Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 23.06.2004, 22:23
eniskaya

Standard Ich sehe das so

nur eine wahrhaft eligiöser Mensch kann ein guter Mensch sein...... erst wenn er Gott und die Welt versteht, kann er auch seinem Leben glanz verleihen

Grüße
Enis
Alt 23.06.2004, 22:25
eniskaya

Standard gülmezde ne yapar

sabah aksam aglarmi.....????
Alt 23.06.2004, 22:27
eniskaya

Standard Evet yakinda Bagdata inecek

gecenlerde bana bir Mail yazdi, en kisa zamanda gelecek... Kuranda ban lütfen gelecekmis diye yerini göster, bizde aydinlanalim.....

Bilmiyormusun Peygamberlerden medet umulmaz...
Alt 23.06.2004, 22:32
eniskaya

Standard ve bende diyorumki

hayu arkadas hangi serefsiz din kafiri bunlari sana satmis.

Sen Internet harcadigin zamanin yarisini, dini arastirmalara harcasan, görürsüki bu Süleymanci ve Erbakanci kafirlerinin yolu tamamen siddet ve kölelestirme sitemi oldugunu.

Eger bu yazdiklarini gercek söylüyorsan, sana gercekten aciyorum...... eger bunlari bizlen dalga gecme niyetine yaziyorsan, sana genede aciyorum....senin yolun cikmaz sokak.... Kurani terk edip, bazilarina musallat olmussun.... asil günah olanda budur.

Selamlar
Enis
Alt 23.06.2004, 22:35
eniskaya

Standard Ben sana söyleyim

Senin gibiler yatip kalkmayi, din bilirler.

O bahsettigin tip kisilerde, gezip tozmayi din bilirler.....

Yani her iki tarafta istikameti sasirmis, asiri kacan tipler olmuslar.....

Lütfen bana acikla gittigin cami hangi camidir????? gercekten bilmek istiyorum
Alt 23.06.2004, 22:45
eniskaya

Standard Kim Atatürkü Putperest yapiyor

bunu bana lütfen acikla...... resim cekmek günahmi, kitap yazmak günahmi, heykel dikmek günahmi...... devletimizi, ic ve dis düsmanlardan arindiran bir dahiyi sevmek günahmi..............

Serefsiz din azmani Hocalardan, baska kim Atatürkü sevmiyor.... bunuda anlat....

Kurana aykiri sevgimizde bir hata varmi.

Atatürkü Allahla bir esitmi tuttuk????

Lütfen acikla
Alt 23.06.2004, 22:55
eniskaya

Standard ölürdü ne demek

bizleri nesil diye red ederdi......

Bazen düsünüyorumda, arkadas biz bu adamin hakkini nasil ödeyecegiz.

Onu lekelemeye kalkanlar, hem bu dünyada ikinci sinif vatandas muamelesi görüp, hemde öbür dünyada cezasini fazlasiyla cekecek...

Ben nuna kaniyim.
Alt 24.06.2004, 00:00
eniskaya

Standard ILAVELER, ACIKLAMALAR

Bazi yazilarim tamamiyle, yanlis anlasilmis, o yüzden bir düzeltme karari aldim ve assagidaki iki hususa deginmek istedim.

1.) Allah ve Tanri kelimeleri

Allah kelimesi, bir müslüman icin, Tanri kelimesiyle es tutulmaz.
Islam dinine imam etmis bir kisi, Allahi, Allah adiyla anar ve anmalidirda. Cünkü Kuranin orijinal metninde Allah kelimesiyle aniliyor ve bizlerde Kurani orijinal haliyle anlayip uygulamamiz gerekiyor.

Bazi arkadaslar, kizarak, yabanci dildekilerdemi Allah demek zorunda, onlardami Allahi anlamiyorlar….. ve cok haklilarda, cünkü. Allah kelimesi islam dininde gecer, yani islam dinine gönül verenler, Allah diye hitap eder.

Elbet Hiristiyan Gott dedigi zaman Allah niyetiyle söylüyor. Hiristiyanlikta Gott=Allah.
Bu demek degildirki, Türkcede Tanri=Allah, cünkü Türklük bir din degil, asil bir toplumum tanitimini yapar ve Türkler ehli müslümandirlar, o yüzden Allah derler baska bir sey degil.

Bende kisa bir süre önce öyle zannederdim, ama arastirdim ve bazi degerli bilim adamlarinda aldigim bilgilerle hatamdan döndüm.
Gidipte kara cahil azman Hoca kiligina girmis kisilere soramdim, kimbilir, hemen kafir derdi bana, cünkü kendileri hesapta o kadar yücelesmislerki, neredeyse Allahin tahtini elinden alacaklar……. Hasa… Allah bu gibi seytanlardan korusun.

Kisacasi, Islam dininden olmayanlar Allah demek zorunda degiller, sadece Islam cercevesinde Allah özel bir isimdir. Islamin disinda, dünyada orijinalligini koruyabilen baska din kalmadigi icin, diger uygulamalar saf disi kalir.

2.) Atatürk ve putperestlik.

Bazi arkadaslar ve bazi topluluklar, Atatürk duyunca komaya giriyorlar ve ben dua ediyorum, Insallah o komadan kalkamazlar ve kalkamiyorlarda.... ne güzel

Bunlar kimler ????

Cevap: Hiristiyanlardan bizimle savasip ahirete intikal edenlerle, Ilahiyatci olmayip, kendini bir sey zanneden Hoca adi altinda saman yürüten seytanlardir.
Seytan kelimesi bile, günah olur belkide, cünkü Seytan Allahi inkar etmiyor, Allahin ynina baska bir Ilah koymamak icin, Ademe secde etmedi.... o ayri mesele

Atatürkü Putlastiriyorlar diyorlar..... hasa, bizler zamanin Arabimiyiz, putperest oinlarin oesinde kosanlarin ta kendisidirler.....

Bizler sadece, üstü degerler tasiyan Atamizi anma amacli bir Anit-Kabir yaptik, bir cok yerde onun heykelini diktik, onun resmini astik.
Bizleri, Hiristiyan baskisindan ve Islam dini altinda kari pesinde kosan kisilerden, kurtaran degerli insani Rahmetle aniyoruz.

Yani simdi biz cektigimz resimleri atmamizmi lagzim, duvardaki asilan resimleri yirtip atmamizmi lagzim.
Ancak beyni yikanmis demiyorum, beyni umumi olmayan bir mahluk bunu söyleyebilir.

1000 tekrar ettim ama yinede tekrar edeyim.

1.)Devleti olmayanin Hürriyeti omaz

2.)Hürriyeti omayanin Dini olmaz

3.)Laik sitem, evrensel din boyutlari cercevesinde anaysasasini kurup, her cesit dine mensup kisilerin huzur icinde beraber yasamasini saglayan, bir degerler hazinesidir.

4.) 3.) noktadaki cercevesinde uygulanan Türkiye Cumhuriyeti Anayasasi, tamamiyle Kuranin asil metniyle tam ic icedir.

5.) Kuran cerceveyi verir, zaman sartlarina göre, Kurandan beslenerek, devletlerin Anayasalari tazelenir.

Aksini söyleyen, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasinin bir kanunu cikaripta, Kurandaki su ayete veya devletl isleriyle ilgili aciklamaya, karsi cikiyor desin.
Böyle birisinin anlini karislarim..... bos laf coooooooooook

Insallah bu din ve devlet iliskisini sizlerde anlatabildim
Eger bunu anlayabilirsek, o zaman hem dini ve hemde devletin kutsalligini anlayabiliriz.

Acik ve net söylüyorum... Ilahiyati bitirmeyen, 5 – 15 yil arasei arastirma yapmayan kisi kolay kolay Hoca olamaz....

Oysa piyasada Hoca adinda dolasan bin bir din azmani var, bunlarin bir cogu bos ver Ilahiyati, Erbakan mahlukunun arka bahcesi olan imam hatip liselerini bile okumamislardir.

Birde su var, devletini sevmeyen zaten Müslüman olamaz.
Devletimizin kaybolmasini engelleyen, kurtulus ve kurulusa önderlik yapan, Atatürkü sevmeyen Türk olamaz.
Türk omayaninda Atatürkün hakkinda agzini acmaya hakki zaten yoktur, onun kani bizden degildir, o tiplerin gidip genetik test yaptirmalari gerekir.

Biraz uzun oldu, binbir dereden su getirmek zorunda kaldim, cünkü her sey o kadar ic ice ve kompleks, ancak böyle anlatmaya calistim. Uslup her zamanki gibi tatli ve sert.

Herkese
Selamlar, Sevgiler
Enis Kaya
Alt 24.06.2004, 00:30
Benutzerbild von coach01
coach01 coach01 ist offline
Neuer Benutzer

Standard Selamlar Mod hanfendi,

Selamlar Mod hanfendi,

Peygamber efendimizin hanimlarindan Ayse annemiz evlendiginde 9 yasinda oldugu dogru olabilir. Bunu niye yazdigini gercekten merak ediyorum. Peygamber efenimiz onunla evlenmekle hata yapsaydi muhakkak Allah onu uyarirdi. Bu soruyu sorulari yahovacilardanmi ögrendin ? Onlar müslümanlari böyle noktalarla sarsmaya calisiyor. Bilgisizler: *Nasil olur cocukla evlenmis peygamberimiz bu büyük ayiptir* der ve nerdeyse Peygamberimizden utanmaya baslar.
Peygamber efendimizin niyetini bilmeden böyle abuk zubuk seylerin yazilmasi cok hos degil. Bunu ancak fitneci kadinlardan beklerdim.

Selamlar

Not. Ikide bir *nicht als Angriff sehen* yazmana gerek yok. Üstü kapali laf atmak ne oluyor ??
Alt 24.06.2004, 00:31
eniskaya

Standard Ezani Türkcelestiren

Atatürk degil Inönüydü, Atatürkten daha üstün bir savas takdikcisi olmasina ragmen, tam bir komonistti, camilere kilit vurma iside ondan cikmistir....
Antwort