Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 02.03.2005, 01:43
eniskaya

Standard Bunlara bir sey diyen yokki ???

Buradaki olay farkli....

HUrafetcilerle Kuran asikarlarinin savasi gibi bir sey.....

Mezhepciler, Ideolojiciler ve para ve Sexodinmanxaklarinin son nefes savasida denilebilir......

Artik sökmüyor, kim ne derse desin.... sadece Demokratik cercevede degerlendiririz.....

Dine gelince, Kuran disi kaynak kabul etmeksizin kimsenin dini anlayisina ve Ideolojisinine yada Mezhebine ihtiyac yoktur...

HZ. Muhammedin ne Hocasi vardi ne Seyhi vardi, nede LAisi ne Velisi nede Mezhebi vardi.....

Also somit ist das Problem gelöst......

Alles Müll was hier erzählt wird
Alt 02.03.2005, 02:12
Benutzerbild von isinsu
isinsu isinsu ist offline
Neuer Benutzer

Standard Widerspruchlichkeit

ben de zaten yazilarina dayanarak yorum yapiyorum.. nicht über deine Personlichkeit. sadece yazilarin hakkinda konusuyorum... Ansonsten dedigin gibi tanimiyorum seni
Alt 02.03.2005, 05:41
Benutzerbild von cimbomyilmaz
cimbomyilmaz cimbomyilmaz ist offline
Neuer Benutzer

Standard Hangi ümmetmis bu? Müslüman ne ki?

Selam,
su berlinli fatih mi matih arkadasimiz bize otoritenin ümmete ait oldugunu bize yaziyor. merak ediyorum acaba handi ümmet?
cünkü su islam aleminin icinde Sii, Vahabi, Türk Alevi, Arap Alevi (Nusayri), Sünni, Maliki (Afrika), Saafi vs. var ve hepsi birbirinden farkli.
Sen bunlari nasil bir cati altinda birlestireceksin? Ben mesela sii mezhebine ait olan biriyim ve sünnilerin tezlerini hic ama hic kabul etmiyorum.
1. Hz. Ali Hz. Muhammetten sonra halife olmasi lazimdi ma Abu Bakr, Omar ve Osman tarafindan yapilmadi. Bu haksizlik ve böylece 3 halifenin bizim anlayisina göre hic bir degeri yok.

2. Namaz kilma yöntemlerimiz cok degisik. dualarimizda.

3. Türkiyedeki caferilere ve alevilere karsi Diyanet tarafindan baski yapiliyor. Alevi mezhebine ait olan da türk soydaslarimiz cogu zaman Alevi olduklarini saklamak zorunda cünkü Alevi Türklerine "Dinsiz" diye hitap edilyior Türkiyede.

Iste gördün mü, burada anlasmizliklar basliyor bile, sende cikmissin ümmeti islami kuracaksin...güldürme beni lütfen.

Hakimiyet kayitsiz ve sartsiz milletindir analadin mi kardes?
Alt 02.03.2005, 10:38
Benutzerbild von hasrett
hasrett hasrett ist offline
Neuer Benutzer

Standard Allah bize bir kitap vermis...

ögütleri okuyalim diye.
felaketlerden ders alalim diye.

"Sonra, şükredesiniz diye, ölüm (hal)inizin ardından sizi yine diriltmiştik."

...

Biz insan milletiyiz ki, hep saga olsa sapmaktayiz, bir Allah" sirk kosmaktayiz, bir dini bölmekteyiz...

Bazen bruda sohbet edilen öyle bosa ki...

Sadece "böyle gelmis böyle gider"-düsünceler ile bogusuyorsunuz. Ya zamaninda yanlis konusulduysa? Yanlis yapildiysa?

Tek dogru yol degil, tek yol Allah"in yoludur. Allah"in, onun kitaplarin ve meleklerin yolu.

Gerisi sirk kosan yol...

---

Tze. Bazen insani öyle depresyona sokuyorsunuz ki sizler...
Alt 02.03.2005, 10:42
Benutzerbild von hasrett
hasrett hasrett ist offline
Neuer Benutzer

Standard Kaynak diye bagirana:

Bakara Suresi, Ayet 56:
"56. Sonra, şükredesiniz diye, ölüm (hal)inizin ardından sizi yine diriltmiştik. "

Bu Ayet; Musa"ya "Allah"i görmedikce sana asla inanmayacagiz" diyen insanlar icin!
Alt 02.03.2005, 14:45
eniskaya

Standard Wenn du meinst

amam nedense ben o yazilara hic rastlamadim... herneyse... noch einen schönen Tag
Alt 02.03.2005, 14:47
eniskaya

Standard Ümmetlikten önce insan ve medeni

olacaksinki ÜMMETLIGI anlayasin.... Yoksa laf salatasiyla Ümmet olmussun neye yararki.. OTTAN bir farki yoktur
Alt 02.03.2005, 14:49
eniskaya

Standard Sen benim yazilarimi oku

deproyana degil mutluluga erersin.......

Dedigklerin A dan Z ye dogrudur.... Allaha SIRK kosulmakta ve Islam dinine küfredilmekte...

Kimlermi... ILK ÖNCE MÜSLÜMANIM DIYENLER TARAFINDAN......

Cünkü lafla Müslüman Cooooooook... ama kalben tam bir TERÖRIST
Alt 02.03.2005, 15:02
eniskaya

Standard Bu saydiklarin Islam dininye yani

Kurandaki dinle ne alakasi var..... anlamis degilim.......

Sen veya sizler yada Sünniler yada digerleri istediginbiz sekilde ibadet yada din yaratabilirsiniz....... das interessiert niemanden und auch die Haliufes oder ähnliches nicht.....

Olay Halife yada Hurafet kavgasi degil....

Olay Kurandaki din ne diyor ??????
Kurandaki din ibadet seklini ve ibadetleri acikca ortaya koymus...... sen ister uy ister uyma... yada Sünni olanlar ister uysun ister usmasin......
Yada siz veya digerleri yeni bir din modele etsinler yada etmesinler.....

Das alles interessiert weder den Propheten noch Allah oder sonst irgend einen Menschen auf dieser schönen Welt.....

Es ist einzig und allein diene und deren Problem.... nicht die meine nicht die von Mohemmed oder von sonst jemenden......

Olay ne dir biliyormusun ??? Olay bagli oldugun Ideoloji Kurandan besleniyormu yoksa beslenmiyormu ?????
Eger besleniyorsa Kuranin und somit Islamin icerisindedir... ger beslenmiyorsa Islamin icinde degildir ve böylelikle Allah katindaki din degildir.....

Olay cok acik ve nettir.... Alicilik Velicilik yada Sünnicilik veya Siicilik ancak olayi analiz etmemis ve Kurani okumamis insanlarin isidir.....

Kaldiki Allahin yerine bir INSANOGLUNUN IDEOLOJISINE tapilamkla karsi karsiya kalinmakta....
Buda apacik SIRKTIR.....

Sünniler Muhammedden sefaat bekleyerek Allaha sirk kosuyorlar, Alevilerde Aliden sefaat bekleyerek Allaha sirk kosuyorlar........

VAllahide Billahide olay böyledir.....
BAkara, 62, Maide 69... kimlerin cennetlik oldugunu acikliyor.... Salih Amel söyleniyor.. yani iyilik yapmak...

Zümer 44... Sefaatin yalniz Allaha ait oldugu belirtiliyor.... SADE VE YALNISZ ALLAHA AITTIR.... nicht Mohammed nicht Ali odern sonst jemandem.....

Yeryüzünün en büyük Hükümdarlarindan olan Sultan Süleyman (Salomon König der Juden) bile sefaat edemezken, artik kim sefaat etsin ?????

Olay acik ve cok basittir..... Tümüyle din acisindan ziyandasiniz.....

Kuran sizlerin yaptigini tümüyle yalanlamakta
Alt 02.03.2005, 15:14
eniskaya

Standard Herkes acsin ve bir sefer bastan dibe

kadar bir Kuran Ilmihali yada Kuran tefsrini... INIS SIRASINA GÖRE okusun.......

Ve onsan sonra kalkip kendi uygulamasini bir gözden gecirsin.. baksinki acaba benim yaptigim Kurandaki dinle örtüsüyormu örtüsmüyormu ??????

100 de 99 ununki örtüsmüyorsur...... caresi yok..... cünkü zamaninda benimkide örtüsmüyordu.. bende feci sekilde ziyandaydim.... nedenmi... cünkü anne babalarimizin Ideolojisi tutsagi olmusuzda ondan.....

Bu herkes icin gecerli.......
herkes bir olay bir sey pesinde.....

Ammaaa Kuranin Allahin yada Muhammedin sucu yok bu olaylarda.... suclu olan sadece bizleriz.... OKUMUYORUZ ARKDADAS OKUMUYORUZ.... anne babalarimizim anlattigi HIKAYELERLE yasayip duruyoruz.....

Olay piskolijik olaydir.....

Kuran insanin özüne hitab ediyor... IDEOLOJIYE DEGIL........

Schemistt all diese verfluchten Ideolgien ins Müll....
Weg mit Sünniiusmu, Aleviismus, Siismus usw. usf........

All diese Ideolgien haben die Mneschen gespallten und die zur FEINDE gemacht......

Ama Kuran yerinde, yerinde durmayanlar MACHT SAN SÖHRET KARI KIZ UNBEGRENZTEN SEX VE BENZERI OLAYLAR pesinde kosanlardir.....

Iste Sünniligi, Aleviligi, Siiligi ve Yobazligi bunlar nmeydana cikariyor......

Sen simdi git bakalim Diyanete söyle o yobaz dininden var gecsin, yada git bir Alevi dedesine deki... sende ziyandasin ve Allaha SIRK kosmaktasin..... gelin ikinizde vazhecin bu gerizekaliktan......

NAH VAZGECERLER..... canlarini verirler ama ellerindeki MACHTI kimseye vermezler...

CÜNKÜ insanlari kontroll eden EN IYI MEKNAIZMA KORKU ILE DIN MEKANIZMASIDIR.....

Din ile insanlar kandirilip kotroll altinda tutuluyor.....

Vallahide Billahide Allah canimi alsin olay budur.....

Bunu dahada büyütebiliriz... Islam, Hiristiyanlik yada Musevilik... ayni sekilde hepside kendi halkini kandirip onlari kontroll edip herkes kendini Allahin Jandarmasi saniyor.....
Antwort