Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 11.09.2005, 15:12
Benutzerbild von xbaburx
xbaburx xbaburx ist offline
Neuer Benutzer

Standard dogru yalancının elinde dogru olmaz!

ben buharinin degil senin sözüne karsı cıktım.senin neyi amacladıgını en basından bile bile kalkıp da söylediğin sözü onaylamak buyuk bir hamaklık olurdu.
Alt 11.09.2005, 18:24
Benutzerbild von xstudentxnrw
xstudentxnrw xstudentxnrw ist offline
Neuer Benutzer

Standard hmm, Frauen mal im Westen..

bekommen sie den gleichen Lohn wie die Männer? Oder hat man die Gleichberechtigung NUR eingeführt um billigere Arbeiter für gewisse arbeiten zu haben? Oder hat man damit beabsichtigt freier ihren Körper zu verkaufen, ihn zur Schau zu stellen?? Oder wollte man die Zahl der Seitensprünge und unzufriedenen Familien steigern??? Oder wollte man dafür sorgen, dass Kinder eine schlechte Erziehung bekommen und so besser zu lenken sind und in Discos Geld dalassen? UND sich jeden SCHROTT kaufen, weil sie keine Aufmerksamkeit seitens ihrer Eltern bekommen?

Interessant ist, dass viele Länder nach dem Wohl der Arbeitgeber handeln..
Alt 11.09.2005, 18:26
Benutzerbild von xstudentxnrw
xstudentxnrw xstudentxnrw ist offline
Neuer Benutzer

Standard bilgisizlik, bunlar cevaplanmistir..

esitlik nerede gecerli, insanlarin özelliklere göre görevleri, sefaat konusu tam nasil Kuranda anlasilir!!! iyice bak cimbizlama!!! ;O)

NEREDE görülmüs kasabin Doktorluk yaptigi?
Alt 11.09.2005, 18:58
unknown

Standard Babur Yaniliyorsun

Bu yanilgina hemen Iki Örnek vereyim ilahlastirma acisindan..

1- Mirac
2 Habibim..

Daha sakal-i serif i Hirkay-i serif i koymuyorum önüne..

Mirac Olayini buraya Hadislerden oldugu gibi aktardim Okursan ve bir aciklama Getirirsen Beni mutlu edersin..

Habibim ( sevgilim ) Bu Hitap Kuran in neresinde vardir.

Allah Ogul edinmekten arindigi kadar sevgili edinmekten de arinmistir.
Alt 11.09.2005, 19:05
unknown

Standard Önemli Olan senin Onayin degil babur

Önemli Olan GERCEK !..

Ve Gercek ne yazik ki bundan Ibarettir.

Bir alternatifin Bir kanitin varsa Duymak isterim..

Bana senet insanlar diye gelme..
Cünkü O senet insanlarin da Güvenilir olduklari Tartismaya aciktir.

Cünkü Ihtilaflarinin Rahmet oldugu söylenen kisilerin ITTIFAKLARI GAZAP olur..
Bunu söyleyen Insanlarin müslüman olduklari da tartismalidir.

Hoscakal
Alt 11.09.2005, 19:31
unknown

Standard Buyur

Yazan Kişi: CaTMaN
Tarih: 06-15-05 10:44

Yâ İlâhî ol Muhammed Hakkıçün, Ol şefâat kânı Ahmed Hakkıçün. Afv edip isyânımız kıl rahmeti, Ol Habîbin yüzü suyu hürmeti.
(Süleymân Çelebi)

Habibi degil diyenler,o zaman bundan sonra mevlüt okutmasinlar,mevlüte inanmasinlar.

Süleyman Celebi Hz.leri mevlüt ü o icat etmisdir.Eger o habibi diyorsa?Süleyman celebi Hz.lerine inananlar da celiskeye düsmemesi lazim dir bence.Alim ya dogru söyler,ki Alim sadece dogru yu söyler,Alim in anlatigi kuran ve sünnet disi ise alim degildir o.Agzi ile kus tutsa,hava da ucsa yine alim olamaz.Hayvanda ucuyor.

Müminler habibi derken,Peygamber Efendimizi s.a.s ilmi kücültiyor muyuz?yoksa yüceltiyor muyuz?Adamlar kalkmis degil diye kivraniyorlar.

Kac hadis var habibi üzerine ,buhari, tirmizi, de geciyor halen inkar ediyorlar.

"Öğünmek için söylemiyorum. Allahü teâlânın habîbiyim, peygamberlerin reisiyim." (Hadîs-i şerîf-Sünen-i Tirmizî)

Diyelim tirmizi (hasa)yalan dan yazmis,peki bunu yazmak la onun eline ne geciyor??Düsünemesiniz tabi:-)))

"Böylece Allah, dünya ve ahiret sevabının güzelliğini onlara verdi. Allah iyilikte bulunanları sever." (AL-İ İMRAN SURESİ / 148)

Madem Allah (hasa)seviyorsa Peygamberini neden sevgili edinmesin?

Sevgili deyince bizim aklimiza hemen sehvet i sevgili seyler aklmiza geliyor,(hasa)Allah bunlardan münezeh dir bunu bilmiyorlar.Allah i iyi taniyanlar Allah in en büyük lütfü de insanlara, ask ,oldunu anlarlardi.

**

Yazan Kişi: Alpi003
Tarih: 06-16-05 13:21

** Ben sana asik olacak ey latif.Kabul olmaz mi dü Alem ey serif !.. **

Bu Konusma Allah ile Peygamber arsinda gecmis ) Yazari da gayet tabii Süleyman Celebi )

Ne zaman sair Hazret oldu onu bilemiyorum ama Bu Ifadeler eski yUNAN ilahlari icin Kullanilan ifadelerdir )

Kan cekiyor atbii...

)

**

Sultan Mahmud-i Gaznevi, birkaç adamını, Şeyh Ebül-Hasen-i Harkani hazretlerine gönderip onu yanına çağırmıştı. “Eğer gelmek istemezse, (Allah’a, Resulüne ve sizden [Müslümanlardan] olan âmirlere itaat edin) mealindeki âyeti okuyun” demişti. Şeyh hazretleri de gelmek istemeyince, kendisine bu âyeti okudular. O ise, (Allah’ın itaatine o kadar çok dalmış bulunuyorum ki, Resule itaat etmekten haya ediyorum. Âmire itaate vakit nerede?) dedi. Şeyh hazretlerinin [sekr halindeki] bu sözü, Allahü teâlânın itaatini, Resulünün itaatinden ayrı bildiğini göstermektedir. Şeriatın, tarikatın ve hakikatin bütün basamaklarında, Resulullaha itaat, Allahü teâlâya itaattir. Resulullaha itaat ile olmayan Allah’a itaat, dalalettir, sapıklıktır. Mehene şehrinin şeyhi, üstad Ebu Saîd-i Ebül Hayr ile otururken, Horasan’daki seyyidlerin büyüklerinden Seyyid Ecel de yanlarında idi. Bir meczup içeri girdi. Şeyh hazretleri, onu, Seyyidin üst yanına oturttu. Sonra seyyide dönerek, (Size olan saygımız, Resulullahı sevdiğimiz içindir. Bu meczubu ise, Allahü teâlâyı sevdiğimiz için yüksek tutuyoruz) dedi. Allahü teâlânın sevgisi ile, Resulullahın sevgisini ayıran böyle sözleri doğru yolun büyükleri uygun görmez. Allah sevgisinin, Resulullaha olan sevgiden çok olmasının, tarikat sarhoşluğundan ileri geldiğini bilirler. Böyle sözlere izin vermezler. (1/153)

(Allah ismi ile peygamberin ismini ayırmaz, yan yana söylersiniz) demesi de yanlıştır. Çünkü Habibinin ismini kendi isminin yanından ayırmayan Allahü teâlâdır. İmanda da, itaatte de kendi isminin yanında bildirmiştir.

Daha ister misin babur ?..
Sen olaya kendi pencerenden baktigin icin herkesi kendin gibi sanabilirsin ama Halk öyle degil
Alt 11.09.2005, 20:30
unknown

Standard Sinek li SÜNNET :o)

Yazan Kişi: CaTMaN
Tarih: 09-11-05 06:27

Bize yobbaz diyen medeni yobazlara asagidaki Hadis i serifi sunayim da görsünlüer kim yobaz mis,kim gericimis:-)))Hadis leri inkar eden de iyi okusun:-)))az mühlesinler:-)))Arab düsmanlari da okusun:-))

"Sizden birinizin (yemek) kabina sinek düsecek olursa, onu iyice batirin. Zira onun bir kanadinda hastalik, digerinde sifa vardir. O, icerisinde hastalik olan kanadiyla korunur."

Ebu Davud, Et"ime 49, (3844); Buhari, Tibb 58, Bed"ü"l-Halk 14; Ibnu Mace, Tib 31, (3504, 3505); Nesai, Fera" 11 (7, 178).

Hadis i serifde, sinegin mikrop tasiyici olduguna dikkat cekmekte ve sinegin bir kanadinda sifa, diger kanadinda ise hastalik oldugunu bildirmektedir. Bu da Peygamber efendimizin bir mucizesidir. O zamanda sinekte böyle bir özelligin bulundugunu kim biliyordu ki? Yobazlar mi?(hasa):-))Mikroskop mu vardi?:-))))Sinegin bir ya*ninda mikrop, diger yaninda ise, o mikrobu sterilize edecek, panzehir görevini yapan bir ilac tasidigi günümüz tip arastirmalarinin ortaya koydugu bir gercektir. Bu meseleyi inceleyen fen adamlari, “Sinegin sirtına bastigimiz zaman mikroskopla gördük ki, bir kisim mikro varliklar saga sola kosuyorlar. Bunlarin sterilize edici elemanlar olduklarını anladık” diyorlar. Simdi kim gericimis?kim örümcek beyinli mis?Düsünün:-))bize demeyin,sizin bilim dediginiz sey, bizde 1400 yil önce vardi:-))))

**

Simdi corbamiza Tam yagli bir sinek düserse ve biz corbayi yemezsek kafir mi oluruz dinden mi cikariz ?..

Sinekli Corba sünnet mi ?..

ayni arkadas Peygamber in her sözü Vahiy altinda gerceklesmistir diyor..

Simdi sinek mi yemeye basliyalim sifa niyetine..

Ne yapalim ?..
Alt 11.09.2005, 21:04
Benutzerbild von xbaburx
Neuer Benutzer

Standard ben de tam da bunu söylüyorum!

önemli olan senin onayın değildir.sahabe ve onun yetistirdikleri kişilerle bir sonraki peygamber cagına en yakın nesilin ortaya koydugu ilmin sonucu ortaya konan hadisler ve hadis ilmiyle karsı cıkıp karaladıgın yalan hadislerin kol gezmeye basladıgı muslumanların uc kıtaya uzanmaya baslamasıyla ortaya cıkan yeni ve sapkın anlayıslara tepki ve dinin aslına sadakate dayanan sunnete sarılma anlayısını, sen ehli sunnetin ortaya cıkma nedenlerini ortaya koyarak curutmeye calısıyorsun.kendini curutuyorsun.
Alt 11.09.2005, 21:19
Benutzerbild von xbaburx
Neuer Benutzer

Standard sinek avlamaya ayıracak vaktim yok

bunlara acıklama getirdik diyelim.sen baska baska turlu turlu seyler getireceksin.sineklerle ugrasamam.yaptıgım tum yorumlar genelin acıklanmasına yöneliktir.yeterince acıkladıgımı dusunuyorum.kuranın neden sunnetten ayrılamayacagını neden peygambersiz olamayacagını kuranın,asrı saadetin yasanmıslıgı kuranın pratik hayata her seyiyle yansımıslıgını kopmaz butunlugunu acıklamaya calıstım.bunlar hakkında bir seyler söyle .bırak sinegi minegi.kaynak taraması yap yokla hadis gercek mi nerde söylenmiş ne amacla söylenmiş incele ondan sonra konustur benim mantıgım .alay etmek için aktardıgın guya delillerin pesine takılıp aptallık yarısında jokeylik yapacak değilim.bana kısır catısmalara dusecek örnekler gösterme.

habibim lafına da iyi takmısın.iyi yaygara koparıyorsun.Allah cocuk edinmeyecegi gibi sevgili de edinmezmis.uleng densiz bu sevgiliyi kendi sevgilin gibi algıladıgınA GÖRE BAYA BİR SORUNLUSUN..bu söz uzerinde koskoca bir EDEBİYAT OLUSMUSTUR.dunya kadar örnek getirirsin.beagt ve siir.edebiyat urunleri ayrıdır.vaktim yok vesselam.
Alt 11.09.2005, 21:22
Benutzerbild von 6666mahfuz
6666mahfuz 6666mahfuz ist offline
Neuer Benutzer

Standard Lieber Franz, herzlichen Glückwunsch-))

zu deinem 60. Geburtstag.-)) Bevor du stirbst, lade ich dich ein guter Muslim zu werden, danach wirst du automatisch ein guter Deutscher-)))
Das arabische Alphabet setzt sich aus Sonnen- und Mondbuchstaben zusammen, aus dieser Einheit ist für die ganze Menschheit die göttliche Wahrheit an uns alle gesendet.

Trink lieber Selters anstatt Sekt zu deinem Geburtstag, ist gesünder für das Gehirn-)))
Antwort