| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
|||
|
|||
![]() ich bin auch der meinung "EU bizi ne kadar istiyorsa bizde onlari o kadar istiyoruz istiyoruz" aber die türkei betelt ja danach.
aber die EU will kein islamisches land die zwilisationskonfilikt zwischen islam und westen hat. mit osmanischer vergangenheit wird es immer noch mer schwerer EU betrit. auserdem grösten teils fürchten und Verachten sie uns. ich sage die türkei muss ihre zwilisationskonflikt innerhabl in der türkei lösen. dann weiter denken.!! |
|
||||
|
||||
![]() Kur an ile Islam ayrilmaz bir bütündür...
Ferd`i veya bir grup olarak islenen suc bir zümreyi zan altinda birakmamali,zira Babasinin isledigi suctan dahi cocugu mükellef olmadigi gibi,.. Islam in neresinde Terör e yer vardir veya Tolere edilir diye gecer?? Islamiyet te Insan Hayati, hatta yaratilmis olan ne varsa yasama Hukuku cok önemli yer teskil etmekte.. Hangi amac icin ugrastiklari bilinmeyen insanlarin patlattiklari bombanin hesabini Islam alemi mi verecek?? Herhangi bir Türk ün isledigi Irza gecme ve Cinayet suclarindan dolayi sen sorumlumusun? Türk oldugun icin? veya Türk Halkinin yekunü mü sorumlu bu suctan?? Ortadoguda,Hamas,Abu-Nidal,AhmetCibril,PLO,Hizbollah gibi örgütler kendilerine hakli statü kazandirabilmek ve yandaslarina sirin gözükebilmek icin GÜYA isledikleri cinayetleri Allah adina isliyorlarmis,... veya RAF,ETA,Rote-Brigaden,IRA gibi örgütler in sorumlusuda Islamiyet mi?? zira ETA irlanda daki Bombali cinayetleri icin Allah ismini kullaniyor.. Terör baska Din baska seydir kardesim.. Dinin Reform a degil onu okuyanlarin anlamaya ihtiyaci var, katisiksiz bir halde.. Ama su gözden kacmamasi lazim:özellikle son yillarda Terör Islamiyet in bir parcasi imis gibi Medya eli ile de bu olaylar ""Vermarktung"" edilmeye calisiliyor... Örnek:1980 ihtilali sonrasi Genelkurmay Genel Sekreterligi ve MIT araciligi ile hazirlanan raporlarda sol örgüt kamplarinda yaklasik 50 Fraksiyon varmis( sayi özellikle siskin tuluyor) Gercek olan su ki o dönemler de Devlet eli ile Solcu gencler özellikle öcü gibi lanse edilmeye calisildi...ayni bugün oldugu gibi.. Not: sagci veya solcu gibi saplantilarim yok,sadece izlenimlerimi aktarmak istedim o kadar. Umuyorumki Forum ve GB mde sormus oldugun sorularina cevap vermis olabileyim.. Saygilar |
|
||||
|
||||
![]() ben 30 yil evel AB üyesi olmasi gerekliydi demedim, 30yildan fazla üye adayi demek istedim. Ve üye olup olmamalari en gec 10 yil icersinde belli olmaliydi. Böyle ne hayir nede evet diyorlar, artik 30 yili gecti.
Sen bi kizi istemeye gittiginde onun cevabini 30 yil beklermisin? ![]() |
|
||||
|
||||
![]() eger böyleyse senin dedigin gibi gercekten büyük bir suc.
Alevi veya sunni, her biri ayni ve tek yüce Allaha ibadet ediyor ve her birinin kökü Islam dini. Bence bunu ayirim etmek bölücülük ve geri düsünceliktir. Her iki tarafin maalesef kendine özel cikarlari icin bölücü ve kiskirtici politikalar yapilmistir simdiye kadar. Önemli olan bunlara kulak vermemek ve birbirimizi din kardesi olarak görmek. Dualarimizi kabul eden Diyanet veya Aleviler dernegi baskani degil, yüce Allahin takdirine ve emirine kalmistir. |
|
||||
|
||||
![]() eger sure ve ayetler düsüncelerine veya hislerine aykiri geliyorsa, onlara inanmazsin veya degistirmek istersin, ama buraya nerede rahatsizlik hissettigini yazmamissin.
Bence Kuran biz insanlara takdir edilmis son dini kitab ve degistirilemez.. eger eksikler veya gözümümüzde hata barindiriyorsa, onu tek yüce Allah bilir ve onunda mutlaka bir sebebi veya hayiri vardir. Kulun bilmedigi daha cok seyler var. Yüce Allah herseyi yaratmistir, cicekleri, hayvanlari, insanlari. Biz insanlar tek bir arí dahi yaratabilirmiyiz? Aríyi birak, tek bir göz veya parmak bile yaratamayiz. Allahin bildigini biz bilemeyiz ve onun bize gönderdigi kitabi hor görmemeliyiz. Dedigim gibi, her seyin bir sebebi var. |
|
||||
|
||||
![]() Vahset yasatan katil insanlar müslüman insanlar degildir. Eger kafir insan Islam ugruna ölüme veya cihada/harbe giderek islam dinini temsil ettigini idda ediyorsa, sizlerde bunu kuzu gibi inanip Islamdan uzaklasiyorsaniz, o halde kabahat sizde! Cünkü dininizi ögrenmeliydiniz! Baskalari sizin icin Islamì temsil edemez, ayrica sizin yerinize de kimse dua edemez.
Islam dini en demokratik, dünyada sulh yasatan, insanlari baristiran, birbirine yaklastiran, baska dinleri hor görmeyen, sevgi barindiran dindir. |
|
||||
|
||||
![]() daha bir kac yüz evel Avrupada kirmizi sacli kadinlar yakiliyordu, cadí olduklarini idda ediyordu kilise. Veya bilim adamlarína az mi iskence edildi? Neden saniyorsun? Cünkü bilim güc demektir ve o zamanin halkí latince bilmiyordu, dini adamlarin her dedigine böylelikle inanirdi ve incilde öyle yazili sanirdilar. Allah öyle istiyor sanarak kilisenin hac seferlerine cikmistilar ve ayni zamanda bir birlerinin kanini bile döktüler 50 yil süre (evangelisch/katholisch). Ve hepsi neden? Sadece kilise ve zenginlerin cikari icin. Halk harcandi. Bilim güc demektir. Ve bilimi kendi elimize aldigimiz takdirde, cocuklarimiza gercek Islamí, Kuraní dogru anladigimiz ve anlatabildigimiz müddetce bu günkü yasadigimiz yüz karasi olaylari tekrar yasamis olmucaz. Bilim kendi elimizde, bize hakim olan gücü ve bilimi baskalarina birakmamaliyiz, aksi halde bizi yok eder.
|
|
|||
|
|||
![]() görüyorumki burda herkes kuranin kerimi. basit hacidan falcilardan duydugu gibi biliyor.
görüsleriniz aynen bir din adami anlayisini gösteriyor. neyse . 1. kurani kerimi Peygamberimiz Hz. Muhammed yazmistir. ve zamanlada kurana yeni sureler eklenmistir. Kurani kerimin kaynaklari bir coguyla tevratdandir. kurani ve tevrati, incili okumus olsan. bilirdiniz zannediyorum. neyse burda bu kutsal kitaplarin kartisilamsi olmaz. ve hepside ayni boyutta kutsaldir ve zivil dünya insanlari tarafindanda bu kitaplar kutsalaliklariyla insanlara hitap eder. birde su varki. ben kurani kerimi hor gördügüm yok. ne haddime. ben bir defa kurani kerim üzerine bir konu acmadim. ama islam insanlari kendilerine kiritik ypilmakta oldukca komplikse girdiklerini her zaman gösteriyor. kiritik kabul edemeyen kisi zayifligini göstermis olur. Ama su bir gercekki. kurani kerimimdeki süreler. islam alemi tarafindan hep yanlisa kulniliyor. dinle politika olamz ve bir devlet yöneltilmez. isterseniz buyurun IRANA gidin. Bir gercekte vardirki. kurani okudum diyenler herseyi ezberlemistir. kuran anlasilmasi zor bir kitap ve insanlar anlayamadigindan yanlisa kullaniyorlar. Ve kurani kerimde yazilmayan sürellerinde serbest olanlari bile müslümanlar su günümzde bile yasak yaziyor diye amaclari icin kulaniyorlar. sunuda iyi bilmek lazimki. ne kadar hükümdarliklar ve dinler gelmis gecmistir. herseyin bir sonu vardir. ama aci ama tatli. saygilarimla |
|
|||
|
|||
![]() bu yazini pek cok begendim.
ama sunu söylemek istiyorum. hiristiyanlarin 500 sene önceki yaptiklari kendi ayiplari. ve yaptiklarinida hic gizlemiyorlar ve herseyiyle acik acik kiritik yapiyorlar. yoksa yaniliyormuyum. ama insan yakmak islamda dahada devam ediyor. yoksa hayelmi ediyorum. daha 10 seneyi anca gecti. bir sürü insanlar diri diri yakildi. ve daha gecen hafta müslüman annenin babanin cocuklari hemde türk. istanbulun göbeginde onlarca müslümanin canina kiydilar hemde mübarek ramazan ayinda. yoksa ben rüaydamiyim. belki yanilyiorumdur aydinlatiran sevinirim. |
|
|||
|
|||
![]() benimde ne sagci nede solcu saplantim var. bende düsüncelerimi demokratik ülkeler medyalirindan aliyorum o kadar.
anca anliyorum benim bu konuya deginmem biraz provaka oluyor zannediyorum. benim kafami krcalayan. o saydigin arap gruplari isledikleri cinayetleri islamin üstüne yüklüyorlar. ama biz islamda allah adina cinayet islenmez diyoruz ve inaniyoruz. ama türkiyede bu olayin nedenleri benim kafami kurcaliyor. istekleride acik islam devleti. yani kuranla devlet yönetimi. Bu istanbuldaki olayin olusu bir yönden iyi oldu. Evet bunu cok acimasica söylüyorum. Bir geercek vardirki tr deki hisbulahcilar 500 insanin canina kiydi. Eger istanbul olayi ilk amacda batililara karsi ve devlete, laiklige, demokrasiye karsi olmasaydi. yine susulurdu. ama görülüyorki cok cidi bir olayla karsi kasriyayiz. ve siddetin ne zaman gelecegide belli degil. nede hedef belli. ben bu konu üzerine daha durmayacam. ben siradan bir vatandasim ve politikayada atilmayi düsünmüyorum. yoksa benimkisi ari yuvasina comak sokmak olur. bende herkes gibi susayim daha iyi. En iyisi tak sepeti koluna herkes kendi yoluna. saygilar ve selamlar |