| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
||||
|
||||
![]() 1. Kann Gott einen Stein erschaffen, der selbst für ihn zu schwer zum heben ist?
Wenn ja, dann ist er nicht allmächtig! Wenn nein, dann ist er nicht allmächtig! Gott ist Schöpfer aller Materie! Wie kann da ein Stein, der Teil der von ihm geschöpften Materie ist, zu schwer für ihn sein? Daraus folgt, dass, egal wie groß die Materie ist, die er Schöpft, sie niemals zu schwer für ihn sein kann, da er auch dann immer noch Schöpfer aller Materie ist. In deiner Fragestellung versuchst du, wie einst Münchhausen, dich selbst am eigenen Schopf aus dem Moor zu ziehen. 2. Ist Gott allwissend? Ja! Gott ist nicht nur Schöpfer von allem sondern definiert sich auch durch alles. In jedem Atom, Neutron und Quark ist Gott. Gott ist der Ursprung der Information und gleichzeitig ein Teil davon. Das spricht für seine Allwissenheit. Mfg Rauch |
|
||||
|
||||
![]() glaubst????
|
|
||||
|
||||
![]() Selamlar Derya hanfendi,
Sorularini okudum ve cevap vermek istiyorum. Birinci sorunuza cevap: Bu soruyla Allahu Teala sorarsin öbür dünyada. Allahin gücünü örcmek bana göre yanlistir. Bir taslada anlatilamaz Allahin gücü. Bence düsüncelerinle cok yanlis istikamattesin. Ikinci soruna cevap: Tabiiki Allahu Teala herseyi bilendir. Ve senin nasil bir insan olacaginida bilir.Seni polisler düsmanini öldürmeden hapse atalarmi, atsalar bile ben yapmadim dersin dimi.Allah bize iki yol vermis. Birisi dogru yol diyeri ise egri yol. Dogru yollu bulmak icinde Kitaplar Peygamberler göndermis. Bu sorulari soran sen degilsin muhakkak. Bu sorulari dinsizlerin icadidir. Maksatlari itikadi saglam olmayan Müslümanlari kendilerine cekmek.Müslümanlari sorularla yikmak isteyen bu sihniyetlerden koru yarabbi. Sana bir kac soruda ben sorayim (senin üsülünde): Farz edelim dinsizlerin dedigi gibi Islam dini filan yok (hasa). Biz Müslümanlar ne kaybetmis oluruz ? Neyi kaybetmis oluruz. Ölüm yatagimizin bas ucunda. En fazla 80-90 senemiz (dinsizlere göre) bosa gitmis olur dimi. Dinini yasayanda bu dünyanin nimetlerinden faydalaniyor sadece haramlardan kaciniyor. Neyse hadi hersey bosuna diyelim. Ne kaybederiz ? Bunu cevapla. Ama ... yada Allah varsa ve Allahin kurallarini yapmamiz gerekirken, dünyada kendi kurallarimiza göre yasamis isek. 80-90 sene sonra ne kaybetmis oluruz ? Bu sor bakalim kendine ve cevapla Derya kardes. Saygilar selamlar |
|
||||
|
||||
![]() der Gottlosigkeit, jedoch nur diejenigen,die auf dem Weg gewissermasen frei sind und die sich gedanklich von vornherein keinem überirdischen mach unterordnen, und in der lage sind, mit dem wahrscheinlichem Befund, nämlich Nichtexistenz des gottes, klarzokommen..
in diesem sinne hochachtungsvoll meine tante Dary. ![]() |
|
||||
|
||||
![]() der Gottlosigkeit, jedoch nur diejenigen,die auf dem Weg gewissermasen frei sind und die sich gedanklich von vornherein keinem überirdischen mach unterordnen, und in der lage sind, mit dem wahrscheinlichem Befund, nämlich Nichtexistenz des gottes, klarzokommen..
in diesem sinne hochachtungsvoll meine tante Dary. ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Dir stimme ich voll und ganz zu!
|
|
||||
|
||||
![]() Kurana karsi olan hic bir müslüman yoktur elaziz efendi. Kurani Kerime karsi olsa zaten müslümanlikla alakasi olmaz zaten. Bizim kitabimiz zaten o. O olmasaydi biz Islami nasil taniyacaktik?
Gelelim islam alimlerine: Islam alimlerine inanmaman seni kafir etmez. Ama uslubun cok yanlis. Nerdeyse küfür edeceksin. (hatta ettinde bazi yazilarinda). Vay Islam dinini farkli farkli mesheplere tarikatlara böldüler filan diyorsun hep. Ya tek meshep vardir oda Ehli sünnet vel cemaat meshebidir. Yani dört büyük mesheplerdir bunlar. Ister kabul edersin ister etmezsin bu senin tercihin ama itham ve küfür etme. Tarikatlara bende karsiyim efendi. Ama ben senin gibi itham etmiyorum onlari. Ben farkli düsünüyorum diyorum o kadar. Müslüman dedigin güzel sözlü olmali. Karsisindakilere saygi duymali. Zaten samimi olmayanlara ve sözleri küfürlü olanlara kim itibar eder müslümanlardan? Baskalarina laf atmadan önce uslubunu düzelt efendi ol. Selamlar Saygilar. |
|
||||
|
||||
![]() verse dahi Yobaz mobaz diye basliyor ve
yobaz yobaz diyerek bitiriyor yazisini ![]() Selamlar saygilar |
|
||||
|
||||
![]() Auch dir gebe ich recht!
|