| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
||||
|
||||
![]() olmasaydi bunlar hangi camide namaz kilardilar farkinda degiller!
Yunanlar Ege Bölgesinde cami yaptirirdilar mi? AB Üyesi oldugu halde, hala Gümülcine ve Kuzedogu Yunanistanda Türk azinlik baski altinda! Daha "ileri" gitmemelerinin nedenide MUSTAFA KEMAL ATATÜRK"ün kurdugu TÜRKIYE CUMHURIYETIDIR ! Hala bagiranlar cigiranlar bir de Kibris gecmisine baksin! (Müslüman Türkleri ne yaptilar?) Gelelim öbür bölgelere! Kuzeydogu Anadoluyu Ruslar nasil yönetecekdi acaba??? Trabzon hala müsülman mi kalirdi ? ... Türkiye Cumhuriyetinde beslenenler simdi kalkmislar T.C. kirletmeye basliyorlar! "Yemek yedigin yere ..." al" |
|
||||
|
||||
![]() ben bu sözcükleri duyunca hep hadis uyduran rejimler aklima geliyor. onlarda yedikleri naneleri halka biraz olsun dayatmadan kabul etmeye kalktiklarinda hadis diye yutturmaya calisirlardi. simdide bu yalanlari laiklerden duyuyoruz. bu kesinlikle yalandir ve hakikat ve din ile hicbir alakasi yoktur.
iste asagida bu yalanlari dizisi: 1000 tekrar ettim ama yinede tekrar edeyim. ->yalan oldugu icin daha cok tekrarlamalisin. 1.)Devleti olmayanin Hürriyeti omaz -> ilticacilar fevkalade güzel ve hür yasamaktalar. almanyaya iltica eden ex tc vatandaslari. 2.)Hürriyeti omayanin Dini olmaz -> bu aslinda dogru gibi görünsede vahye yani kurana bakildiginda, hic alakasi olmadigini görüyoruz. köleler icin birtakim uygulamarin olmasi bunun delilidir. hür olmasa bile insanin dini inanci fevkalade vardir ve sorumluluktan kurtulmamistir. 3.)Laik sitem, evrensel din boyutlari cercevesinde anaysasasini kurup, her cesit dine mensup kisilerin huzur icinde beraber yasamasini saglayan, bir degerler hazinesidir. ->laik sistem kemalist sistem olunca bu iste olmuyor, degerler hazinesini bilmem ama, ortaya tc modeli cikiyor. annesi basörtü takiyor diye asker evladini ziyaret etmeye gittiginde generalin tanklari ile karsi karsiya kaliyor.fransada yine böyle sapik bir laik sistem var. inanci olan insana inancinda taviz vermesini emreden daha dogrusu zorlayan bir sistem inancli bir insan icin hazine olamaz. bir cöküntü olur. 4.) 3.) noktadaki cercevesinde uygulanan Türkiye Cumhuriyeti Anayasasi, tamamiyle Kuranin asil metniyle tam ic icedir. -> bu nasil olacak? türkiye generalleri bunu duysa, seni kursuna dizer. ben buna inanmiyorum. 5.) Kuran cerceveyi verir, zaman sartlarina göre, Kurandan beslenerek, devletlerin Anayasalari tazelenir. -> bu kesinlikle öyledir. kuran prensibleri belirler ve insanlar bu prensibleri uygulamak ile yükümlüdürler. prensiblerden degiskenlikten ziyade uygulamada degiskenlikler mümkün olmasi lazim. Aksini söyleyen, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasinin bir kanunu cikaripta, Kurandaki su ayete veya devletl isleriyle ilgili aciklamaya, karsi cikiyor desin. Böyle birisinin anlini karislarim..... bos laf coooooooooook ->yobaz Insallah bu din ve devlet iliskisini sizlerde anlatabildim Eger bunu anlayabilirsek, o zaman hem dini ve hemde devletin kutsalligini anlayabiliriz. ->devletin kutsal oldugunu düsünmüyorum. kutsal olan dindir. devlet kutsanirsa, devlet ayakta dursun diye dinin prensiblerini ayaklar altinda cigneriz ve cigneniyor. en güzel örnegi amerikanin irakta ki zülmü. Acik ve net söylüyorum... Ilahiyati bitirmeyen, 5 – 15 yil arasei arastirma yapmayan kisi kolay kolay Hoca olamaz.... Oysa piyasada Hoca adinda dolasan bin bir din azmani var, bunlarin bir cogu bos ver Ilahiyati, Erbakan mahlukunun arka bahcesi olan imam hatip liselerini bile okumamislardir. -> tuhaf. kemalist zihniyeti bu bazan gercekten basmiyor. bu hocalari yetistirenler bu devlet degilmi? bu devlet bunlari hoca olarak atamiyormu? diyanet hocalarinin hangisi 5-15 yil arastirmada bulunmus? Birde su var, devletini sevmeyen zaten Müslüman olamaz. ->niye? imanin sartlarindan mi oldu simdi devletini sevmek? amentüye simdi birde muhabbeti türkiyemi eklenecek? müslüman olmanin sartlari kuranda belirlenmistir. hicbir yerinde türkiye yada devlet gecmez. cünkü gerekmez. tam tersine kuranda, oldugu beldede dini yasayamiyorsa göc etmek ile emrolunmustur. habesistana göc edenler ilk müslümanlar degilmiydi? mekke devletinde bölücük yapipda halki kafir müslümanlara ayiran peygambere gelen vahy degilmiydi. yine mekke devletinden medineye göc edenler müslümanlar degilmiydi? Devletimizin kaybolmasini engelleyen, kurtulus ve kurulusa önderlik yapan, Atatürkü sevmeyen Türk olamaz. ->olabilir. Türk omayaninda Atatürkün hakkinda agzini acmaya hakki zaten yoktur, onun kani bizden degildir, o tiplerin gidip genetik test yaptirmalari gerekir. ->niye?tirt(yani trt int) arada sirada ingilizlerin atatürke olan övgülerini gösteriyor. yani ingiliz konusabiliyordu, en azindan o topraktan gelenler konusamiyor. bu yasakci zihniyetten ne zaman kurtulacaksin? |
|
|||
|
|||
![]() Mustafa Kemali sevmeyenlerin zaten temelinde mutlak bir kan tersligi yatiyor......
Bunlarin kaninda Hiristiyan kani yatiyor..... buda ne anlama geldigini bilirsin.... kendiliginden o kan oraya gelmedi dimi..... Bildigim tek sey var Atatürkü sevmeyen bir kesim Türk olamaz, hele hele müslüman hic olamaz........ Allah belalarini versin bu tip serefsizlerin ve vermis bile..... bak ikinci sinif vatandas muamelesi görüyorlar..... Hakliyimda Selamlar Enis |
|
|||
|
|||
![]() yoksa inmisin cinmisin.......
Su anki dünyada, herkesin bir devleti, bagli oldugu bir toplum var senin yokmu?????? Bayagi analiz etmeye kalkmissin yazdiklarimi..... isin gercegi su.... ister kabul et ister etme..... senin sahsi ve kisisel kapasitene bagli bir olay bu.... Eger sen Devleti olmayanin dini olamayacagini anlamiyorsan zaten bosuna yasiyorsun....... efendice söylemek gerekirse ot gibi....... Kuranin neresinde, bir baskasina kulluk kölelik veya boyunduruk altina gir yaziyor. Müslümanligi tam esasiyla yasayabilmek icin HÜRRIYET SARTTIR...... Tartismamiza gerek yok...... zamanimi caliyorsun |
|
|||
|
|||
![]() tabi ben hepsini okumadim okumak ta istemiyorum.
Kuran cercevey verir diyorsun - kuarn geldigi zamanlarda Okyonuslari acamamistik baska kitalarrin cercevesi yokmuydu ? allah lari yokmuydu? dinleri yokmuydu? devlet sence nedir ve ne icindir ? Üst Düzel yönetici kurumlari nicin Alt düzey isnalari düsünmüylar onlar devletin icinde yasamiyorlar mi ? Üst düzey yöneticeri ve Endustri yöneticilerini bir karsilastir LÜTFEN!!!!!!!. Atatürk dediniz bitmediniz - Üniversitelere böyle soktunuz Atatürkünüzü, yeter artik (milelti nekadar cahil yerine koyacaksiniz?). Insan gibi demoktasiyi yasatin Insanlara - Bagimsiz birakin Milleti - Cocuk parasi verin köylünün cocuklarina - dogruyu ögretin -Ana olacak bayanlara dogum zamanian önce evde kalmalarini saglayin ve maas verin alisverislerini yapabilsinler - da nice seyler var enis enis tespih sallamak tasak tutmak degil bunlar Devletim ama yinede devletim türkiyem Bagimsiz develtim benim isanlarimi bagimladin piskoloji durumlarini bozdun alkholik yaptin ama yinede devletim türkiyemsin sigara dumanina bogdun milleti yinede türkiyemsin ÜST DÜZEYDEKI BOKCUVALLARINI ATALIM INSANLIK YÖNÜNE CALISALIM ama sen Ahirda okumussun ENIS alinma sakin senden bi kullanilmis saman böyle olmaz. |
|
||||
|
||||
![]() Öyleyse acikla ve gel bekliyorum korktum saniyorsan yanildin
bekliyorum Erkeksen simdi aciklarsin adimi soyadimi ve adressimi hadi!! |
|
||||
|
||||
![]() Aranizda gercek anlamda bes vakit namazini kilan(-maya calisan) varmi.?
Yapan kendine yapar elbet ama ilgimi cekti bizim neslimizdeki oran.. |
|
|||
|
|||
![]() Ne yaparsan yap insanlik icin yap - namazini ister kil ister kilma ama insanlik ve bagimsizlik icin yap.
Toplumu yalnis yöne yansitma namazinla, dininle, devletinle, yöneticiliginle, edustirinle, ögretmenlerinle, hocalarinla, hacilarinla, bilginle, fahiselerinle, istersen 1000 kere evlen, istersen 10 bayanla beraber yasa, istersen hic calisma, ................. CIKAR ICIN YASAMA; INSANLIK VE BAGIMSIZLIK ICIN YASA Bir Insan Anarayindan cikarken kimi haklara sahiptir ve bilmesi gereken seyleri de ailesinden ve okul ögretmenlerinden ögrenir ve bu ögrenim (ilimi) son nefesine kadar insanlik ve bagimsizlik icin yapmasi gerekir. SEYTANI ICINIZDEN ATIN |
|
|||
|
|||
![]() ohne Text
|
|
|||
|
|||
![]() .......... böyle gavurca insani assagilamakmi sence okumak ??????
Yillarimizi bu tip konulara verdik.... ve her zamanda gervekleri söyledik..... Sen devletten ne bekliyorsun?????? seni bakmasinimi???? tabi sende yan gelip yatacaksin..... ohhh ne güzel....... böyle bir devlet türü varsa hepimiz oraya gidelim...... burda bana gazel okuma...... Sen vergini kacirmadan verecksinki, devlette sana düstügün zaman yerdim etsin........ Sen niye hic düsünmüyorsunki, Allah Atatürk veya Avrupayi düsünen ve yasayanlari daha kazansal veya daha huzurlu bir yola soktu............. acik ve net görülüyorki, Avrupa olsun Laik Türk devleti olsun... bunlar sistem ve anlayis olarak bir cok Islam azmani devletlerinden daha ilerde.... Yani simdi Allah ne yaptigini bilmiyorda, sen biliyorsun....... neden bizim gibi düsünenler daha basarili oluyor?????? Sanan söyliyeyim...... ideoloji pesinde kosmayan her kimse hayatta huzur ve basari saglar..... En basit örnegi Tayip Erdogandir, zamaninin bir din azmani olan Erdogan, Erbakan serefsizinin yaptigi yamuklari görüp, partisinden ayrilip, yeni parti kurdu ve devlet baskani oldu. 66 devlet gezerek kendini gelistirip olgunlastirdi ve simdi herseyden evvel devlet geliyor diyen Tayip Erdogan.... zamanin sartlarini ve gerceklerini kavramis durumda........... bundan iki sene önceki Tayip degil artik.... yerine tecrubeli ve daha olgun ve bilgin bir Tayip geldi..........bu sana bir örnek olsun.............umulurki sakinirsin............. Hadi sen Erdoganida din disi birak, yobaz de, serefsiz de........ o bile insanlari birbirine düsürmeden ancak laik sistem kurtarir diyor.............. sen hala ahirdan bahsediyorsun....... sen bana kalmis akil vermeye calisiyorsun.......... elbette yazimi okumassindir, onu anlayabilmek herkesin harci degildir...... ilim irfan gerektirir |