Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 30.03.2005, 17:07
Benutzerbild von donpepelino
donpepelino donpepelino ist offline
Neuer Benutzer

Standard yok canim benim arablarlan

bir isim yok senin gibiler paralari bitince arablara gidib is dilenirler almanya basbakani bile yapiyor o isi

yakinda cumhur baskanin sezerde gidecek oraya....
Alt 30.03.2005, 17:13
eniskaya

Standard Evet o yüzden Araplar aya ciktilarda

ABD ve Almanlar yerde kaldi.....

Neymis bu Araplar yahu... voll die Überflieger
Alt 30.03.2005, 17:15
Neuer Benutzer

Standard BUNU SENIN ICIN SAKLAMISTIM :O=)

Autor: eniskaya
Datum: (02/03/2005 - 22:38)
Forum: Religion & Glauben

Wertung bisher:
Ihre Wertung: genial sehr gut gut keine mittel
schlecht unserioes

Sen siktir et Yasari masari

Yasarda ayni söyler diger uzmanlarda ayni söyler
aralarinda fark olmaz bunlarin......

Cocuk oyuncagi degil bunlar....

Kaldiki Kurana göre insan kutsaldir.... anlatabildimmi
???
Alt 30.03.2005, 17:17
Neuer Benutzer

Standard ABD ASTRONOTUNU ARABLAR

EYITMIS SENIN TÜRKLERDE ESEKLER ÜZERINDE HEYKEL TASIMIS HADI ORDAN ZIRTOOOO
Alt 30.03.2005, 17:28
Benutzerbild von hacikischkisch
hacikischkisch hacikischkisch ist offline
Neuer Benutzer

Standard ne oldu abd nin afganistani talibandan

iraki sadamdan kurtarmasi ve secimler yapilmasi zoruna mi gitti?
Alt 30.03.2005, 17:28
eniskaya

Standard Ne süper demisim ama

Sen o zamanlar Yasara kafayi takmistin... bende sen onu siktir etde digerlerine bak... onlarda ayni seyi söylüyor....

Acayipmisim ben zamaninda, her an her yerde ayni seyleri söylüyorum... Coool ne

Ha Yasar demis ha Ahmed yada Süleyman Hoca demis... ne fark ederki... hepside Kurankolik adamlar bizler gibi dahlen kuran kitabinin renginde degiller... elbet Alimler arasinda fark olmaz
Alt 30.03.2005, 17:30
eniskaya

Standard hehehe gewonnen o.T.

ohne Text
Alt 30.03.2005, 17:33
Neuer Benutzer

Standard OKU ÖKÜZZ OKUU :O=)

SABAH AKSAM ABD LILER MIKI MAUS SEYRETTIRMIS SENDE AVUNUP DURUYORSUN BAK ELIN ARABI NELER YAPA BILIYOR??

Prof. Dr. Faruk El-Baz"ın
Her yönüyle "aşmış"
bir bilim adamı?

O"nu sizlere tanıtmaya nereden başlamam gerektiğini gerçekten bilemiyorum. Ancak çok iyi bildiğim bir şey var ise, o da bana meslek hayatımın en güzel, en anlamlı röportajlarından birini yapma şansı vermiş olduğu?
Prof. Dr. Faruk El-Baz"ın öylesine olağanüstü bir bilimsel kariyeri var ki, bunu bazı başlıkları atlayarak özetlemeye kalksam hem sizlere hem de ona haksızlık etmiş olacağım. Ancak, ben yine de -medya dünyasının o ünlü cümlesi "yerimiz sınırlı"nın ardına sığınarak- çaresizlik içinde ana başlıklardan hareket etmek zorundayım.

1 Ocak 1938"de Mısır"da Nil Deltası"ndaki bir köy olan Tûk el-Aklam"da dünyaya gelen El-Baz, çölü yaşam alanı edinmiş kalabalık bir ailenin üyesiydi. Belki de bu nedenledir ki "çöl jeolojisi" alanında sonradan dünyanın en seçkin uzmanlarından birine dönüşecekti.

Bir ilâhiyatçı olan babası tarafından sürekli okuması ve araştırması için teşvik edilen El-Baz, parlak bilimsel kariyerine ilk adımı 1958"de mezun olduğu Kahire-Ain Shams Üniversitesi"nde attı. Bu eğitim süreci Assiut Üniversitesi, Missouri Mineral ve Metalurji Yüksek Okulu, doktorasını yaptığı Missouri Üniversitesi ve ardından da Heidelberg Üniversitesi ile devam etti.

Bilimsel donanımını pratik uygulamalarda kullanmaya yatkın kişiliğiyle, başarılı bir kimyager ve jeolog olarak bilimsel ününün adım adım yayılmaya başladığı bu dönemde uzman sıfatıyla Pan American petrol şirketinde çalışmaya başladı ve Süveyş Kanalı"nda bulunan ilk petrol havzasının keşif çalışmalarına katıldı.

1967 yılından itibaren Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA"ya kabul edilerek altı yıl süreyle Apollo Ay Programı"nda çok önemli görevler üstlenen El-Baz, bu dönemde "Ay"da İniş Bölgeleri Saptama Komitesi"nin genel sekreterliği, "Uzay Gözlemleri ve Fotografik Görüntüleme Merkezi"nin baş müfettişliği, "Apollo Astronotları Uçuş Eğitim Dairesi"nin başkanlığını yaptı. Bilim tarihine altın harflerle yazılan başarılara imza attığı bu görev döneminde, bütün Apollo astronotlarına bilimsel eğitimlerini -bir Müslüman bilgin olarak- bizzat o verdi. Bu anlamda bakıldığında Ay"a hiç ayak basmadı, ama Ay"a ayak basan 12 müstesna adamın ardında da -adetâ "Yıldız Savaşları" filmindeki jedi şovalyelerinin bilge hocası Yoda gibi- hep o vardı. Sözün burasında, Apollo 15 astronotlarından Alfred Merril Worden"in kayıtlara geçen şu ünlü sözünü aktararak El Baz"ın bu operasyona katkılarını bizzat öğrencisinin ağzından özetleyelim. Worden, Ay"dan dönüşünün ardından gerçekleştirdiği medya söyleşilerinden birinde aynen şöyle demişti: "Kral"ın bize verdiği eğitimden sonra, Ay"dayken kendimi daha önce oraya gitmiş biri gibi hissettim."

Yazı dizimizin başlığında yer alan "Kral" ifadesi de işte buradan geliyor, Yani benim uydurmam ya da alanında başarılı olmuş bir dindaşımıza yönelik hamasî bir kayırmam değil. Yaptığım ön araştırmalarda El-Baz"ın rahle-i tedrisatından geçen Apollo astronotlarının ona hayranlık düzeyinde bağlı olduklarını ve kendi aralarında "Kral" lâkabını taktıklarını öğrendim. Bu yüzden ben de onu dizimizin başlığında aynı lâkapla andım.

Apollo Ay Programı tamamlandıktan sonra ödüllere boğulan ve ünlü Smithsonian Enstitüsü tarafından Washington"da bir "Gezegenleri Araştırma Merkezi" kurmakla görevlendirilen El-Baz, 1973-1975 yılları arasında Ruslarla Amerikalıların uzay alanında ilk kez işbirliği yaptıkları Apollo-Soyuz projesinde de aktif görevler aldı.

1980"lerde National Geographic Society (Ulusal Coğrafya Derneği) için çöl jeolojisi üzerine araştırmalar yürüten ve bu araştırmaları derneğin ünlü "sarı" dergisinde de yayımlanan Hoca"nın, ikinci uzay çağı sayılan "uzay mekikleri" döneminde ise optik konusundaki uzmanlığını konuşturduğunu, bu araçların uzayda kaliteli görüntü kaydedebilmesi için gerekli olan geniş açılı kameraları tasarladığını görüyoruz. O günden bugüne kadar da bir sürü saygın bilimsel kurumda akademisyenlik, yönetim kurulu üyeliği, yöneticilik, ödüller, ödüller, ödüller? En sonunda da Boston Üniversitesi bünyesinde bulunan "Uzaktan Algılama Merkezi"nde yöneticilik?

Düz bir metin halinde bile sayfalar dolduran bu uzun biyografiyi nereden özetleyeceğimi, El-Baz"ın hangi kurumdaki yöneticiliğini, aldığı hangi büyük ödülü ön plana çıkartacağımı gerçekten şaşırmış durumdayım. En iyisi durumu şöyle özetleyip, bir an önce kestirmeden kurtulayım bu görevden: Kelimenin tam anlamıyla "aşmış" bir bilginle karşı karşıyayız! Onun benzersiz bilimsel kariyerini tam anlamıyla öğrenmek istiyorsanız, lütfen beni bu dertten kurtarın ve hiç üşenmeksizin Boston Üniversitesi"nin web sitesinde yayımlanan şu ayrıntılı CV"sine bir göz atın. Okuduklarınız karşısında gözleriniz kamaşacak!

<a href="redirect.jsp?url=http://www.bu.edu/remotesensing/Faculty/El-Baz/FEBbio.html" target="_blank">http://www.bu.edu/remotesensing/Faculty/El-Baz/FEBbio.html</a>

<a href="redirect.jsp?url=http://www.yenisafak.com/diziler/nasa/index.html" target="_blank">http://www.yenisafak.com/diziler/nasa/index.html</a>
Alt 30.03.2005, 17:34
Neuer Benutzer

Standard ÖYLE SECIMLERIN ICINE EDEYIM :O=)

SADDAM DÖNEMINDEDE SECIMLER VARDI TALIBAN DÖNEMINDEDE

KANLI VE SAHTEKAR DEMOKRASININ SECIMLERI SADECE KANLIDIR

Irak ve Afganistan"da onbinlerce çocuk ve sivili acımasızca katleden ABD, dünyaya "insan hakları dersi" vermeye devam ediyor. ABD"nin kanlı Irak işgalini örgütleyen "şahin" ekibin önde gelen ismi Dışişleri Bakanı Rice, bakanlığın "İnsan Hakları ve Demokrasiye Destek" başlıklı raporunda, Türkiye"de azınlıkların dini özgürlüklerinin bulunmadığını iddia etti. Rice, Müslüman çoğunluğun "başörtüsü" sorununu ise yok saydı. Tüm dini gruplara ifade özgürlüğü tanınmasının hükümetten istendiği belirtilen raporda; Heybeliada Ruhban Okulu"nun açılması, Patrikhane"nin ekümenik statüsünün tanınması ve vatandaş olmayanların da din adamı olabilmesi için Türk hükümetine, Patrikhane"yle uzlaşma çağrısı yapılıyor.
Rice, "Kongrenin emriyle hazırlanan bu rapor, Amerika"nın tüm dünyada özgürlüklerin artması için yaptığı çalışmaları ayrıntılı şekilde anlatmaktadır. Rapor, insan haklarının ve demokrasinin gereklerinin tam olarak yerleşmediği ülkelerde bu prensiplerin yerleşmesi için yorulmadan çalıştığımızı göstermektedir" dedi.
"2004 İnsan Hakları Raporu"nun devamı niteliğini taşıyan "İnsan Hakları ve Demokrasiye Destek 2004-05" başlıklı raporunda Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, insan haklarına saygıyı, her ülkenin Amerika"yla ilişkisinin esası haline getireceğini iddia etti.
Rice, bakanlığın "tüm dünyada insan hakları ihlallerini önlemeyi öngören" yıllık insan hakları raporunu açıklarken; her ülkenin kendi insanına davranışının, Amerika"nın o ülkeye uygulayacağı politikaya rehberlik edeceğini açıkladı. 300 sayfalık bu rapor, yine insan hakları alanında 28 Şubat"ta yayınlanan bir başka raporun devamı niteliği taşıyor.
Alt 30.03.2005, 17:35
eniskaya

Standard Kendi milletine faydasi olmayandan ne

köy olur nede kasaba....

Baskalari adina calismis süper Einsteinin senin..... und was haben die Araber davon ????

Ein scheißdreck
Antwort