Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 10.06.2004, 11:18
eniskaya

Standard Tesekkür ederim

dediklerinin hepsi dogru.......

Bunlara bir sey diyen yokki.... zamanin en gelismis Ülkesiydi.... elbette bir Türk olarak gurur duyuyorum...... ama dediklerimde dogru...

Padisahlarin bir cogu zevki sefasi icin savas yapmislardir....... ayni su anda Amerika gibi.....

Sen istedigin kadar... yaz ciz, bana yutturamazsin.... zevkine savas yapmislar bazi uckursuz Padisahlar.... bu böyle....

Simdi sen diyeceksiki.... Politik sebepleri falan varmiymida .... mis mis mis....

Evet haklisin, Bizim Viyana seferi Politik bir savasti...... Amerikaninda Iraka savasi Politik savastir......

kapische..... ben bunu söylüyorum... baska bir sey degil.....

Bununda dinle falan filan, alakasi yok.... sanki Hiristiyan Allaha inanmiyor.... sanki Müslüman baska Allaha inaniyor..... gecin bunlari...

Ben bunu dilke getirmek istedim....
Alt 10.06.2004, 11:34
unknown

Standard AMerika ile osmanliyi bir tutmak YANLIS

padisahlrin hic biri zevki sefa icin savasmammistir..4. murattan sonra hatta savaslara bille katilmamislardir ordunun basinda..
senin osmanli tarihi üzerine edindigin bilgiler bir yorum getirecek kadar saglikli ve tam degil kanimca...
yani atatürk tc yi yokdan var etmediki müthis bir devlet geleneginin üzerine kurdu buda osmanliydi..
viyana ve diger seferlkerine gelince dünya ozaman bir satranc tahtasi gibiydi..ve ekonomi sanayi olmadigi icin devletler edindikleri vergilerle yasiyorlardi..fazla toprak fazla vergi anlamina geliyordu öte yandan portekizler ispanyollar hollandalilara deniz asiri ülkelerde koloniler ve milleti söm+ürüer baslamisdi..osmanlinin yaptigi savslar hep bunlara kasilikdi..yani amac en büyük kim..19.yüzyila kadarda en büyük osmanliydi..bunu unutmuyalim tarihi günümüze göre yargilamiyalim...
oturup osmanli tarihini sadece savaslari degil... okumani tavsiye ediyorum..hayran kalacagina eminim...
Alt 10.06.2004, 11:45
unknown

Standard TANRI=RAB`=HÜDA=GOTT=TÄNGRI

tanrinin kelime karsiligi arabcada rab dir..veya fasrca hüda dir ...
rab= rabler tanri tanrilar hüda hüdalar gibi cogul yaparken ..allah kelimesini cogul yapamazzsin. alllahlar...o yüzden allah kelimesini tanriyla dolduramazsin..fakat cümle icinde rab veya gott manasinda kullanirsan allah degilde tanri diyebilrisin ..lakin allahi kast ediyorsan allaha tanri diyemezsin...cünkü yer tanrisi gök tanrisi vaardir ama yer allahi gök allahi yok..yani tani genelleme oluyor allah özel isim oluyor..aynen günes tanrisi ra gibi bak aynen günes allahi ra gibi demedim...
Alt 10.06.2004, 11:52
unknown

Standard Alevilere karsi cok önyyargilisin@@@@@@@

tüm kirmizi giyenler vallashi ibine olabilir gibi laf ediyorsun cünkü
sizin otaraflar biraz komik..siz alevilerede kiz alip vermezsiniz sanirsam..
simdi alevi bir cocuk gelse sizden bir kiz istese herhalde vermezsiniz..öyle ya yahudiye verirsiniz aleviye vermezsiniz..lol
ilginc valla--anneleriyle sex yapan alevilee kizmi verilri dersiniz herhalde
Alt 10.06.2004, 12:37
eniskaya

Standard Ben yanlis bulmuyorum

Petrol yani yeralti zenginlikleri icin.... Amerika Irakta savas yapmiyormu?????

Portekiz, Hollanda, Fransa, Ingiltere, kismen Almanya, kismen Italya ve elbette Osmanli, bunlarin hemen hemen koyonlalist verdetlerdi.... Kraliyet, Imparatorluk her ne ad verirsen ver.....

2004 te sonuc ne?????

Sonuc Allahin ve tarihin verdigi cezadan dolayi herkes kendi kabuguna cekilmek zorunda kaldi..... dogrusuda budur...!!!!

Boyunduruk altinda yasayan bütün ufak devletler... bagimsizligini ilan etmislerdir...
Allah her zaman güclünün degil, haklinin yaninda olur....

Osmanli kültürü zamanin ve dahlen gecerli olan en klas kültürlerden birisidir.... hele hele Islam aleminin en iyi kültürüne bizler sahibiz.......

Enis bunlara bir sey söylemiyorki.... sadece yapilan bir Politik hataya dikkat cekiyor.....

Doch so einfach, dennoch so schwierig!!!!
Alt 10.06.2004, 12:38
Benutzerbild von haydut007
haydut007 haydut007 ist offline
Neuer Benutzer

Standard der Beitrag bezog sich auf ...

&gt&gt&gtHa bak eger bunlar Allah kelimesini kullanmamissalar..... dinsiz olabililer... dimi...... &lt&lt&lt

Elazizin dedigi gibi tanri = Allah yanlistir... hem zaten acik acik yaziyor heryerde... La Ilahe Illallah, diye bunun da aciklamasini yaptim.
Alt 10.06.2004, 12:40
eniskaya

Standard acik ve net cevap ver o zaman

Hz. Musa Allah kelimesimi kullanmistida, dini bir iki kelimeyle daraltiyorsun.....

Yahovacilar simdi Allah demedikleri icin.... baska Allahimi tarif ediyorlar..... sen insanlarin icine bakabilirmisin????
Alt 10.06.2004, 12:44
eniskaya

Standard Sen galiba müsrik diye diye

akildan oldun....

Ne kalmis benim agzima demedigim laflari, koymaya calisiyorsun......

Bizler adam olana kiz veririz..... Hayalperest, Hurafet dinine ibadet edene degil.......

Sen bos ver benide, yazdiklarimi yazdigim gibi oku ve yazdigim gibi anla.....

Ben dün baska bugün baska konusmam......
Alt 10.06.2004, 12:47
eniskaya

Standard Acik ve net cevap verin seizlerde

Hz. Musa Allah kelimesimi kullanmistiydi ?????
Yahudiler Allah kelimesinimi kullaniyorlar???
Hiristiyanlar Allah kelimesinimi kullaniyorlar??

Arkadas herkes Allahi kendi dilinde anlamaya calisir.....

Dini bir iki kelimeyle daraltiyorsunuz.....

Yahovacilar simdi Allah demedikleri icin.... baska Allahimi tarif ediyorlar..... sen insanlarin icine bakabilirmisin????
Alt 10.06.2004, 12:55
Benutzerbild von haydut007
haydut007 haydut007 ist offline
Neuer Benutzer

Standard Du vergleichst hier zwei verschiedene...

Welten mit zwei verschiedenen Mächten... die eine, heutige Macht tut alles auf der Welt um den Nahen Osten bloß keinen Frieden zu bekommen denn wenn Frieden ist breitet sich der Islam noch mehr aus ... das zeit auch die GEschichte.

Der Nahe Osten ist dreh und Angelpunkt der Welt egal um was es geht... weisst du überhaupt wieviele Militärbasen die USA im Nahen OSten hat ??? Genug glaub mir!!!

Osmanli ise... hicbir savasa karsindakini öldürmek, sömürmek, onun mallarina gözünü falan filan dikmemistir... Islam bedeutet frieden ve ozaman Islamin en büyük örnegi Osmanli bunu da pratikde de uyguladi...avrupalilarin yaptigi gibi einfach saldirmadi... Militärbasen kuracagina... feth edilen yerlerdeki camileri, synagoglari ve her tür dini konutlari yikmamislar tam tersine onlari desteklemisler... onlara bir sürü imkanlar saglamislar... ozaman Osmanlinin altinda yasayan hiristiyanlar bile bizim su almanyada yasayan ücüncü türk generasyonundan bile daha cok hakklari vardi, daha hür idiler ve daha kolay yasiyorlardi...

40 yil oldu buraya geleli ve halen bizi cekemeyenler var... ah bakin iste Keupstr. Köln Mülheim!!!

Dinimizde savas acmak gibi bir hadise yokdur... Peygambermiz hicbir zaman savas acmamistir, herzaman peygamberimizi öldürmek ve islami söndürmek isteyenler vardi ve bunlara karsi savasmak, savas yapmak degil müdafa derler!!! Das ist ein großer Unterschied und das war zur Osmanlis zeit genauso!
Antwort