Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 09.07.2004, 00:26
eniskaya

Standard Wie gesagt bizler

cözüm getiriyoruz..... sizler ne?????

Sen benim paramin hic olmazsa kendi degerini koruyan bir imkan söyle bakalim ????????

Senin cözümün nedir enflasyon konusunda???

Wir wissen darauf ein Antwort, du aber nicht..... was du machst ist nur... das geht nicht, das geht nicht.... bizde faizin haram oldugunu biliyoruz, ama bu olay direk sadece faizle ilgili degil......

Son kez soruyorum, senin cözümün nedir...... ben paramin deger kaybetmemesini istiyorum.... bul bana böyle bir imkan
Alt 09.07.2004, 05:37
Benutzerbild von chiko71
chiko71 chiko71 ist offline
Neuer Benutzer

Standard vallahi eni yaniliyo!!!

selam

su sefaat meselesini istedigin din kitabinda okuyabilirsin,en basinda peygamberimiz bize sefaat edecegini bildiriyor,ama sen peygamberin hadislerine inanmiyorsan o zaman sana bi sey dememin bi manasi kalmaz!
islam sadece kuran üzere bagli olan bi din degil,bu yanlis düsüncenden vazgec!
müslüman bi insan önce kurani örnek alir ondan sonra peygamberini ve sünnetini !!....bu acikca peygamberimiz tarafindan sürekli ve ciddi bi sekilde bize bildirilmistir!

bye!
Alt 09.07.2004, 05:41
Benutzerbild von chiko71
chiko71 chiko71 ist offline
Neuer Benutzer

Standard birak lütfen su rakam oyunlarini!

selam

ya allah askina birak su bazi kisilerin ortaya attigi bu rakam oyunlarini
kurani kerim sadece rakamlarla desifre ve tefsir edilecek bi kitap degil
kalmiski cogu islam alimleri bunlara sicak bakmiyorlar,herhalde biz de onlardan daha üstün ve bilgili degiliz
saygilar
cüneyt
Alt 09.07.2004, 13:51
tarrasbulba

Standard Keskem Lotto ve Toto sonuclarini

sorsaydin. O paralarla ne güzel hayir isleri yapardik.Yoksa loto toto paralari da haram, veya kumar mi sayiliyo ?
Alt 09.07.2004, 15:37
eniskaya

Standard Kurandan baska

vahyimi indi Resule....

Sen oku o din Kitaplarini, gidip Allaha ders verirsin ve Kuranda yanlis yzdiginin müjdelersin......

Allah bu isi bilmiyorda sizlerin kimbilir hangi cehalet Hocasi bilir......

Cok cok yazik...... en temel sorularda bile herkes Kuranin disina cikmis...... olacak sey degil...... sehr traurig
Alt 09.07.2004, 15:46
Benutzerbild von feuerloescher
feuerloescher feuerloescher ist offline
Neuer Benutzer

Standard yakinda matamatikci olceennn

....
Alt 09.07.2004, 15:54
Benutzerbild von coach01
coach01 coach01 ist offline
Neuer Benutzer

Standard Degerli kardesim enis

Cözümü Allaha ortak kosmakla elde edebiliyorsaniz bunun ne kadar degiri olabilir? Ben senle Enflasyonu tartismiyorum. Ve enflasyonada cözüm üretemem.
Konu faiz yemek veya yememekti.

Allah kosunun bilmeden Paraya tapiyoruz. Paramiz kaybolsa fakir olsak ne yazar bu dünyada. Zaten hersey gecici degil.

Senin kafana koydugun o fetvalar bana göre yanlis bu benim yorumum ve kime danissan öyle der sana. Ama yinede dinde baski olmadigi icin hayatini istedigin gibi planlayabilirsin.

Kizma ama sunu iyi bil rahatca faiz yiyen bir ilim adami tabiiki faiz bu cagda haram degildir der. Haram dese sen niye yiyiyorsun demezlermi?

Zamanımızın en büyük âfeti, belâsı paradır, maldır. Para ve mal tutkunluğu dünya kurulalıdan beri vardır ama bugünkü gibisi görülmemiştir. Dünyada, bizde şimdi en büyük değer para, mal, maddî menfaat, lüks, konfor, gösteriş, israf olmuştur. Hepsinin başı paradır.

Evrensel ilahî gerçekleri görmeyen kâfirlerin, Allah’ı inkâr edenlerin, nasipsizlerin paraya ve maddeye tapınmalarına şaşılmaz ama mü’min ve müslüman geçinenlerin para putuna tapınmaları aklın ve vicdanın kabul edemeyeceği bir haldir.

Örnek olarak almadiginiz peygamberimiz hic faiz yememistir. Ona itaati bile sirk sayan sizler para belasini Allaha kosuyorsunuz.

Fecr suresinin 27 - 30
Ey huzura kavusmus insan! Sen Ondan hosnut. O da senden hosnut olarak Rabbine dön. Seckin kullarim arasina katil ve cennetime gir.

Peygamberi örnek alsaydiniz faizin her türlüsüne haram derdiniz. Cözümü Allahin Kitabini nefsimize göre yorumlamaktan ibaaret degildir kardesim ...

Saygilar selamlar ...

Not. Arastir Arastir hani Allaha tanri dediydin ya o zamanki gibi arastir.
Alt 09.07.2004, 16:00
Benutzerbild von coach01
coach01 coach01 ist offline
Neuer Benutzer

Standard Okumaya bile degmez kardesler !

Okumaya bile degmez kardesler !
Alt 09.07.2004, 16:00
eniskaya

Standard Simdi söyle bir sey

Vahyide MUTAFFİFÎN SURESİ
(83/86. sure)

9 Rakamlandırılmış bir kitaptır o.

MÜDDESSİR SURESİ
(74/4. sure)

29 İnsan için tablolar/levhalar/ekranlar sunandır o/deriyi yakıp kavurandır o.
30 Üzerinde ondokuz vardır onun.

Direk 19 demesede, 19 sifresinin Kuransal oldugu kesin...... yoruma acik bir konu, daha dogrusu üzerinde hic bir calisma yapilmamis, veye yetirli bir sekilde....
Alt 09.07.2004, 16:03
eniskaya

Standard Dediklerine katiliyorum

ama hem hayati hemde vahyiyi iceren bir cözüm getir o zaman...... Allah Kurani bizlerin iyiligi icin gönderdi, hem dünyada hemde ahirette rahat edelim diye.....

Sen simdi bu probleme bir ara cözümü getir...... herhesde tatmin olsun.....

Bizlerin cözümünü begenmiyorsun OK. begendigin cözüm nedir....?????
Antwort