Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 03.04.2004, 05:44
Benutzerbild von xbaburx
xbaburx xbaburx ist offline
Neuer Benutzer

Standard --2--...

Dedik ya her mogolun bir yolu vardır..isteyen herkes kimseye bir sey dayatmadan kendi yolunu cizebilir..ama demokratik toplumlarda bu mumkun dildir..dindarlara yapılan zulumleri acıklayamazsınız…demokrasi bir goorusu ustun kabul edip digerine baskı kurmayı HAKETMEYE DAYALI bir yonetim biçimidir…tum bu anlayıs resmi kurumlarca tertip edilen okullarda 4 yaslarından itibaren asılanır..tum bilimsel uretim merkezleri bu cercevenin dısına tasmama uzerine programlanmıs tasmaya yeltenenleri tasfiye temekle yukumlu gudumlu kurumlardır..…bu tarzla da yalnızca İslam baskı altına lınır…cunku tum diger dusunme tarzları ya da dinler pasifize edilmiş etki alanı daraltılıp yok edilmiştir..cunku İslam kula kullugu yasaklar..islamın mantıksal cercevesiyle diger herhangi bir dusunce yada yasam tarzının dinamikleri bir biriyle kesinlikle uyusmaz…bir kere islamı anlamak için ona teslim olmak gerek..islamı kabul etmeden islamın kavramların anlayamazsınız..

Modern kultur farklı bir gorusu oldugu gibi algılayamaz..ilkönce onu kendi gormek istedigi kıvama getirir ya da getiremezse de oyle gorur...islama bakınca sadece ocu gorulmesi gibi..(tabi turkler yylraca haclı seferlerinde Osmanlı akınlarında o kadar bogaz sıkarlarsa..işin enteresan tarafı bunları turkçe yazan birisi soyluyor..!!!)tum kavramlar degistirmeye baskalastırmaya kendine katıp parcası haline getirmeye dayalı oldugu için(tez +antitez=senteeeezz) (tum oryantalism bu iş uzerine kurulmus şarkiyatcılık çalışmaları bu amacı gutmus ama bir turlu becerememiler)islamı da gordugu gibi gorur..ama beceremediği sey işte burada…İSLAM O KADAR KUVVETLİ Kİ TEZ ANTİTEZ SENTEZ OLMAYA GELMİYO..dolayısıyla İslam acık yada ortulu baskı altına alınıp surekli siddete maruz bırakılıyor ve siddete surukleniyor.. …ama su halde bile İslam tum kavramsal ongorusuyle sapasaglam duruyor…cunku İslam adı itibariyle teslim olmaya dayalı..hazmedip hıfzedip kendine ait bir parca haline getirdigin gundelik bir hayat alanı değil hayatın kendisi oldugunu kabul ettiriyor…ve de islamın herhangi bir kavramını anlamak için musluman olmak gerek…zaten bir tek kavramını anlama becerisini gosterebilen islama giriveriyor..musluman oluyor..digerleri akılsız kafir yıgınları olmaya devam ediyorlar..

Hasılı islamla ilgili herhangi bir tanımlama ya da anlayıs ileri suremezsiniz..islam sizin gordugunuz sey degildir..islam benim yasadıgım seydir…SEN DE İNSANSIN BEN DE İNSANIM …senin beni tanımlamana izin verirsem beni yemene de izin vermiş olurum..o yuzden sen ne islamı anlayıp tanımlayıp onun uzerinde yorum yapabilirsin ne de bir muslumanın…sen ancak gordugun cinlerden ucan hacı hocalardan gozune yarasa gibi gelen ortulu kadınlardan vs vs den bahseder iyi bol asagılamaktan baska bir sey yapamazsın…cunku zihni çerçeven kufurle orulmuş..ahlakın zorundalıgını zalimlikle karıstırp kufrun perdesi altında debelenirsin...sana ancak her mogolun bir yolu vardır sozuyle bir seyler anlatabilirim dedim..sen kendini ne zannediyorsun..sende ki akıl da bizde ki saman balyası mı….batı medeniyetinin kendisini merkeze alan saplanmışlıgını iyi hıfzetmişsin…insan urunu olan seylerde herkesin kendisine gore bir bakısı yolu yontemi vardır….bir yol belleyip de bir seyler elde eden hemen kendi yolunu dayatmaya gidemez…Ferrari degilde kagnı arabası kullnıyorum …sana neee..bu ustunluk mu??ne yani uzaya cıktınız da ne oldu…dogu toplumları geri kalmışşş..arkadas birileri it gibi kosturuyor diye kosturmak mecburiyetinde miyim…ileri oldugunu iddia eden zerzevat takımı benim geri oldugum iddiasını ne hakla ortaya salıyor..onun yasam tarzı gundelik hayatı teknoloji ve bilime dayalı diye bana bunu dayatmak zorunda mı??niye geri olur musum ???geriliği kabul edersem ileri gitmişleri kovalamam icab eder..KOVALAMAYA BASLARSAM PEŞLERİNDEN GİTMİŞ OLURUM..PEŞLERİNDEN GİDERSEM ONLAR NEREYE GİDERSE BEN DE ORAYA GİTMİŞ OLURUM…ama ben mogolum…AVRUPALI DİİLİM..her mogolun bir yolu vardır…Avrupalının yolu benim onların pesinden it gibi kosturmama baglı uzayan bir yoldur…ben pesleriden kosmazsam kosacakları yol bitiverir...yahu Avrupa medeniyeti denen medeniyeti ben ustun kabul etmiyorum..geri meri de deilim..avrupa medeniyei zorbadır…tek disi kalmıs canavardır benim literaturum de..dunyada her konusan mahluk insandır…ama milyar kusuru daha bir defa bile telefon etmemiştir…simdi bunlar gerizekalı oldukları için mi boleler.. dunyanın bir tarafı fakirse obur tarafının onu somurup semirmesiyle fakir kalmıştır…kosturanlar it olmayı kabullenedursunlar ben kendi yolumu kendim cizerim…bu yol da elbetteki zalimlerin yolundan uzak olan bir yoldur…kendi semirmişliklerini ilericilik diye yutturan fakirleri ve ulkelerini somuren somurgenlerin yolundan uzak bir yol..demokrasi nerdeeeee…demokrasi bu işte…!!!

Lafı cok uzattım...anlayan anlar….gulyabani hayranlarına ben ne yapayım…baksınlar gorsunler bogurup bogurup dursunlar…kimse onlara sozle anltamaz bir gulyabani olmadıgını..en iyisi bööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööö.. diyip bilenmek…elbet bir gun gene kusanırız kılçları…salınırız tuna boylarında…o zaman Avrupa ve yardakçılar vay anam biz pek yaman bir hale ducar olmusuz derler…burunlarından gelen gene kendi kanlarıdır..en iyisi bir kere daha:böööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööö öö))))))))))))))
Alt 03.04.2004, 10:50
Benutzerbild von kes
kes kes ist offline
Neuer Benutzer

Standard cayir cayir yanacaksin...

LÖL
Alt 03.04.2004, 13:33
unknown

Standard o.T.

birseyleri karistiran sensin birader. ne fikir yürütmeyi, nede öne sürülen fikri o cok bahsettigin laburatuvar titizligiyle elestirmeyi biliyorsun... tekrardan izah etmeye calisayim. ciplak dolasmak bir misaldi; toplumsal birliktelik icin gecerli bir kaide. bu dini, kültürel, ekonomik, ekolojik veya bilmem ne kaynakli olur, gecerliligini etkilemez. ayrica belirtmeliyim ki, görgü dedigin kendi basina bir ekol veya akin degil de, olsa olsa ancak saydigim diger ekollerin bir ürünü olabilir. yani senin (ciplak dolasmamak bir görgü kuralidir) dedigin bana biraz hoppadan geliyor.

cok sükür global kültürel yozlasma o kadar ilerlemedi de, her toplum halen kendine has kaideleri iyi veya kötü muhafaza ediyor. yoksa sen hangi ormanda veya dagbasinda hangi yamyam veya vahsilere (hoop, nooluyor bakim? bu orman veya dagbasi umumi alandir, derhal kiyafetlerinizi giyininiz!) diyebiliyorsun?.. ingiliz, ingiltere de birasini zikkimlanir, sonrada nara atarak, millete catarak evine gider. lakin, senin gibi bütün dünyayi kendi degererinden ibaret bildigi icin -ki en büyük celiskiniz buradadir- aynisi türkiyede yapinca, dünyanin aslinda köseli oldugunu anlar. hollandalisi da, almani da, fransizi da kendi degerlerini diger ülkelerde anayasa sayip, buna göre hareket edemez; (andere länder, andere sitten) veya öz türkcesiyle (her horoz kendi cöpünde öter). insanlar ve toplumlar arasinda buna ihtiyac olmasaydi herhaliyle devletler kurulmazdi.

hem bilimden, hem ahlaktan bahsediyorsunya. sakin karsimda bilimi temsil ediyormussun gibi yanlis intiba olusmasin. ben herzaman dinimi savunurum, ama bu civatadan bilgilerle nasil bilimi temsil etmeye kalkarsiniz sasarim dogrusu.

ilkel kafalar, genelde daha önceden okuduklari hemen unuttuklari icin makalenin son cümlesine odaklanirlar, sanki makale sadece o son cümleden ibarettir. bazilarininsa da ilk birkac cümleyle hafizasi doldugu icin digerini kaydedemez hale gelir ve gerisini es gecer.
Alt 03.04.2004, 13:38
unknown

Standard mikro dan, makro ya

akil sahibi insanin kabul edecegi bir delil istenildide elimdeyken sunmadim mi? keske en azindan araclariyle bunlari kavrasalar. insani cileden cikaran nokta da bu. gözün nasil gördügünü bilmezler ama gördüklerine inanirlar. kendi ispat anlayisiyla bile tezat icindeler, kaldiki benim ispat mekanizmami kabul etsinler. ne hikmetse, yinede hayatimizin her alaninda bunlarla ugrasiyoruz... hep aynisi, bir ümit iste, ya koskoca bir kainattan mahrum kaldiklarini anlarsalar?
Alt 03.04.2004, 13:44
unknown

Standard rasyo

sen yinede cevabini ver. senin gibi sivrizekali biri olmasada belki anlayan biri bulunur.

"tanri evrenle zer atamaz"... einstaynin ifadesi bumuymus? bak güya bilim adina yaziyorsun, sadece bir bilim adaminin ismini veriyorsun ve onun dedigini bile anlamis durumda degilsin. pardon düzeltiyorum, anlamissin, ama yüzde yüz tersini... ya digerleri de neyin nesi oluyor? sartre, marks ve nietzsche nin laboratuvari uzaktan bile gördügünü zanetmiyorum. madem ki bilim adina, o halde bilim adamlariyla dimi? kimin nereye ne dertle girip nasil ciktigini nerden de biliyorsun? yoksa ben sana komsum jörg den, karsimdaki firinci rudolf ustadan, eksportcu markus abiden misal vereyim mi?.. bunlarin bahcelerine izinsiz girenlerin baslarina neler gelip ciktiklarini da biliyormusun?
Alt 03.04.2004, 15:41
unknown

Standard Seine Änderungen

Einzelne Verse des Koran wurden nach ihrer Offenbarung wieder geändert (sie waren offensichtlich nur zeitlich begrenzt gültig).
Die sich widersprechenden Aussagen wurden als "überarbeitetes Wort Allahs" gedeutet.
Beispiele für Veränderungen:
Die Quibla (Gebetsrichtung) von Jerusalem nach Mekka (Sure 2,142-150)
Die Teilung des Erbes, das von Eltern oder Verwandten zurückgelassen wird, soll gemäß Sure 4,8 gleichmäßig erfolgen, was aber durch Vers 12 abgeändert wurde, wo befohlen wird, daß Männer den doppelten Anteil von Frauen erhalten sollen.
Das Nachtgebet, das ursprünglich etwa die halbe Nacht beanspruchen sollte, nämlich den "größten Teiles der Nacht" (Sure 73,1-4) wird durch Vers 21 in seiner Länge relativiert: "daher rezitiert aus dem Koran, wie es euch leicht und möglich ist".
Bei Ehebrecherinnen war ein lebenslänglicher Hausarrest vorgesehen (Sure 4,16), wenn vier Männer den Fehltritt bezeugen können, die Strafe wurde aber in eine Strafe von 100 Peitschenhieben abgeändert (Sure 24,2).

Mohammed mußte selbst immer solange bis zum Vortragen der "Offenbarung" warten, bis er gewiß sein konnte, die endgültige Offenbarung erhalten zu haben.

Der Koran selbst nennt drei Gründe für die spätere Abänderung des ursprünglich geoffenbarten Textes.
Mohammed vergaß etwas (nach Allahs Wille) (Sure 87,6-7).
Der Satan schob Mohammed eine falsche Offenbarung unter (Sure 22,52).
Allah selbst tauschte Passagen gegen besser Offenbarung aus (Sure 16,101.106).
Zur rechten Deutung der Suren ist deshalb ihre Datierung von Bedeutung, da im Fall eines Widerspruches der Grundsatz gilt, daß der jüngere Text den älteren aufhebt. (Manchmal geschieht das aber sogar innerhalb ein und deselben Sure).
Alt 03.04.2004, 18:48
Benutzerbild von elaurens
elaurens elaurens ist offline
Neuer Benutzer

Standard selten..

ließt man so gute Threads mit guten technischen
k.o. s.( für mich ).

Jedoch, und in Anbetracht der Tatsache, dass wir alle, zumindest in Gedanken potentielle Abweichler sind, ist es leicht einzusehen, dass wir uns nur *vor unserer eigenen Angst und vor der Scham*wegen unserer eigenen Sonderbarkeiten schützen, indem wir das Verhalten anderer als *krank or verrückt* verurteilen or bezeichnen.

Wir bezeichnen andere sofort als abnormal , und festigen im Hintergrund unsere eigene Vorstellung normal zu sein.

Desto weniger wir uns mit der eigenen Person beschäftigen müssen, betrachten wir andere pathologisch mehr, die Zeit haben wir dann.

Wenn man andere aktzeptieren möchte, ist es doch unabdingbar, sich zuerst selbst zu aktzeptieren.
Alt 03.04.2004, 21:39
Benutzerbild von donvonramses
donvonramses donvonramses ist offline
Neuer Benutzer

Standard pireye kizip yorgan yakma!!

bati emperyalizminden ve positivismin tek dogru olarak bireylere ve toplumlara empoze edildigi bati toplumlarindan sikayet ediyosun etmeye de sanirim ölcüyü baya bir kaciriyorsun.

-bati masum degil ve geri kalmislikta fail süphesiz ..ama su dogu ve islamin artik kendine bakip elestirmesinin zamani coktan geldi geciyor..

1-demokrasiyi bati icadi diye kücümsemeyi birakin artik..müslümanlar demokrasiyi sadece türban hakki söz konusu oldugu zaman agzina almasin..

2-müslümanlari sadece müslümanlarin anlayacagini söyleyip,geri kalanlarin kafir olarak müslümanligi kavrayamayacigini söylemek gercekten talihsiz bir beyan..hemen ardindan tek care cihattir herhalde.. kusura bakma ama bu ifadeyi okuyan bir batili sanirim müslümanlara zulmetmeye daha bir istahla sarilirdi..

3-tuna boylarinda at kosmayi daha cok beklersin gibime geliyor)..cünkü artik at sirtinda kosmayla,bilek gücüyle,kilic sallamayla olmuyor bu isler..güc bilgi sahibini elinde artik.
bilgi ise ancak demokratik ve elestirel düsünce ortami yüksek toplumlarda gelisir..o toplumlarin da kim oldugunu hatirlatmaya gerek yok..

-lütfen zayiflik,gücsüzlük ve asagilik komplexi bütün sucu batiya atmaya yol acmasin..en az onlar kadar suc bizde!
Alt 03.04.2004, 22:38
tecavuezcicoskun

Standard bak hele sen! modernitenin sorunlarinida

baya biliyormus..ve samimi olarak söylüyorum dogru olan yerler var..
-hey ama sevgili dindar kardesim! allahini kitabini seveyim, gözünün capagini yiyeyim! ne olur su gösterdiginiz entellektüel kapasitenin ve elestiri gücünüzün yarisini da((yok canim ne yarisi ceyregi de yeter! yok caniiim onda biri bile kafii), gözünüzü doguya islam ülkelerine cevirip yapsaniz, orda yolunda gitmeyen seylere kafa yorsaniz kiyamet mi kopar?
- ama yok canim biz türk ve müslümaniz..önce hep cikarlarimiz gelir,isimize nasil geliyorsa öyle yorumlariz.... burda yesiller ve spd ye oy veririz ama atatürk hava limanindan girince de aniden mhp li ve erbakanci oluruz..
Alt 04.04.2004, 00:05
Benutzerbild von donvonramses
donvonramses donvonramses ist offline
Neuer Benutzer

Standard bizler kafiriz, kalblerimiz mühürlenmis

onun icin her nedense bazi arkadaslarin iddia ettigi ulvi ve derin anlami anlayacak kapasitede degiliz..

-ama onlar ise burunlarinin dibindeki kabak gibi siritan gercekleri farketmiyorlar:

1-bu sikayet ettikleri gavur-dinsiz avrupa demokrasisinde dini ibadet özgürlüklerini kullanirlar,cami kurup örgütlenirler..cocuklari okulda din dersi almak zorunda degil..ama türkiyede dinsizi olsun alevisi olsun herkes sünni din dersini almak zorundadir..
ermeni ve yahudiler ise öyle olduklarini söylemez bile..öyle ya "ermeni dölü" "rum tohumu" gibi alcak kelimelerimiz yabanci hosgörümüzü yeterince gösterir..

2-din özgürlügünden nedense sadece inanma özgürlügünü anlarlar..inanmama özgürlügü hic akillarina gelmez..zorlarsiniz ayip olmasin diye kabul ederler ama bu defada düsüncenizi hic bir yerde söylemeyin..dinimize saygili olun küfretmeyin derler.. bu nedenle sivasta onca kisinin ortacag vahsetini aratmayan katli
onlara göre anlasilir bir seydir: cünkü birileri allah yoktur diye müslümanlara ve dine hakaret etmistir.. "müslüman mahallesinde salyangoz satanin katli vaciptir"

sen de diyon coskun kardes; onlara sorarsan hristiyanlik bitmis,bu adamlar dinden cikmis,ama müslümanlar dinini tam yasiyor ve en iyisini yapiyor.. bilmezlerki ortacagda hristiyanlik da simdiki müslümanlik gibiydi..ve din geriledigi icin toplum biraz nefes alabildi.. ve diyorlar ki; batililar müslümanligin gücünden korktugu icin onlara zulüm yapiyormus;tarihe ayak uyduramadi islam.. vallah üzücü ama gercek : beyin denen saksiyi calistiramayanlar kendini kullandirmaya davetiye cikariyor..ve müslümanlar bu kötü gidisten kendilerine düsen dersleri alamazsa
güclenmek degil korkarim tam tersi olur; kizilderililer,aztek ve diger bir cok medeniyet gibi tarihte bir sayfa olabilirler..
Antwort