Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Foren Archiv

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 01.11.2005, 01:41
bosswoman

Standard o.T.

Genau, du hast es auf den Punkt gebracht. Stichwort "ordentlich austeilen" ABER ZU RECHT!Ich denke keineswegs dass ich hier die klügste bin, aber ich darf trotzdem meine MEinung äußern, ist ja schließlich Sinn und Zweck dieser Foren. Zudem sollen ja nicht nur kluge leute was schreiben. Wenn"s demnach ginge, dürftest du ja garnichts schreiben.Neyse in meinem Beitrag ging es um Doppelmoral. Nämlich solche wie du, die zur Fastenzeit ein auf moslem machen.Zitat:
"Neyse su son ramazanin günlerinde kendime hakim olim. onun icin bir sey yazmiyorum."
BAska günlerde anlasilan sapitiyorsun......Brauch mich zu dir nicht mehr zu äußern, kendini sergilemeye devam et,bist damit das lebendige Beispiel meines Beitrags.
Alt 01.11.2005, 11:00
Benutzerbild von halitpasa75
halitpasa75 halitpasa75 ist offline
Neuer Benutzer

Standard o.T.

Katildigim bir nokta var. Gerceklestirdigimiz fikir alisverisini ben de cok olumlu ve faydali buluyorum. Bu seviyeli tartisma ortami bize taraflarin düsüncelerini anlamamiz konusunda bir hayli yardimci olduguna tüm ictenligimle inaniyorum.

Ancak diger konularda farkli düsünüyoruz.
Konumuz fikir özgürlügü veya ifade özgürlügü degildir. Tabii ki hepimiz - Pamuk elestirenleri ve savunanlari - fikir ve ifade özgürlügünün olmazsa olmaz bir deger oldugunu kabul ediyor ve bu degerleri savunuyoruz.
Ancak konu fikir özgürlügünü asmistir. Son yazimda belirttigim gibi Pamuk fikrini disa vurmustur, yani ifade etmistir. Her ifade, ifade özgürlügü korumasi altinda degildir. Bir ifade hakarete dönüsürse bu suctur ve hic kimse yargilanmaktan kacamaz.
Esas konumuz budur. Ifade hürriyetini degil, hakaret hürriyetini savunup savunmayacagimiz konumuzdur.
Takdir edersiniz, bir insan baska bir insana - cok afedersiniz - o..cocugu derse, bu cezasiz kalabilir mi? Sonucta bu da ifade edilen bir fikirdir. Ifade özgürlügü bu ifadeyi koruma altina alabilir mi? Alamaz.
Orhan Pamuk milletimize hakaret etmedi mi? "Türkler 1.5 milyon Ermeni, 30 bin Kürt katletti" dedi. Benim dedelerime katil dedi. Bana, kardeslerime, hepimize katil dedi.
Insanlara katil demek hakaret degil mi? Insanlari cinayet islemekle yanlis yere itham etmek, suc degil mi? Bir milleti topluca bir suc ile itham etmek, suc ile kalmayip irkcilik degil mi? Bunlar toplumsal barisi zedeleyecek ifadeler degil mi? Bunlari basin yoluyla yapmak sucu daha da agirlastiran bir sebep degil mi?
Benim dedelerim hayatta degiller. Bu sahis ölülerimize dahi dil uzatmistir. Ben dedelerimin varisiyim ve dedelerimin haklarini korumakla yükümlüyüm. Bu yükümlülüklerimi sorumlu bir sekilde yerine getiriyorum ve Orhan Pamuk"un hakaretlerinin cezasiz kalmamasi icin elimden gelen her seyi yapiyorum. Yanlis anlasilmasin, ben bunu sadece Orhan Pamuk davasinda yapmiyorum. Kim ki bana, aileme, atalarima ve milletime haksizlik ederse, ilk önce beni karsisinda bulur. Cünkü beni benden daha cok seven, ailemi benden daha cok seven, atalarimi benden daha cok seven, milletimi, ulusumu benden daha cok seven ve yurdumu benden daha cok seven hic kimse yoktur.

Atatürk "Ezen ve ezilen millet yoktur, haksizlik eden ve haksizliga göz yuman milletler vardir" demis. Bence cok hakli ve herkes bu sözden bir ders cikarmali. Ben dersimi cikardim.
Haksizliga göz yummam.

"Ifadelerin" gerceklik payina bir göz atalim.

30 bin Kürt katlettigimizi iddia etmekte Pamuk. Biz uzayda yasamiyoruz. Olaylar hepimizin gözü önünde cereyan etti. Bu "ifade" kesinlikle yalan ve tartismamiza gerek olmadigini düsünüyorum.

Gelelim ermeni meselesine. Anladigim kadar sizin bu konuda bazi tereddütleriniz var.
Acik yüreklilikle sunu belirtmek istiyorum: Anadolu topraklarinda Türkler tarafindan yapilmis herhangi bir soykirim söz konusu olmadigindan hic ama hic kuskunuz olmasin.
Bu konuda düsündügünüzün aksine ben bilgi sahibi olduguma inaniyorum.
Bu konuyla daima icice yasamisimdir. Ben bölgenin insaniyim. Ben birinci elden, o günleri bizzat yasamis insanlardan olup bitenleri dinledim. Bunun disinda arastirdim. Ermenilerin iddialarini arastirdim ve kaynaklarini inceledim. Kaynaklarin hepsi celiskilirle dolu. Baslica dayanaklari olan belgelerin önemli bir kismi sahte. Bu gercek yillar sonra tarihciler tarafindan tespit edildi. Lepsius ve Mavi Kitap kimlerin emirleri dogrultusunda ve hangi maksatla yazildigi ortada.

Fazla detaya girmek istemiyorum yoksa saatlerce bu konu hakkinda yazmak durumunda kalirim. Bundan dolayi kisaca ermeni tezlerini cürüten bir kac rakam vermek istiyorum. Osmanli topraklarinda 1915 yilinda, Fransiz resmi verilerine göre, 1.4 milyon ermeni kökenli insan yasamaktaydi. Ve bunlari takip ettigimizde tespitlere göre 1923 yilinda 1.1 milyondan biraz fazlasi hala hayattaydi. Bu ne demek, asagi yukari 300 bin insan ölmüs. Unutmayalim ki savas sartlari agir. Ölenler arasinda ceteciler var, eceliyle ölenler var, acliktan ölenler var, soguktan ölenler var, hastaliklardan ölenler var vs.
Bu saydiklarim sadece ermenilere mahsus bir durum degildir. Nice insan o dönemde zor hayat sartlarindan dolayi ölmüstür.

Bu acidan katletme diye bir konu yoktur. Katletme varsa o da remenilerin müslümanlara yaptiklari. Yaklasik 500.000 insanimiz bu dönemde ermenilerin kurbani olmustur ve ne hikmetse bunlari Orhan Pamuk söylemiyor. Ne himetese Ermenilerin yaklasik 2 milyon Hazar Türkün katledislerindeki rolü aciklamiyor. Yukari Karabag soykirimini anlatmiyor. Türklere yapilan zulümlerle demek ki ilgilenmiyor.

Konuya deginmisken bir baska önemli noktaya vurgu yapmak istiyorum.

Ermenilerin, AB"nin ve AB taseronlarin maksadi belli. Eger dikkat ederseniz artik bu konuyla ilgili sadece 1915 yili gündemde degildir. 1915-1923 zaman dilimi "soykirim" dönemi olarak adlandiriliyor.
Maksat, T.C."nin kurucularinin itibarlarini zedelemek ve T.C."nin temeli "bir soykirim üzerinde kuruldugunu" bize gercek olarak kabul ettirtmek. Eger biz bu sözde soykirimi kabul edersek mevcudiyetimizi tartismaya acmak durumunda kalacagiz. Zaten hedef bu.

Son dönemlerde, hepimizin malumu, hedef Mustafa Kemal Atatürk ve ilke ve inkilaplari. Ayrica Lozan. Bu iddialar, bu kazanimlarimizi yok etmek icin arac olarak sözde soykirim kullanilmaktadir ve ne yazik ki bazi kisiler ve kesimler bunlara gönülden destek vermektedirler.

Ben baska bir tespitinize katilmiyorum. Orhan Pamuk belki kahramanlik yapiyor, ancak o"nun kahramanligi AB icin.
Benim kahramanlik yapip yapmadigimi bilmem, o baskalarin takdirine kalmis. Bizim tek istegimiz ulusumuzu hak ettigi noktada görmek. Unutmadan, bence Anadolu topraklarinin ekmegini yemis, suyunu icmis, havasini solmus ve günesinde kavrulmus ulusumun her ferdi, icindeki kahraminiyla birlikte, kahramanlik yapacagi günü beklemekte ve hic süphem yoktur ki, o gün geldiginde, her bir yurttasim öyle kahramanliklara imza atacak ki, bunlar destanlasacak.

Gelelim sonuca. Orhan Pamuk edebiyatci idi.
Ve bundan sonra "edebiyatci" olarak yasamini sürdürebilir.
Ancak benim icin ve Türk toplumun büyük bir kesimi icin bu kimligini kaybetmistir Orhan Pamuk.
Toplumun büyük bir kesimi icin, kendi toplumunu asagliyan, dis mihraklara yaranmak icin elinden gelen herseyi yapan ve milletine degil AB"ye siginan bir portre geriye birakmistir.

Ben sözümün eriyim, bundan dolayi gönül rahatligiyla cok kesin ifadeler kullanmakta zorlanmiyorum.

Bundan sonra Orhan Pamuk kitaplarini almayacagim, kitaplarini okumayacagim ve eger bir gün Nobel ödülü alirsa alkislamayacagim, ta ki Orhan Pamuk kalkip benden, atalarimdan ve tüm Türk ulusundan, dünya huzurunda özür dileyene ve ifadelerini geri alana dek. O gün gelince belki affederiz.

Kisaca öldürülen yazarlarimiza deginmek istiyorum. Ülkemizde maalesef bir cok yazarimiz öldürülmüstür, bu cok büyük bir yaradir.
Ancak bunlarin hepsini ayni kefeye koymak yanlis olacagini düsünüyorum.

Birinci kategoride Ugur Mumcu, Taner Kislali, Onat Kutlar gibi yazarlar bulunmaktadir.

Diger kategoride Ali Kemal gibiler vardir.

Ben kesinlikle Orhan Pamuk"un öldürelmesini istemim, ancak zihniyet olarak bence ikinci kategoriye mensuptur Pamuk.

Son olarak alman edebiyatcilar hakkinda ufak bir tespit. Kanimca bu tartisma biraz fazla uzadi. Yanlis anlasilmami istemem, ancak sorunun bir "Ego" sorunu oldugunu düsünüyorum. Benim bazi düzeltmeler yaptigimi kendinize "yediremediginizi" düsünüyorum ve bundan dolayi konu sanki bu kadar uzadi. Yoksa size ve bana ne, Thomas Mann"in gizli bir escinsel olup olmadigindan.

(Böyle bir dedikodu uzun zamandir Pamuk hakkinda dolasmaktadir, yani yeni bir dedikodu degildir. En az 5-6 yildir escinsel, en azindan bi-seksüel oldugu iddialari ortalikta dolasiyor. Ancak bundan bize ne, degil mi?)
Alt 01.11.2005, 13:21
Benutzerbild von roman
roman roman ist offline
Neuer Benutzer

Standard Teşekkürler açıklamalarınız için.

Selamlarım ile...
Alt 01.11.2005, 22:04
Benutzerbild von fatih0811
fatih0811 fatih0811 ist offline
Neuer Benutzer

Standard Wie kommst

du zu dieser Aussage frage ich mich ??
Neuer Benutzer

Standard Wie kommst

Neuer Benutzer

Standard Wie kommst

Alt 01.11.2005, 22:14
Neuer Benutzer

Standard wie kommst du...

zu dieser aussage frag ich mich da hab ich nicht einen Punkt gesehen wo auf deine Aussage passt ?
Also gib uns mal ein bsp. auf der Seite ?!
Alt 01.11.2005, 22:15
Neuer Benutzer

Standard wie kommst du...

zu dieser aussage frag ich mich da hab ich nicht einen Punkt gesehen wo auf deine Aussage passt ?
Also gib uns mal ein bsp. auf der Seite ?!
Alt 01.11.2005, 22:44
Benutzerbild von xstudentxnrw
xstudentxnrw xstudentxnrw ist offline
Neuer Benutzer

Standard o.T.

ohne Text
Alt 01.11.2005, 22:45
Benutzerbild von xstudentxnrw
xstudentxnrw xstudentxnrw ist offline
Neuer Benutzer

Standard Einsicht ist der beste Weg zur Besserung

die denken zumindest irgendwann mal dran. Andere denken gar nicht dran und sind nur nach weltlichem und vergänglichem aus.

Was sagt man bei uns so schön:
Essek hosaftan ne anlar! :O)

Herkes herseyi anlayamayabilir..
Antwort