| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
|||
![]() ALLAH ASKINA HANGI BIRIMIZIN ASLINDA BU KONULARI BU KADAR DERINE INDIRECEK KADAR DERIN DIN ILMI BILGISI VAR :-((((
YAPMAYIN LÜTFEN.... ENIS ORTALIGI YINE KARISTIRDIN... BANA YAZ DIYORSUN, YAZINCADA YAPTIGINA BAK YA!!!!! |
|
|||
![]() :-))) Halil ABI yaaa !!
DEVLETIN DINI OLMAZ KI !!! ONDAN "DINSIZ" DEDIM :-))))))) |
|
|||
![]() RÜZGARI ESTIRIN FORUMDA!!!! YAHU BEN OKUYA OKUYA BIKTIM AYNI SEYLERI... SIZ YAZA YAZA BIKMADINIZ !!!!
Sevgi ve Dostluk Kavgayı, bir yaprağın üzerine yazmak isterdim sonbahar gelsin yaprak dökülsün diye ... Öfkeyi, bir bulutun üzerine yazmak isterdim yağmur yağsın bulut yok olsun diye ... Nefreti, karların üzerine yazmak isterdim güneş açsın karlar erisin diye ... ...Ve dostluğu ve sevgiyi, yeni doğmuş tüm bebeklerin yüreğine yazmak isterdim onlarla birlikte büyüsün bütün dünyayı sarsın diye. Yılmaz Güney |
|
|||
![]() düstün :-)))
BAK IYI OKU !!! Das Kama - Sutra enthält keine Anekdoten und ist alles andere als ein bloßes SexHandbuch. Nur einer seiner sieben Teile befaßt sich mit den Techniken der körperlichen Liebe. Der Rest behandelt Gegenstände aus völlig unterschiedlichen Bereichen: Wie man ein Haus möbliert und dekoriert, wie man um eine Braut wirbt, wie Eheleute miteinander umgehen sollen, wie religiöse Feste zu begehen sind, wie eine Küche einzurichten und ein Garten zu bepflanzen ist. Das Kama Sutra ist ein Versuch - der erste, den wir kennen -, die Beziehungen zwischen Mann und Frau in ihrer ganzen Bandbreite zu definieren. Das A und O dieser Beziehungen ist natürlich der Geschlechtsakt. Die Fragen, die das Kama Sutra zu beantworten sucht, sind: Mit wem sollte dieser Akt vollzogen werden, unter welchen Umständen sollte er vollzogen werden, und wie sollte er vollzogen werden? Der methodische Ansatz ist also der der Schastras, d. h. eines wissenschaftlichen Texts, weswegen es auch in Sutras, in Aphorismen, geschrieben wurde. Paninis große Grammatik, Kautilyas Arthaschastra und Patanjalis YogaLehren wurden ebenfalls in Sutras geschrieben....! Kama, der Name des indischen Liebesgotts, bedeutet Lust, Vergnügen. Nicht nur die Geschlechtslust, sondern jede Lust, die durch die Sinne erfahren werden kann, z. B. den Duft einer Rose einzuatmen oder einer Musik zu lauschen. Das Kama Sutra definiert den Ausdruck folgendermaßen: Kama ist die Freude des Körpers, des Geistes und der Seele an erlesenen Empfindungen: Erwecke die Augen, die Nase, die Zungen, die Ohren, die Haut und zwischen Gefühl und Gefühltem wird das Wesen des Kama erblühen. In diesem Sinne kann Kama - Sutra übersetzt werden als << Aphorismen über die Freude >> :-) tamammi AYSECIK ! |
|
|||
![]() karistiriyor bence ENIS arkadasimiz.... Yahu ENIS bu arada senin KABUK duruyormu :-))) Bence KURANDA kücük oglanlarin pipilerini ucunu kesin diye yaziyormu ?
:-) |
|
|||
![]() SÜNNETIN tarifi ve kaynak olma ÖZELLIGI
Sünnet kelimesi lügatta: Tutulan yol, âdet, davranis sekli demektir, Ilmi bir terim olarak sünnetin birkac manasi vardir sevgili kardeslerim..! a) Bid"at karşılığı kullanılan sünnet, Hz. Peygamber"in tebliğ ettiğine ve yaptığına uygun olan demektir. b) Farz, vacib, sünnet... sıralaması içinde sünnet, dinde yapılması kesin olarak istenmemiş olmakla beraber tercih ve teşvik edilmiş olan davranış ve iş demektir. . c) Kitab, Sünnet, icma, kıyas... sıralaması içinde sünnet -ki burada bizi, ilgilendiren de budur- dinin kaynaklarından biridir ve şöyle tarif edilmiştir: << Kuran"dan ayrı olarak Hz. Peygamberden nakledilen (O"na ait olan) söz, fiil ve tasvip (takrir) dir..>> Kuran-ı Kerim"de Hz. Peygamberin söyledik- lerinin de vahiy mahsülü olduğunu bildiren ayet ile O"na itaat etmeyi, emrettiklerini yapıp, yasakladıklarından kaçınmayı, O"nun bir örnek olarak ve Allah"ın vahyettiklerini hem kullarına ulaştırmak hem de açıklamak maksadıyle gönderildiğini ifade eden ayetler sünnetin dini bir kaynak olduğunu isbat etmektedir. Ayrıca peygamberlik mefhumu ve inancı bunu gerektirdiği gibi sahabeden beri bütün İslam bilginleri ve müslümanlar da sünneti dinin ikinci kaynağı olarak benimsemişlerdir. Kaynak: Diyanet Isleri Baskanligi Yayinlari !!! |