| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
|||
|
|||
![]() Kurani zamana göre yorumlamak sudur....
Misal Cuma namazi bir aralar 10+2=12 rekat kilinirken... simdi Diyanetin fatvasiyla 6 ya indirildi.... vahyi 2 söylüyor... ama kültürel uygulama onun kat kati üzerinde.... Diyanetin yaptigi Kurani zamana göre yorumlak.... yani vahyiyi zedelemeden, zamanin sartlarina göre ayarlamak. Simdi beizler 6 rekat kiliyoruz.... kafirmi olduk yari yariya indirmeyle... zaten kim cikarmisti????? zamaninda 12 rekat kilmak segerli olabilirdi ama, simdi herkes calisiyor.... isi gücü var... hayat sasrtlarinda zaman kisitlamasi var..... Diger misaller sunlar olabilir: Enflasyonla mücadele bunun icine girer, bas örtüsü olayida bunun icine girer, ayaklari mesh etmek bunun icine girer, cünkü ayaklarin yikanmasi degil, mesh edilmesidir Kurandaki aciklama...., nasil basi yikamiyoruzda mesh ediyorsak,... oda ayni..... Bu tip misallerin sonu yok.... hicbiride vahyiyi tahrif etmiyor..... cok basit bir olay. Gelelim senin diger konuna, öyle bir sey asla olmayacak ama, varsin öyle oldu diyelim..... o halde Allah bizleri tümüyle helak eder... cünkü lut kavmini hatirlarsan.... öyle bir durumda sonuc neyin olacagi kesin.... Umarim simdi daha iyi anlayabilmissindir, demek istedigimi |
|
||||
|
||||
![]() Selam millet
forumda alevilik hakkinda baya iyi ve daha fazlada kötü seyler okudum....bende bi düsüncemi yazayim dedim. ben elhamdülillah uygulamada cooook kötüde olsam müslümanim ve ehli sünniyim..! ama sayet alevilik hz ali ve ehlibeyt yandasi ve seveni demekse, ozaman yürekten söyleyimki bende aleviyim!! bence isimize gelen seylerle karsi tarafa kakic yapip isimize gelmeyen seylerde duymamazliktan ve görmemezlikten vazgecelim artik.kim kendini muhabbet ehli olarak görüyorsa vicdanina ve aklina bi sorsun acaba 1400 senedir ölmüs olan insanlara laf atmak ve lanet okumak gercekten "muhabbet ve sevgi göstergesi"olabilirmi!?!.peygamberimiz hadisinde diyorki:"seytana lanet okursaniz o ben zaten melunum lanetlenmisim diye aldirmaz,ama serrinden allaha siginirsaniz eyvah simdi belkemigim kirildi diye feryat eder".dinimizde seytana bile lanet etmek dogru bulunmuyorken,insanlara ve kastettigim peygamberimizin arkadaslarina ve eshabindan kimseye lanet okumak kesinlikle dogru olmaz.!! bizim gibi zavallilar o zamanki canini malini ailesini bile allah ve peygamberi icin birakip hice saymis bu mübarek zatlara laf atmak düsmez..! allah kuranda peygamberimizin eshabindan razi oldugunu ve onlarin cennetlik olduklarini defalarca bildirmekte,allahin sözü 3 günlük degil hasa,onun icin bize edeplice hepsini sevmek ve saymak düser. bye! |
|
|||
|
|||
![]() duvarla iletisim kurmanin sartlari daha uygun oldugunu zanediyorum. yalniz kullandigin (yuvarlak laf) ifadesinin üstüne faiz olarak gerzekligini katarak aynen sana ediyorum.
|
|
|||
|
|||
![]() Ben cözümden yanayim sen ise bilmiyorum senin bilecegin bir sey.... bildigim tek sey var, oda simdiye kadar hic bir kimsenin cäzüm icin bir sey üretememesidir....
Bizler hic olmazsa deniyoruz.... ve Kuranin cercevesindende disari cikmiyoruz....... Sen ise cözüm olarak ne verebildin bizlere???? |
|
|||
|
|||
![]() bir adim daha ileri git......
Ne Aliye baglan nbe veliye nede Ahmede...... sadece Allaha teslim ol Resulüde birak bir kenara..... cünkü sefaat yalniz ve sadece Allaha aittir..... Aliye Veliye Resule degil..... Yasantilarindan faydalan.... ama bunlari din yapma, bilgi ariyorsan Kurandan beslen ve zamanin sartlarina göre yasa...... O zaman sende ne Ideoloji kalir ne kaliplasma kalir, ne Mezhep kalir nede baska Kuran disi hadiseler kalir......... Bit cok insan sosyo-kültürel eksiklerinden dolayi, kendini bir gruba baglama ihtiyaci duyar..... ya iste ben Aleviyim, ben sünniyim, yok ben Hanefiyim...... falan filan.... Evrensel cercevedeki insan sadece bir Müslümandir....... Alicidir Velicidir veya Sünnicidir dersen.... o halde Allahin yeri o kisilerden imdat dilensin...... varmi böyle bir sey???????? Eger Resul su an yasasaydi.... bu gibi Ideoloji gruplarina bölünen kisilere lanet yagdiridi..... Veda Hutbesinde Resul ölümünün yakilastigini anlatirken..... kendi akibetinin bile ne olacagini bilmedigini belirttiki..... bu adam Resuldü... digerleri ise onun sayesinde Allahi taniyanlardir...... nasil olurda Allahi birakip digerlerinin pesine takinilir...... Evrensel cercevedeki insan sadece bir Müslümandir, aksini söyleyen ne sosyo-kültürel hayati ne evreni nede Allahi taniyacagini hic zannetmiyorum.... Selamlar ENis |
|
||||
|
||||
![]() selam enis
senin düsüncelerine tam olarak katilamiycam,unutma ki allah kuranda acikca resulume itaat edin diye emrediyor. allaha iman ve kuran yolunda gitmek cok önemli,ama unutmaki kuran bi devletin anayasasi gibi,büyük konulari icerir ama maddenin ufak inceliklerine girmez.bu incelikleri ancak resulune ve onun sünnetine uymakla ögrenir ve yerine getirebiliriz.resulu ve sünneti olmazsa,namaz kilmayi nasil ögrenecektik,veya zekat nasil verilir,hac nasil yapilir,nikahta nelere dikkat etmeli ve daha yüzlerce günlük konulari!! sefaat konusuna gelince elbetteki peygamber ve nice baskalari daha bizlere sefaat edecek,bu acikca dinimizde bildirilmektedir. benim düsüncem su:allah ve kuran ve resulu insanlarin hidayeti icin yeter.(ama resulun ehlibeytini ve ashabini örnek almakta son derece önemli).! baska hic bi insan ne kadarda mübarek olsa bu ücünün yerine gecemez. |
|
||||
|
||||
![]() Enis biraz isyan´da galiba?!?
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() müslümanlara ifrat ve tefrite takilmis:
herkesin fujitsu mujitsu, konficyus monficyusdan akilli sözler nakleder ve agzi acikta kalir. ama yeni bir cag acan bir peygamberin sözlerine ragbet edilmeyecek. bunun mantigini anlamak zordur. |
|
|||
|
|||
![]() Enisle sohbet öyle kolay degil....
Senden Alinti. "sefaat konusuna gelince elbetteki peygamber ve nice baskalari daha bizlere sefaat edecek,bu acikca dinimizde bildirilmektedir." Ölümlü insanlarin, Resul dahil, diger insanlara Sefaat, yani Allahin jandarmasi, yada yardimcisi sifatina sokan Ayetler hangileridir????? Ben acikca Kuranda böyle bir Ayet göremedim.... o yüzden Sure ve Ayeti rica edecegim....... Cevabini merakla bekliyorum Selamlar, Sevgiler Enis |
|
|||
|
|||
![]() hangi yönde isyandaymisim......
Uzun bir süredir bu Forumda yazi yaziyorum..... ne zaman degisiklik görebildin bende...... Söylediklerim o kadar net ve acikki.....herkes anlayabilir..... Enis öyle kolay kolay kimseye isyan etmez, hele Allaha asla. Sen simdi benim cizmeye calistigim cecevede yanlis varmi ????? Onu söyle |