üniversite-hükümet ilişkilerinin gergin olmasına karşın 4 yıl içinde 25 civarında üniversitede konferans verdim. Rektörler, öğrenci kulüpleri beni çağırdılar. Derleyici mesajlar verdim. Protestodan korkmadım. Ama hiçbirinde protesto edilen politikacı haline de gelmedim.

3) Laiklik tartışılmaz dedim
Hepimiz cumhuriyet çocuğuyuz. Cumhuriyetin okullarında yetiştik. Cumhuriyetin temel değerleri hepimizin ortak değeridir. "Laiklik yeniden tanımlanmalıdır" dendiğinde ben, "Laikliğin tanımı Anayasa’da vardır, yeni bir tanım yapmaya gerek yoktur" dedim. "Kişiler laik olmaz, devlet laik olur" denildiğinde de, "Bu kavramlar eğilip bükülecek kavramlar değildir" dedim.

4) Daima dürüst oldum
Dürüst bir siyaset tarzı izledim. Dürüst oldum. Toplumun hakkını gözeten bir anlayışta olmaya gayret ettim.

Bu saydiklari nedenler abdüllatif senerin, akp tayfasindan olmasina ragmen, azda olsa onur, haysiyet ve dürüst degerleri olan bir insan oldugunu gösteriyor.
Bu saydiklari nedenler tayyip ve abdus denilen soyu sopu belirsiz, degersiz, serefsiz hainlerin yoksun oldugu degerlerdir !
Alt 04.06.2007, 15:40
Benutzerbild von ulankelek
ulankelek ulankelek ist offline
Neuer Benutzer

Standard Welche Militärmacht?

haben wir denn Türken? Könnt Ihr mal verdeutlichen? Ich begreif diesen Stolz auf Unsere Militärmacht sowieso nicht.

Auf was beruht das denn? Auf die Waffen der USA, der Deutschen? Auf was denn?

Wieso verleugnen denn Unsere Türken das alles`? Jeder der einigermaßen die Geschichte bis ins 1870 zurückverfolgt, dann wird jeder erkennen, dass es kein Zufall ist, dass wir so angeblich starke Militärmacht haben.

Wenn ein Volk noch nicht mal ein Automotor basteln kann, wie kann er dann diese moderne Fleuzeuge basteln? Fragt euch doch mal, ihr braucht mir nicht zu glauben, man braucht nur bißchen logisch denken. Und paar sachen ableiten.

Ich lach mich echt kaputt und die USA und alle andere Lachen sich bestimmt auch kaputt, wenn zb. Erdogan seine warnende Sprüche macht :-) Da frag ich mich, wo dieser hirnrissige Stolz herkommt, denn es beruht auf ein schwaches Volk. Ein starkes Volk ist nicht abhängig von anderen Nationen.

Na ja..
Antwort