| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
||||
![]() Bu konuda fazla keskinsin, biliyorsun ki bu durumu Müslümanlardan baska hic bir dini topluluk savunmuyor.
Dinleri öcülemek, benim Tanrim ve dinim seninkinden daha iyidir savunmasini yapmak ne kadar dogrudur. Her kesim kendisini nasil daha rahat hissediyor ise, kendine yakin buldugu ve ruhuna hitap ettigi diller ve duygular ile ibadet etmelidir. Dinleri kücmsemek dogru olan bir yaklasim degildir, böyle bir seyi yapmak Tanriyi asagilamaktir, dini olmayan ve Ateist olan insanlarin insani kutsalligini da kücümsemek ve asagilamak yine Tanriya karsi gelmektir, cünü dinlerde ve ilahi duygularda ve kutsal kitaplarda asla zorlama ve yaptirim yoktur. Insanin kutsal bir olgunun parcasindan olusturuldugunu unutmamak gerekir. Birakin tüm insanlik irili ve kücüklü tüm dini iliskilerini ve ibadetlerini kendisine uygun buldugu bir bicim de ve dil de yasasinlar. Ama sivil yasam normlarini yok etmeden. |
|
||||
![]() Aslinda Elezigliyi o savndugu kiyafetlerin icin de görmeyi isterdim, eminim ki ayaklari birbirine dolasirdi sokaklarda yürürken.
Ama yinede her insan istedigi gibi giynebilmelidir. Lakin bu giyim tarzini bir yaptirim ve zorunluluk olarak dayatmamalidir. |
|
||||
![]() Senin sorunun mu insanin veya insanlarin nasil kurtulacagi?
Sen kendini kurtarabildin mi? senin mantigin ve felsefen de. Daha kendine dogru dürüst bir isim, bir sifat bile bulamamissin.! Ne ilkeller var su güzel dünya da. |
|
||||
![]() Elazigli dikkat cekiyorsun sürekli olarak, kadinlarin cinselligi ile ilgili, bu konuda temel bir sorunun mu var?
Senin sorunun mu kadin cinselligi? Kadin cinselligin de tüm verdigin örneklemeler hep sex dogrultusun da ve asagiliyici, gerci erkekler üzerin de yaptigin tartismalarda da dilin cinsellik ile asagilamaya cok cabuk kayivermekte! Kadinlar hakkin da baska bir bilgilenmen yokmudur senin? |
|
|||
![]() TArihe gecti.. ve zamanin DIN acisindanda önemi olmadigini isbatlamis oldu...
ZEIT IST RELATIV...... Bunu Resüllerin hepside derdi... ama isbat yoktu... neyse bu konular seni asabilir... ama Egal... Ben hatami anlamis degilim..... Sence ben hangi konuda hata yqapiyorum.... Haaaa sunu söyleyecim bari... Benim icin ilk önce AKIL gelir.. ve o akilla KUrandaki DINI anlamaya calisirim.... yani Müridlik ist unter eminer WÜRDE... O cercevede benim hatalarimi sirala |
|
|||
![]() ayni düsünceler esahip olmamiz gerek....
Ama neden degiliz.... wo liegt das Problem ?? |