| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
||||
|
||||
![]() cehaleti birazcik olsun ortaya kaldirma cabani saygi ile karsilamak mümkün degil süphesiz.. ama sen bu adamlarin en ufak bir elestiriden faydalacaklarini veya birak faydayi tahammül edebileceklerini tahmin edebiliyomusun??..
du dinci zihniyet her elstiriyi küfür olarak algiliyor..vay sen nasil dinime allahima peygamberime küfredersin diyip susturmaya,o da olmazsa hafifce oksayip tartaklamaya ve o da ise yaramazsa en son KATLI VACIPTIR seklinde fetva verip, öldürürler..turan dursunu gördük yasadik..daha niceleri var.. en iyisini bunlari kendi haline birakacagin,doktorun bu dünyadan kopmus insanlari kendi haline birakmasi gibi:-))) |
|
|||
|
|||
![]() ya rasul yetis ya rasul!
ümmetinin kadinlari ne halde yetis! umarim hz isa yeryüzüne en yakin zamanda iner ! |
|
|||
|
|||
![]() cehennemde atesler yükseldi seni bekliyor..gicir gicir yanicaksin bizde cennetden size bakip gülecegiz sizin bize güldügünüz gibi ....allah cezani vericek muhammedin ümmeti degilsin diye sana sefeaatda yok !
|
|
|||
|
|||
![]() wie jetzt? warum gerade der?
*nix mehr versteht* |
|
||||
|
||||
![]() uzun uzun anlatacaktim türkan hanim ama verdigin o basit ve cocukca cevapla buna gerek birakmadin:-))
ihsallah dedigin gibi olur... ben aciyi cok severim canim:-)) |
|
||||
|
||||
![]() bunu kavramakta israr etmen hakikati degistirmez. Allah özel isimdir ve Rab, Rahman, Rahim onlarin sifatlarini belirler. Cünkü insan kisitli kavramlari ile sinirsiz olan Allah"i tanimlamasi mümkün degil, tarif edemez.(daha detayli bilgi icin feylosof Wittgensteinin bu konudaki görüslerini okuyabilirsin)yada bir japon bilim adami vardi ama ismini unuttum malesef.
|
|
|||
|
|||
![]() bence sen hic bu kelimeyi agzina bile alma ! nedense hadi sag kulagini tut diye emir verene nisbet sol elinle sag kulagini `logik`
diye tutmaya calisiyorsun ! bunun sebebi nedir bir muamma... |
|
||||
|
||||
![]() yaptiklarinin baskasini yapmiyorsun. kendi dogrulardan sasmamakla beraber digerlerini yargilamaktan geri kalmiyorsun ve birde utanmadan yargilayanlari yadirgiyorsun.
erstmal an der eigenen nase packen ne? ayrice yine tekrarliyayim tarihsel vakialari tarihin kendi ic sartlarinda ancak degerlendirebilirsin. bunu yapmadikca ortaya koydugun argümanlarin hicbir degeri yoktur. perenin inanmadigi halde birtakim kaynaklar sunmasida gecersizdir. kendi isine gelen argümanlari alip digerlerini göz ardi etmesi yine yargiladigin insanlar hakkinda sürdürdügün gerekcenin aynisidir ki herhangi farkli argümanlari göz önünde bulundurup da degerlendirmemesidir. Allah ne güzel buyuruyor: inkara sartlanmis olanlari uyarsanda uyarmasanda birdir. onlar iman etmezler. onlarin gözleri vardir fakat hakikatleri göremezler, kulaklari vardir fakat hakikati duyamazlar. hem kördürler hem sagirdirlar. |
|
||||
|
||||
![]() "Allah ne güzel buyuruyor: inkara sartlanmis olanlari uyarsanda uyarmasanda birdir. onlar iman etmezler. onlarin gözleri vardir fakat hakikatleri göremezler, kulaklari vardir fakat hakikati duyamazlar. hem kördürler hem sagirdirlar."
Iste sorun bu arkadasim..sen sözümona yüce Allahin yukaridaki lafini buyur etmissin... simdi bu lafa inanan bir insan, karsimda agziyla kus tutsa ve hasa allahin oglu bile olsa onunla tartismak fazla bir ise yaramaz..senin ithamlarina karsi süphesiz diyecek cok seyim var ama bu zirvaliga inanan birileriyle tartismak fazla bir netice getirmez.. ne demek yahu: insanlari böyle gercegi hakikati kavrayabilen,nurla donaltilmislar ve inkarin yolunu secip,yola gelmeyen kalbi mühürlü,kalp gözleri kilitli olmak üzere ikiye bölmek... " allah niye böyle mazosichstce bir ayrimi yapiyor,benim gibilerinin kalbimi mühürlüyor sorabilirmiyim?? böyle sacma sapan bir düsünce olsa olsa benim dediklerimi hakli cikarir..dincilerin ne kadar icine kapali yasadigini,cevreyle hic bir akima ve teneffüse imkan vermediklerini gösterir..öyle ya her elestiriye "bunlarin kalb gözü mühürlü deyip kendi kabuguna cekilirsin..ve böylece anca kendi imanini tazelersen..kendin calar kendin oynarsin... elstiri her gelismenin baslangicidir sevgili arkadasim..elestiri sadece "caiz" diye tabir edilen din, sünnet isinde olmaz..cok disaridan farkli radikal elestiriyede tahammül etmeyi ögrenmelisin..bir atheistin dine elestirilerini de dinlemelisin saygiyla..benim hic bir tabum yok, ve kendi gercegimi de sana kabul ettirmeye calismiyorum, gel sen beni ikna et..ama sen benimle bu zihniyetle tartisamazsin..cünkü tek tanrili dinlerin 2000 yillik bir tarihi oldugunu, oysa insanligin tarihinin onbinlerce yila uzandigini, ve kurani, peygamberi ve állahi sorgulamak bile seni rahatsiz eder..ve isin kolayina kacarsin.. SENIN KALBIN MÜHÜRLÜ deyip kendi kozana cekilirsin, ve kendi gerceklerden kopuk dünyanda hayallerinle yasamaya devam edersin.. saygilar-- |
|
||||
|
||||
![]() ..agaclari nerden buluyorlar ?
|