| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Bakara Suresi 221 inci Ayetinde, Kur’an kimlerle evlenilmeyecegini acık bir bicimde göstermistir. Bunlar kadın veya erkek müsriklerdir. Baska bir yasak yoktur.
Ben sahsen bir Musevi veya bir Hiristiyan bayanla asiksam evlenirim, sadece lafla Musevilik veya Hiristiyanlik asla kabul etmem.... Hiristiyanlarda sadece Evangelisch olmasi sarti getiririm.... Tabi bu benim düsüncem.... elbet arzu olarak herkes gibi kendi dinimizden birisini tercih etmek gerek..... ------------------------------------------- Bakara 221 Müşrik kadınlarla, onlar iman edinceye kadar evlenmeyin. Özgürlüğünden yoksun inanmış bir kadın, müşrik bir kadından -müşrik kadın sizin hoşunuza gitse de- çok daha hayırlıdır. Müşrik erkeklerle de onlar iman edinceye kadar nikâhlanmayın. İnanmış bir köle, müşrik bir erkekten -o hoşunuza gitse de- çok daha hayırlıdır. Bu müşrikler sizleri ateşe çağırır. Allah ise sizi, izniyle cennete ve affa çağırır. Ve ayetlerini insanlara açık açık bildirir ki, düşünüp öğüt alabilsinler. ------------------------------------------- Ayet o kadar acik ve netki, dahasini konusmaya gerek yok..... Efendi dinine ve dinimize saygili güzel bir ruha sahip bir sevgiliniz varsa ve onu seviyorsaniz evlenmenizde bir engel yoktur..... Olsa olsa anne ve babalar karsi cikar ve maddi bagimliliginiz varsa onlara bu is yatar... Selamlar Enis |
|
|||
|
|||
![]() darauf schon ein Antwort gegeben.... schau mal unter Ergänzungen Bakara 221 bei diesem Beitrag mal nach.....
Solange man von den Eltern in sachen Geld abhängig ist, ist man ob man will oder nicht eine Art Sklave von denen.... tabi bu mecazi anlamda.... Bende mesela babam karsi olmaz ama annem karsi cikar.... neden, cünkü klasik Türk kadini düsüncesi aynidir.... Ve ben kendi adima karar verdiysem, annem babama ancak tavsiye sözü düser und nicht mehr. Anne babalara cok iyi davranmamiz lagzim, ama ayni zamandada onlardan kendi hayatimiza engel koymalarini engellemememiz lagzim. Hic bir anne baba benim yiyiligimi benim kadar arzulayamaz ve benim kadar bilemez.... Sen kendi dogrularini envrensel kanunlar cercevesinde yasarsan, önüne kimse engel koyamaz..... buna izin vermezsin zaten Selamlar Enis |
|
||||
|
||||
![]() sonunda herkes kendi ayaklari üzerinde durmasi gerekiyor. ama oraya kadar ailene *borcunu* ödemen gerek. seni büyüten, adam eden ailene tabii karsi cikmazsin ???
zaten ben bir kizla beraber olsam..isi ciddiyete dökmek istesem...kizi alip daha önceden bir annemle tanisdirirdim. derdim anne bak bu xxxx ... ve daha sonra...annemle konusurdum. natürlich ist bei sowas auch die familie der frau wichtig. wäre ja genau so, dass die familie von ihr mich nicht haben möchte. es muss halt alles passen..nur dann wird man richtig glücklich. .O) |
|
|||
|
|||
![]() Das ist äuserst schwer..... den Eltern kann man nichts Recht machen..... das ist meine Erfahrung und ich weiss das es vielen ähnlich geht...
Zwar reden wir alle von Liebe, aber wer von den Eltern sagt zu seinen Kinder ich habe dich Lieb ???? Das ist jetzt Allgemein und nicht auf mich bezogen, ich denke meine Eltern sind klassisch Türkisch, die meisten sind es auch.... also die große graue zone, wo die Menscheit Lebt.... Mann sagt es deswegen, weill nicht alles weiss oder schwarz ist, es gibt auch eine Graue Zone.... Ich kann nur denjenigen Glück wünschen der solche Probleme haben sollte.... Der oder die jenige kann nur Siegen, wenn es einen starken charakter oder selbstvertrauen hat...... es gibt ohen solch ein Problem genung zu bewältigen..... dimi ama ![]() Hadi sana iyi geceler Selam Enis |
|
||||
|
||||
![]() Tabiiki kurabilirim
Yahudi olsun Hinduist olsun ... beni cayir cayir yaksin yeter. |
|
|||
|
|||
![]() würde ich nicht machen
see you |
|
|||
|
|||
![]() was ist wenn die Erotik verfliegt... fliegst auch du davon ????
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Super frage!!
Betrüge ich mich oder laufe ich von Wahrheit weg, so wie ein Tagedieb (ONS)!!! |
|
||||
|
||||
![]() ohne Text
|
|
||||
|
||||
![]() SEN DÜSÜNEREKMI KONUSUYORSUN BU KONUNUN OSAMAYLAN NE ILGISI VAR
|