Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 13.01.2005, 19:15
eniskaya

Standard Evliyada kimmis beeeee

istersen Mevlidide din edelim.....

Ama sence zaten Mevlid dindir..... o yüzden kisileri Allahalastirmak kaninizda var....
Sonra yok Ata putmus falan filan.... biz yapmadigimiz halde, kendiniz bazi isimleri Allahalastiriyorsunuz ve sefaat bekliyorsunuz......
Was für eine billige Interpretation von Islam.....

Sen yorumlama kelimesinin ne anlama geldigini daha idrak edememissinki......

Yorumlamak, kapasiteye göre görüs bildirmektir....... zamana göre yorumlamak demek.. zamanin din uzmanlarinin aciklamalarindan faydalanmak..... bundan 1000 yil önceki bir uygulamadan degil.... su anki mevsut zamanin sartlarindan yola cikip, bir dini cözüm üretmek.....

Dikkat et.. Kuranin Ayetlerini deforme etmek degil.... Kuranin Ayetlerini oldugu gibi esas alip, cözüm üretmek......

Mesela Ezan, nasil merkezi ezan sistemi kurulduysa öyle....... veya kadinlarinda cuma namazina veya cenaze namazina katilmalari gibi uygulamalar.... yorumlar uygulamalardir..... tek sarti, Kurandaki Ayetlerden beslenmesidir.....

Sen ise... Kurandaki Ayeti deforme ediyorsun.... o yorumlamak degil.... isine geldigi sekilde Allahi kandirma denemesi..... baska bir sey degil....

Sen o Ayeti kendi seyinin havasina göre deforme edip ona baska manalar yüklersen, Allaha sikr kosmus olursun... buda kafirligin en yüksegidir... bunuda söylemis olayim.....

Kisacasi sen Kurani kullanarak Ideoloji üretiyorsun... baska bir sey degil.... bu böyledir, ben yöel sitiyorum..... Tefsirler veya Kuranin ruhu yada uzamnlarin görüs viz gelir bana diyorsan.... san daha sözümüz yok.... artik yolun acik olsun.......

Zorla Kuranin Ayetlerini sana kabul ettiremeyizki......

Istersen.. senin hayatin ve senin kisisel dinin
Alt 13.01.2005, 19:49
eniskaya

Standard Seriat = Hukuk sistemi

Uzun zaman bu Forumda Seriat kelimesi sorulari dolasmakta.......

Bizlerin hic biri uzman degil.... ve ayni zamanda Hocada degil...... normal vatandas gibi bizlerinde kalitesi ve egitimine göre, kafamizda bir seyler olusmus....

Cesit cesit kisileri dinleriz, kalite ve kapasitemize göre, söylenenlere deger veririz yada vermeyiz....

Benim Seriat kelimesini, bana göre Türkiye Cumhuriyetinde en iyi anlatan kisi Süleyman Atestir...... Laiklik kelimesini en iyi anlatabilen Salih Akdemirdir.....

Bunlar sadece iki tane...... herhangi bir kisinin tutsagi olmamak icin, cesit cesit kaynaklari arastirip okumak lagzimdir.... ve Cesara Cesarin hakkini vermek lagzimdir....

Mesela Tayip Erdogan, bana göre Tayip Erdogan bir din azmnaidir... ama ayni zamanda Politik kalite olarak ilk 5 e girer.....
Ben onun dini algilaysindan sikayetci degilim.... SOLANGE ER NICHT VERSUCHT SEIN VERSTÄNDNIS ALS GOTTES RELIGION.... diye baskalarina dayatmak.......

Bu dünyada herkese yer var ve olmalida........ cesit cesit semavi dinler var, ayni HAK DINLERI VAR.... RESÜLLER TARAFINDAN GETIRILEN DINLER VAR.......

Benim din anlayisim ban ait olabilir, ama en azindan ne anladigimi yazilara dökebiliyorum ve kaynaklar gösterebiliyorum........ ve kimseye illa din sadece budur demiyorum......

40 sefer yazdim... Seriat nedir, yada dini senaryonuz nedir ???? ama bir türlü cevap yok...... ben eminimki kendileride bilmiyor....

Kannatimce Sariat = Hukuk sistemi.....

-------- Alinti --------

Seriat kelimesi kullanildigi yerde yöntem degil, hukuk sistemi olarak kullanilmistir, bu manada kullanilmistir. Yani din ile Seriat arasinda ayirim yapmak lazim. Bazilari din esittir Seriat degil, Seriat muhtelif olabilir ama din tektir. Ve din Islam"dir ve Adem"den bu yana bütün Peygamberlere gelen de odur.

------------------------------------

Bu yukaridaki söylenti bir Islam konferansinda Sayin Süleyman Ates Hocamiza ait.......

O konferansta Türkiyenin heryerinden Proflar katilmis ve medeni ve ayni zamanda hararetli bir tartisma ortaminda yapilmistir......

SÜleyman Hocamiz gercekten belkide Türkiyenin en yasli Hocasi sayili.... ölümne öyle cok asiri bie zaman kalmamistir......

Biz bu ve benzeri aciklamalari son yillarda duymaya basladik...... belkide ölemeden önce insanliga Kurandaki dini, kapasitesinin el verdigi kadar anlatmak ve uyarmak......

Bu ve benzeri aciklamalri duyan bir aydin insan ister istemez Müslüman olur.... cünkü aklin ve mantigin taaa kendisi......
Care yok herkimse bunlari ve diger aciklamalari duyarsa, kesinlikle Müslüman olur....

Kimse beni yanlis anlmasin.... ama bir Erbakanin dini aciklamasiyla, yada Kaplanin dini aciklamasiyla Hiristiyanlardan msülaüman olani görülmedi.... tam tersi.... Islama düsmanlik artti.......

Benim tavsiyem..... assagidaki Linke bir girin ve Sülayman Hocanin stari oldugu ve bir cok Proflardan bile Ayjan hitabi ilede suclanmasina ragmen, en sonunda herkesi cevap veremez halde birakti... cünbkü anlatilanlar Kurandaki Ayetlerdi...... piyasadaki Islam elbette Kurandaki Islam ile yarisamaz... ve sonundada Proflardan Karaman..... evet ben böyle birisini taniyorum deyip... Süleyman Hocanin aciklamalrinin isbatini meydana serdi.....

Bastan dibe kadar kimse okumaz kanaatimce, ama en azindan Süleyman Hocanin söylentilerine bir göz atin....

Eminim cok hosunuza gidecektir...

Selamlar
Enis
Alt 13.01.2005, 19:54
eniskaya

Standard Habe den Lik vergessen

Bacuk yazmanin cezasi, imla hatasi ve unutkanliktir..... bendede öyle oldu....

Hier nochmal der besagte Link

<a href="redirect.jsp?url=http://www.kurav.com/nasilanlamaliyiz.html" target="_blank">http://www.kurav.com/nasilanlamaliyiz.html</a>
Alt 13.01.2005, 21:30
eniskaya

Standard Tja.. ama nedense

Sayin Süleyman Ates ve benzeri Hocalar ona gercekten deger vermekteler.....

Yani 9 yasindan beri Hafiz olan bir Islam Professörünün Arapcasi varmi yokmu sorusu gercekten ard niyetli... kaldiki adam Mela yazdi... hemde Islam tarihinde ilk kez parantezsiz.....

Sen kalkmis Arapcasi varmi yokmuyla ugrasiyorsun... galiba Ruscadan tercüme etmye calismadi ya....

Bosuna dememisler... sevmedigin insanin yürümeyine bile suc bulursun..... Yusufcugum sende ayni oldun....

Diger Üstadlardan farkli bir sey söylmedigi halde... düsmanlik yapiyorsun... kaldiki Süleyman Hoca ondan daha ileri konumda Islami sadece Kurana bagliyor.....

Bu konuda en son yazdigim mekalalelere bir bakarmisin.....

Düsmanligin bir faydasi yok.... sen ancak Yasar Hocaya ilimle cevap verebilirisin..... und das setzt voraus, das du es besser kannst
Alt 14.01.2005, 13:31
Benutzerbild von nargehan
nargehan nargehan ist offline
Neuer Benutzer

Standard der Weg der Erkenntnis

..
Jeder Mensch findet den Weg zum universalen Schöpfer ob mit oder ohne Kuran..aber ein wesentlicher Teil der Menschheit kommt ohen Kompaß nicht zurecht und läuft irre

..übrigens was den Kuran betrifft, so muß man unterscheiden zwischen den Suren die in Mekka und dann später in Medina offenbart und ausgelegt wurden, da gibt es wesentliche Unterschiede..denn auch der Prophet Muhammed hat später in Medina, Suren in der Richtung ausgelegt, welche eher von der Allgemeinheit der damaligen Gesellschaftsordnung akzeptiert wurde und nicht univeselle Aussagen für die Ewigkeit..

..interessant ist oder Gott sei"s Dank, daß der Koran auf verschiedenen Ebenen zu verstehen ist, so daß auch noch heute eine geheime Lehre existiert, die der Prohpet Muhammed einem eingweihten Personenkreis verkündete..
Alt 14.01.2005, 13:51
Benutzerbild von nargehan
nargehan nargehan ist offline
Neuer Benutzer

Standard neue Interpreten braucht die islam.Welt

..evet bende katiliyorum fikrine..es ist mal wieder Zeit für eine ReForm bzw. Neu- bzw. Wiederbelebung des Ictihat .. damit auch endlich diese sexistischen Aussagen von den sog. muslimischen Gelehrten ein Ende haben. amin.
Alt 14.01.2005, 14:36
Benutzerbild von kerio
kerio kerio ist offline
Neuer Benutzer

Standard ich denke

dass es diese Lehre ausserhalb des Korans nicht gibt. es gibt etwas was das gemeine Volk nicht wahrnehmen oder nicht verstehen können oder zwischen den Zeilen nicht lesen können. dies wird oder kann von Menschen wahrgenommen werden, die eben zwischen den Zeilen lesen können.
Alt 14.01.2005, 14:53
Benutzerbild von akshalil
akshalil akshalil ist offline
Neuer Benutzer

Standard Neue Interpretaion reicht nicht!!

Eine Grundlegende Reformation der Gedanken,was der europa-chsristliche Aufklärung entspricht, ist für islam und Moslem unentbehrlich
Alt 14.01.2005, 14:57
unknown

Standard Yaws HOCAM

link LINK yine yanlis :-)))
Alt 14.01.2005, 15:03
eniskaya

Standard Hayir dogru, nur du musst etwas länger

warten... tahminim Serverleri zu langsam und ausserdem mussten die sehr vie Schreiben... die gesamten gescpräche auf einer Seite, elbette biraz sürer....

Warte ne minute und dann kannst du es sehen....
Antwort