Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 11.07.2005, 19:46
eniskaya

Standard Alüüüü hemsolar ve azmanlar

yaa Vaybeede yine sorun var.... ich glaube Vaybee braucht einen Update... süleeeee Update icin hgep beraber biraz baski yapsak ne dersiniz...

Lieber bleibe ich 1 Monat Vaybee fern, damit es einwandfrei funktioniert, als das jedesmal probleme auftauchen... heute ist mein Bild weg.. üffff, das nevt total
Alt 11.07.2005, 20:13
Benutzerbild von 6666mahfuz
6666mahfuz 6666mahfuz ist offline
Neuer Benutzer

Standard Allaha ismarladik, bye bye, güle güle

Vaybee.watch.com benim bilgisayara sormadan nasil girmek ister?? Beni istemiyorsanis, sorun degil, siz bana lazim degilsiniz, caninizda sag...basinizda sag olsun..Allah hepimize aklimizi daha cok kulanmasini, salih ameller, iyi ahlak nasip etsin, magfiret eglesin...
Cagdas düsüncelere sayginiz yüksek sayilmaz..
Neyse,... hasta la vista,BABIIIIES...Euer Terminator kommt auch irgendwann...süpheniz hic olmasin..hepimiz bu fani dünya`da misafiriz-)))

Insch`Allah hakkinizi helal edersiniz, besonders Eniskaya, Isinsu und Hacikischkisch, *schnief* sizi özlicegim, bilhassa Donpepelino, Pompalanejat vs. benim hakkim varsa, her zaman helal olsun-)))

Allaha emanet, eyvallah-))
Alt 11.07.2005, 20:19
eniskaya

Standard Helal olsun burasi zaten görüs alis veri

yeri nicht mehr und nicht weniger...

Warum gehst du weg... tam anlamiyle anlayamadimda.... Vaybeemi problem yapiiir... ach kein Problem, wenn der tag lang ist und die zu viele Fehlerquellen in deren System haben, dann passiert sowas hihi...
Alt 11.07.2005, 22:16
Benutzerbild von isinsu
isinsu isinsu ist offline
Neuer Benutzer

Standard :) beni de seven varmis burada demek..

hayret! sanki hep buradayim da.. neyse... Yolun acik olsun...hoscakal
Alt 12.07.2005, 00:08
Benutzerbild von berlinfatih
berlinfatih berlinfatih ist offline
Neuer Benutzer

Standard Son Kisim

33. Onlara istedikleri talimatı verdiler
Sakın inançlara karşı çıkmayın dediler.

34. Gerçek İslam istediğinizi söyleyin
Herkese duyurun (bizde müslümanız) deyin.

35. (Amma) deyin (Hilafetle olmaz İslamiyet
Bize lazım şu batı modeli cumhuriyet.)

36. İstemiyoruz Hilafeti diye haykırın
Yükseltin sesinizi tüm dünyaya duyurun.

37. Kötüleyin Halifeleri örnekler verin
Gösterin yezidi, mervanı ileri sürün.

38. Karalayın emevileri, abbasileri
Küfürle itham edin bütün osmanlıları.

39. Hilafet eskidi kalmadı şimdi modası
Böyle demiş darvin uşağı, maymun atası.

40. Artık kaldırın atın eskimiş Hilafeti
getirin Kuran halk idaresi cumhuriyeti.

41. Önce ayırın saltanatı şu Hilafetten
Sonra kaldırın tüm şeri hükmü şu devletten.

42. Yerin şeri hükümleri yertersizdir deyin
Yalan, iftira uydurun durmayın söyleyin.

43. Kötüleryin İslamın Devleti Hilafeti
Sevdirin laik demokrasi, cumhuriyeti.

44. Bir taraftan aldatın müslümanları, vurun
Bir taraftan şeri hükümlere karşı durun.

45. İyi bilin ey kafirler siz yıkamazsınız
Hayır; batılla hakka karşı çıkamassınız.

46. Kendi elleriyle yıktırın İslamı Devleti
Sahipsiz bırakın bütün İslam, Ümmeti.

47. Tatbikata geçirdiler bu menfur pilanı
Müslümana yıktırdılar Devleti İslamı.

48. Kafirlerden görev bir nice beyinsiz
Hilafet düşmanı oldular bunlar amansız.
Alt 12.07.2005, 13:35
eniskaya

Standard Süleyman Atese itiraz Maili

belki gelecekte Vatan gazetesinde yayinlanir ???

Simdiye kadar iki sefer yayinlandi... belki bu seferde ayni olur..

Itirazim, Sayin Hocamizin kadinlkari erkeklerden bir adim daha alt kademede görmesi... evet bunu Ayetlere dayandirark veriyor, Bakara 228, 240 ama yine kanaatimce ve Salih Akdemirin aciklamasina dayanarak, yanlis oldugu kanaatindeyim.... ki su aniyle böyle bir dünce zaman aykiri...

Mesela anneler icin uydurulan bir Hadis... Cennet annelerin ayaklarinin altindadir... veya kadinlar icin Cennet koclarinin ayaklari altindadir...

Amac ise kaziklamak ve digerini kölelestirmek...

Anne baba evladi kölelikte bogmak ve erke ise kadini köleleikle yok etmek ve sadece SEX objesi halina getirmek....

----------------------

Süleyman Atese yazdigim Mail

Sayin Hocam,

12.07.2005 Tarihli yaziniza ufak bir itirazim olacaktir.

Konu ise suydu Aileyi koruyup bakımını sağlamak erkeğin görevidir.

Orada aynen söyle diyorsunuz “Erkeklerin, kadınlar üzerinde haklan bir derece daha fazladır" (Bakara: 92/228) ayetinde ifade edildiği üzere erkeklerin, bir derece daha fazla hak sahibi kılınmaları,“

Bence bunu bu sekilde empoze etmekle hataya düsüyosunuz ki Kurani Kuranin cer4cevesinde zaman göre yorumlamak esas ise bu aciklama su ani ile zamanimiz a TERS düsmekte ve ESITLIGI bozan bir unsur olarak karsimiza cikmakta.

Su ani ile tüm dünya hele hele Avrupa tamamiyle kadinlara esit hak vermistir ve vermek zorundada, ama sizler kalkip Resülün yasadigi cag icin verilen Vahyiiyi dahlen au an icin gecerli sayiyorsaniz artik yaniliyorsunuz demektir ki bu hususta Sayip Prof. Dr. Salih Akdemirin söyl bir aciklamasida var.

„İnsan yaşamında vazgeçilmez bir hak olan, yasama ve yürütmeyle ilgili egemenlik hakkı da insana aittir. Bunu söylemek, doğrudan Allah"ın yaratması ile ilgili olan Hüküm ancak Allah"ındır"" ayetine hiçbir şekilde ters düşmez...“

Yani yasamayi bizler yürütecegiz ve Kurani Kuranin cercevesinde zamanimiza göre yorumlamaliyz ve bu zamandaki sart ise ESITLIK olmali….

Eger erkekleri dahlen eski zamandaki gibi, kadinin bir adim gerisinde görmeye devam edersek, hele hele size bizler bu kadar önem verirken, artik sizlerde bunu bu sekilde görüsyorsaniz artik daha denilecek bir sey yok.

O zaman elbet tüm Dünya Islami bir kanser olarak görür, cünkü acikca belirtiyliro kadin 2 siniftir… bunu bir medeni insana anlatmak mümkün degildir, sanirim Vahyiininde amaci bu olmasa gerek.

Sayin Hocam ben 30 yasindayim ve benim gibi milyonlarca genc artik belirli bir egitim seviyesi aldiktan sonra Allahi aramaya koyuluyor ve kesinlikle Objektiv olarak sade ve sade AKLI ön kosul olarak ortaya koyuyir ve bu cercevede Kuran Ayetlerinin arkasinda yatan Sosyo-Kültürel olayi ele almadan direkmen bu Ayetin kadini 2 sinif kiligina soktuguna ben sahsen inanmiyorum ki evrensel bir Dinde böyle bir seyin olmasi mümkün degil.

Bence evrensel olan kanunlar her zaman evrenseldir ve obahsettiginiz Ayet olsa olsa o anki Sosyo-Kültürel duruma cevap vermis olsa gerek

Evrensel kanunlar ise HZ. Musanin 10 kanunlari gibi olmali… iste o kanunlar dahlen gecerlidir ve hic bir zaman gecerliligini kaybetmedi.

Benim DIN anlayisima ve Sünnetullahi kavrama kapasiteme göre, su anki zamanda erkegin kadindan daha üst görünmesi akla mantiga ve Kuranin ruhunada aykiri, cünkü TR de tam anlamiyla olmasa biel bir cok Avrupa ülkesinde kadinlara tüm haklari tamamiyle verilmis ve cogu kez daha önde tutulmaktalar.

Eger böyle bir ortama, bahsettiginiz anlayisla gelinir ise, iste o zaman mantik disi bir aciklama yaratmis olursunuz ve kanaatimce kolayi zorlastirmis olursunuz.

Bunlar tabiki benim düsüncelerim, zaten sistemi Allahi, Sünnetullahi herkes farkli farkli algiliyor.

Benim anladigim sudurki… eger Kurani Kuranin vercevesinde zamana göre yorumlamayip, Tefsirlestirmeyip…. Dahlen HZ. Muhammedin kilik kiyafetini kopyalamaya devam edersek, iste o zaman tam anmaiyla Papazi bulur ve tüm dünya devletlerinden geri kalir ve Terörist_DINciler diye parmakla bizlere gösterirler.

Selamlar Saygilar
Enis Kaya

----------------------------

Konu ile ilgili Yazinin Linki
<a href="redirect.jsp?url=http://www.gazetevatan.com/root.vatan?exec=yazarekstra&Newsid=56673&Categoryi d=31" target="_blank">http://www.gazetevatan.com/root.vatan?exec=yazarekstra&Newsid=56673&Categoryi d=31</a>
Alt 12.07.2005, 14:21
Benutzerbild von isinsu
Neuer Benutzer

Standard komisch..

vakit gazetesini takip ediyorsun?? cok ilginc..
Alt 12.07.2005, 14:55
Benutzerbild von isinsu
Neuer Benutzer

Standard Roman..

merhabalar.. bu yazina cok hak veriyorum sana-- kismen de olsa.. Ancak bu yazin kendini diger insanlardan yuksek gorerek, kibirli bir tutumun ile, sen de bir anlamda kompleksli bir kisiligini ortaya sermis olmuyor musun??
Kusuruma bakma.. senin dusuncelerine saygim vardir..Ve yazilarini da severek okurum.. Ancak boyle bir yazini gorunce .. elestirmeden edemeyecegim..
Hic bir insan diger bir insandan üstün degildir.. herkes aynidir... Sadece kafadengi insanlari bulmak zordur.. yani herkes ile anlasamamak ve herkes ile hemfikir olamamak gibi.. Ama bunu gelip Turk insani veya politik bir yaklasim ile " Turkiyeli " vs.. bir yazi yazip dusunen insanlari rencide etmis oldugunun eminim farkindasindir...

Guzel bir soz ile.. noktalamak istiyorum dusuncelerimi..
"ben hic bir manevi miras olarak ayet birakmiyorum, hic bir dogma, hic bir donmus kaliplasmis kural birakmiyorum. benim manevi mirasim ilim ve akildir... (M. Kemal)"

Akilliyim diyen insanlar da kendilerini daha iyi bilirler..
Alt 12.07.2005, 14:57
Benutzerbild von isinsu
Neuer Benutzer

Standard guzel dusuncelerin icin

tesekkur ederim.. guzel bir yorumda bulunmussun
Alt 12.07.2005, 15:01
Benutzerbild von isinsu
Neuer Benutzer

Standard Guzel DUSUNCELER

Atatürk din ile devlet yönetimi arasina cok kalin cizgiler koymustur.
Bunu da her firsatta söylemisti. Yillardir kapali olan Atatürk el yazmalari acilinca Büyük Ata´nin tüm düsünceleri artik biliniyor.

Simdi size, Ata´nin din üzerine görüslerini iceren söylevlerinden bir kacini veriyorum.

Kazim Karabekir ile yaptigi söylesiden.
“Evet Karabekir, Arapoğlu’nun yavelerini Türk oğullarına öğretmek için Kuran’ı Türkçe’ye tercüme ettireceğim ve böylece de okutturacağım, ta ki budalalık edip de aldanmakta devam etmesinler..” M.Kemal

"...Kimi yerlede kadınlar görüyorum ki, başına bir bez, ya da bir peştemal ya da benzer bir şeyler atarak yüzünü, gözünü gizler ve yanından geçen erkeklere karşı ya arkasını çevirir, ya da yere oturarak yumulur. Bu durumun anlamı, gösterdiği nedir?
Efendiler uygar bir ulus anası, ulus kızı bu şaşırtıcı biçime, bu vahşi duruma girer mi? Bu durum ulusu çok gülünç gösteren bir görünüştür. Hemen düzeltilmesi gerekir."
Atatürk"ün Söylev ve Demeçleri,
Türk İnkılap Tarihi Enstitüsü Yay., C. II., s. 217.

Hükümetini ayakta tutmak için dini kullanmaya gerek duyanlar zayıf yöneticilerdir, adeta halkı bir kapana kıstırırlar. Benim halkım demokrasi ilkelerini gerçeğin emirlerini ve bilimin öğretilerini öğrenecektir. Batıl inançlardan vazgeçilmelidir. İsteyen istediği gibi ibadet edebilir. Herkes kendi vicdanının sesini dinler. Ama bu davranış ne sağduyulu mantıkla çelişmeli ne de başkalarının özgürlüğüne karşı çıkmasına yol açmalıdır.. M.Kemal-1926

"Din adamlarına ne luzum var, dinlerin tarihi malumdur, doğrudan doğruya tercüme edivermeli..!"

"İnsanların ruhun selameti için yakıldıklarını biliyoruz. Herhalde bunu yapan engizisyon papazları hüsnüniyetlerinden ve iyi iş yaptıklarından bahsederlerdi, belki de, cidden bu sözlerinde samimi idiler. Fakat, bir beyinsizligi, ahmaklıgi yahut bir hiyaneti iyi bir iş kalıbına uydurmak güç değildir, en nihayet bu bir isim değiştirmek meselesidir."

"Ben manevi miras olarak hiçbir ayet, hiçbir dogma, hiçbir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevi mirasım ilim ve akıldır."M.Kemal

"Türkiye Cumhuriyetinde herkes Allah"a istediği gibi ibadet eder. Türkiye Cumhuriyetinin resmi dini yoktur. Türkiye"de bir kimsenin fikirlerini zorla başkalarına kabul ettirmeye kalkışacak kimse yoktur ve buna müsaade edilemez."
M.Kemal Atatürk

"Muhammed’in peygamberlik vazifesinin nasıl başladığını izah etmek en nazik ve en müşkül meseledir. Muhammed’in bir melek ve Allah ile hakikaten konuşmuş olduğu kanaatinde bulunanlar olduğu gibi, Muhammed’in isteyerek böyle söylediğini ileri sürenler de olmuştur. Bu faraziyeleri bir tarafa bırakmak ve meseleyi ilmi ve mantık çerçevesi içinde mutalaa etmek daha doğru olur.

Din birliğinin’de bir millet teşkilinde müessir olduğunu söyleyenler vardır. Fakat biz, bizim gözümüz önündeki Türk milleti tablosunda bunun aksini görmekteyiz.

Türk’ler Arap"ların dinini kabul etmeden evvel de büyük bir millet idi. Arap dinini kabul ettikten sonra, bu din, ne Arapların, ne aynı dinde bulunan Acemlerin ve nede Mısırlıların vesairenin Türk"lerle birleşip bir millet teşkil etmelerine hiçbir şekilde tesir etmedi.. Bilakis, Türk milletinin milli rabıtalarını gevşetti, milli hislerini, milli heyecanını uyuşturdu.

Bu pek tabii idiçünkü Muhammed’in kurduğu dinin gayesi, bütün milliyetlerin fevkinde şamil bir Arab milliyeti siyasetine muncer oluyordu. Bu Arab fikri, ümmet kelimesi ile ifade olundu. Muhammed’in dinini kabul edenler, kendilerini unutmağa, hayatlarını Allah kelimesinin her yerde yükseltilmesine hasretmeğe mecburdurlar. Bununla beraber, Allah’a kendi milli lisanında değil, Allah’ın Arab kavmine gönderdiği Arapça kitapla ibadet ve münacatta bulunacaktı. Arapça öğrenmedikçe, Allah’a ne dediğini bilmeyecekti. Bu vaziyet karşısında Türk milleti bir çok asırlar ne yaptığını ne yapacağını bilmeksizin adeta bir kelimesinin manasını bilmediği halde Kuran’ı ezberlemekten beyni sulanmış hafızlara döndüler..

Başlarına geçebilmiş olan haris serdarlar, Türk milletince karışık cahil hocalar ağzıyla ateş ve azap ile müthiş bir muamma halinde kalan dini hırs ve siyasetlerine alet ittihaz ettiler. Bir taraftan Arapları zorla emirleri altına aldılar, bir taraftan Avrupa’da Allah kelimesinin ilası parulası altında, ve milliyetlerine ilişmeyi düşünmediler. Ne onları ümmet yaptılar, ne onlarla birleşerek bir kuvvetli millet yaptılar. Mısır’da belirsiz bir adamı halifedir diye yok ettiler, hırkasıdır diye bir palaspareyi hilafet alameti ve imtiyazı olarak altın sandıklara koydular, halife oldular.

"Kah şarka, kah garba veya her tarafa birden saldıra saldıra Türk milletini topraklarını menfaatlerini benliğini unutturacak, Allah’a mütevekkil kılacak derin bir gaflet ve yorgunluk beşiğinde uyuttular. Milli duyguyu boğan, fani dünyaya kıymet verdirmeyen, sefaletler, zaruretler, felaketler his olunmaya başlayınca, asıl hakiki saadete öldükten sonra ahirette kavuşacağını vaad ve temin eden dini akide ve dini his, millet uyandığı zaman onun şu acı hakikati görmesine mani olamadı. Bu feci manzara karşısında kalanlara, kendilerinden evvel ölenlerin, ahiretteki saadetlerini düşünerek veya bir an evvel ölüm niyaz ederek ahiret hayatina kavuşmak telkin eden din hissi, dünyanın acısı duyulan tokatıyla derhal Türk milletinin vicdanındaki çadırını yıktı, davetlileri Türk düşmanları olan Arap çöllerine gitti. Türk vicdanı umumisi derhal yüzlerce asırlık kudret ve kusayısiyle büyük heyecanlarla çarpışıyordu.. Ne oldu..? Türk’ün milli hissi artık ocağında ateşlenmişti. Artık Türk cenneti değil, eski hakiki büyük cedlerinin mukaddes miraslarının son Türk ellerinin müdafaa ve muhafazasını düşünüyordu. İşte dinin, din hissinin Türk milliyetinde bıraktığı hatıra.."

"Gerçekte dinler konusunda halkın hiçbir fikri yoktur; din dediği şey, bilinmeyen inanç dizgelerine ve sirla karışık emellere kör bağlılıktan başka birşey değildir.....

"Tarih bize öğretir ki, bütün dinler, milletlerin cehaletlerinin yardımıyla, utanmaksızın Tanrı tarafından gönderildiğini söyleyen adamlar tarafından tesis olunmuştur.

""Tüm dönemlerde toplumun kutsallaştırdığı boş düşüncelerden tehlikesizce sıyrılmak imkansızdır." BU SÖZ ISE COK ÖNEMLI MESAJ ICERIR
Antwort