| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
||||
![]() ich will doch wissen, wenn ich mich von jemand verabschiede, dann will ich sagen, hey du hakkini helal et, aber das vestehen deutsche nunmal nicht...
ich sage zb immer, ich bedanke mich für alles... reicht das denn??? |
|
||||
![]() Yıllar önce bir kitap okumuştum, Türkçeye çevrildi mi bilmiyorum. Yazarın adı Reshad Feild. Kitabın ismi, Leben um zum heiln.
Aslında sufiliği anlatan küçük bir kitapdır. Bu kitapta en dikkat çekici iki nokta var. Doğum, Orgazm ve Ölüm. Her üçünün birbirlerinin aynısı olduğunu savunur. İkinci noktada, insanın nefes olayıdır, ahlaki nefes değil normal nefes alıp verebilme işlevi. Uzun, uzun nefesin önemini anlatır ve doğru nefes alıp verebilme tekniklerini öğretir. İşin çok daha ilginç olanı nefes olmadan verilmeden ne ölüm, ne doğum, ne orgazm bulunur, bu her üçü olmadanda bu dünyada insan denilen bir varlık bulunmaz. Bu dünya ile ahiret dünyalarını ayıran yegane olayda nefestir. Nefes bu dünyada var olan yaşamdır. Ahiret dünyalarında nefes bulunmaz, ruhun nefes ihtiyacı yoktur. Şimdi ruh ne için evrim geçirmelidir??? Yaşamak için değil, ölmek için değil, Sex için değil, üremek için değil. Ahiret dünyalarında cinselllik ve üreme yoktur. Ölme, öldürme, yaşatma, çoğalma, üreme SEX bulunmaz. Peki, ne bulunur oralarda??? Benim anladığım ve hissettiğim RUH müthiş bir ışık, enerji ve sonsuz bir sevginin hem ürünü, hem kendisi. Dünya ile ilintili olan hiç bir şey ruhu tatmin edememekte. Bir başka bir mutluluk bulunmalı ruhu mutlu eden, işte ruhun özlemi ve bir an önce oraya kavuşmak istemesinin altında yatan gizemde bu tür bir şey olmalı. Fakat neden bu dünyada eğitim görmeye gönderilir veya hatalarını telafi edebilmesi için bu düyada şanslar sunulur ruha??? Sanıyorum ahiret dünyalarında da seviyeler ve katlar bulunmakta bir türlü uyum ve eğitim ve öğretim meselesi. Selamlar... |
|
|||
![]() külliyyen safsatadir... kiiiiiii kökten hem akla hemde KAAINATA aykiridir... yani SISTEME aykiridir....
Hindistanlilarda cok yaygindir reinkarnasyon... Sanirim cogulari hayatlarindan memnun kalmadiklari icin gelecek hayatta bir kral yada prenses vs. olmak arzusundan kaynaklanan bir olay... Aynisi diger dinler icinde gecerli.... cennette kari kizlarla gün gecirmek isterler ve cennete girmek icin gerekirse kan bile akitirlar..... Sonuc hep ayni... mutsuzlukari atlatmak veya göz ardi etmek icin, ya reinkarnasyon yada cenneti rana gibi yerleri hasretle ararlar.... Kiiiiii gercek bence o sekil degildir.... Evrenin sisteminde reinkarnasyon ben göremiyorum..... nasil ve neresinde... aciklarmisin lütfen.... Kaldiki cogu insanlar cehennemin günesin kendisi oldugunu bile hiccccccc duyduklari yok.... zatren feni anlamayan mümkün degil Evreni kavrayamaz, evreni kavrayamayanda Allaha varamaz veya Allahin herkesin icindeki enerji oldugunu bilemez.... Yani hersey ic ice.... ama aciklamani bekliyorum.... merak ettim dogrusu, nasil reinkarnasyonu evrene sigdiracaksin ![]() |
|
|||
![]() unbewusst getan habe......
Den was du bewusst getan hast wird dir niemand vergeben |
|
|||
![]() der Spruch Allah böyle sevmis yaratmis, kommt von denen die HÄSSLICHES ÄUSSERES haben...
Den im Gottes System gibt es sowas wie Allah sevmis yaratmis falan filan.... Allahin sisteminde sira disi EVULUTION her zaman vardi ve var olacakta.... Niemand ist perfek.... lass dich nicht von den möchte gern NULL AHNUNG MUSILMÄNNER nicht verarschen..... Git adam gibi tedavi ol.... Hele azicik aklini calistir.... simdi hasta olsan, düstün yere ayagin kirildi.... o zaman gitme doktora tedavi olma.... Allah seni yere cakti ve ayagini kirdi.... sen simdi Allaha karsimi geleceksin... YANIIIIIIIIII Mein inan bana, das ist kein Islam was die Leute so von sich geben..... bir hallerine bak hepisi depresyonlarda, kesinlikle yüzde 90 ni kafadan catlak.... ne bir bilgileri ne bir kariyerleri nede ahlaklari var..... Sen saaaadece aklini kullan.... iste ISLAM odur akil.... ne yazikki bizim anne babalarimizda Haci Hocalarimizda yeterince yok... buda egitimsizliklerinden kaynaklaniyor.... Git ameliyetini ol, bak her sey cok cok daha iyi olacak.... |
|
|||
![]() Alklahin mevcudi sisteminden üredim... yani Tabiattan meydana geldim....
Sizleri bilmiyorum, ama ben öyleyim... benim ruhum dogdugumda calismaya basladi... daha önce benim ruhum falanda yoktu.... Allah yukaridaki her hangi biriside degil... yok öyle Allah kafayi yapmista melekler gövdeyi.... Bu kadar sacmaliklari artik birakalim bir kenara..... Insanoglu Allahi icinde kesfedeli binlerce yil oldu.... veeee bazilari AYA giderken, bu anlayislarda olanlar dahlen yaya gidiyor.... Bir aklina sor bakalim, Evrende bir degisim varmi, ZERRE kadar yerinden oynuyormu.... Allahin Sieteminde Asla degisim olmaz, Ayeti var.... kaldiki Sistem yani Universumdur Allahin kendisi..... ve sende Allahin bir parcasisin.... Milyarlarca büyük olan evren, ucsuz bucaksiz.... ve Ihlas Suresindede bahsediliyor.... Allah ucsuz bucaksiz sinirsiz TEKTIR diye..... und damit ist nicht das es nur einen gibt gemeint..... sonsuz olan bir seyin nasil ikincisi olsunki.... Ama kim anlarki bu incelikleri.... sana tavsiyem, Internette Tefsirler var.... Elmalili Hamdi Beyin, yükle bilgisayarina ve basla sifirdan KURANI okumaya |
|
|||
![]() Du tust dir selber dadurch den gefallen, DAS DU EINMAL ÜBERHAUPT VERSTEHST; WAS DU ÜBERHAUPT LIEST.....
Es ist die BLÖDESTE UND MIESESTE MASCHE DER HOCAS und zum größten Teil der GEsellschaft auch, das KURAN AUF ARABISCH gelesen werden muss.... bzw. GENUSSELT werden soll.... DEN NIEMAND VERSTEHT was er da von sich gibt... Subhaneke..... naaa was bedeutet das.... ??? Das WISSEN 99.9999999999999999 % aller MOslems nicht, die nicht Arabisch sprachig sind.... DESHALB LIEBE LEUTE.... den Kuran und Kitap-Ehli (Bibel altes Testament) in der Sprache lesen, die Ihr auch versteht.... -------------------------------------------- Bricht einfach mal die Scheiss Tradition der BLINDEN RELIGIONISMUS... und liest mal alle Bücher in der Sprache die Ihr auch versteht..... |
|
||||
![]() Bir an düşünelim dünya uzayda kendi etrafında dönen bir planet Enis. Nasıl dünyanın bir kıblesi bulunmuyorsa altı, aşğısı, önü arkasıda yok. Varsa tarif et. Ama hiç deneme bulamayacaksın. Hani başka bir planette yaşam varmıdır orada yaşayanların adı uzaylıdır gibisine savunulan kavramlar var. Ama, unutulan bir nokta bulunmakta dünya nerede yer almakta, uzayda değil mi??? Bir türlü kavrayamam Türkçenin lastik gibi her yöne çekilmesine!!! Dünyalı, yani yer küreliler ve yer küreli olmayanlar diye açıklansa bir anlam kazanacak açıklanmaya çalışılan.
Allah, Rab, yada Tanrı vs, adı her ne olursa olsun tüm dinlerde hem ortak tariflere, hem de ortak olmayan tarifler ile açıklanmaya çalışılmıştır. Sana göre Kuranda ki açıklama doğru olabilir, bir şamana göre senin farkında olmadan savunduğun hem doğa ve yaşam kavramı ve onun doğa üstü gizemli gücü olabilir, yada hem de Kosmosun reel gerçekçiliğinde olduğu gibi Ateist bir bilimsel savunmaya yaklaşık bir savunmanın için de olursun. Her ne kadar S. Ateşin Allah tarifinden de esinlenmişte olsan onun ile aranda düşünsel olarak, felsefik olarak ve yeri geldiği an kullanmaya çalıştığın Avrupa zihniyetinin etkisi ile bir anda farklılıştığın değişim ile yeni, yeni dinsel arayışların içine düşebilmektesin. Ben bir insanın sürekli arayışlar içinde bulunmasını çok olumlu bakarım. Ama, kesin yargılarda bulunmak doğru lan bir şey değildir, bu gün savunduğun bir gün bir anda yaşadıklarının etkisi ile kökünden değişime uğrayabilir. Dinlerin çok büyük bir kısmı safsata olabilirler, ama olmadıkları bölümleri de bir anlık çok etkileyici bir olay ile olmadığıda ortaya çıkabilir. Ben Tanrı kavramını senin baktığın gibi bakmıyorum, çünkü çok ürkütücü bir nesneyi yaratmaktasın, ve bu nesne her ne kadar insanların içindedir diye savunsanda tarif ediş şeklin ile insanların bu nesneden korkmasına ve ürkmesine yardımcı olmaktasın.. Bütün bir EVREN ve onun kölgesi Tanrıdır demektesin, Tanrı hiç bir zaman kölge değildir, nurdur, ışıktır vs. O halde hangisi hangisinin kölgesidr??? Kaldı ki verilen örnek o kadar uç boyutta ki Evrenin sınırı nedir, evren nedir??? Başka evrenlerde var mıdır??? Var ise, ki bilimciler olduğunu da düşünmekteler bu durumda bahsettiğin Tanrı hangi evrenin kölgesidir??? Madem ki Tanrı genetik olarak her canlının içindedir neden onu görünmeyen bir kölge konumuna sokabilmektesin??? Yoksa aklında daha doğrusu S. Ateşin mantığı ile böylesine var olabilen bir şeyi böylesine küçültmenin anlamı nedir??? Tüm Tanrı hakkında S. Ateş etkili açıklamaların bana göre Tanrıyı büyütmüyor küçültüyor!!!!!!!!!! Ruhun sadece 70, 80 yıllık bir ölümlü ve işi biten bir enerji mi olduğunu düşünmektesin??? Ruh hakkında sanıyorum pek fazla bir bilgin ve inancında yok. İnsanın Tanrısı ile birebir ilişkisi olduğu tek enerji eğer var ise RUHUDUR. İnsan aklı ile, beyni ile Tanrıya ulaşmaz, Tanrısızlığa ulaşır. Bu bağlamda bu bilimin adına zaten Mistizim denir. Kısaca beyinsel ve bilimsel kanıtı sunulamayan bir bilimdir. Selamlar... |