Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 19.11.2004, 12:43
Benutzerbild von adnanhoca
adnanhoca adnanhoca ist offline
Neuer Benutzer

Standard :-))

GO HOME ALDER ;-))))
Alt 19.11.2004, 12:54
Benutzerbild von akshalil
akshalil akshalil ist offline
Neuer Benutzer

Standard cumaya giden dindar kardeslerime;

sanirim berlindeki cami de gerceklesen olayi duydunuz..imam cemaate vaaz verirken: "Bakmayin allahin almanlari bu dünyada zenginlik ile ödüllendirdigine,bu ateist allahsiz almanlari öbür dünyada cehennem atesi bekliyor,cayir cayir yanacaklar"

cemaati müslim ise a keyifle dinliyor konusmayi..
dün gece "berlin mitte" tartisma programin izlerken sunucu neden cemaatten kimsenin böyle bir konusmaya müdahale etmedigini soruyor ve olayi kavrayamiyor
tabii simdi müslümanlik hosgörü ve baris dinidir,olur böyle istisnalar camur atmayalim diyecekler..kardesim ne istisnasi?? simdi tüm müslüman kardeslerim elini vicdanina koyup söylesin
hangi müslüman bu konusmayi garipser ki,tepki gösterir ki?istisnalar haric bu konusmayi selbsverständlich kabul etmezmisiniz? bu imamin konusmasinda söylediklerine yürekten inanmayan -bir kac istisna haric- kac kisi vardir..
adim gibi eminim bu tür konusmalar camilerin nerdeyse hepsinde gerceklesiyor ve cemaatte keyifle dinliyor bin bir gece masallari dinler gibi..
Alt 19.11.2004, 13:38
Neuer Benutzer

Standard ha taliban ha bush! ikisi de ayni bok

Taliban baut(e) im Namen Allah scheiße,bushidiot dagegen im Namen biblisches Gottes..

Welche lehre könnte man daraus ziehen pancaro;
Die Religionen geben den Menschen mehr Schaden als Vorteile..

Schau mal; Die Idee,dass man den Moslem ein Feiertag schaffen soll,kommt von gottlosen "Grünen",was die frömmige Christen als "Unverschämtheit" bezeichneten..
Ein vergleichbere Fall würde in einem müslimischen Land genauso passieren..
Alt 19.11.2004, 14:41
Benutzerbild von takiyettin
takiyettin takiyettin ist offline
Neuer Benutzer

Standard Cok yanlis taraftan.....

Bakiyorsun hoca..
Tipik türk kafasi seninki..Ne zaman türkler hakkinda birsey olsa her zaman digerleri suclu.
Niye hic civaldizi kendimize batirmayiz ?Niye her kayip edilen mactan sonra Hakem sucludur da oyuncular suclu degildir ?
Van gouchtuun yaptiklarini bende onaylamiyorum ama askhalilin yazdigi gibi insanlari düsüncelerini saygi göstermemiz lazim.Ister kabul et ister etme adamin düsüncesi o..Biz müslümanlara düsende insanlarin kafasindaki yanlis önyargiyi degistirmek , onlara tahmin ettikleri gibi öcü olmadigimizi kanitlamak.
Alt 19.11.2004, 14:48
Benutzerbild von haydut007
haydut007 haydut007 ist offline
Neuer Benutzer

Standard ERSTENS...

lerne richtig zu schreiben und dann schauen wir weiter!!!

zweitens sind im Koran weitaus mehr Rechte für Mann und Frau als du überhaupt zählen kannst.

drittens ist dieses Verhalten was du als beispiel geschildert hast (die Wahl der Heirat usw.) völlig Islamfremd!!!

Dieses Verhalten stammt viel eher aus den ungebildeten Kreisen des türk. bzw. abendländischen Menschens.

Bevor du über den Islam was sagst solltest du etwas darüber wissen.

Keine Ahnung zu haben und hier schlaue sprüche von sich zu geben ist genau so sinnvoll wie wenn du nen vollen Bauch hast und anschließend auf die Toilette gehst... im endeffekt kommt nut SCHEISSE raus !!!

Eyvallah...

Fatih
Alt 19.11.2004, 14:50
unknown

Standard Benim Alevilik ile fazla alakam yok!

Ben mezhepleri reddederim. Müslüman dediklerin zaten seytanin oyununa kanmis putperestler (Kuran-i anlamda) Kuran"i ise mükemmel olarak görüyorum. Eger saza ve halk edebiyatina olan ilgimi alevilik olarak degerlendiriyorsan, o zaman beni alevi olarak bilebilirsin ancak inancsal yönde alevi degilim. Sirf onlarin haksizliklara ugramalarini siddetle kiniyorum. Cünkü her zaman ve her yerde mazluman taraf olurum zalime karsi cikarim.
Alt 19.11.2004, 16:23
Benutzerbild von kerio
kerio kerio ist offline
Neuer Benutzer

Standard öncelikle söylenilen vaazin bir

parcasini cikarip onun üzerinde hüküm yürütmek en büyük yanlistir.

ben elimi vicdanina koyarak sunu söyleyebilirim, bilerek Allah"in ayetlerini inkar edenler ahirette cehennem atesi ile cezalandiracaklardir. buna itiraz edecekte degilim. cehennemde cayir cayir yanacaklardir. bunda garip olan nedir?

garip olan sizin peygamberinize sövene diger yanaginizi uzatacaksiniz, sizin din kardeslerinize söven ile oturup film bakacaksiniz, sizin müslüman kardeslerinizi katledenlere lanet yagdirmayacaksiniz.

falan filan ...
Alt 19.11.2004, 16:33
Benutzerbild von kerio
kerio kerio ist offline
Neuer Benutzer

Standard bana sövene serefsiz demek

demokratik degilse ben demokrat olmayi veri vereyim.

kimsenin de bana sövmesine müsade etmem vesselam.

demokratikmis degilmis beni fazla sallamaz.

dünyanin ikinci en büyük dinin mensublarina sövebilecekse bir serefsiz bende buna "ah ne güzel iyi ettinde düsüncelerini ifade ettin, gel su filme beraber bakalim, nasilda bana hakaret etmissin. Ne kadar da büyük nimetmis bu demokrasi bak bana söven alcak ile yan yana oturuyorum. sohbet edip o icki zikkimlaniyor bende caylari deviriyorum."

-&gtbu insani öldürmeyi gerektirirmi sorusunu herhalde hayir ile cevaplamali. cünkü insan öldürmek cok ciddi bir mesele. can almak böyle kolay bir girisim olmamali. insan böyle bir cürümde bulunmadan cok ama cok iyi düsünüp tartmali ve vaz gecmeli. bu arada amerikalilar 1200 insan katlettiler. tek suclari amerikalilari istememeleri. bu ifade özgürlügü müslümanlara gecerli degildir. go jonny go, go jonny go go home diyemezsin. bu veletlere serefsiz de diyemezsin cünkü yüce mahluktur bunlar.
Alt 19.11.2004, 16:37
Benutzerbild von kerio
kerio kerio ist offline
Neuer Benutzer

Standard ben öyleyimdir arkadas

dogunun bagrindan kardan kistan cikip gelmisim. her önüme gelep züppe bana sövmeye kalkarsa yanaklarindan öpmem. öyle bir adetim yok benim.

öyleyimdir. huyum kurusun.
Alt 19.11.2004, 17:00
Neuer Benutzer

Standard simdi kimse senin bu adama karsi

olan hislerini sormuyor..o adamdan nefret etmek en tabii hakkin senin..ama mesele ölüm meselesinde arkadasim? devletin bile öldürme hakki elinden alinmis artik bu cagda..mahkemesi savcisi ne güne duruyor?savciliga suc duyurusu yaparsin,dini duygulari rencide ve hakaret etmekten davani acarsin..
Antwort