| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
||||
|
||||
![]() Ciddi bir soru sorcam millet.. TV de deniliyoki, Müslüman dini en kolay ve seffaf din dir, zorlama yoktur.
Bende bizamanlar 5 vakit namazi cemaat ile kilmaya calisan bir lazo idim. Din de derinlere girdikce, nekadar mantiksiz, birbiriyle celiskili bir din i mizin oldugunu gördüm. Camii de sordugum kisiler de koyun gibi yazilanlarin arkasindan kosuyolar, kendi fikirleri, sorulari yok;anladim ki millet öyle sine ot gibi yasiyo. Din adina söylenen sözlere 2-3 tane karsi misal getiriyorum, ama kimse: bak orasini hic düsünmedik,acaba bizmi yanlis anladik demiyo, koyun gibi önceki sözlerin pesine kosuyo. gerisini yukarida yazicam.. |
|
|||
|
|||
![]() Eger bana cocukken Admed Üstad veya Yasar yada Süleyman Hoca dini anlatsaydi ben kesin daha tezden Müslüman olurdum...... ama Allahin kara Hocalari laga luga anlattiklari icn ve arada sirada dayak bile yiyenleri görünce, tam anlamiyla nefret geldi bu kisilerin dinine... oysa adi Islam uygulama siddet diniymis, sonradan farkina vardim.......
Ahmed Üsrad dogruyu söylüyor.... Bence en iyi Müslüman Atalarinin Hurafet dinini red eden ve Orijinalini arastirmaya koyulan kisiler oluyor...... Selamlar Enis |
|
||||
|
||||
![]() En kolay din bizim din deniliyo, malesef ben hic biryerde kolaylik göremedim, tam tersi, en zor din Müslüman dini gibi geliyo bana.
1.) Kimse namaz kilmaya, oruc tutmaya zorlana maz deniliyo, ama her kilinmayan namazin ahirette 30 bin sene cehennem cezasi var, bunu neden kimse söylemiyo. Bu dünya da ne yaptiysan, ahirette saniyesi saniyesine hesap vercen. Bunu bilen bi kisi, bu dini severek mi yasiyo, yoksam korku dan mi? 2.)Yazin Ramazan bilindigi gibi nerdeyse 15-16 saat sürüyo. Bütün dini ALLAH gönderdi ise, hristiyanlar neden ayni zorluga tabir tutulmuyo? hani bizim din kolay idi? Tutulan Oruc ALLAH in isine yaramiyo, hersey sözde bizim icin, sihatimiz icin mis. Thyssen demir celik fabrikasinda 8 saat o sicakta calisan birini düsünün, vucudun okadar zaman susuz kalmasi sihatin neresine yariyo anlamis degilim. daha neler var neler, kimse okumuyosa neden yazip kafa sisireyim.. |
|
|||
|
|||
![]() sen o 2-3 tane dedigin ssorulari bana sor.....
Kaldiki cammatla 5 vakit namaz pesine kosman dinin ruhunu anlamamandan geliyor.... Camaatla Cuma namazi kilinir... sen namazlarini evde kil.... Allaha yaliniz en yakin oldugun andir.... bilhassa geceleyin.... Ben neredeyse her gece namaz kilarim.... Cumadan baska Camiye gidip o cehalet Hocayi vede onun müridlerinin yüzünü görmek istemiyorum... canlari cehenneme, haksizsam benim.... Sor arkadasim sorularini bizlere.... burada bazi aydin kislerde var hem senin sorduklarini zamaninda soranlardan.... |
|
|||
|
|||
![]() zamaninda Canakkaledeki gemileri dümdüz eden o nerede insan boyundaki toplari ThyssenKrupp Stahl dökmüstü..... das nur nebenbei....
1 soruna gelince... sana o aciklayayi yapan tam bir din cahilidir ve serefsiz yalancinin biridir... isterse baban olsun..... yanlis anlama....... Ne denek 30 bin sene cehennem cezasi var..... kim söylemis nerde yaziyor..... HZ Muhammed Resül olduktan sonra namaz kilmaya baslamis.... eeee simdi ne olacak.... YOK BÖYLE BIR SEY, BUNLAR UYDURMA .... ne Kuranda cgecer nede baska bir yerde..... ancak Erbakan ve Süleymancilarin camisinde gemekte bu gibi Hurafetler... diyanette ondan cok iyi degil ya.... Bunu sana diyen Allahin kitabini tahrip etmekte ve Allaha demedigi bir seyi demis diyere, Allaha sirk kosmakta.... cehennem kendi mevksi olacak.... 2 Yazin 16 saat günesin Horizontta göründügünü ben hic hatirlamiyorum....... gün aydin iken degil...... günesin görünür seklinde oruc tutacaksin..... Oruc hem sihhat hemde aclik cekmen icindirki... ac olanin halinden anlayip, Allahin sana lütfettigi nimetleri anlaysin ve sükredesin diyedir..... Tok olan acin halinden anlamaz...... PUNKT AUS.... Senin ne yaptigin ibadet nede tuttugun oruc Allah gidiyor.... sadece senin kontona iyi veya kötü yaziliyor...... Allahin varligi tartismasiz..... sen bu sistemde nerdesin ona bakacaksin.... Allahin hic bir seye ihtiyaci yoktur..yani sameddir... digerleri ve bizler ona muhtaciz.... Allahin dinide yoktur.... |
|
|||
|
|||
![]() o.T.
|
|
||||
|
||||
![]() ..üzerlerinde zorlayici degilsin!" iste bu yüzden en kolay din Islam dini. Her koyun kendi bacagindan asilir. Ister uygula bu önerileri ister uygulama. Ölüm tadildiktan sonra yasam yine senin yasamin, ister sonsuzluga merhaba de ister buhar olup kal.. Sana Oruc, Namaz, Hac toplu bi paket halinde gelmemis. Yapabildigini yaparsin, yapamadigin senin eksigin.. Yapabiliyorsan yine senin arti puanin, kimseye hesap verme borcun yok.. Seni sopali tonton bi dede´de beklemiyor...
Allah Kurani lapa lapa kar yagar gibi göndermedi herhalde. Kuranin tamamlanmasi 25 senesini almistir Resulun. Sen söylenilen seyleri Oruc, Namaz, Hac vesaireleri ister yaparsin, ister yapmazsin. O senin kendi bilecegin is. Su dünyada ben namazi kiliyorum diyen sahis, gercekten namaz kilmismi? Namazin, yani Salatin ruhunu cözüp, Secdenin ne demek oldugunu biliyormu?!?!? Oruc tutmanin saatler boyu ac kaliyorum deyip anlamini cözemezsin.. Nedenmi? Bu düsünce seni dünya düsüncesine iter ve sende su an zaten dünya alemi ile ugrasmaktasin. Oysaki yapilmasi gereken sey, kendi yoklugunu hissedebilmendir ki, o zaman Salatin ruhunu , yani Namazi anlayabilesin! "Ölmeden önce ölünüz" Evliyalarda bunu yapmislardir... Oruc niye gelmis. Fazla yemek zaten zarar. Vücudunu kimyasal birikimlerden temizliyorsun, bundan güzeli varmi? Bi Diyetisyen sana oruc tut, perriz yap diyince iyide, o zaman sagligini düsünüyorsun, senede bir kere "TEKLIF", zorla yptirilan bi sey degil, edilen Orucu hor görüyorsun, anlamis degilim...!? Iseviler niyemi tutmuyor? Peki ben sana bi soru sorayim... Iseviler niye Incili degistirdiler???? |
|
||||
|
||||
![]() Ne yani sen Allah in kanunlarini cagdisi demeyemi getiriyorsun???
|
|
||||
|
||||
![]() SEnde haklisin. Atatürk ün sisteminde kamusal alana girince dinini gardroba asacaksin. Evine girince ancak müslüman olabilirsin.
|
|
||||
|
||||
![]() ohne Text
|