| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
||||
|
||||
![]() du sagst es
wünsche dir noch einen schönen tag byee |
|
|||
|
|||
![]() ohne Text
|
|
||||
|
||||
![]() alevilik gevurluk degil arkadaslar bunu unutmayin,die leute machen es sich einfach zu leicht ich brauche das nicht ben aleviyim diyorlar ama gecekten alevilik ne oldigunu cogu bilmiyor.....
elveda |
|
|||
|
|||
![]() also... das die meisten aleviten nicht über ihren glauben bescheid wissen das stimmt... aber es stimmt nicht das es einfacher ist...
ich glaube da kennst du dich selber nicht so gut aus... ist ja auch nicht schlimm... nur wer auch immer dir gesagt hast, das es eine veranfachte form vom islam ist, ist nicht der warheit entsprechen... |
|
|||
|
|||
![]() kuran-i kerimde bas örtüyü diye bir farz yoktur arkadaslar...
es steht nur das eine frau sich bedecken sollte... und nichts anderes... naja herkesin kendi bilecegi is... insan birazda satirlarin arasinda ki manayi cözmeye calismali bence... saygilar... |
|
||||
|
||||
![]() dann klär uns doch bitte mal auf. ist ernstgemeint.
|
|
|||
|
|||
![]() den Islam aus..... ich ernähre mein wissen nicht von irgendwelchen Weltfremden möchte gern Hocas.....
Jeder der in die Uni geht, geht deswegen, weil dort die besten seines Faches zu finden sind... die Profs, Dr. usw..... Falls ich in Islam was wissen will, wende ich mich immer na die verschiedenen Unis der Türkei.... sie alle sind sehr freundlcih und Hilfsbereit.... und das wichtigte ist das Sie alle das selbe erzählän.... Sowie in meinem Beruf und meinem Religion, habe ich das wissen genau an der richtigen stelle erfragt........ un das ist jeden zu empfenlen...... |
|
|||
|
|||
![]() ancak Allah bilir... sen nerden bileceksin bende iman olmadigini...... üstelik olmasa, yillarimi islam dinini (yani Kurandaki dini, hurafet dini degil) arastirmaya harcamazdim.....
Benim sucum degil Kurandaki ve piyasadaki dinin, biribirine uymamasi..... onu yasayan düsünsün...... Iki ihtimal var vardir ilerisi icin..... ya Kurandaki dini anlatacagiz cocuklarimiza, yada dinsiz olacaklar..... yani dinsiz üretecegiz.... korkutarak, bagirarak, cagigirarak vaya döverek din ögretilmez.... üstelik öyle bir metod Kurana ve insanliga aykiridir.... Sen bir annen babana sor, zamaninda kara Hocalalr onlara nasil ders vermislerdi... ikide bir dayak...... Iste piyasada dolasan islam dini adini tasiyan din, siddet fikihiyla doludur.... Kuranla uzaktan yakindan alakasi yoktur..... Selamlar ENis |
|
||||
|
||||
![]() Allahin insanlara lütfettigi kutsal kurtulus recetesi sayisal anlamda degil metafiziksel anlamda büyük bir hicliklige bürünmüs.
buda hakikate ulasmanin yolu olacaksa bence cok eksik. varligini yüce mevlaya yönlendirebilen bir insan onu taniyan ve ona ulasabilmek icin hayatinda gayret sarfeden insan, elbette ki kul olabilmenin gerekcelerini yerine getirecektir. bunlar bes vakti namaz ile bitenler degil, bes vakit namazin bes vaktini bitirdikten sonra basliyanlardir. onun icin üstünlük takvadadir kimsenin kimseye herhangi bir konuda üstünlügü yoktur, ancak ve ancak takvadadir. kul olabilme yarisi, kuranda da belirtildigi gibi salih amel isleyenlerden baslar. Allah"a iman edip salih amelde bulunanlar. bunlar sadece icsel temizligi belirtmez ve tartismaz. insanin iyi olmasi onun tabiatinda vardir. ama bunlarin yaninda bir kul olma yada olabilmesi vardir. kul olabilmesi yüce Yaratana dogru yönelmedir. Bunlar ibadeti de icerir, olmazsa olmaz sartidir. ibadet daha yüce ve ulvi bir icerik kazanir. her rekat namaz ihlas ile kilinan namaz kulun tekrar ve tekrar alemler üstü bir aleme göc etmesini belkide getirir. ve bu konu daha detayli aciklanir. ama türkiye gercegi sadece kalbi temizlige indirgenen bir inanc felsefesi gelistirmis, bu eksiktir yarimdir. din denilen de bu degildir. |
|
|||
|
|||
![]() günlerdir agzimda tüy bitti..... bende aynisini söylüyorum.... ama kimse kabul etmiyor....
Bazi tesettürlü kizlarin GB uma yazdiklari küfürleri görsen aglarsin...... Ben onlarin problemini cözdüm..... sorun ne biliyormusun.... sorun su.... Bunlar yillarca memnun olmadan baslarini kapatiyorlar ve bunuda Allahin emrettigini zannediyorlar ve simdi Enis gibi bir adam cikip tersini söyleyip ve hicbir kimsenin icinden cikamayacagi sekilde misallerde verince, bunlar panige kapiliyorlar, acaba bu gencin dedikleri dogrumu.... eger dogruysa biz niye yillarca azap cektik... Bu akillarina gelince cildiriyorlar.... kafayi üstme noktasina geliyorlar.... ve o zaman siddete bas vuruyorlar ve Enisin GB una küfür yazarak azda olsa EGOLARINI rahatlatmaya calisiyorlar..... En basit örnegi... Basbakanimizin karisidir.... basini zorbalikla örttürdükleri icin intihari bile düsünmüs..... eger bu zamanda yasasaydi kesin Erdogana bir siktir cekerdi.... bu kesin... ama nede olsa yanlis oldugunu bile bile kabullenip giyindi... geri dönmesi mümkün degil artik..... En azindan bu Forumda biur kisinin bile, bu sistemi anlayabilmasi beni mutlu etti..... Selamlar Enis |