Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Foren Archiv

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 31.10.2005, 13:40
Benutzerbild von yapmaya1
yapmaya1 yapmaya1 ist offline
Neuer Benutzer

Standard achh

Mann.Du verdrehst wieder alles um.ich habe nicht behauptet,das Atatürk ein Diktator ist.Ich habe nur behauptet,dass es kleine Schnittfläche mit Diktatoren vorhanden ist.Dafür kann wahrscheinlich Atatürk nichts,wie zb.überall Bilder von Atatürk,als ob wir nicht dankbar sind,was er geschaffen hat.
Also jeder hat nicht wie du genug Zeit und nerfen sich mit der Vergangenheit zu beschäftigen.Wenn du damit andere belehren willst,dann gehst du eine Einbahnstrasse.So sieht es bei dir aus.Andere Meinungen respektierst du ja nicht,dass ist das typische an Kemalisten,leider.
Ich will hier nicht um den heißen Brei reden.Du brauchst nur die Augen aufzumachen,dann siehst du hast du gesehen in welcher Lage die Türkei war/ist,aber von einem Kemalisten kann man es nicht verlangen.
Alt 31.10.2005, 13:44
Benutzerbild von xinciboncukx
xinciboncukx xinciboncukx ist offline
Neuer Benutzer

Standard o.T.

bbir sayfaya bakmaktan korkan bir toplummu olmus inananlar.bakin bence farkli olan hersey den biraz almak,corbanin tadini guzellestirir,
Alt 31.10.2005, 14:20
Benutzerbild von xinciboncukx
xinciboncukx xinciboncukx ist offline
Neuer Benutzer

Standard o.T.

iste bu bir bakistir .tolere edilecek insanliktir bu , elleriyle orulmus duvarlari yikabilsede kimileri gercekle karsilassa.
Alt 31.10.2005, 14:43
Benutzerbild von halitpasa75
halitpasa75 halitpasa75 ist offline
Neuer Benutzer

Standard o.T.

Orhan Pamuk vatan haini olmayabilir, zaten ben böyle bir sey iddia etmiyorum.
Benim iddiam, Orhan Pamuk bir suc islemistir ve bunun cezasini cekmelidir.
Bu cezanin bir adli boyutu vardir ve bir toplumsal boyutu vardir.
Adli boyutuna biz karisamayiz. Yargi sürecini bekleyecegiz ve umarim yargimiza artik müdahale edilmeyecek ve sanik yasalarda yer alan suctan hüküm giyecek.

Toplumsal boyutuna gelince. Orhan Pamuk Ingiliz degil, Fransiz degil, Türk.
Orhan Pamuk bu ulusun sayesinde Orhan Pamuk olmustur. Yine ifade ediyorum, ben arkadasin tüm kitaplarini - sonuncusu haric - Türk edebiyatcisi oldugu icin okudum.
Ve bir kacini begeniyle okudum.
"Kar" beni bir hayli sinirlendirdi, yine kitabi aldim ve edebiyatci oldugu icin okudum.
Ancak son aciklamalari artik edebiyatciliginin önüne gecti. Bunu kendisi istedi. Maksadi acik. Bati"ya yaranmak. Bati"ya nasil yaranirsin. Milletini asagliyarak.
Orhan Pamuk bunu yapti.
Milletini asagladi. O"nu Orhan Pamuk yapan milletini asagladi.
Suc isledi.
Bazilari fikir özgürlügü diyor. Fikir özgürlügü sinirsiz bir hak degildir. Eger bir ifade fikir olmaktan cikip hakarete dönüsürse, o zaman hic kimse fikir özgürlügü arkasina gizlenemez. Bu dünyanin her demokrasisinde gecerli bir kuraldir.
Yineliyorum. Orhan Pamuk suc isledi ve bundan dolayi yargilanacak.

Bizim ülkemizde gömlegi degismek moda oldu. Orhan Pamuk modaya uyup edebiyatci gömlegini kendi istegiyle cikartti.
Orhan Pamuk bu toplumun bir üyesi olmayi reddetti.

Bugün O.J.Simpson sporcu kimligiyle anilmiyorsa, bu artik Orhan Pamuk icin de gecerli.

Toplumsal boyutu budur. Orhan Pamuk artik bu toplumun bir edebiyatcisi degildir. Orhan Pamuk topluma hakaret eden ve cezasindan kurtulmak icin "AB"nin sefkatli kollarina" siginan bir adamdir. Biz böyle insanlari sevmiyoruz. Sevenler alsin, hayrini görsün. Ancak dikkat, bir kez hayirsizlik eden, her an yine edebilir.

Istanbul"un isgali esnasinda bir Türk katil yakalanmis, Türk adaleti tarafindan yargilanmis ve idam cezasina carptirilmis. Bu suclunun bir akrabasi bir Ingiliz ile evliymis. Akrabasi idam edilmesini istememis. Ingiliz koca devreye girmis ve Ingiliz isgalciler yargiya baski kurmuslar ve idam etmekten vazgecirmisler bizimkileri. Sucluya bunu haber etmek icin Hapishane Müdürünün odasina getirilmis. Ingiliz büyükelci, müjdeyi vermek icin, bizzat orada bulunuyormus. Olup bitenleri anlattiktan sonra, bizim idamlik sunlari söylemis:
Eger siz beni idam etmezseniz, ben kendimi asarim! Ben bu topraklarin evladiyim ve isgalcilerin yardimiyla serbest kalmak istemem!

Kusura bakmayin, ancak benim tespit hatalarim ve eksik bilgilendirmelerim yoktur, bu konuda israrliyim. Eksik bilgilendirmem söz konusu olamaz, cünkü sadece ve sadece sizin verdiginiz bir kac hatali bilgiyi düzelttim. Tespit hatalarim olamaz, cünkü düzelttiklerimin dogrulugunu kabul ediyorsunuz ve ayrica verdiginiz dogru bilgilere dokunmadim.

Önceki yazimda belirttigim gibi. Bu yazarlari Pamuk ile kiyaslamak yanlis. Ülkemizde sözde "ermeni soykirimini" kabul etmek suctur, Fransa"da sözde "ermeni soykirimini" tanimamak. Sartre cikip, biz Fransizlar Cezayir"de soykirim yaptik deseydi, acaba o zaman ne olurdu? Acaba Fransa"da hic "vatan haini" yok mu? Vardir, ancak onlar tarihin karanliginda gömülü olduklari icin biz göremiyoruz.
Her ülkenin "vatan hainleri" vardir.
Türkiye buna dahil.
Alt 31.10.2005, 15:16
Benutzerbild von rebellerisch20
rebellerisch20 rebellerisch20 ist offline
Neuer Benutzer

Standard classik kizdan klasikler

cok classik laf etmessin kim vurdugu bilinmezz belki kurtler? yoksa onlar cinayet islemezlermi turklermii olabilir ihtimal dahilinde bizde hain cok biri cikar yapar. ama aptalda cok ozellikle avrupada ne dedigi pek anlasilmayan ,koklerinden kopleks duyan (hic ben kurdum lazim turk degilim filan demeyin hepimiz o topraklarin cocuguyuz)(unutmayinki burda turk kara kafali demek ve cogumuzda oyleyiz) O YUZDEN LUTFEN BOYUNUZU ASAN SOZLER SOYLEMEYINIZ.
Alt 31.10.2005, 19:31
unknown

Standard Bravo...tek kelimeyle. Evvela

saygiyi ögren."Ulan"li da konusanlari cok gördük burada. Yarasi olan gocunur! Hokkabaz seni.
Alt 31.10.2005, 19:34
unknown

Standard Hizlikacak´a türkce dersi

" hallelujah"
Elhamdülillah! Allah"a sükür! demektir. Birdahaki sefer..kin kusmadan evvel, arastir!
Alt 31.10.2005, 20:02
Benutzerbild von dagukan
dagukan dagukan ist offline
Neuer Benutzer

Standard o.T.

herkese istedigini yapar..
benim amacim burada bazi sinsi gurupalarin ve cevrelerin yapmak istedikleri oyunlari su üzerine cikarmak.. milleti aydinlatmak..
o sayfada hiristiyanlik ile ilgili Link in olmasi kasitli..
Ben ülkemizin bütünlügünü koruyan Tüsk Silahli Kuvvetleri gibi düsünüyorum..
Misyonerlik te Türkiye icin bir tehlike olusturuyor.. diger faktörler gibi..
Alt 31.10.2005, 20:52
Benutzerbild von roman
roman roman ist offline
Neuer Benutzer

Standard Fevkalade ilginç ve güzel bir yazı ve,

biraz kahramanca bir bakış açısı. Bu hatayı Orhan Pamukta sık, sık yapmakta bu kahramanlıklarınız tesadüfü bir ortak nokta, Paradox ama işte öyle...

En azından yazınızın içeriğinde fikirler ile dopdolu çerçeveler bulunmakta.

Ve farklı düşünmemize rağmen bu ana kadar paylaştığımız yazımlarda, ben şahsen çok olumlu bulmaktayım, dialog denilen ilişki insani ilişki olmak zorunluluğunu taşımalıdır.

Orhan Pamuk bir edebiyatçıdır ve roman yazarıdır, kalemi ile kendisine dünyada bir yer bulmuştur, yaşadığı ülkesinden daha fazla dünyada bir edebiyatçı olarak kabul görmüş ve saygın bir yer edinmiştir. Bunu bu tür açıklamalar yapmadan önce başarmıştır.

Bizde Orhanlar yazar oldukları zaman sevilmezler, aslında yazarlarda sevilmezler, birer öcü gibi gösterilirler, konuşuncada ulu orta, damga yerler ve (hukuki)!!!! işlemlere uğrarlar son duraklarıda genellikle cezaevleri olur, bu konuda eminim sizinde oldukça isimler olarak bilgi sahibisiniz ve hepsi birer TÜRK yazarları olarak bildikleriniz mutlaka bulunmakta.

Ve Türkiyemizde bir kişi yazar olmak isterse Anadolu yazarlarının geçmişlerini önce okumalıdır ki, o güzel ve rahat olan yaşamının başına karanlık bir şeyler gelmesin...

Nedir o korku? kişiliğine saldırı, mahkemelerde süründürme, cezaevleri, en uç noktada ve genellikle uygulanan suikast ile canını alma.

Ben bu konuda Anadolu yazarlarından sayılar ile utanç duyulması gerekecek kadar, insanın hem onuruna ve hem vicdanına dokunacak kadar, yaşamlarını yitirmiş yazar sayısını buraya koyabilirim, ama bunları sizlerde bilmektesiniz.

Onurdan farklı şeyler anlamaktayız.

Vatan sevgisinden de.

Bu onursuz ve utanç verici dönem bitmek zorunda, bir yazar ne düşüncelerinden, ne yazdıklarından, nede yaşam biçiminden, ne toplumsal, ne hukuki olarak yargılanmalıdır, nede damgalanmalıdır.

Bu tü muğlar keskinliklerin sonucu geçmişte oldğu gibi hep cinayetler ile sonuçlanır.

Bir insanın söyledikleri ve yazdıkları bireyseldir, ama doğrudur, ama yanlıştır.

Ve bu konu yaadığımız şu anki dünyanın uygar bölümünde salt fikir özgürlüğü olarak evrensel hukukta koruma altına alınmıştır ve korunmaktadır.

Gelelim tekrar Sartre örneğine Fransız Askerleri işkencecidirler, Cezayirde insanlara işkence yapılıyor askerlerimiz tarafından dediği zaman.

Her toplumda olduğu gibi Fransanında aşırı sağcıları onu vatan haini ilan etmişlerdi, general degeol siz ne yapıyorsunuz, Sartre Fransadır, Fransa Sartredir, diyebilmiş, belkide oluşabilecek bir suikastin önüne geçmiştir.

İnsanların vatanını ne kadar sevdiği geçmişte yapılan hatalar üzerine yaptıkları açıklamalar ve yazılar üzerine belirlenemez.

Ben sanmıyorum geçmişte korkunç bir şeyler olmadığına, ama bu konuda yeterli birbilgiye sahip değilim, sizde değilsiniz, çünkü yeterli bir belgeleme açıklığı yok.

Böyle bir durum olmuş olsa bile bunu yapan o dönemin yöneticileridir beni bir Türk olarak asla bağlamaz.

Ben bu günümde bir Türk ve Türkiyeli olarak insanlık için neler yaptığımdan sorumluyum.

Ve öyle bir şeyler oldu ise o Türkler ile benim ortak olabilecek hiç bir bağımda yoktur.

Edebiyatı bu kadar siyasileştirmek doğru değildir.

Alman yazarları hakkında biraz daha detay diyorum.

Eksik ve yanlış verdiğim hiç bir bilgim olmadı.

İsterseniz size bu yazarların tüm yaşamını aktaran çok detaylı bir Alman sitesinin adresinide bırakırım.

Her neyse.

Evrensel bir düşünürün evrensel cümlesi ile tamamlayayım yazımı.

Ben senin düşündüklerini benimsemiyorum, ama onları savunabilmen için canımı veririm...

Selamlar ve sizlere barış ve hoşgörülü bilgi paylaşımları...
Alt 01.11.2005, 00:01
unknown

Standard nicht Nobelpreis, Friedenspreis des d...

sorry, aber Orhan Pamuk hat nicht den Nobelpreis für Literatur erhalten, sondern den Friedenspreis des deutschen Buchhandels.
Das ist ein riesen Unterschied. Den Nobelpreis für Literatur hat in diesem Jahr der Brite Harold Pinter erhalten.
Antwort