Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 28.07.2004, 15:31
Benutzerbild von kerio
kerio kerio ist offline
Neuer Benutzer

Standard demediginden eminmisin?

erbakan siyaset yapti.ynö siyaset yapmadimi? bu siyasetin bir ideolojisi yokmu? yoksa chpyi müslüman yapmak icin mi girdi bu partinin icine?

türkiyeli müslümanlar zülme maruz tutulmus insanlar. 5sene tip okuyup, diplomasini almaya cikarken, basi örtülü diye diplomasinin verilmemesi büyük bir zülüm degilmi?

kadin basi örtülü diye bir dikis nakis kursu verip maisetini kazanamiyor. niye?
Alt 28.07.2004, 15:34
Benutzerbild von kerio
kerio kerio ist offline
Neuer Benutzer

Standard ve kuranin birtek tefsiri yoktur

ama ölcü ve kiyaslamamiz Rasulun hayatina bakmak ile olur. buda sünneti gözden kacirmamayi gerektirir. buda hadislerle ugrasmayi gerektirir. her nakledilen hadis yanlis degildir. sadece ynö bu konudan en büyük hatayi islemektedir.
Alt 28.07.2004, 15:39
eniskaya

Standard Elbette zulümdur

Isteyen tabiki basi bagli gezebilmeli.....

Ama senin basin bagli diye illa Müslüman olunmuyor..... sadece bir Ideoloji kitlesine mensup oldugunu gösterir...... oysa müslümanligin özünde Salih Amle yatar ve sadece örtünme vardir... öyle basi kapatma falan degil....

Sizin su anki durumunuzdan Erbakan sorumludur.... Iran sistemini kurmaya calisti ve Cakici tarafindan istifaya zorlandi....
Biri mafya babasi biride Ideoloji babasi....

Devlet elbette din azmanlarina karsi önlem almali ve onlari yok etmeli... ama bu bas örtüsünü yasaklamakla olmamali....

Serbest edeceksin bas örtüsünü ve bak bütün kizlar basini acmazsa bana ne dersen de..... cünkü serbest oldugu icin merak ve ideoloji kaybalour... buda sosyolojik durumdur....

NYÖ ben bas örtüsünü sorununu cözerim diyor.... Parti kurdugunda Programinda bu hususta bulunacak ve unilerde bas örtüsü serbest olacak......
Alt 28.07.2004, 15:46
eniskaya

Standard Hayir hatayi sen yapiyorsun

Resule simdi hadis ve sünnetdemi inmisti ????

Yoksa ona sadece vahyilermi baglayici olarak inmisti.....

Karman corman ettim..... iki günden beri bayagi yazi yazdim san, umdumki sistemi azda olsa anlarsin...

Eger anlasaydin... kakip Hadisle ugrasmazdin.... ehli Sünnet ise Vahyiyi uygulama tarzidir.... sünnete gelmeden isi zaten cözüyorsun.... sünnet ise vahyinin yasanis seklidir, oda Resulün zamanina göre....

Weisst du ich habe keine Lust mehr.... erforsche einfach Gott und die Welt, einfach alles, vielleicht findest du irgendwann das was du suchst....

Ich habe jetzt keinen Zeit mehr...
Alt 28.07.2004, 15:58
Benutzerbild von kerio
kerio kerio ist offline
Neuer Benutzer

Standard yok iste öyle degil

ideolojik olsun yok kisiselligini bulma olsun. bu senin düsüncen. ben sana binlerce defa söyledim bu vahy ve sünnet konjünktüründe kadina emredilen bir giyimdir. mesele bitmistir.

almanyada serbest diyemi kadinlar habire baslarini örtüyorlar? sen bunlari hala göremiyorsun.
Alt 28.07.2004, 16:00
Benutzerbild von kerio
kerio kerio ist offline
Neuer Benutzer

Standard oh man o.T.

ohne Text
Alt 28.07.2004, 16:07
eniskaya

Standard Was ???

Wenn du es nicht verstehen willst, kann ich dir nicht Helfen.....

Emir örtünmektir.... zamanin sart ve örf ve adetlerine göre yapilir.... ama sen basinida örtmek istiyorsan kimse bir sey demez......

Unilerde yapilan hatada bundan ibaret.....

Yani ben kisisel basimi örtmek istiyorum dedimi bir kadin... ona karisilmamali... mevcut sistemde herkese yer vardir
Alt 28.07.2004, 17:40
Benutzerbild von feuerloescher
feuerloescher feuerloescher ist offline
Neuer Benutzer

Standard hehehehhe huhhehehehhe

Yani simdi bizim ciplak yaschoo vahimi yada 60 senesini okumaya vermis bir ilim adamimi.

Peygamberlerin yolundan cikalimmi kadinlarimizi yasdar nuri gibi acalimmi diskolara dansa gönderelimmi.

Cocuklarimiza heykelleri sistemini yasantisinimi anlatalim.

Yasar amcan bu dünyada yüz lerce binlerce Profösörün yaninda kacinci kalir acaba.

Deyeri nedir ilimini kimler savunuyor mini etekli kadinlar ickiciler sapiklar berdoslardan haric kimse onu savunmuyor.

Kuran moda kitabimi yada sosyetenin ugradigi fal bakma oyuncagimi.

Sen istanbula git orda asenaylan günah cikarmaya git iyi dansöz olur sende :=)))
Alt 28.07.2004, 22:47
Benutzerbild von abizettin
abizettin abizettin ist offline
Neuer Benutzer

Standard capraz okumak en iyisi abi!:-))

ben denedim sonuc veriyor:-))
Alt 28.07.2004, 22:53
eniskaya

Standard Evet Yasar Hoca bile yeri geldimi

Kuranda anlamadigi yerler oluyordur.... sonucta oda bir insan sen ve ben gibi....

Her nedense, sen ona kafayi takmissin.....

Bizler icin o sade yüzlerce degerli bilim adamindan bir tanesi.... sadece Türkiye ve dünya capinda en ünlüsüs... en iyi elbette degil......

Önemli olan hepisinin aciklamalarinin birbirini tutmasi....

Ich sage dir mal was mein Freund.... uzun zamandir birda cok degerli bir sekilde aciklamalar yapiyorum.... ama sen kisisellestirdigin icin isis... tahm,inim hic bir sey anlayamadin.... cok cok yazik.....

Böyle basit yazilarla Allaha yaklasilmaz..... sistemi ve tüm evreni kapsamaya calis...
Antwort