Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 09.01.2007, 22:10
eniskaya

Standard Net cavap kime göre sana göremi ??

istedigin cevaplari alman kainata aykiri.... mümkün degil...

Dedimyaaa... herkes ayri ayfri yorumlar aciklar... vs...

Bunu anlamayacak ne varkiiii ????? anlamis degilim ???

Kelimelere takilip kalmanin Alemi ne ??
Alt 10.01.2007, 13:10
Benutzerbild von fearless84
fearless84 fearless84 ist offline
Neuer Benutzer

Standard selamlar

öncelikle benim insan haklarının içeriğine vede niteşiline bir itirazımın olduğunu sanmıyorum. yalnız size soruyorum insan haklarını kötüye kullanmaya çalışan insanlar yokmudur demek istiyorsunuz bu soruya cevabı evet olabilecek bir mantığa rastlamadım henüz cevabın hayır olması durumunda ise söylediğim söz geçerlidir yani bu çığartkanların maksadı insan haklarını savunmak değil ondan çıkar sağlamaktır ayrıca erdemli olan birşeyi erdemsiz emellerine alet edenlerin erdemliliği söz konusu değildir... sömürgecelik öyle yada böyle devam ediyor klasik olarak adlandırdığınız sömürüyü biraz açarsanız sevinirim vesselam
Alt 10.01.2007, 13:54
Benutzerbild von oezsu
oezsu oezsu ist offline
Neuer Benutzer

Standard Kelimelere...

takilmak?? Hangi manada??

Siyah´a Beyaz deme sansimiz yok degilmi???
Alt 10.01.2007, 15:33
Benutzerbild von roman
roman roman ist offline
Neuer Benutzer

Standard !

Yeni sömürgeciliğin ne olduğunu öğrenirsen, Kılasik sömürgeciliğin de ne olduğunu öğrenirsin.

Politika ilgi alanımın içinde değil.

Şu an her iki türlü sömürgecilikte pek geçerli değil.

Dünya yepyeni bir çağın içine girmiş bulunmakta.
Alt 10.01.2007, 16:42
Neuer Benutzer

Standard o.T.

kusura bakma kardeş ama bu cevabı anlamlandırmak zor...cevap verilmemiş addediyorum ben yenisini eskisini bilmediğimi söylemedim senin gözünle klasik sömürgeciliğin manasını sormuştum ki tartışmada ortak nokta anlaşılmış olsun...ayrıca politika yaptığımımı düşünüyorsunuz...söylediklerimin politikanın dışında olmadığı kesin ama bunları dile getirmek için politika yapmak zorunlu değil tabi politika yaptığımı düşünmekte özgürsünüz yalnız politikaya yüklediğiniz manayıda bilmek istemem benim hakkım diye düşünüyorum vesselam
Alt 10.01.2007, 16:42
Neuer Benutzer

Standard o.T.

kusura bakma kardeş ama bu cevabı anlamlandırmak zor...cevap verilmemiş addediyorum ben yenisini eskisini bilmediğimi söylemedim senin gözünle klasik sömürgeciliğin manasını sormuştum ki tartışmada ortak nokta anlaşılmış olsun...ayrıca politika yaptığımımı düşünüyorsunuz...söylediklerimin politikanın dışında olmadığı kesin ama bunları dile getirmek için politika yapmak zorunlu değil tabi politika yaptığımı düşünmekte özgürsünüz yalnız politikaya yüklediğiniz manayıda bilmek istemem benim hakkım diye düşünüyorum vesselam
Alt 10.01.2007, 16:46
Neuer Benutzer

Standard o.T.

bide şunu belirtemkte fayda var eğer sömürgecilik anlayışınızı arzederseniz bunun sonunda dünyanın yepyeni bir anlayışa girmesi hakkında soru sorabilir fikirlerinizden faydalanabilirim vesselam
Alt 10.01.2007, 17:00
Neuer Benutzer

Standard o.T.

arkadaşlar değerlendirmelerinizden ötürü teşekkür ederim. yalnız burda birşeyler söylemek zorundayım ki mevzu biraz daha açıklığa kavuşsun...öncelikle yazımı bir kaç kez okumanızı rica ediyorum bundan kastım anlayamamış olmanız değil belki her okuyuşunuzda yeni şeyler anlayabileceğinizi düşünmemdendir...ayrıca dikkat ettiyseniz ben bunu ilmi bir gerçeğe dayandırmadım bir fikir alışverişi olması açısından bir deneme olarak değerlendirdim ve bunu belirttim. ayrıca dini anlaşılmaz birşey olarak değerlendirmek benim fikrime göre yanlış...zira eğer anlayamıyacağımız bir olgu olmuş olsaydı allahın sözcüsü olarak insanlığı uyarmaya gelen insanlar ve dahası kuran bu kavramı kullanma ihtiyacı hissetmezdi ki rabbimiz bir ayetinde allah katında(indinde,yanında)din islamdır demektedir. yazmış olduğum yazı benim insana olan bir bakış açımdı vede kesinlikle böyledir şeklindeki ifadelere karşıyım vesselam
Alt 10.01.2007, 17:16
Neuer Benutzer

Standard o.T.

bu kardeşime ayrı bir cevap yazma zorunluğu hissettim
arkadaşım öncelikle fikirlerine saygı duyduğumu belirtiyorum.
size konunun daha basitleşmesi açısından s bir soru sormak istiyorum insan diğer varlıklarda böyle birşey sözkonusu değilken yaptıklarından neden sorumludur? elbetteki hayvanlarda kendi kapasitelerine göre br akla sahiptir ama onları insanın aklı seviyesine yükseltecek seviyede değildir.
akıl ve ruhu sisteme ait olmayan olgular olarak değerlendirmişsin öncelikle sistemden kastınız nedir? bence size bu konuda en güzel cevabı descartes vermiştir "düşünüyorum öyleyse varım"
kelimelerle oynadığımı düşünmeniz sizin beni anlamamış olduğunuz yorumunu yapmaya itiyor...katılmadığınız noktalarda sorular sorarsanız daha faydalı olabileceğini düşünüyorum vesselam
Alt 10.01.2007, 17:21
Neuer Benutzer

Standard o.T.

kardeşim sana katılıyorum kesinlikle haklısın
Antwort