| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
||||
![]() önüne veriyorum karistir ve icinde ne var ne yok anlamaya calis?
sen hesap sorma mühendisimisin forumun modiliginemi özenmeye basladin daha yazilarini bile Forum sahibleri beyenmeyip siliyorlar :O)))) Kendine iyi bak canikom mucksss :O))))) |
|
||||
![]() Aktardigim yazina ne hakaret nede bir kötü cümle kullandim bok harfiylen bana saldiran sahisi kiniyor ve foruma sahib cikmak istiyenleri protesto ediyorum
Oezsu gibi bende düsünüyorum foruma katilmamayi? :O) Burda sadece baskalari rencide ediliyor bizim görüsümüz en iyisidir bizden iyisi yok herseyi biz bilirizlere zaman gelir alin forumu basiniza calinda deriz. Ciavvvv.... |
|
||||
![]() diğer bölümlerini atlıyorum, çünkü yazsam da kavrayableceğini inanmıyorum...
Maddeden Teknolojiyi anlamaktasın sosal bilimlerin bilimsel teknik araştrmasına girerler. Şu an burada yalınızca parmakların ile harflere basarak klavyende, düşünceni ve hislerini ilettiğin aygıt PC insanlığın o değerli bilimciler ile yarattığı en büyük buluşudur. İşte o buluş sayesinde insanlık teknoloji döneminin çağını tamamlayıp bilgiçağına adım atmıştır. Sen öyle bir ülkeden geldin ki, sanayi (teknolojinin yardımı ile) çağını bile yaşamamıştır, ki sen şu an içinde bulunduğumuz bilgi çağının ne büyük bir önemini kavrayabilesin. Sen düşünce yapın ile daha sanayi çağının öncesinde yaşamaktasın, Hamburgun göbeğinde oturmana rağmen. Bilgi çağı demek insanın tekrar özüne dönmesi demekir. İnsan denilen canlı düşünen canlıdır, sanayi toplumunun insanı her ne kadar teknolojinin insan yaşamının kaltesini çok yükseltmişte olsa bile, insanın tam özüne döndürememiş, ama bilgi çağının önünü açmştır. Nedir düşünen canlı olan insanın özü, düşünerek yaratabilmesi, fiziğini fazla kullanmak zorunda kalmamasıdır yaşamını sağlayabilmesi için... Kısaca fziksel dönüşüm, gelişim değil,beyinsel, gelişim ve dönüşümdür... Eğer bu değişim seni rahatsız etmekte ise, senin hem insan olabilme sorunun, hem inanç sorununda vardır. Çünkü ancak düşünen bir insan yaratıcıdır, amelelik yapan insan değil... Düşünebilen bir insan ruhun derinliklerine ulaşabilir... Neden sevgili tanrının onu düşünebilen bir canlı olarak yarattığını araştır. Düşünmesini bilmeyenin bu tür sorunları olmaz, çünkü başkaları onun için düşünüp yaşamını rahatlaşımıştır, bu yeni çağa kadar... Bu çağda insanın özünden kaçabilmesine ait açık bir kapı kalmayacak... Çünkü düşünmeye bir insanın bu çağda asalak olarak yaşayabilmeside noktalanacak... Gelişmiş insanların arasında mutlu olabileceği bir yeride iş alanıda bulunmayacak... Tanrı eğer ki görünen ve görüneen tüm evrenin ve evrenlerin yaratıcı ise. Tüm zamanların ve tüm zamansızlıkların en büyük düşünürü ve bilimcisidir. Umarım insanlığın bu dünyada bile o Tanrıya nasıl adım adım aklaşmaya çalıştığını biraz olsun kavramaktasın. Aeşin, tekerliğin, buharlı taşıtların, makineleşmenin ve düşünmenin, düşünebien bilgi ile donatılmış insanların. Yoksulluğu, düşmanlığı, ırkçılığı, fanatizmi, cahilliği yok etmiş bilgi çağının bilgili insanlarının Tüm dünyada yalnızca dünyalı ve evrensel olarak uzaya açılmaya başladığı bir dönem doğru ulaşmakta bu yeni çağ... Eğer ki bir Tanrıya inanıyor isen o Tanrının o insanarının neden düşünen canlılar olarak yaratıldığınada güvenmek ve inanmak zorundasın... Elbet insanlığın arasında bulunmak istiyorsan... |
|
||||
![]() ben ekmek yedigim yere ihanet etmem Almanya dünyada nice teknolojilere imza atmis bir ülke ve burda yasamayida seviyorum.
Anayasasida cok iyi inkar etmiyorum ama bazi yanlisliklarida elestire bilirim. Ben yazilarimin cogunu abd ve diyer ülkelere yönelttim cogunluklan Almanyaya ve Almanyanin anayasasina deyil. Eyer Almanyada Sosyal Demokratlar basta olmasaydi CDU olsaydi onlarda savasa evet diyeceklerdi ozaman Almanyayida elestiremezmiydim. Bir ikincisi burasi herkesin katilacagi bir forum forumu bir kac arkadasinlan beraber sanki sizlerin herseyi bildiginizi ve dogrulari anlattiginizi sanarsiniz. Bak Cumhuriyeti cok iyi koruyorsun ama Cumhuriyet tarihinde herzaman yasaklamalar olmustur. Hiristiyana karsi Kürt lere karsi Ermenilere karsi yani cumhuriyeti arasira elestirdigim zaman neden okadar hirslaniyorsunki. Sen azinliklara haklarin verilmesini esterdin ermenilerin kilisilerini özgürce ziyaretini isterdin bizler Türkiyede bazi seylerin her kesime verilmesini istedikmi neden hemen demokrasi bekciligile soyuluyorsun. Senden tekrar rica ediyorum lütfen yazilarima cevap yazma sakalasmayi ve arasira kizdirmayi severim ama senlen anlasamiyoruz. Herzamanda böyle olmasindan rahatsiz oluyorum senin baskalariylanda anlasamadiginin farkina vardim. Universte okumus Ögrenciyi ve CagdasTürkü bile agir azarladin foruma ender giriyorlar artik. |
|
||||
![]() Sornun ney CagdasTürk len anlasamiyorsun Ögrenciylan anlasamiyorsun aynisini enis ve diyer arkadaslarinda yapiyor.
Gercekten artik girmiyecegim foruma biktim bu karsilikli kücük düsürmelerden. Alin forum sizin olsun siz kazandiniz. |
|
||||
![]() dostun gelir şimdi yardımına, tüm bildiği küfürleri senin için yapıverir.
Ülen dingil,sen kimsin bana kaşık, kaşık bok yedirecek bok herif... Bir tek yaznı çıkar şuraya küfür etmediğin, kadınlara bile sen burada sayfa, sayfa küfür ettin utanmaz, arsız herif. Nerede yazdın burada bir tek olsun bir insandan özür diediğini. Galvani defterine yazdın, o da korkundan başına kökten dincilikten bir bok geleceğinin korkusundan insanlık anlayışından değil. Daha iki gün önce Alman olduğunu ve seçımlere katıldığını yazmakta bu günde Enise alman olduğu için küfür etmektesin. Bir alman, kemalist, milliyetçi, evrensel, aklına ne gelirse olamaz diye bir kuralı var. Sana bn iki yüzlü diyordum, ama en binbir suratlı, kara cahil ve dengesiz, pis bir küfürbazsın. Ya adam gibi, insan gibi insan olursun, yada defolup gidersin dürüst tartışmaların arasından. Emin ol ki bu sayfalardan senin kaybolman bu sayfalarda insani ilişkilerin kurulmasının ilk adımı olur... |