Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 05.06.2005, 14:28
eniskaya

Standard O halde aciklamakla yükümlüsün o.T.

ohne Text
Alt 05.06.2005, 14:43
eniskaya

Standard Kurani anlamadigiz DILde okuyup

ne anliyorsunuz..... yani 40 yildan beri hesapta okuyanlar var...

Mesela...... bir Fatihanin ne anlama geldigi bilmeden anlamadan okuyan enayiler var.... hemde bunlar az degil..... Milyarlarca.....

Annelerimiz babalarimiz dedelerimiz anneannelerimiz usw... hepsi zerre kadar Kurandan anlamadan öldü gittiler yada dahlen anlamadiklari dilde namaz ibadet ediyorlar...

ACABA ALLAHIN ARZUSU BUMUDUR.... yani anlamadigin sekilde harfleri birbirine katip BEYINI öldürmekmi....

Ne bicim Allahki, insanlara anlamadiklari bir seyi DIN olarak vermis....

hmmmmmmm yoksa manyaklik ALLAHTA degilde Insanlardami... ?????

Mit Existenzeller Sicherhiet liegt dieser Fehler bei den Menschen.... !!!!!!!!!!!!

Allah tüm insanliga kutsal kitaplar göndermis ki insanlar okusun anlasin ve hayatlarina uygulasin.... nalamdigin bir seyi hyatina uygulayamazsin...

O HALDE KURAN CARESIZ... ANLADIGIMIZ DILDE OKUNMALI....

Elhamdulillahi Rabbil Amelimin nalmaini bilemdinmi... ZERRE KADAR DIN OLAMAZ ZERRE KADAR FAYDA VERMEZ...... okuyup zaman harcamakta AHMAKLIKTIR...

AMMMMAAAA.....

Övmek ve övülme Alemlerin Rabbi Allaha mahsustur dedigimizde.... hemen anlam ve deger kazaniyor.....

O halde herkes DININI anladigi DILDE ögrenmeye koyulsun.....

---------------------------------------

Ben bunlari buraya Arapca yazsaydim.... kimse anlamazdi ve kimsede deger verip LAGA LUAG yapmaya koyulmazdi... ama anlasilir dilde yazdigimdan dolayi DIN azmanliri bile bana karsi cikip SAFSATA DINLERINI korumaya calisacaklardir....

Demekki.... her seyi anladigin dile arastiracaksin....

ALLES ANDERE = DELILIK....... und Gott ist mein Zeuge davon gibt mehr als genug

Selamlar
ENis
Alt 05.06.2005, 15:34
tarrasbulba

Standard ANLAYANA SIVRISINEK SAZ DEMISLER

---AMA NEYSE CIDDI CIDDI . MESELA SÖYLE BIR DURUM VAR. TELEVIZYONDA YAYINLANAN KANDILLERDE HOCALAR TÜRKCE VAAZ VERIRIKEN FILAN INSANIN ICI KABARIYOR.. CÜNKü ADAMIN NE DEDIGINI ANLIYORUZ DA ONDAN. AMA GEL GELELIM ARAPCAYA DÖKTÜGÜ ZAMAN TAHMINIMCE SÖZLERIN 80%"I BIR KULAGIMIZDAN GIRIP DIGERINDEN CIKIYOR. PAZAR SABAHLARI NBC"DE HIRISTIYAN KILISESINDEN VAAZ YAYINI VAR. TESADÜFEN TAKILDIM. ADAMLAR VAAZI SANKI BIR SEMINER GIBI VERIYORLAR: BIZDEKI GIBI ...HER SATIRIN SONUNDA HARAM-GÜNAH TU KAKA CISS YOK-- AMA DIYECEGIM SU KI..aADAMIN DEDIKLERINI INSANLAR ANLIYOR. ISTE BÜTÜN MESELE BURADA- BAZI ARKADASLAR YOK SÖMÜRGE YOK ABD YOK BILMEMNE .. YAHU BIZE NE BIZ KENDI SIMIZE BAKALIM KENDI MANTIGIMIZI KULLANALIM DIYORUM. AMIN YA DA AMEN.
Alt 05.06.2005, 20:55
Benutzerbild von xstudentxnrw
xstudentxnrw xstudentxnrw ist offline
Neuer Benutzer

Standard Indigi seklinde baska bir sekilde okunur

sa.. o zaman tam anlamini vermeyecegi icin eksik olur!

ASIL sekli ile okumak mecburiyetindeyiz, ama arapca bilmeyen kardeslerimizde, türkcesinden mealindende okusun ve anlamaya calissinlar. DAHA HAYIRLI olani ama arapcayi ögrenmek.. bu arada ama ASLINDAN okumaya ihmal etmemek lagzim!

Namazda ise Kurandan okumamiz gerektigi icin, mealinden veya bir tefsirden okumak olmaz, cünkü okunan yerin anlamini eksik verecegi icin uygun olmaz!

VESSELAM
Alt 05.06.2005, 20:56
Neuer Benutzer

Standard forumu takip eden bilir..

bu yükmü kim vermiski?
Alt 05.06.2005, 20:57
eniskaya

Standard Zaten Vaaaz bir Seminerdir

farkindaysan tüm uzamanlar DINI seminer seklinde anlatirlar ki herkes anlasin ve hayatina uygulasin....

Millet Camiilerde resmen MÜZIK dinlemeye gidiyor..... DIN ögrenmeye degil
Alt 05.06.2005, 21:01
Neuer Benutzer

Standard müslüman olmanin sartlari ne?

bildiginle ne amel ettigin sorulacak. arapca bilmiyor ve sadece ezbere söylesen bile bunun sevabi var ve amelin kabul olmamasi icin bir neden yok. ama arapca bilipte söylemek daha sevap, o kesin.. arapcasini bilmeyen insan, Kurani arapcayi bilmedigi halde Kurani arapca okuyunca onun müslüman olmadigini diyen ayet varmi? müslüman olmanin belirli sartlari var.. en önemlisi kelime-i sehadet ve bunun geregini yerine getirmek. namaz kilmak, namazda kurandan okumak, kuranda arapca indigine göre baska dilde okunur diyen ayette olmadigina göre.. bosuna konusmasin millet.. hele hele mealinden veya tefsirinden okumak onun anlamini tam vermedigi icin eksik okumus olurduk..

Kurani Allahin indirdigi dilde begenmeyite baska dilde okumak dogru demek Allaha karsi cikmak degilmi? Sen nasil indirirsen indir, ben kendi bildigim gibi okurum anlamina gelmiyormu??? Yapilacak en büyük ayiplardan biri degilmi?

VESSELAM
Alt 05.06.2005, 21:04
Neuer Benutzer

Standard ben arapca okuyorum diye Allahin

kiyamet gününe kadar hüküm sürecegini vaadettigi dinin DINLIKTENMI cikacek.. AHMAK olan bunu iddia edebilen degilmi?

Kurana ve Allah karsi gelmek degilmidir geldigi dilde okumamak? Allahin sectigi o dili hice saymak nasil yapilabilir?
Alt 05.06.2005, 21:36
Neuer Benutzer

Standard hz. ademe bazi yerlerini örtmesini söyle

yen ayetleri inkarmi ediyorsun? gez.. erkeksende görelim..
Alt 05.06.2005, 23:00
unknown

Standard hadisleri ve sahabeleri redetmek! o.T.

ohne Text
Antwort